PDA

View Full Version : Powrót po kilkunastu latach do gry.

fervare
10-08-2024, 15:03
Witam serdecznie.

Gralem na tym serwerze za mlodu. Dzis przez przypadek go znalazlem i jestem w ciezkim szoku, ze dalej istnieje.
Mam ochote ponownie pograc czysto for fun i nostalgie :)

Czy moglby ktos opisac jak na dzien dzisiejszy wyglada sytuacja?
Co robic i bic na poczatku zeby jakos sie wyexpic? Za moich czasow bilo sie demon lordy.
Jak community na serwerze? Jaka profesje wybrac? Jaki ekwipunek zdobyc? Dam rade go sam z questow pozyskac?

Dzieki za wszelkie info!

Dudo Wygnaniec Powrot III
10-08-2024, 16:24
wybierz ek, kup pacc, full eq mozna ode mnie kupic pw w grze

Rekrot@ "Wybierz paladyna . Eq w tych czasach ogarniesz szybko. Zapytasz kogoś z wysokim lvlem i Ci da ."

Nie ucz nowego juz zebrac o eq nie na tym gra polega

Week
10-08-2024, 18:35
Witam serdecznie.

Również witamy na najdłużej istniejącym Polskim OTS.

Gralem na tym serwerze za mlodu. Dzis przez przypadek go znalazlem i jestem w ciezkim szoku, ze dalej istnieje.
Mam ochote ponownie pograc czysto for fun i nostalgie :)

Zza młodu, czyli ile lat wstecz? :D

Czy moglby ktos opisac jak na dzien dzisiejszy wyglada sytuacja?

Na dzień dzisiejszy sprawa wygląda tak, że odkąd z serwera zniknęła prawdziwa administracja (@Santano, Mc Maciek, Dexoti, Tygrys) ten serwer żyje, ale umiera śmiercią naturalną. Główny administrator, czyli Mortiis nie interesuje się serwerem. Oczywiście nie znaczy to, że można jawnie używać botów itd, bo pilnują inni GMowie, ale o update możesz zapomnieć.

Co robic i bic na poczatku zeby jakos sie wyexpic? Za moich czasow bilo sie demon lordy.

Polecam robić taski u NPC Popi (poradnik gdzieś na forum znajdziesz, tylko czy screeny nie wygasły?) i znaleźć jakiś najświeższy poradnik gdzie expić (może być z każdej profesji, bo przedział lvlowy jest bardzo podobny).

Jak community na serwerze? Jaka profesje wybrac? Jaki ekwipunek zdobyc? Dam rade go sam z questow pozyskac?

Na serwerze w godzinach szczytu w tym samym czasie będzie max 30 osób online, z czego połowa afk na trainerach albo i więcej. Polecam dołączyć na Discord APOwski, tam myślę, że ktoś szybciej odpisze na pytanie, niż w grze. Profesja, to już wedle uznania, nie ma już chyba jako tako najlepszej. Eq z questów lub za pieniądze zarobione z tasków, ewentualnie dopytać jakie itemy skupują ludzie do Ahmeda (quest dosyć długi i monotonny) lub do innych tego typu.

Pozdro!

fervare
10-08-2024, 20:31
Byly to czasy jak Neko Knight mial okolo 400 lvl. Wtedy jeszcze expgard tetnil zyciem. Pamietam ludzi takich jak Skocio, Johny Knoxville, Master Many. Wieksze kozaki bily wtedy ots kingi na Evil badz Evul nie pamietam dokladnie nazwy tej wyspy.
Mysle nad ekiem badz ms. Pamietam jeszcze, ze pozniej nosilo sie mystic turban i blue robe bo w tym bilo sie mocniej. I magic longsword mial wiekszy zasieg? Byla to super sprawa. Ale widze, ze serwer bardzo sie rozbudowal sa juz duze levele ale chetnie pobilbym ots kingi czy ots queeny :)

Week
10-08-2024, 20:46
Turban i Robe na start może wystarczy, mls według mnie to trochę kiepska broń, lepiej już jakiś magic sword + blessed shield? Przynajmniej shielding będzie rósł :) Ots Kingi to teraz chyba średni wybór. Na starcie na pewno
Dark lordy -> Brave Witch -< Ice Golem?
Niech ktoś mnie z maina poprawi, bo ja na mainie nie grałem z 10 lat albo i lepiej.

Rekrut
11-08-2024, 11:48
Turban i Robe na start może wystarczy, mls według mnie to trochę kiepska broń, lepiej już jakiś magic sword + blessed shield? Przynajmniej shielding będzie rósł :) Ots Kingi to teraz chyba średni wybór. Na starcie na pewno
Dark lordy -> Brave Witch -< Ice Golem?
Niech ktoś mnie z maina poprawi, bo ja na mainie nie grałem z 10 lat albo i lepiej.

Właśnie nie wiem po co się wypowiadasz jak grać nie umiesz ...
#t
Wybierz paladyna . Eq w tych czasach ogarniesz szybko. Zapytasz kogoś z wysokim lvlem i Ci da .