PDA

View Full Version : Nieznajomo?? i/lub ignorowanie regulaminu

Exod
09-10-2007, 11:32
13 - Ogłaszanie sprzedaży/wymiany/kupna kont jest zabronione.
14 - Ogłaszanie wymiany 'itemów' pomiędzy serwerami jest zakazane.

Są to niestety dwie zasady, które są bezczelnie i publicznie łamane. Przykładem jest dział "Handel" na forum. Nawet pomimo przyklejonego tematu zakazującego tego typu ogłoszeń, są one bez przerwy umieszczane. Dodatkowo, tego typu ogłoszenia pojawiają się także w grze. W związku z tym, od dzisiaj:
Forum - Każde konto, z którego zostanie wysłane takie ogłoszenie zostanie (dożywotnio) zbanowane.
Gra - Każda postać, z której takie ogłoszenie zostanie wysłane, zostanie zbanowana na tydzień.

Uprzedzam. Zakładanie specjalnych kont/postaci, by wysyłać ogłoszenia, skończy się pięciokrotnie dłuższą karą, niż w przypadku wysyłania z głównej postaci. Nie martwcie się. Będziemy to sprawdzać i odpowiednio zablokujemy postać najlepszą i/lub tą, którą sprzedajecie.

Nasza tolerancja względem ignorowania regulaminu właśnie się skończyła, czujcie się ostrzeżeni.

Mehsunes Dagon
09-10-2007, 11:39
Właśnie, ludzie ciągle zakładają tematy "Zamienie za kase na globalu...", itp.
Nie wiem czy ten temat coś da, ale jak da to dobrze...
Ps.Dzięki za banished ^^ :D

Pan Afforc
09-10-2007, 11:40
Wreszcie wszedl taki rygor bo czasem nie idzie pogadac na gch...

Mori
09-10-2007, 11:47
no na reszcie Exod wkoncu wzioles sie za porzadne banowanie bo juz nie morzna zniesc jak jakesi nobki spama wala na trade z tematami zakazanymi...
gdybym mogl to dal bym ci reputa:p

Tico
09-10-2007, 11:50
@up
Lizus...

morzna... wole pozostawić to bez komantarza...

Tak to są dwie żelazne zasady a ktoś kiedys powiedział że zasady są poto aby je łamać...
Nawet jeśli ich tak ostrzeżecie to zapewne niewpłynie to na nich.

Co do kar dożywotnie Ban na forum...
Przesada...
Co do bana w grze to moge się zgodić...

Jeżeli ktoś założy nowy acc i tam postać z nickiem np. Tiki OTS dostanie bana na Ip czy może zwyklego...!!!

Ganja
09-10-2007, 11:53
wreszcie skonczy sie glupie spamowanie :)
popieram w 100 % ! :cool:

catek
09-10-2007, 11:54
Wiele osób nie czyta przyklejonego tematu
"Ogłaszanie sprzedaży/wymiany/kupna postaci lub itemów między serwerami - Zabronione" więc może nazwę tematu w dziale "Handel" należy napisać kolorem czerwonym (podobnie jak dział "Regulamin").

Może gracze szybciej zauważą ten news niż przyklejony temat w dziale "Handel", ale myślę, że to i tak dużo nie zmieni. Dalej będą zakładać takie tematy :/

Guest
09-10-2007, 13:51
Tak, już Exod się popisał .. Może banujcie dożywotnio postacie ? Albo odrazu usuwajcie ! Liczba graczy się zmiejszy a co za tym idzie skończy się narzekanie na kolejki ;O Ale ja genialny .. Oklasków nie trzeba :p

MasterQ
09-10-2007, 14:01
@up
Bravo!!!Wielkie Brava!!!!@!@!@!

@topic
No,no Exod zaszalałeś ;] wiele razy to widze na trade i mam nadzieje,że wreszcie się to skączy :P
P.S Miałeś mi wtedy zrobić test bota a nie bic :(

Mohammed
09-10-2007, 14:03
Moim zdaniem bezsensu jest ten temat tak jak i bezsensu są oba punkty regulaminu..

Nasze konta na Podkarpackim, My je stworzyliśmy nie Wy, My je rozwijaliśmy od samego początku do końca i może chcemy mieć z nich jakiś pożytek i nie powinno was to interesować jak się potoczą losy naszych postaci,
to tylko taka mała dygresja z mojej strony.

Oczywiście jest to wasza wola, i tak Ci co będą chcieli to w dalszym ciągu będą sprzedawać postacie poprzez Allegro i co Wy z tym zrobicie ? dokładnie 0.

Wystarczy, że wystawią postać postaci bez nicku widniejącego oraz zamażą 1 literkę na końcu czyli jak jest to postać dajmy na to 555 poziomowa to napiszą w opisie, że sprzedają konto z poziomem 550+ i co Wy zrobicie ?
weźcie Sobie to na logikę i przemyślcie czy dobrze robicie..

Kuzaj
09-10-2007, 14:03
no na reszcie Exod wkoncu wzioles sie za porzadne banowanie bo juz nie morzna zniesc jak jakesi nobki spama wala na trade z tematami zakazanymi...
gdybym mogl to dal bym ci reputa

Może zaczniecie warnować za takie pisanie na forum?

A co do topicu to za drugim razem tego typu wykroczenia powinien być delete account. Noobów ma ubywać a nie przybywać, więc pozbądźmy się ich.

CristaL
09-10-2007, 14:14
Moim zdaniem bezsensu jest ten temat tak jak i bezsensu są oba punkty regulaminu..

Nasze konta na Podkarpackim, My je stworzyliśmy nie Wy, My je rozwijaliśmy od samego początku do końca i może chcemy mieć z nich jakiś pożytek i nie powinno was to interesować jak się potoczą losy naszych postaci,

Oczywiście jest to wasza wola, i tak Ci co będą chcieli to w dalszym ciągu będą sprzedawać postacie poprzez Allegro i co Wy z tym zrobicie ? dokładnie 0.

Wystarczy, że wystawią postać postaci bez nicku widniejącego oraz zamażą 1 literkę na końcu czyli jak jest to postać dajmy na to 555 poziomowa to napiszą w opisie, że sprzedają konto z poziomem 550+ i co Wy zrobicie ?

Zgadzam się z Toba całkowicie, ale moim zdaniem tu chodzi o to, aby my gracze nie mieliśmy żadnego zysku z gry. APO w cudzysłowie "traci" gdy gracz sella swoje konto ( Ci którzy są inteligentni wiedzą o co mi chodzi).

P.S Myślę, żę temat Exoda niewiele pomoże.

Cielakfreestyler
09-10-2007, 14:36

Jak Ci się nie podoba regulamin serwera to tu nie graj, problemów nie robisz. To znaczy że będzie o jednego nooba mniej

Zgadzam się z Toba całkowicie, ale moim zdaniem tu chodzi o to, aby my gracze nie mieliśmy żadnego zysku z gry. APO w cudzysłowie "traci" gdy gracz sella swoje konto ( Ci którzy są inteligentni wiedzą o co mi chodzi).

To samo co do Mohameda, czyli "Wy********j Pan!"

@topic
Pomysł super, tak trzymać! Myślę że to coś da :) .

Pozdrawiam

Crazy Banana
09-10-2007, 15:00
Świetnie :D już nie będzie noobów co będą szpanować "kupiłem chara za 200 zł i mam 500 lvl ^^" no prawie nie będzie bo chyba można to obejść np. tacy co mają neo przez DSL zmieniają ip zakładają nowe konto piszą że sprzedadzą konto około takie i takiego lvl'a resztę na GG a potem znowu zmieniają ip nie wiem czy to możliwe ale :P Śmieszna ta neo bo jak ją miałem to w soldata jak mnie zbanowali to i tak mogłem dalej grać :P A taki Neko już nie może chara sprzedać ^^ więc kasy nie odrobi :P

Asar Rook
09-10-2007, 15:15
@cielakfreestyler

Tak, zgadzam sie z toba z tym, ze bedzie nooba mniej, ale tylko wtedy gdy Ty przestaniesz grac, nie masz prawa nazywac kogos noobem...

Mohammed i CristaL napisali co uwazaja, bo po to jest forum. Ja sam osobiscie sie tez z nimi zgadzam. A gdy widze tekst "cos ci sie nie podoba to nie graj na tym ots'sie" to az mnie na wymioty bierze...

@topic
Mysle, ze duzo to nia da, ale zawsze cos :D

Mc Maciek
09-10-2007, 15:20
Mam tylko takie pytanie, czy to się tyczy również wymiany rook-main? Teoretycznie nie jest to wymiana miedzy serverami, ale slyszalem ze lecialy czasami za to bany

Anakin Knightex
09-10-2007, 15:23
mi to po prawdzie zwisa bo co to komu przeszkadza ze wymienia sie pomiedzy serverami jak gm nieponosi za tym odpowiedzialnosci :P
@EDIT
ZGADZAM SIE W 100%
Iakovlev

Jak ktoś dostanie dożywotniego bana na forum to jakim cudem 5-krotnie dłuższa kara? Po za tym co Wam to przeszkadza, że ktoś chce sprzedać postać? Boicie się upadku serwera? ...
jak ktos sie bedzie wymienial to na wlasna odpowiedzialnosc jak go ktos oszuka to ma pecha trzebalo sie niewymieniac!!!

Kimlovs
09-10-2007, 15:42
a ja wam powiem ze te 2 reguly to gowno, zawsze ktos moze napisac "szukam kogos kto gra na celescie" i potem na priv sie wymienia i co tez go zbanujecie a na forum to co zbanujecie go to se zalozy nowe konto i gowno zrobicie caly ten wasz system jest do dupy neko hyba mial juz okolo 10 ownerow to czemu go k u r w a niezbanujecie bo co jest najlepszy.i wlasnie dlatego tu juz niegram i sie cieszcie bo Torgonia ots jest 100 razy lepszy.a i mozescie se oszczedzic postow to fanie wydupiaj nobku itp. bo sami jestescie nobami i niemowcie ze jak sie niepodoba to wywalaj bo jak juz napisalem ze juz tu niegram i nie p i erdolcie ze jestem nob bo mailem tu 516 lvl wiec 5 razy taki jak 80% tego serwa.TEN SYSTEM GOWNO DA. assasina i takiego drako i tak im kont nieskasuja ani niezbanuja kazdy se wystawi aukcje na allegro i hu ja masz mortis.

Iakovlev
09-10-2007, 16:08
Jak ktoś dostanie dożywotniego bana na forum to jakim cudem 5-krotnie dłuższa kara? Po za tym co Wam to przeszkadza, że ktoś chce sprzedać postać? Boicie się upadku serwera? ...

xD Lukki xD
09-10-2007, 16:08
No wreszcie bo aż oczy bolą jak widzę że kolejna osoba się wymienia -.- 95% takich osób to oszuści :< A jakie bany za to lecą? :)

Anakin Knightex
09-10-2007, 16:14
Iakovlev

zgadzam sie w 100% co wam to przeszkadza ich to jest sprawa i tch co to kupuja jak ich ktos oszuka to maja bombke (choinke+lambki gratis:D)
nieiwem co to przeszkadza GMom :P

Mortiis
09-10-2007, 16:20

niestety nie chodzi o to tylko o oszustów.

ok teraz pierwsza sprawa: robcie sobie co chcecie z kontami, sa przeciez wasze!
wy za nie odpowiadacie, wiec jak ktos was oszuka to nawet nie piszcie do obslugi bo dostaniecie jeszcze bana.

druga sprawa: nauczcie sie czytac regulamin! Jest zakaz OGLASZANIA kupna/sprzedazy.

dla malo rozgarnietych istot: nie wolno oglaszac takich ofert, a swoje konto mozecie nawet spalic jak macie ochote.

Jeriax
09-10-2007, 17:02
Słuchna Decyzja Mortiis, niech robią z kontami co chca :D a pozatym na wet jakby mieli kupca na konto to jest 99% możliwosci na oszukanie.... nie ma sensu sprzedawac konta... Chyba że ma się do kogoś zaufanie:rolleyes:

RawR
09-10-2007, 17:09
znaczy mam rozumieć że sprzedawać można na allegro , za kasę na globalu , za kasę na APO itd. tylko ze nie można pisać w grze takiego czegoś jak "sprzedam XXX za kasę na YYY serwerze " albo "sprzedam XXX za yyy cc " ??

czyli krótko można sprzedawać ale nie ogłaszać ofert w grze tak ??

Koll
09-10-2007, 17:52
znaczy mam rozumieć że sprzedawać można na allegro , za kasę na globalu , za kasę na APO itd. tylko ze nie można pisać w grze takiego czegoś jak "sprzedam XXX za kasę na YYY serwerze " albo "sprzedam XXX za yyy cc " ??

czyli krótko można sprzedawać ale nie ogłaszać ofert w grze tak ??

Zgadza się. No i jeszcze na forum ale zapewne wiesz.
Pozdro for all.

Peace
09-10-2007, 18:34
Dobra to ja mam plan...Napisze sell Sarumar za kase na harmoni i co zbanujecie go?

Koll
09-10-2007, 18:43
Nie. Ty dostaniesz bana. Chyba :p Mortiisa trzeba się spytać albo jakiegoś GM`a.

kulkaIII
09-10-2007, 19:05
Tak to są dwie żelazne zasady a ktoś kiedys powiedział że zasady są poto aby je łamać...
Nawet jeśli ich tak ostrzeżecie to zapewne niewpłynie to na nich.

Co do kar dożywotnie Ban na forum...
Przesada...
Co do bana w grze to moge się zgodić...

Jeżeli ktoś założy nowy acc i tam postać z nickiem np. Tiki OTS dostanie bana na Ip czy może zwyklego...!!!

ZASADY SOM POTO RZEBY JE PRZESTRZEGAĆ !!!

;D nareszcze odpoczne na game hacie czytając rurzne związane z grą ułorzone w słowa LIterki ;)

@Topic
morzna bylo by banowac terz takich kturzy na np. Game Hacie piszą np. sell dh,dsm,golden gelmet , 1000 cc za wszystko hyba rze nie dojdzierz w 5 sec to dam 5kcc

TooooMek
09-10-2007, 19:21
:D Mam problem, otóż nie da sie zrobic konta na OTS poniewaz wyskakuje jakis bład i nic sie nie dzieje... a chcialem kupic PACCA (serwerek by zarbil -,^) wiec prosze naprawcie to szybko...

Karlo Paladyn
09-10-2007, 20:41
Zgdzam sie nareszcie cos z tym zrobili. Ale jak cos takiego znajde to gdzie to zglaszac??

Psujek
10-10-2007, 07:49
Moim zdaniem to jest głupota że nie można się wymieniąć ... .

Ale jeśli już jest tak w regulaminie to powinien być BAN na 1 miesiąc i 14 dni .
Jeśli to nie poskutkuje BaN na 2 miesiące i delate chara ;]

Uczulapaja
10-10-2007, 09:04
Lagi sa nadal o ile dobrze pamitam 9 mialo juz byc dobrze i co? nie da sie grac ZORBCIE COS SOrki ze tu pisze

piotrek_knight
10-10-2007, 12:02
mozecie na allegro umieszczac bo to wasza postac ale nie mozecie na forum i w grze czy to takie trudne do zrozumienia???

exod zeby widzial wczoraj jaki spam ze sella postac na rl omg:(

White Dragon II
11-10-2007, 17:31
1 By były wieksze lagi niż są
2 Bo napewno bedziecie pisac ze wam postac ukradli

Devils
11-10-2007, 17:33
No i dobrze..

bo tyle spamu z tym jest ze szok..

Pozdrawiam.
Devils.

<3 .. Zakochany .. <3

Szefu
14-10-2007, 01:01
Przykro mi ale i tak z tego co zauwazylem powstaja tego typu tematy:/

Ale jak tylko je widze zglaszam je Graydonowi i przepadaja w nicosc ^^

Heroes Magic
16-10-2007, 17:02
Zgadzam Sie z Tym! przynajmniej mniej bedzie osub do spamowania!