Zaloguj się

View Full Version : Maksymalny !speed na stałe

Rodziak
24-04-2025, 20:39
Witam,

Proponuję, aby komenda !speed nie wymagała "maxowania" jej przez 10 dni. W dzisiejszych czasach uważam, że bardziej to zniechęci potencjalnego niedzielnego gracza niż zachęci.

Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że raz na jakiś czas najdzie mnie ochota, aby chwilę pograć. Ta ochota znika w momencie wpisania speeda i ujrzenia 5%.
Jednocześnie mimo tego, że te wpisanie speeda wymaga tylko kilku sekund to nie ma szans, żebym logował go wpisywać przez miesiąc tylko po to, żeby pograć przez parę dni.
Dodatkowo, jeżdżąc w delegacje czy po prostu mając ciężkie tygodnie naprawdę nie jest łatwo pamiętać o tym, żeby zalogować ludzika w ww. celu.

Jeżeli opcja stałego 50% jest przesadzona to może chociaż skrócenie tego do np. 2/3 dni?

Sir Mastah
24-04-2025, 21:04
Cześć,
jak najbardziej popieram. Zamysłem było zapewne, by zachęcić graczy do codziennego logowania, ale przy aktualnej sytuacji serwera nijak to nie przekonuje, wręcz przeciwnie. Wystarczy w jeden dzień nie wpisać komendy, stracić cały postęp, to nikt nie będzie kolejnego dnia spędzał 80 minut na 5% speedzie. Tak naprawdę wokół speeda 50% opiera się całe expienie - raczej ciężko jest się przekonać, by poświęcać 50% więcej czasu, by osiągnąć to samo, co w przypadku posiadania maksymalnej wartości.
Rozumiem też, że ciężko się idzie czasem z duchem czasu, ale jeśli nie ma żadnych nowości, to może w taki sposób przynajmniej uda się graczy zachęcić do częstszego zaglądania tutaj.

Schwaab
25-04-2025, 08:47
Jeżeli ktoś z Watykanu przeczyta tą propozycję, a później tą wyśmienitą, wyczerpującą odpowiedź na dany temat, który jest wspaniały bo trafia w sedno i faktycznie codzienne logowanie czasem jest niemożliwe to jeden z Was ma szansę zostać nowym papieżem. Jestem na TAK. Taki zabieg jest prosty w wykonaniu bo skrypt już jest i wystarczy go nie wyłączać, przykład? Ostatni Event Wielkanocny Skana Exp x2, Loot x2, Maksymalny "!speed" . Życzę komukolwiek z Was udanego pontyfikatu.

Belmondo
25-04-2025, 15:05
na tak ale i tak nie wprowadza tego, pozdrawiam

Grumpy
25-04-2025, 21:38
Czasem po alkoholu zapomne wpisac i pozniej jestem jeszcze bardziej wkurzony, wiec jak najbardziej na TAK.

Hail Rodziak. Ave Dante.

Dlugie nogi
26-04-2025, 00:18
Full speed jest wynagrodzeniem regularności w grze. Wpadasz na 1 dzień w miesiącu i chcesz 50% speeda? Może adite mana quest zlikwidować i wprowadzić ją na stałe przypisaną do postaci od 1 lvla? Jestem na nie, za dużo udogodnień co niektórzy by chcieli mieć. Jakiś czas temu istniała możliwość zgłoszenia Administracji, że nie będzie Ciebie tego i tego dnia więc, dajesz passy dla ziomka i on wpisuje speeda. TYLKO speeda. Nie wiem czy ta opcja dalej jest możliwa do dogadania z nimi, ale jak już to w tą strone bym poszedł.

Demon
26-04-2025, 03:20
Full speed jest wynagrodzeniem regularności w grze. Wpadasz na 1 dzień w miesiącu i chcesz 50% speeda? Może adite mana quest zlikwidować i wprowadzić ją na stałe przypisaną do postaci od 1 lvla? Jestem na nie, za dużo udogodnień co niektórzy by chcieli mieć. Jakiś czas temu istniała możliwość zgłoszenia Administracji, że nie będzie Ciebie tego i tego dnia więc, dajesz passy dla ziomka i on wpisuje speeda. TYLKO speeda. Nie wiem czy ta opcja dalej jest możliwa do dogadania z nimi, ale jak już to w tą strone bym poszedł.
ootottoototo!

każdy chce top lvl, każdy chce top skill, każdy chce full speed
TRZEBA O NIEGO ZAWALCZYĆ! tylko i wylącznie regularnością ; )

jestem na nie

Czepi
26-04-2025, 16:23
Jestem na tak, ale bardziej dla skrócenia czasu z 10 dni do np. 2-5 maksymalnie. 10 dni to zdecydowanie za długo w obecnych czasach, a skrócenie mogłoby przyciągnąć więcej graczy.

Dudo Wygnaniec Powrot III
26-04-2025, 17:57
Jestem ZA i nawet bym expil nie chcacy dalem glos na NIE

Jak ty nawet nie wiesz gdzie są respy. Niechcący to pozwalają ci tu być typie.

Jestem na nie. Może od razu każdemu ful eq etc jeszcze ?

Grałem Nixedem wiem swoje, ludzie potwierdzą. Mam takie same prawa jak ludzie - i nie prowokuj bo zglosze.

Rekrut
29-04-2025, 09:39
Jestem ZA i nawet bym expil nie chcacy dalem glos na NIE

Jak ty nawet nie wiesz gdzie są respy. Niechcący to pozwalają ci tu być typie.

Jestem na nie. Może od razu każdemu ful eq etc jeszcze ?

Zarexoholik?
29-04-2025, 10:50
Oczywiście, że maksymalny % speeda powinien być dostępny po wpisaniu komendy !speed, ale tylko dla graczy z premium acc, którzy utrzymują ten OTS przy życiu. Powód? Ten będzie dobry?:

APO 7.6
14/800 - online

Mi się nawet nie chce zalogować na ten serwer, bo po co? Już pisałem w poprzednich tematach dlaczego wygląda to tak jak wygląda. Tutaj nie ma nic co by skłoniło nowego gracza do rozpoczęcia przygody. Są tylko ludzie z sentymentu do dawnych czasów. Nawet jak jakiś leszcz ots'owy kasta, kasto czy jak mu tam odpali streama i zachęci kilka osób do gry to i tak nic nie zmieni w perspektywie czasu. Jest cała masa questów/zadań, ale nikt nie wie o ich istnieniu. Większość rzeczy typu poradniki itd. są stworzone przez starych graczy na forum. Tutaj administracja serwera nie ma zielonego pojęcia o expieniu, pvp, pvm, a mają wprowadzać coś dla graczy? Jak ktoś kto nie ma pojęcia o mechanice gry ma wprowadzać coś co spodoba się graczom. Osoba, która nie zna nawet zasad gry w piłkę nożną ma uczyć Messiego jak strzelać bramki? Strona APO wymaga odbudowania po latach zaniedbań na wzór tibiopedii. Powinny być działy questy itd. żeby nowy gracz albo nawet stary mógł sobie sprawdzić co można tutaj robić. Trzymanie tutaj osób na zasadzie uzależnienia od logowania by utrzymać maksymalny poziom speeda to patologia i nie ma szansy się udać.

Gawronek
29-04-2025, 13:08
Oczywiście, że maksymalny % speeda powinien być dostępny po wpisaniu komendy !speed, ale tylko dla graczy z premium acc, którzy utrzymują ten OTS przy życiu. Powód? Ten będzie dobry?:

APO 7.6
14/800 - online

Mi się nawet nie chce zalogować na ten serwer, bo po co? Już pisałem w poprzednich tematach dlaczego wygląda to tak jak wygląda. Tutaj nie ma nic co by skłoniło nowego gracza do rozpoczęcia przygody. Są tylko ludzie z sentymentu do dawnych czasów. Nawet jak jakiś leszcz ots'owy kasta, kasto czy jak mu tam odpali streama i zachęci kilka osób do gry to i tak nic nie zmieni w perspektywie czasu. Jest cała masa questów/zadań, ale nikt nie wie o ich istnieniu. Większość rzeczy typu poradniki itd. są stworzone przez starych graczy na forum. Tutaj administracja serwera nie ma zielonego pojęcia o expieniu, pvp, pvm, a mają wprowadzać coś dla graczy? Jak ktoś kto nie ma pojęcia o mechanice gry ma wprowadzać coś co spodoba się graczom. Osoba, która nie zna nawet zasad gry w piłkę nożną ma uczyć Messiego jak strzelać bramki? Strona APO wymaga odbudowania po latach zaniedbań na wzór tibiopedii. Powinny być działy questy itd. żeby nowy gracz albo nawet stary mógł sobie sprawdzić co można tutaj robić. Trzymanie tutaj osób na zasadzie uzależnienia od logowania by utrzymać maksymalny poziom speeda to patologia i nie ma szansy się udać.

Chcialbym dodac swoje trzy grosze. Jestem niedzielnym graczem, ostatnio wrocilem po 2 latach przerwy. Wrocilem z sentymentu, mam slabosc do starszej wersji Tibi i solidnych ots. Musze przyznac, ze kolega wyzej ma racje. Serwer swieci pustakami w porownaniu do 2023. Strona glowna dalej nie zupdatowana. Ja nawet nie wiedzialem o tej komendzie. Teraz jak sie w to wgryzlem to zgadzam sie z Zarexoholik?. Gracze premium powinni miec maksa, a administracja naprawde powinna sie wziac do roboty, albo niech przekaza projekt w odpowiednie rece.

Majsterq
29-04-2025, 16:10
Jestem oczywiście za ale na zasadzie jak jest dotychczas od 5% do 50% w dziesięć dni ale spadanie speeda na odwrót też 10 dni od 50% do 5%. W jeden dzień stracić postęp z 10dni (50% speed) to faktycznie dziadostwo

Denek
28-05-2025, 13:30
Kiedyś czegoś takiego jak speed nie było i wszyscy expili, więc uważam że pozostawienie komendy !speed na stałe jest głupotą, powinna być to nagroda właśnie dla graczy którzy logują się do gry codziennie a nie raz w tygodniu.