PDA

View Full Version : Regulamin serwera APO

Skan
04-05-2025, 14:39
Dzień dobry! Czy jakiś punkt w regulaminie jest dla Was niejasny? Chciałbym zapytać, co byście zmienili lub dodali w nim?

W skrócie:

Czy są jakieś punkty w regulaminie, które wydają się sprzeczne z innymi?
Czy język użyty w regulaminie jest dla Was zrozumiały?
Czy są trudności w interpretacji niektórych sformułowań?
Czy są jakieś kwestie, które Twoim zdaniem powinny być uregulowane w regulaminie, a nie są?
Czy regulamin jest łatwo dostępny i czy informacja o nim jest wystarczająco widoczna?
Czy uważasz, że kary za naruszenie regulaminu są adekwatne do przewinień?
Czy chciałbyś zobaczyć kary w postaci dni bana za wykroczenia?
Czy regulamin wydaje Ci się sprawiedliwy dla wszystkich stron?
Czy masz propozycje konkretnych zmian w brzmieniu poszczególnych punktów regulaminu?

Czekam na Państwa komentarze!

Dudo Wygnaniec Powrot III
04-05-2025, 14:42
Mojim zdanie to nie gracze powinni decydowac o regulaminie, bo zawsze moze byc ich korzysc dlatego prawo regulaminu powinno byc decydowane przez GM itp ale to tylko moje zdanie

Schwaab
04-05-2025, 14:52
Punkty Regulaminu:

II. Gra, Pkt.3:
https://i.imgur.com/IdXWIqF.png

II. Gra, Pkt. 17:
https://i.imgur.com/tASRDjV.png

Te punkty same sobie przecza to raz, a ludzie byli juz banowani przez Rinsona za ten punkt :)

[Inquso] Przeczytaj je jeszcze raz.
Tu nie ma sprzeczności, tylko dwa różne konteksty.

Belmondo
04-05-2025, 16:24
Uważam, że regulaminowi APO nie brakuje nic. Jest bardzo szczegółowo opisany i żadnych zmian nie potrzeba. Pozdrawiam siebie.

Zarexoholik?
10-05-2025, 12:36
Zakazanym jest używanie adresu e-mail zawierającego jakiekolwiek dane osobowe.

Dlaczego? Przecież imię i nazwisko nie są danymi chronionymi...

Obowiązuje całkowity zakaz obrażania i nagminnego prowokowania innych graczy. Zabronione jest dyskryminowanie grup rasowych, etnicznych oraz religijnych.

Może warto dodać też orientację seksualną, ponieważ wiele razy spotkałem się z wyzwiskami w moim kierunku, że jestem heteroseksualny. Gracze homoseksualni, trans itd. często wyzywają graczy heteroseksualnych!

Ogłaszanie w grze sprzedaży/wymiany/kupna kont jest zabronione...

Skoro wymiana jest dozwolona przez tworzenia posta na tym forum czy na discordzie to po co ta wzmianka? Do wyrzucenia albo zmiany, że nie można handlować przez portale internetowe itd.

Ogłaszanie wymiany przedmiotów pomiędzy serwerami innymi, niż APO 7.6 jest zakazane.

Dlaczego? To może ułatwić handel między serwerami/otsami - może ktoś nowy zacznie tu grać, a starego gracza skusi do powrotu - chociażby na chwilę?

Domki na terenie FACC usuwane są po 1 miesiącu braku logowania na przynajmniej jedną postać na koncie.

Jak się wam czegoś takiego nie zgłosi to raz na ruski rok się za to bierzecie...

Domki na terenie PACC usuwane są po skończeniu się promocji na koncie.

Powinno być tak jak wyżej, czyli po miesiącu, a nie wraz z końcem pacca.

Skan
26-05-2025, 10:12
Ktoś ma jeszcze może jakieś propozycje? ;)