PDA

View Full Version : Skan vX

Hakkuwa
03-06-2025, 21:58
Dostal awans z tutore i juz denerwuje graczy. Dzisiejszego dnia odstawil piekny popis teleportujac sie do depozytu zeby mnie zdenerwowac, obok mnie goscie wymieniali sie itemami na depozycie, skan jak zwykle nie popisal sie inteligencja i zrobil debuga na ktorym ja zyskalem bo wywalilo graczy dookola a ja na autorelogu zabralem itemy xdd. Zaczalem pisac o tym na gamechat ale za dlugo to nie trwalo bo mnie zbanowal, niech ktos skonczy ten cyrk na ots.

Belmondo
05-06-2025, 17:45
Jestem za tym aby stracil calkowicie pozycje bo to co robi to nigdy nie bylo smieszne a jest zenujace.

Skan
05-06-2025, 18:30
Jeżeli chodzi o Ciebie Hakka, to Twoje słowa zawsze są bezpodstawne i nie można ich brać na poważnie. Warto byś zaczął opierać swoje argumenty na faktach i rzetelnych informacjach, zamiast powielać niepotwierdzone tezy. Tylko wtedy Twoje wypowiedzi będą miały jakąkolwiek wartość i będą miały sens w dyskusji.

Tak czy siak, dzięki za przyznanie się do używania wspomagaczy. Kolejny temat do kosza. ;) #zamykam

/Demon
totalnie nie rozumiem dlaczego odgórnie zakładasz, że założenia Hakki są niepodstawne? poprosił mnie o otworzenie tematu, a ze o Tobie są juz 3 zamknięte tematy postanowiłem najczystszy przywrócić. daj się ludziom wypowiedzieć i nie narzucaj narracji proszę

#otwieram po raz ostatni

Demon
05-06-2025, 22:53
na początku zaznacze, że to nie jest żadna forma wojny z mojej strony. uważam, że wątek powinien być otwarty ponieważ każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, a jeśli dobrze kojarze to taka sytuacja (przynajminej opisana na gamechacie jak i tutaj przez Hakke) miała miejsce. cieszę się, że Skan wprowadza 'trochę' świeżości na serwer lecz to nie może być powiązane z jakimikolwiek wychyleniami czy w przód czy w tył

proszę o meroteryczną dyskusje z możliwymi arugmentami

ja od siebie mogę dodać, że sprawdzanie 1 osoby na 1h speeda 2-3x jest troche nagminne. masz podejrzenia - udowadniaj, nie nękaj

Denek
06-06-2025, 06:32
Post grzecznościowy

1. Sytuacja - Dla mnie to nękanie, sprawdzanie mnie po 2x dziennie, jestem też pierwsza osoba po zalogowaniu przez Skana do której leci i wysyła komunikat (kiedyś powiedział że dużo zgłoszeń na mnie jest), dla mnie to co najmniej dziwne i trochę szukanie na siłę.

2. Sytuacja - Sprawdzanie podstępem, brak komunikatu tylko zagadywanie na default tekstami typu: "jak się expi", "nie lepiej leviathany" ciekawe co by się wydarzyło gdybym na taką wiadomość nie odpisał.

3. Sytuacja - 3.06 (świeżynka) Sprawdził mnie raz, odpowiedź dostał po sekundzie od komunikatu jak zwykle, po czym jakaś tam dyskusja była na game - chacie, gdzie napisałem mu wiadomość "dobra ignore" po tej wiadomości od razu dostałem komunikat odnośnie odpisania inaczej zbanuje mi postać, oczywiście po sekundzie dostał znowu odpowiedz że jestem. Następnie dostałem komunikat że mam wyłączyć bota a następne użycie zostanie ukarane banem, takich komunikatów od niego dostałem już w sumie z 5-6? Uważam że jest to trochę przymuszanie do przyznania się do używania bota, bo gdybym go miał i miałby pewność że używam jakiegoś oprogramowania to dostałbym bana a nie 5 komunikat o następnym użyciu, trochę to takie wymuszanie dla mnie... I taki mały smaczek jeszcze do tej sytuacji, napisałem na RRV "jakiego bota?" RRV zostało zamknięte, powtórzyłem swoją czynność 5x i za każdym razem RRV zostało zamknięte, przy 6 próbuje skontaktowania się na RRV zostałem zmutowany na 30 min.

4. Sytuacja - 3.06 również wtorek, był tam w godzinach wieczornych jakiś najazd, Skan coś wypisywał że jest po 6 piwku itd ogólnie fajnie że robi te najazdy bo dzieje się coraz to więcej na serverze, gra większa ilość gracy (nie wiem czy dzięki najazdom), ale też trochę takie stawianie posągów które zabijają w mieście przed DP jest głupotą, żadnej informacji na ten temat nie było, a najazd był dużo później, natomiast jeśli testował sobie te kolumny, to ma od tego test server a nie miasto po którym biegają ludzie. pijesz nie jedź

https://i.ibb.co/0y38HQFV/Bez-tytu-u.png

Oczywiście nie jest tak że jest najgorszy i trzeba go wyrzucić ale są sytuacje w których przegina, w których zachowuje się conajmniej dziwnie, jakby nienawidził całej społeczności APO i każdego chciałby ukarać banem, takie jakieś dziwne przeczucie że chciałby się wyżyć za wszystkie swoje lata stania w temple i dostawania po dupie. Są plusy, ale są też ogromne minusy.

Tak, zostałem poproszony o dodanie tego posta na forum...

Yudas

17:42 Skan: Trzeba poczytac te forum, bo widze ladny placz sie zrobil. :D

Pierwsze co zrobił po zalogowaniu, to prowokacja to sie nie uda :D

Master many
06-06-2025, 07:39
Z mojej strony krótko: dobrze, że "jedziesz" z osobami używającymi botów i wspomagaczy. Najwięcej płaczu mają właśnie ci, którzy korzystają z nich nagminnie. Nagle spadła intensywność ich expienia, za to proporcjonalnie wzrósł płacz i narzekanie na Skana. Trzeba też docenić liczne najazdy oraz samo to, że jesteś aktywny i niektórzy już robią w portki.

Ale mimo wielu plusów Twojej pracy, są też pewne minusy, które warto poruszyć.

To, co nie powinno mieć miejsca:

Straszenie graczy i wywyższanie się: najczęściej na game chacie, gdzie przedstawiana jest tylko jedna racja, a wszelka dyskusja ucina się z góry.

Prywatne wojenki i nakładanie kar: szczególnie gdy mute czy inna kara wydaje się nieadekwatna do sytuacji i może wynikać z osobistych animozji.

Wieżyczki zabijające na hita podczas najazdów: one nic nie wnoszą. Nie chodzi tu o blessa, tylko pytanie, po co one są? Co mają wnieść do najazdu? Tylko wkurzyć? No to mamy tutaj dowód na Twoją złośliwość.

Bycie "mądrzejszym od wszystkich": chodzi np. o sytuacje, gdzie stawiasz moby, z których każdy może zebrać loot. Część graczy bije, bo chce exp, inni zbierają loot mniejszymi postaciami. Wstawianie trainer shooterów, by nabić PZ i zablokować dostęp do truchła, jest po prostu słabe. Masz problem z tym, że ktoś zabiera loot? To nie stawiaj tych mobów.

Dwuznaczne teksty: np. że zapłaciłeś Tygrysowi 5k za powrót i robienie map, albo że Mortiis jest na każde zawołanie. Takie komentarze tworzą niepotrzebne napięcia i wątpliwości co do Twojej osoby.

Podsumowując. Uważam, że Skan robi dużo dobrego i większość hejtu to wynik tego, że komuś nie pasuje uczciwa gra lub fakt, że nie może już używać bota. Tyle ode mnie.

na początku zaznacze, że to nie jest żadna forma wojny z mojej strony.

xDDDDDDDDDDDDD

Yudas
06-06-2025, 09:49
Wypowiadam się z perspektywy gracza, który na serwerze obecny jest od początku Maja 2025r.

Miałem okazję dogłębnie poznać historię z Kastim. Z mojej perspektywy nie ulega jakimkolwiek wątpliwościom, że temat Kastiego został przez Skana bardzo, ale to bardzo źle rozegrany i doszło do słownych nadużyć, co rzutowało w efekcie kontrowersją, której można było uniknąć i zyskać na jego obecności tutaj "Pro-Bono". Będąc właścicielem serwera lub osobą drugą po Mortiisie, wyszedłbym z inicjatywą, aby to odpowiednio wizerunkowo naprawić. Niestety tak się nie stało i szansa została zmarnowana.
Nie mam pojęcia, czy Skan dostał chociaż jakąkolwiek reprymendę, z drugiej strony rozumiem też dlaczego ze stanowiska nie poleciał. Jest najbardziej aktywnym członkiem Ekipy, który wnosi dużo dobrego, ale niestety zdarzają się też "kwiatki" jak powyżej opisali koledzy.

Ja nie miałem jakichkolwiek problemów ze Skanem - zawsze był do mnie przyjaźnie nastawiony, pomimo w pewnym momencie dość częstego sprawdzania mnie podczas expa, które już mam za sobą.
Odnoszę wrażenie, że są pomiędzy "starymi graczami" a Skanem, jakieś zaszłości z przeszłości - stąd wynika ta "dziecinada" pomieszana z "błazenadą".

Z mojej perspektywy Skan niepotrzebnie wdaje się w dyskusje z tymi "starymi graczami" i faktycznie powinien skupić się na przestrzeganiu regulaminu oraz egzekwowaniu przestrzegania tego regulaminu od innych graczy.
Wiem, że posiada motywację i chęci do wprowadzania zmian na lepsze - zawsze jest otwarty na dyskusję na temat zmian - za co należy się ogromny plus. Domyślam się, że pomimo tych chęci, jest też stosunkowo mocno ograniczony - sytuacja ekipy wygląda tak jak wygląda i nie zanosi się na to, żeby miała się poprawić.

To co mogę zalecić wam drodzy "starzy gracze" jak i Tobie Skan, to > zdrowy rozsądek i wstrzemięźliwość z wydawaniem pochopnych, nieobiektywnych osądów. Nie jesteśmy dużą społecznością i można powiedzieć, że prawie każdy z każdym miał mniejsze lub większe do czynienia na przestrzeni ostatniego miesiąca. Jeśli zależy wam na tym, aby serwer się trzymał i miał jakiekolwiek perspektywy do dalszego rozwoju, to powinniście siebie wzajemnie wspierać - jednak takie sytuacje, które opisane zostały powyżej na pewno w tym nie pomogą. Dodatkowo dodam, że "starzy gracze" nie są bez winy, wypisując różne teksty na GameChacie na temat Skana, czy prowokując na RR'v lub Public Chacie podczas najazdów.

Proszę, wyciągnijcie wnioski i pokażcie, że zostało w was chociaż trochę normalności.

Reasumując - Skan na prawdę robi dużo dobrego i na tym dobrym powinien się skupić: najazdy, inicjatywy zmian, pomysły, otwartość względem graczy, konstruktywne dyskusje. Jeśli powyżej opisane sytuacje nie będą się już powtarzać, to nie widzę powodów dla których Skan miałby być "tym złym". Zapomnijmy już o sytuacji z Kastim i tym co miało miejsce - skupmy się na tym co będzie w przyszłości, aby to co złe i negatywne się nie powtórzyło.
Skan - życzę Ci, żebyś wyciągnął wnioski i zachowywał się jak facet, który po prostu ma zasady i nie wdaje się w różnorodne pyskówki - rób swoje, odnajdź ten zdrowy rozsądek, który uważam gdzieś tam masz - tylko często sam z siebie go przyćmiewasz i ulegasz prowokacjom. Natomiast WY - drodzy starzy gracze, po prostu ten zdrowy rozsądek odnajdźcie i przestańcie prowokować, bo szkodzicie nie tylko sobie, nie tylko Skanowi - szkodzicie przede wszystkimi serwerowi, na którym spędziliście już masę czasu ze swojego życia. Czy warto jest szkodzić bardziej, bądź kontynuować to "szkodzenie"? Odpowiedź na to pytanie pozostawiam wam.

Pozdrawiam wszystkich, bez jakiegokolwiek wyjątku.

Skan
06-06-2025, 18:36
totalnie nie rozumiem dlaczego odgórnie zakładasz, że założenia Hakki są niepodstawne? poprosił mnie o otworzenie tematu, a ze o Tobie są juz 3 zamknięte tematy postanowiłem najczystszy przywrócić. daj się ludziom wypowiedzieć i nie narzucaj narracji proszę

Osoba, która notorycznie łamie regulamin, kłamie, okrada, oszukuje i opowiada niestworzone historie, czy może być uważana za wiarygodną? Wydaje się to wątpliwe, ponieważ takie zachowania podważają jej wiarygodność i zaufanie, jakim powinna się cieszyć. Mam nadzieję, że już rozumiesz i przesłałeś temat dalej swoim kolegom, aby się wypowiedzieli.

na początku zaznacze, że to nie jest żadna forma wojny z mojej strony.

Kogo Ty chcesz oszukać? :D Tylko czekasz na hejt na moją osobę, ale wiesz co? Nie zamierzam dać się wciągnąć w te spory. Zmartwię Cię - większość widzi co robisz i wie jak jest. :D

1. Sytuacja - Dla mnie to nękanie, sprawdzanie mnie po 2x dziennie, jestem też pierwsza osoba po zalogowaniu przez Skana do której leci i wysyła komunikat (kiedyś powiedział że dużo zgłoszeń na mnie jest), dla mnie to co najmniej dziwne i trochę szukanie na siłę.

Siedzisz codziennie praktycznie ponad 10 godzin online i sprawdzanie dwa razy to dla Ciebie dużo? Nie sądzę, każdego sprawdzam tak samo. Piszesz również, że od razu po moim zalogowaniu jesteś pierwszą osobą, do której się teleportuje i sprawdzam? A to ciekawe, pewnie masz moje logi i codziennie je sprawdzasz, co? :D

2. Sytuacja - Sprawdzanie podstępem, brak komunikatu tylko zagadywanie na default tekstami typu: "jak się expi", "nie lepiej leviathany" ciekawe co by się wydarzyło gdybym na taką wiadomość nie odpisał.

Znowu sobie coś ubzdurałeś, że sprawdzam Ciebie, pytając o dany exp. Expiłeś tam, więc byłem ciekawy, jakie masz zdanie na temat respa potworów. Może warto byłoby coś zmienić, aby jeszcze bardziej zachęcić do odwiedzania tego terenu. Kto jak nie Wy - gracze - możecie udzielić nam informacji na temat danego expowiska, skoro spędziliście na tych potworach tyle godzin. Wy najlepiej wiecie, co można poprawić. Co by się stało, gdybyś nic nie napisał? Pewnie nic.

3. Sytuacja - 3.06 (świeżynka) Sprawdził mnie raz, odpowiedź dostał po sekundzie od komunikatu jak zwykle, po czym jakaś tam dyskusja była na game - chacie, gdzie napisałem mu wiadomość "dobra ignore" po tej wiadomości od razu dostałem komunikat odnośnie odpisania inaczej zbanuje mi postać, oczywiście po sekundzie dostał znowu odpowiedz że jestem. Następnie dostałem komunikat że mam wyłączyć bota a następne użycie zostanie ukarane banem, takich komunikatów od niego dostałem już w sumie z 5-6? Uważam że jest to trochę przymuszanie do przyznania się do używania bota, bo gdybym go miał i miałby pewność że używam jakiegoś oprogramowania to dostałbym bana a nie 5 komunikat o następnym użyciu, trochę to takie wymuszanie dla mnie... I taki mały smaczek jeszcze do tej sytuacji, napisałem na RRV "jakiego bota?" RRV zostało zamknięte, powtórzyłem swoją czynność 5x i za każdym razem RRV zostało zamknięte, przy 6 próbuje skontaktowania się na RRV zostałem zmutowany na 30 min.

Zostałeś sprawdzony na respie, po czym się oburzyłeś i twierdziłeś, że chcę Ci dać bana za darmo. To nie jest żadne wymuszanie, a normalne sprawdzanie. Odnośnie wyciszenia, które nałożyłem na Twoją postać, napisałem Ci to w odpowiednim dziale. Nie będę tego powtarzał, sam dobrze wiesz, za co otrzymałeś mute. Proszę, abyś w przyszłości zachowywał się zgodnie z zasadami i nie podnosił niepotrzebnych emocji. Wspólna kultura i szacunek to podstawa dobrego funkcjonowania naszej społeczności.

4. Sytuacja - 3.06 również wtorek, był tam w godzinach wieczornych jakiś najazd, Skan coś wypisywał że jest po 6 piwku itd ogólnie fajnie że robi te najazdy bo dzieje się coraz to więcej na serverze, gra większa ilość gracy (nie wiem czy dzięki najazdom), ale też trochę takie stawianie posągów które zabijają w mieście przed DP jest głupotą, żadnej informacji na ten temat nie było, a najazd był dużo później, natomiast jeśli testował sobie te kolumny, to ma od tego test server a nie miasto po którym biegają ludzie. pijesz nie jedź

https://i.ibb.co/0y38HQFV/Bez-tytu-u.png

Celowo nie postawiłem tego posągu. To była pomyłka, za co mogę przeprosić. Mam nadzieję, że nie straciłeś zbyt wiele, jak coś mogę Ci go oddać za blessa, jeśli tego bardzo potrzebujesz.
Postawienie posągu było wynikiem testów, które przeprowadzałem z pewnym graczem. Pewnie chcesz wiedzieć z kim to robiłem, aby moje zdanie wydało się bardziej wiarygodne, prawda? To był Michas - z tym graczem testowałem te posągi.
Zgadzam się, że do tego typu testów idealnym narzędziem jest test serwer. Niestety, wtedy nie było nikogo, z kim mógłbym to sprawdzić na teście, dlatego poprosiłem gracza o pomoc w testach.
Chciałbym podkreślić, że wszystkie te działania miały na celu poprawę jakości i doświadczenia w grze. W przyszłości postaram się lepiej planować testy, aby unikać podobnych nieporozumień.

Straszenie graczy i wywyższanie się: najczęściej na game chacie, gdzie przedstawiana jest tylko jedna racja, a wszelka dyskusja ucina się z góry.

Jakie straszenie? Kogo? Czym? Wywyższanie się? Jeżeli wywyższaniem nazywasz odpowiadanie na kłamstwa i pomówienia, to ok. Każdy ma swoje zdanie, szanuje.

Wieżyczki zabijające na hita podczas najazdów: one nic nie wnoszą. Nie chodzi tu o blessa, tylko pytanie, po co one są? Co mają wnieść do najazdu? Tylko wkurzyć? No to mamy tutaj dowód na Twoją złośliwość.

Testowałem je pierwszy raz i chciałem lekko urozmaicić najazd. Postawiłem nie te, co powinienem - rozumiem frustracje. "Wieżyczki" miały być w pewnym stopniu urozmaiceniem, lekkim utrudnieniem. Niestety wyszło jak zawsze. Szkoda, może innym razem coś lepszego wymyśle. Złośliwość? Znowu jakieś wmawianie, wcale nie miałem tego na celu, uwierz.

Bycie "mądrzejszym od wszystkich": chodzi np. o sytuacje, gdzie stawiasz moby, z których każdy może zebrać loot. Część graczy bije, bo chce exp, inni zbierają loot mniejszymi postaciami. Wstawianie trainer shooterów, by nabić PZ i zablokować dostęp do truchła, jest po prostu słabe. Masz problem z tym, że ktoś zabiera loot? To nie stawiaj tych mobów.

Trainer Shooter ma za zadanie uniemożliwić przelogowanie na drugą postać w celu odebrania ponownego loota. Dla mnie bez sensu, aby można było odebrać 5-10 razy zdobycz z "bossa" kilkoma postaciami - dla mnie to niesprawiedliwe, np. dla takiego blokera, takie mam zdanie.

Dwuznaczne teksty: np. że zapłaciłeś Tygrysowi 5k za powrót i robienie map, albo że Mortiis jest na każde zawołanie. Takie komentarze tworzą niepotrzebne napięcia i wątpliwości co do Twojej osoby.

Nie znasz się na żartach? Szkoda.. :D Już nie będę tak pisał, ale jeżeli Tygrys chciałby wrócić to chętnie dogadałbym się z nim i mógłbym w niego zainwestować. :D :D :D

Miałem okazję dogłębnie poznać historię z Kastim. Z mojej perspektywy nie ulega jakimkolwiek wątpliwościom, że temat Kastiego został przez Skana bardzo, ale to bardzo źle rozegrany i doszło do słownych nadużyć, co rzutowało w efekcie kontrowersją, której można było uniknąć i zyskać na jego obecności tutaj "Pro-Bono". Będąc właścicielem serwera lub osobą drugą po Mortiisie, wyszedłbym z inicjatywą, aby to odpowiednio wizerunkowo naprawić. Niestety tak się nie stało i szansa została zmarnowana.
Nie mam pojęcia, czy Skan dostał chociaż jakąkolwiek reprymendę, z drugiej strony rozumiem też dlaczego ze stanowiska nie poleciał. Jest najbardziej aktywnym członkiem Ekipy, który wnosi dużo dobrego, ale niestety zdarzają się też "kwiatki" jak powyżej opisali koledzy.

Miałem nic nie odpisywać na temat związany z Kastim, ale co mi tam. Każdy wie jak to wyglądało, każda z dwóch stron jest winna moim zdaniem, ale nie będę się rozwijał na ten temat. Kilka osób zaproponowało Kastiemu rozmowę (np. Point), niestety chyba chłopak nadal nie ma czasu, bo woli streamować inne OTSy. ;) Co do reprymendy to owszem - dostałem ją.

Z mojej perspektywy Skan niepotrzebnie wdaje się w dyskusje z tymi "starymi graczami" i faktycznie powinien skupić się na przestrzeganiu regulaminu oraz egzekwowaniu przestrzegania tego regulaminu od innych graczy.
To co mogę zalecić wam drodzy "starzy gracze" jak i Tobie Skan, to > zdrowy rozsądek i wstrzemięźliwość z wydawaniem pochopnych, nieobiektywnych osądów.
Nie jesteśmy dużą społecznością i można powiedzieć, że prawie każdy z każdym miał mniejsze lub większe do czynienia na przestrzeni ostatniego miesiąca. Jeśli zależy wam na tym, aby serwer się trzymał i miał jakiekolwiek perspektywy do dalszego rozwoju, to powinniście siebie wzajemnie wspierać - jednak takie sytuacje, które opisane zostały powyżej na pewno w tym nie pomogą. Dodatkowo dodam, że "starzy gracze" nie są bez winy, wypisując różne teksty na GameChacie na temat Skana, czy prowokując na RR'v lub Public Chacie podczas najazdów.
Skan - życzę Ci, żebyś wyciągnął wnioski i zachowywał się jak facet, który po prostu ma zasady i nie wdaje się w różnorodne pyskówki - rób swoje, odnajdź ten zdrowy rozsądek, który uważam gdzieś tam masz - tylko często sam z siebie go przyćmiewasz i ulegasz prowokacjom.

Każdego traktuje tak samo, zapamiętaj to. Każdemu staram się odpisywać, ale wiadomo.. Odpiszesz coś - źle, będziesz ciśnięty. Nie odpiszesz - również źle i jest krytyka na Ciebie. :D Nie dogodzisz każdemu. Zgadzam się, że kluczowe jest skupienie się na przestrzeganiu regulaminu i egzekwowaniu go, zamiast angażowania się w niepotrzebne dyskusje czy prowokacje. Rzeczywiście, wzajemne wsparcie i zdrowy rozsądek są fundamentami dobrej społeczności, szczególnie w mniejszym gronie, gdzie każda osoba ma znaczenie. Rozumiem również, że niektóre zachowania mogą szkodzić atmosferze i rozwojowi serwera, dlatego niektórzy gracze powinni wyciągnąć wnioski i bardziej kontrolować swoje emocje, zachowując się zgodnie z zasadami i kulturą. Mam nadzieję, że dzięki temu uda nam się wspólnie tworzyć przyjazne i stabilne środowisko dla wszystkich graczy. Dziękuję za Twoją szczerą i konstruktywną opinię.

Hakkuwa
07-06-2025, 00:01
Gruby sam wiesz jak jest z apendorem tez wpieraliscie mi zw mowie nieprawde �� mozna zobaczyc w logach ze zrobiles debuga wyrzucilo osoby ktore staly w dp i ze ja mam te itemt z my z plecakiem na postaci gruba ktora zbanowales zaraz po akcji. Przyznaj sie do bledu i nie udawaj uj wie kogo.

Btw stawiasz train shootera na najezdzie zeby ktos nie mogl odebrac loota? Ja robilem podobnie zasypywalem cialo i za to mnie banowaliscie parodiaa.

Denek
07-06-2025, 10:13
Siedzisz codziennie praktycznie ponad 10 godzin online i sprawdzanie dwa razy to dla Ciebie dużo? Nie sądzę, każdego sprawdzam tak samo. Piszesz również, że od razu po moim zalogowaniu jesteś pierwszą osobą, do której się teleportuje i sprawdzam? A to ciekawe, pewnie masz moje logi i codziennie je sprawdzasz, co? :D

So...
Nie trzeba mieć logów i dostępu do niczego żeby się domyśleć, wystarczy podpytać oraz zobaczyć Twój czas reakcji...

Znowu sobie coś ubzdurałeś, że sprawdzam Ciebie, pytając o dany exp. Expiłeś tam, więc byłem ciekawy, jakie masz zdanie na temat respa potworów. Może warto byłoby coś zmienić, aby jeszcze bardziej zachęcić do odwiedzania tego terenu. Kto jak nie Wy - gracze - możecie udzielić nam informacji na temat danego expowiska, skoro spędziliście na tych potworach tyle godzin. Wy najlepiej wiecie, co można poprawić. Co by się stało, gdybyś nic nie napisał? Pewnie nic.

Nic sobie nie ubzdurałem, tak było i doskonale o ty wiesz. Przecież resp leiurusów jest oblegany i dość sporo osób ta expi, więc nie rozumiem dopytywania o ten resp i chęć zmian. Skoro twierdzisz że pewnie nic by się nie stało to dziękuje za takowe informacje.

Zostałeś sprawdzony na respie, po czym się oburzyłeś i twierdziłeś, że chcę Ci dać bana za darmo. To nie jest żadne wymuszanie, a normalne sprawdzanie. Odnośnie wyciszenia, które nałożyłem na Twoją postać, napisałem Ci to w odpowiednim dziale. Nie będę tego powtarzał, sam dobrze wiesz, za co otrzymałeś mute. Proszę, abyś w przyszłości zachowywał się zgodnie z zasadami i nie podnosił niepotrzebnych emocji. Wspólna kultura i szacunek to podstawa dobrego funkcjonowania naszej społeczności.

Tak zostałem sprawdzony na respie masz racje, zostałem sprawdzony 2x drugi raz zaraz po tym jak napisałem Ci na game-chacie 'dobra ignore'. Ale tutaj nie chodzi o samo sprawdzenie, dokładnie napisałem w czym jest problem, ale powtórzę raz jeszcze. Chodzi o Twoje pisanie do mnie 'wyłącz bota, kolejne użycie zostanie ukarane banem. To jest dla mnie lekkie wymuszanie, bo ja też nie napisałem do Ciebie RRV i płakałem że zostałem sprawdzony, tylko zapytałem jakiego bota mam wyłączyć i na to nie reagowałeś, dlaczego? Dlatego że to Twoje przypuszczenie, dostałem takich komunikatów od Ciebie co najmniej 5 i nigdy nie otrzymałem bana, więc nie masz 100% pewności i nie możesz jej mieć, gdyż brak u mnie jakiegokolwiek programu wspomagającego. Odrzuciłeś raport 5 razy i za to dostałem mute, a nie za to że spłakałem się o sprawdzenie mnie, pomijasz najistotniejsze fakty z tego zdarzenia, a logi bardzo łatwo jest sprawdzić... Mam zachowywać się zgodnie z zasadami, a dopuściłem się złamania jakiej zasady?

Celowo nie postawiłem tego posągu. To była pomyłka, za co mogę przeprosić. Mam nadzieję, że nie straciłeś zbyt wiele, jak coś mogę Ci go oddać za blessa, jeśli tego bardzo potrzebujesz.
Postawienie posągu było wynikiem testów, które przeprowadzałem z pewnym graczem. Pewnie chcesz wiedzieć z kim to robiłem, aby moje zdanie wydało się bardziej wiarygodne, prawda? To był Michas - z tym graczem testowałem te posągi.
Zgadzam się, że do tego typu testów idealnym narzędziem jest test serwer. Niestety, wtedy nie było nikogo, z kim mógłbym to sprawdzić na teście, dlatego poprosiłem gracza o pomoc w testach.
Chciałbym podkreślić, że wszystkie te działania miały na celu poprawę jakości i doświadczenia w grze. W przyszłości postaram się lepiej planować testy, aby unikać podobnych nieporozumień.

Nie chodzi o oddawanie za blessa, ale takie rzeczy gdy nie masz możliwości sprawdzenia na test serverze, możesz robić w miejscu gdzie nie ma graczy, a nie pod głównym dp bardzo często używanego miasta. Albo po prostu nie pij gdy grasz, bo myślę że większość graczy potwierdzi jak pisałeś że jesteś po 6 piwkach i może po prostu za dużo wypiłeś, alby zajmować się serverem.

[Skan] Robi sie znowu gównoburza bez żadnych sensownym argumentów i dowodów. Jeżeli będziecie chcieli coś dodać to możecie napisać skargę na mnie w odpowiednim dziale (https://forum.toproste.pl/forumdisplay.php?49-Skargi-Odwo%B3ania-Zg%B3oszenia). Chętnie odpowiem na wszystkie zarzuty. Jeżeli ktoś z Administracji będzie chciał coś jeszcze dodać, to pewnie napisze odpowiedni komentarz.

Denek
08-06-2025, 01:43
Myślałem że temat wyczerpałem ale nie! Kolejna rzecz którą dziś Skan zrobił, to nie zwracanie uwagi na wszystko co się dzieje do około niego, tylko na to co chce widzieć to widzi. Dziś około godziny 21 postawił Abbdona oraz Son Of Satan w głównym mieście City, biliśmy go w 5 osób, jedna osoba pushowała mnie specjalnie pod potwora abym tylko padł, gdy zacząłem pisać do Skana który stał obok nas i wszystko widział nie reagował, gracz nadal pushował i próbował doprowadzić do mojej śmierci, oczywiście Skan słowem się nie odezwał, nie upomniał, nie zareagował. Gdy zabiliśmy Son of Satan i pushowałem tego samego gracza który chwile wcześniej robił to samo, Skan od razu zareagował i napisał mi że daje mi ostatnie ostrzeżenie, kolejnego nie będzie za pushowanie i utrudnianie odebrania lota przez innego gracza, mimo że nie zablokowalem przejścia, nie zarzucałem ciała itemami/kasą tylko pushowałem ziomeczka który robił mi to samo. Po zwróceniu uwagi Skan stwierdził że widział tylko to że ja utrudniam dostęp do odebrania loota a wcześniejszej sytuacji nie, mimo że stał cały czas i przyglądał się jak bijemy bossa. Potwierdzić mogą to wszystkie osoby które w tym czasie tam były i biły bossa, ba! Potwierdzenie mamy na zapisanym streamie Tom Main, w razie czego mogę podrzucić klipy i całe nagranie z owego zajścia, bo na wszelki wypadek nagrałem.

layer108
08-06-2025, 12:14
Przykro czy nieprzykro, trzeba o tym napisać.
Obecnie serwer wygląda jak symulacja Korei Północnej, każdy, kto wychodzi przed szereg, jest wyciszany lub kasowany.

Napisanie czegoś przypadkiem na Default, GameChat, Trade itp. to kilka dni braku dostępu do konta lub dłużej, szczególnie jeśli jest się na celowniku.

Żarty są traktowane na poważnie, kłamstwo jest traktowane jako prawda i odwrotnie.

Jesteś na celowniku? To koniec. Ban można uzyskać za wszystko jak i za nic, wystarczy się wychylić, a powód do bana zawsze się znajdzie.

Przykład, jest w tym temacie, przykłady są na discord, Kasti mówił o tym, a teraz jest to prawdopodobnie mówione tylko na kanałach prywatnych, widząc, do czego jest zdolny ten gość.

Możesz uzyskać ban za automanas, którego nie masz, odwołanie nie istnieje.
RRV jest zamykane,i dostaje się mute.

Ktoś tam napisał, że "Skan robi dobrą robotę, jest o wiele mniej botów i Ci, którzy płaczą i skarżą się to boterzy"

Ta/te osoby które tak sądzą są niepoczytalne lub jest podstawione.
Boty zawsze były i zawsze będą, nie ważne kto obecnie ma pozycję.

Jeżeli przyglądniecie się uważniej liście zbanowanych, to jakieś 90-95%, to ludzie którzy byli niewygodni i Ci którzy po prostu nie przepadali za Skanem (od momentu, gdy wyszło kim on jest)

Teraz odwracając listę, mamy jakieś 5-10% prawidłowo zbanowanych osob,
i to w dobrych porywach wiatru, słabo

"Spoko gość, bo robi eventy, konkursy, najazdy"
To już go nie wybieli i ani nie jest to warte. Każdy inny z ekipy potrafi to robić i będzie robić.

Od samego początku jest za dużo kontrowersji. Za taką osobą, za którą ciągnie się gruba przeszłość, zawsze będzie tutaj bardzo źle postrzegana. Problemy nigdy się nie skończą, ludzie bedą dalej banowani, a Skan dalej będzie obrzucany wulgami. Błędne koło.

Moja jedna opinia nic nie jest warta, więc zachęcam resztę do pisania.

Nie opisałem wielu innych rzeczy i daję tę możliwość innym.

Grumpy
08-06-2025, 20:05
Jako staly bywalec otsa od listopada '24, stwierdzam, ze wybranie Skana to bylo poprostu zapchanie dziury na czas letni dla administracji. Nie jestem w zaden sposob na niego zly, nic mi nie zrobil, pozatym, ze raz zwyzywalem komus matke i ojca, za co dostalem bana (ok), w wyjasnieniu otrzymalem informacje, ze nie otrzymalbym bana, gdyby nie zwyzywanie rodziny. Po paru miesiacach jednak sie sprawdzilo i Skan nie byl w zaden stopniu za tym co pisal przy poprzednim razie, czyli: zwyzywalem kogos, ale nie matke i ojca a dostalem bana za obraze.

Nie rozumiem tylko kwestii banowania za obraze odrazu i tracenie speeda na pare dni, a nie poprostu zmutowanie, ale to bardziej zalezne od widocznie humoru ST/GM'a.

Czekam na zrobienie czegos konkretnego a nie pisanie pierdol na default z chatu GPT przy najezdzie, bo jak narazie, to juz kazdy o wiele lepiej by wypadl, chociaz zaraz i tak sie dowiemy, ze "MAMY JUZ DO WPROWADZENIA UPDATE, ALE CZEKAMY JESZCZE", gdzie sam plakal na GC, ze mu administracja nie pozwala wstawic posta odnosnie zmian(?) przy bossach i wprowadzic zmiany.

Ile jeszcze czasu minie zanim ktos sie za to wszystko wezmie, bo nie tylko ja jestem zdania, ze on sie nie dowozi tak jakby to byc powinno?

Pozdrawiam wszystkich aktywnych graczy,
Sentino nie Sentinel.

#edit

juz nie wspomne o tym panoszeniu sie i pisaniu ze "jak cos ci sie nie podoba to pisz skarge na forum", bo to juz naprawde choroba, ze takie cos trzymacie pod dachem - brakuje tego, ze kazdego pobanuje a wy dopiero pomyslicie, ze cos jest nie tak.

Neuroleptyk
08-06-2025, 23:04
Pytanie czy na tym serwerze coś jeszcze może zdziwić? No raczej już nie, każdy z administracji tak naprawdę leje na to, nie ma się co dziwić skoro mają poświęcać swój czas na rozwiązywanie konfliktów rozkapryszonych dzieci. Dlatego biorą takiego upośledzonego Sashe na tutora, który potrafi siedzieć dzień i noc i psuć ludziom frajde, a to dlatego że gość ma mega kompleksy i ta gra to jedyne co potrafi robić w życiu.

Inquso
09-06-2025, 00:43
Dobra, siadamy do tego po raz ostatni. Bo ileż można czytać te same zarzuty w różnych opakowaniach - a wszystkie z tej samej półki "Skan mi nie pasuje, więc go zdejmijcie."

"Odstawił piękny popis teleportując się do depozytu żeby mnie zdenerwować"
To jest autentyk, który wszedł do historii serwera. Ja nie wiem, czy mam się śmiać, czy współczuć, że teleport Tutora wywołuje u kogoś emocjonalne rozbicie.
Skan sprawdza graczy. I bardzo dobrze. Ma do tego prawo. Ma to zapisane w uprawnieniach. I będzie to robił. Nie raz dziennie, nie po cichu, nie na smsy. Po prostu - kiedy trzeba.
"Sprawdzał mnie 2 razy dziennie. To dla mnie nękanie."
Nie. To dla Ciebie efekt bycia podejrzanym. A że boli? No trudno.
A teksty typu:
"Nie powiedział, że mnie sprawdza, tylko zapytał 'jak się expi' - ciekawe co by było jakbym nie odpisał."
To już argumenty z dupy. A co miał zrobić - wyjąć plakietkę "INSPEKCJA"?
Jak się boisz zwykłego pytania, to może nie powinieneś się tak bać bo jeśli wszystko masz w porządku, to odpowiadasz i żyjesz dalej.
Wieżyczki w mieście? Tak - tu macie rację. Tego nie powinno być na głównym serwerze. Powinien sprawdzać to na test serwerze. Skan zostanie poinformowany. Temat zamknięty. Ale to JEDNA wpadka, a nie jakiś dowód na "nienawiść do społeczności APO". Nie róbcie z jednego potknięcia aktu zemsty.
Natomiast teksty w stylu:
"Skan jak zwykle nie popisał się inteligencją i zrobił debuga, na którym ja zyskałem, bo wywaliło graczy i zebrałem itemy z autoreloga."
Czyli co, sam kradniesz itemy z crasha i chcesz, żebyśmy po tym jeszcze go za to ukarali? Ty sam właśnie przyznałeś się do łamania zasad, i jesteś zdziwiony banem? Przecież to jest mem sam w sobie.
A teraz creme de la creme:
"95% banów to osoby, które były niewygodne i nie przepadały za Skanem."
Tak, oczywiście. A pozostałe 5% to ci, co zapomnieli się wylogować przed snem.
Serio - czy Wy się słyszycie?
To nie jest już skarga. To nie jest nawet teoria spiskowa. To jest kabaret.
A tekst o tym, że:
"większość hejtu to przez to, że wiadomo, kim jest Skan" ( a raczej domyślacie się)
No właśnie. W końcu ktoś to napisał uczciwie. Większość z Was nie pisze, bo coś złamał. Piszecie, bo macie z nim osobisty problem. Bo Wam nie pasuje, że coś robi. Bo nie możecie mu przyłożyć w grze, to próbujecie na forum. I to jest dopiero żałosne.
Podsumowując:
- Skan nie jest święty, zdarza mu się popełnić błąd - jak każdemu.
- Ale większość zarzutów to bajki, domysły i osobiste spiny oparte na tym, że ktoś nie potrafi przegrywać z klasą.
- Jeśli ktoś ma KONKRETNE sytuacje do zgłoszenia - niech zgłasza. Nick, czas, miejsce, dowód.
- Jeśli nie - to kończcie z tymi insynuacjami, bo poziom rozmowy zleciał tak nisko, że zaraz trzeba będzie kopać logikę spod ziemi.
Temat kończę, kto dalej będzie robił syf - poleci warn. Kto dalej będzie szukał winy wszędzie tylko nie w sobie - powodzenia, bo serwer nie będzie dostosowywany do tych, którzy nie potrafią przyjąć krytyki ani kontroli. Nie lubisz Skana? Spoko.
Ale nie rób z tego serialu, bo i tak sezon został anulowany.

Dziękuję, zamykam temat.
PS. Jeszcze rozdam warny w tym temacie :)