View Full Version : Poprawki
dotychczas profesje sorc i druid otrzymywaly 30mp oraz 12hp z kazdym kolejnym poziomem doswiadczenia.
knight i paladyn otrzymywali 10mp i 30hp oraz 20mp i 20hp
po zmianach knight otrzymuje 11mp i 31hp
paladyn 21mp i 21hp
czar paladyna exori erex zostal zwiekszony obszarowo i silowo.
koszt many zostal zwiekszony z 300 do 350mp
czar exori max erex zostal minimalnie zwiekszony obszarowo (4 dodatkowe sqm) sila rowniez zostala nieco zwiekszona.
koszt czaru exori max zostal zwiekszony z 700 na 750mp
obrazenia ze wszystkich broni w ktorych zdobywa sie doswiadczenie (skille) zostaly zwiekszone.
ceny mega manasow zostaly obnizone.
celnosc z broni dystansowych zostala zwiekszona.
Dager Knight
22-10-2007, 21:20
Widze ze sie postaraliscie :D bo gram pallem 551 lvl i knightem 444 lvl teraz to palkiem sie bedzie wymiatac i nie ze pall wiekszy mlvl itp. i walil mniej z czaru obszarowego teraz jest git
mario183
22-10-2007, 21:21
nawet dobry upadate tylko szkoda ze nic dla sorcow i drutow niema nowego
przynajmniej pierwszy post pozytywny :)
oczywiscie mozna krytykowac ale trzeba uzasadnic i przedstawic jakies dowody na to ze np knight jest najslabsza profesja i nie da sie nim grac?
@TOPIC
Moim zdaniem Update jest zbędny, grałem od początku knightem, a tu go zjeb.a.l... z atakiem Maxa :mad: :mad: ... Update -- Totalne DNO
@UP
Pamiętaj tylko 1 Pozytyw... więcej nie będzie, a napewno nie od knightów
Robin Rob
22-10-2007, 21:23
exori max pogorszony :( :( :(
ale mocniej z bronii teraz sie wali
teraz knight to juz chyba najgorsza prof. :p
to srocowi UE obnizyc jak rycerza ich najlepszy czar
Dementis 2.0
22-10-2007, 21:27
Update ok. Dobrze że dla knighta i paladyna wprowadziliście po 1 hp i 1mp więcej.
Pozdrawiam.
Ave Nithersson
22-10-2007, 21:27
dotychczas profesje sorc i druid otrzymywaly 12mp oraz 30hp z kazdym kolejnym poziomem doswiadczenia.
A nie na odwrót?
W sumie dobry update (co dla niektórych, bo knighci są u kresu załamania, o zbyt wiele obniżone E Max mimo wszystko..), szkoda tylko, że dla nas Sorców nic nie ma. :< No i w końcu knight nie jest lepszą wersją maga, tylko knightem.
Nusultan Tudialkbai
22-10-2007, 21:28
Powiem tyle. TEN UPDATE chyba jest najlepszym updatem jaki ci wpadl do glowy :D Moglbys teraz zrobic jakies testy kazda profesja, przedstawic obrazenia oraz statsy test charow.
Btw. Nie da sie nic zrobic z exura vita u pala?;/ dostalem 1k hp, nie placze, ale z exura vita lecze sie czasem nawet po 3k (700+ pal :<)
Pozatym, mozna dodac niewielki def do kuszy i luku, ale to od ciebie juz zalezy :P
ps. Wkoncu knight nie jest profa wymiatajaca we wszystkim :D Dzieki Ci:*
Moim zdaniem to jest dno, a to tylko z tego powodu jezeli Mortiis co dodajecie to nie zmniejszacie innym profesja czego innego...Mysle ze by bylo wszystko ok gdybyscie nie zmniejszyli ilosci ataku przez exori max bo to porazka bedzie, juz niech bedzie te 800mp ale nie zmniejszaj ataku. Przeysl to, mysle ze wiekszosc knightow sie ze mna zgodzi.
Pozdrawiam:P
Sher Aqua
22-10-2007, 21:29
Zdązyłam sie przyzwyczaić że dla druidów nic ciekawego nie ma.. no ale robcie tak dalej... server dla knightow i tyle :/
:mad: :(
No nareszcie większa balansacja profesji! Brawo Mortiis, w końcu dobry update, ale na Game-Chacie dawałeś czadu heeheh miałem polew z tego ;)
kruszynka
22-10-2007, 21:32
knight tu byl prawie jak sorc chodzi o ue walil deczko mniej wszyscy sie przyzwyczalili ; ] a teraz ? troszke slabiej mi to tam nie przeszkadza ; o a co do skilli i tak malo jaki knight wali z miecza/axe itp bardziej z e maxa wiec i tak to malo wniesie ; ] A co do palla dobrze ze go wzmocniliscie bo ciezko nim sie gra choc nie wszystkim zalezy od gustu dla mnie i pallek i tak jest najlepsza postacia ;] szkoda ze na paczatku rycerza wzialem a nie pall ; ] pozdro
Ps : mi tam pasi przynajmniej mniej srania bedzie ze postacie sa nie rowne pisss
Tak napisał Drako
21:35 Drako: TO WIELCE DO DUPY
Tak wielu knightów uwaza ze ten update był do dupy ;/
Dla palków wszystko ulepszyłes Mortiis.
A dla Ek zmniejszyłes teraz połowa APO bedzie narzekac ze knight teraz najgorszy moim zdaniem powinienes troszke pozmieniac Profesje ale knighta zostawic tak jak był tylko dodac wiecej many...
To moje zdanie
Vexus'ek
22-10-2007, 21:40
Powiem tyle zgorszyli tylko ek, sorcow zostawli takich jacy byli a palow polepszyli. To jest niestety zle dla ek, ale glownie chodzi mi o GM Coguara, nie odpowiedzial mi do konca za co dostalem bana dowod na to znajduje sie tutaj..... http://img230.imageshack.us/my.php?image=mala0001ra3.jpg dlaczego dal loga tego juz nie wiem? moze bal sie przyznac racjii prosze o wyjasnienie sprawy i odbanowanie pol MiM, i to jest dziwne dlaczego tylko MiMow pobanowali (ass, pianka, viki... ) :(
Macios Knight
22-10-2007, 21:40
zgadzam sie zdrastyk nie zmieniajcie damage e maxa mane tak wtedy wszystkie profesje bedo rowne
A mnie ten update kompletnie zdołował.. Mam 510ek przed update bilem nim po 4200 z exori max a teraz bije 3500 czasem może po 3700. Po co mi to 500hp/many więcej skoro i tak koszt e maxa to teraz 800many.. rozumiem albo zwiększyć koszt many na e max albo zmniejszyć obrażenia ale nie te 2 rzeczy na raz.. Tak samo po co mi większe obrażenia z broni jak na expie i tak nie bije na full atk bo wtedy za mocno obrywam i w ogóle mi sie to nie opłaca bo łatwo paść.. Jak dla mnie teraz knight w pvp będzie poprostu do dupy.. a za to palek będzie nie do zabicia.. To tyle mam nadzieje ze następnym razem nie będzie takiego udupienia jak teraz i że zrobicie coś dla sorców/druidów
Elite Grulix
22-10-2007, 21:41
To źle!!!
Jeszcze kilka godzin temu knight na 78 lvl mógł bić z exori max a teraz na 88 !!
To jest niesprawiedliwe !!
A wogule to można było powiększyć mane ataku ale zostawić siłę maxa !!
Jestem na odwołanie !!
Wy tacy jesteście powiniście pomyśleć coś o Roslayerach , dodać im jakieś bronie , hp , expy , itd
nie pamiętam żeby ktoś interesował sie rookslayerami !!
Najlepiej zostawcie Knightow w spokoju. Jak chcecie to dodajecie cos tam Sorc/Drut. A Ek zostawcie:PP
Crazy Banana
22-10-2007, 21:47
Wolałbym 12 mp i 30 hp (jako sork) bo jeszcze trudniej będzie ich ubić ;) jednak wszystko wraca do normy czyli sork rules na pvp pall ciężki do ubicia a i sam może czasem kogoś zabić, knight ciężko zabić nadal jeszcze stworki najszybciej bije ale robi to wolno :] świetne zmiany moim zdaniem ale mogliście o większości nie informować bo knighty to 50% serwera i jakieś 5% z nich zrobi nowe tematy i zacznie kląć... najbardziej podobają mi się większe obr. z broni ze skillami, czyli z wanda też ? czy mlvl to nie skill?Nie ważne bo nadal wole knighta robić i teraz głownie jego rozwijam (na 140 lvl'u orsze ooo tak ;d)
@FraneQ
"a będąc 560+ ek wale tyle co ok 300 sorc."
I tak powinno być, knight powinien być upośledzony magicznie, ile wali sork na Rl tibii z ue a ile knight z tamtejszej najlepszej obszarówki?
@Elite Grulix
tak najpierw mógł walić e-max na 78 (15x5+63x10=705)
ale teraz może walić na 81 :P (15x5+66x11=801)
a ja wam radzę i tak walić z exori ;) a te 3 lvl'e to na demonach jest około 30 minut (przynajmniej tyle mi to zajęło)
Nusultan Tudialkbai
22-10-2007, 21:47
@FraneQ
Nie masz racji :) Knight ma tyle zycia, ze zeby padac jak bezbronny pies to trzeba byc noobem -.- powiedzmy, ze na tym swoim 560 ek masz 15k hp (bo tyle ok. masz) uhasz sie za 5, a sorc na twoim lvl walnie ci z 3k max? Tym bardziej, ze nie widzialem jeszcze takiego idioty co odpala pk bez uherow :S a ek z 3 uherami jest juz ciezka sztuka do ubicia.
@edit
Zauwazcie, ze knightem zawsze bylo najlatwiej :] zawsze wszystko sam pierwszy robi, mial najwieksze obrazenia i uhal sie wiecej niz pal vita. Wkoncu wszystki sie zmienilo, knight teraz jest profesja do grania player vs monster :) A pal nadal zostal pallem. Roznicy w dmg prawie nie widze (moze o 200 mocniej bije). Zauwazylem roznice w dmg meele (tzw. "z reki") w czlowieka uderzylem za 1400, gdy kiedys ledwo bilem po 1000. Teraz jest zajebisty balans profesji moim zdaniem. Wkoncu kazda profa ma wady i zalety :)
Rookslayer Grulix
22-10-2007, 21:59
Jest żle !!
Chyba wiem dla czego , ale Mortiis się spuźniłeś jusz po wyborach !!
Czemu Ty nie pomyślisz o Rokslayerach ??
Czemu nie pomyślisz o np Tigareczce , Władcy rooka , itd !!
Jakiś 100 sork prubował solować dl i padł a ty mówsz że trzeba im zwiększyć odrazu hp i mp !!
O rookmasterach nikt nie pomyślał !! Nie dodajecie nam hp mp ataki itd
Vamperek
22-10-2007, 22:00
Fajnie ze polepszyliście Palladyna :D ale knightow troche za mocno osłabisliście :/ Ogólnie poprawki były Dobre tylko proponuje wrocic knightowi 700 many jak kiedys ale obrazenia zostawic te co sa :D Szkoda tylko ze niedodaliscie nic sorc/druid :/ ale i tak jest dobrze :)
misiek64
22-10-2007, 22:09
W 95% słuszny update, ale trzeba przynać, że nie można nazwać tego "poprawką", tylko sporą zmianą dla przede wszystkim knighta i paladyna.
Knight myślę, że powinien jego max zostać zmieniony do 750 many, bo jednak czemu zmniejszając znacznie dmg podniesiono spalanie many o 100?
Paladyn, dostał wszystko slusznie, przez długi czas to była chyba najgorsza profesja, aktualnie zapewne najlepsza.
Czytałem na g chat, oraz dostałem info od jednego kumpla, że SL nie zabezpiecza już 100% expa (Sam sie tego nie dowiem - ban za to, że przypadkiem wcisłem tab i wiadomość poszla na gch zamiast trade -.-). Czy to prawda? Jeśli tak to pewnie skończy się PVP na serwie, bo każdemu szkoda expa i to by była zmiana na zle, ponieważ na Apo wieje nudą, mało najazdów i pvp to jedyna metoda "rozrywki" :)
dotychczas profesje sorc i druid otrzymywaly 30mp oraz 12hp z kazdym kolejnym poziomem doswiadczenia.
knight i paladyn otrzymywali 10mp i 30hp oraz 20mp i 20hp
paladyn 21mp i 21hp
czar paladyna exori erex zostal zwiekszony obszarowo i silowo.
koszt many zostal zwiekszony z 300 do 350mp
czar exori max erex zostal minimalnie zwiekszony obszarowo (4 dodatkowe sqm) sila rowniez zostala nieco zwiekszona.
sila czaru exori max zostala niestety nieco obnizona ze wzgledu na zbyt duze obrazenia w porownaniu z UE.
koszt czaru exori max zostal zwiekszony z 700 na 800mp
obrazenia ze wszystkich obroni w ktorych zdobywa sie doswiadczenie (skille) zostaly zwiekszone.
ceny mega manasow zostaly obnizone.
celnosc z broni dystansowych zostala zwiekszona.
No to ładnie .... Nie podoba mi się część tego pomysłu .
Odnośnie czaru exori erex - Paladyn w takim razie ma 2 potężne czary i jeden słabczy . To dlaczego knightowi nie zwiększyliście obszaru exori gran?
Knight ma tylko jedną obszarówke , a pal już 3 :eek: Z tym kompletnie zwaliłeś sprawe Mortiis .
Małe porównanie :
exori = exori erex ; exori ma większe hity , ale za to exori erex ma większy obszar zasięgu , więc można dać remis. 1:1
exori gran < exevo mas vis ; nie ma porównania , exevo mas vis o wiele większe hity i większy obszar w porównaniu do exori gran . 1:2
exori max < exori max erex ; I to mnie rozśmieszyło . Exori max nie dość że ma mniejszy zasięg to jeszcze mu hity zmniejszyliście , was już do reszty powaliło? Porównując knighta i pala na tych samych lvl'ach i tych samych mlvl'ach , wychdozi na to że hity równe i na dodatek większy zasięg pala . 1:3
Ogólny wynik to 1:3 dla pala ... --,--
Czar exori max zabiera 800 many ... Manasy kosztują 150 cc . Lekka przesada , manasy powinny kosztować tak jak wcześniej 100cc . Wiadomo że teraz trzeba będzie zużywać więcej many , więc ... powinniście zrobić tak , aby manasy podosiły chociaż z 700 many .
Jeśli tak zeszmaciliście knighta , to zabierzcie chociaż exura vite palowi .
Tyle co chciałem powiedzieć ... Moim zdaniem Update beznadziejne dla knightów. Wychodzi na to że teraz pal jest bez konkurencyjną profesją .
Teraz Jest Dobrze...Knight nie jest Magiem...nie powienien duzo walic z czarow...
Pall Jets to powstac podobna do maga i do kighta...Teraz Jest dobrze..
Sork/drut tez teraz jest dobrze bo ie sa najsilniejsi..
Update - OK!!! ZOSTAW TO!
ZAPAMIENTAJCIE ZE KNIGHT TO NIE MAG!!JAK CHCECIE WIEKSZE HITY Z CZAROW TO IDZCIE GRAC SORKIEM!!!!!
Świetny update! uwielbiam to! :)
Oby tak dalej :p
Paladyn rox! :cool:
Pempek201
22-10-2007, 22:27
No Mortiss teraz to dałeś czadu Nie powiem :)Wiedziałem, że kiedyś Palek będzie najlepszą profesją jaka będzie na apo :)Ale co do knighta to co taki Neko jak mu obniżą o trochę siłę e maxa :)Pall właśnie powinien być Najlepszy. Kiedyś Byłem Online na servie i Cinqa nikt nie mugł zabić a teraz jeszcze lepiej będzie się mu grać na apo :)
Black Gestuga
22-10-2007, 22:35
No no Mortis w końcu "ruszyłeś" dupsko i poprawiłeś palków tak jak ciagle od paru miesięcy wszędzie dudniło :)
A tak na serio za ten news niech Cie Bozia w trojaczkach wynagrodzi :) W końcu Palek poprawiony :)
Mam nadzieję, że siłę Exori Max zwiększycie do takiej jaka była!!! Przecież to jest parodia...Z Em przed tym "update" waliłem 1200+ w potwory a teraz co najwyżej 900??? >>ZAL<<?? Naprawde przesadziliscie..
Mortiis, Ten post jest kierowany do Ciebie i all Ek.
Psujek i inni... Ehh Jak chcecie mocno bić z czaru obszarowego to zróbcie sobie postać magiczną. Jak UE ma być tak Jak max no to sorry ale coś tu nie gra. Palek miał bardzo ciężko w expie. Dobrze że mu pomogliście w tym Update. Co to 800mp dla Exori Maxa... Hmm uważam że teraz jest bardziej uczciwie. Co to ma być że 3x użyjecie manasa i 2x max! my na 2 ue musimy 5 bo manas daje zazwyczaj około 400 - 450! Tak jak wspomniałem, Ek został
przywrócony do normalnego stanu i to jest BARDZO DOBRE POSUNIĘCIE!
PS. Gram Sorcem od niemal zawsze i powiem wam że dogonić szybko expiącego Eka to rzecz niemożliwa. Teraz mam taką szansę, Dziękuję. Pozdrawiam, Dedemon
PPS. Ej no ludzie! BEz przesady! Mocniejsza vita dla palka?! I tak już macie Full hp, many i dobre czary... Mi nigdy nie wykonamy p arma (sorcowie) na 550lvlu jak wy... Nie przesadzajcie :D.
PPPS. Cytat z wypowiedzi Psujka : Czar exori max zabiera 800 many ... Manasy kosztują 150 cc . Lekka przesada , manasy powinny kosztować tak jak wcześniej 100cc . Wiadomo że teraz trzeba będzie zużywać więcej many , więc ... powinniście zrobić tak , aby manasy podosiły chociaż z 700 many .
Mało Ci kasy? Pytam.. mało?? Sorcowie, palkowie i druidzi padają O WIELE CZĘŚCIEJ OD WAS!
Skoro wy nie macie kasy na manasy <lol, żal tego argumentu z kasą na manasy> to co my mamy powiedzieć? My mamy 1000 many na czar a to chyba nieco więcej hmm? Dodatkowo powiem tak...
Psujek, żal Ci że nie możesz bić już tak mocno i tak szybko expić zawsze knight to była najłatwiejsza
postać, oby się to zmieniło. Jesteście samolubni i wszystko ma być dla Was... Szkoda że nawet ty (tak częsty bywalec forum) tak myślisz.
Black Gestuga
22-10-2007, 22:49
Gadałem z kumplem ( knight ), mowił ze bije gorzej o 600 niż sorc .. ( chodziło mu na tym samym lvl ) , no to bardzo dobrze , bo kto kiedy powiedział ze knight to postać magiczna , pvp i bedziędzie miała czary obszarowe ... Rozumiem knightów którzy przyzwyczaili się do wielkiego dmg no ale w końcu powinno być to zbalasnowanie profesji ...
Nie no spoko... ale co do obnizenia siły ataków z Exori Max to zle zrobione :(((
HP I MANA ROX!! :D
Johnny Knoxville
22-10-2007, 22:55
Super extra zaje.bisty balans :D No cóż gram paladinem, ale miał najgorzej. A tera więcej hp. 615 hp robi różnice chociażby dla mnie. Siłę exori max erexa podniosłeś za co bardzo dziękuję, bo to było kalectwo :D Palem mając 13k hp to niby dużo, ale nie nosimy shieldów! Ludzie! Rycerz to rycerz! Bloker. Nie jest magiem więc o co spór?
Ludzie co wy gadacie? Ja sie ciesze z obnizenia sily maxa knighta, mimo ze sam go mam. Glupie uczucie jak 120 Ek jedzie mojego 175 Eda? No moze nie 120 ale nizsze lvle czasami ciezko ubic... zorzumcie to.
San Toro
22-10-2007, 22:58
Super Mortiis widze ze wkoncu zrobiles cos pozadnego dla tego serwera.
Knighty byly o wiele za silne z tego exori max. Poprostu knight byl najlepsza profa malo ze walil duzo z exori max to jeszcze mial najwiecej hp. palek byl najgorsza profesja poniewaz jego ataki magiczne to byla porazka. teraz jest super tylko jeszcze troche jak by exura vita poprawic dla palka to by bylo super. ja mialem palka a knight byl taki dobry ze az zrezygnowalem z palka na zecz knighta. teraz nareszcie bende mogl wrucic do palka
Gz Mortiis
Pozdro:)
Pall Ziolko
22-10-2007, 22:59
Ja gram palkiem i sie ciesze z tego update.. chociaż niezauwarzyłem żebym walił wiecej z EME... i niewiem też czy celnij trafiam... i jeszcze lepiej jakby exura vita lepiej leczyła bo jest ciulowo... a knighta to juz całkiem zepsułeś;/;/
Daje wielki + za ten uptade wkoncu Knight to niejest maszyną do zabijania i wyrównali w miare profseje teraz Sorc to typowy nuker knight tank a palek pomiędzy a nie tak jak było że idzie knight wali tyle co sor z Ue tylko ze ma pare kafli więcej hp oby tak zostało.
Aha jeszcze jadno!
EXURA VITA dla palka zrób coś z tym!! bo to całkowita porażka
Knight na tym samym lvl co ja wiecej sie z uha leczy niz ja z exura vita WTF?
Przeciez ja palek mam wiekszy mlvl a mniej sie lecze popraw to i będzie ok
A kinia jest dobrze bo odkiedy ma walic z exori max tak jak sork z ue? żal? prawda?
sork i drut ma najwiecej walic bo to madzy
potem pallek
a na koncu kinia
Dlaczego Knight ma obnizone hity z exori max i tak byly niskie a tu beda jeszcze slabsze teraz co mam odnowa sobie chara zrobic i pallkiem grac .
I jeszcze jedno czemu nieda sie wbic na serva?
Dlaczego Knight ma obnizone hity z exori max i tak byly niskie a tu beda jeszcze slabsze teraz co mam odnowa sobie chara zrobic i pallkiem grac .
I jeszcze jedno czemu nieda sie wbic na serva?
yy żal? jeszcze więcej? chłopie KNIGHT TO NIE SORKER!
ZASTANOW SIE!
JAK CHCESZ DUZE OBRAZENIA GRAJ MAGIEM!
Daff Powraca
22-10-2007, 23:15
Wogóle te zasrane update twoje Mortiis to jest szajs, knight zwalony a sorek i palek teraz kozaczy jak ktoś pisał 50 % to knighty to te 25 % robi nowe hary a reszta 25 %+ odchodzi z serva, wogole wczesniej knight nie kozaczyl to teraz wogóle powalony
CyA
No moim zdaniem to dobrze ze knighta troche oslabili (byc moze za duzo) Ale knighci zobaczcie sami macie tyle hp z racji tego ze sa tutaj takie wysokie lvl wiec uznajcie ze max jest tylko dla h lvli, a co do tego ze niby knight teraz jest najsalbszy to zal.pl bo zobacz sobie ile jest palow w porownaniu do innych pofesji np. knightow..
Daff Powraca
22-10-2007, 23:19
i ja osobiście "Daff" mam 146+ lvl knight. i uważam ze musze all wywalać 10 m lvl eq hajs i skile pojda na marne, bo już Mortiis powalił całkiem kngihty słabo było ubic 123 samemu to teraz jeszcze ciezej walilem po 700+ w ludzi 123 ms dokładnie teraz walne moze 400 :mad: :mad:
Mortarius
22-10-2007, 23:25
Aleś Mortiis bigosu narobił -.- Teraz takie 500+ lvle będą miały pretensje bo przecież w pvp knight wogule nie używa broni...chyba że będzie trap,block itp. Ale co do Sorca,Palla i Druta to wielki git ;) Uważam że exori max nie powinno zabierać teraz 800 many tylko 750,ale to tylko moja opinia.
No jasne, powinniśmy bez końca ulepszać profesje, by je wyrównać, tak? Skończyłoby się na tym, że 50 level knight byłby w stanie zabić Kinga. Czasem by wybalansować grę, trzeba pogorszyć profesje.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.