Zaloguj się

View Full Version : Zanim wkleisz Keyloggera lub inne ?cierwo na forum....

Wrangler
01-11-2007, 16:24
Skopiowane z tibia.pl!
HAKERZE zanim zamieścisz keylogera :

Art. 267.
§ 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając
zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub
przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega
grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Koń trojański to określenie oprogramowania, które podszywając się pod
przydatne lub ciekawe dla użytkownika aplikacje dodatkowo implementują niepożądaną,
ukrytą przed użytkownikiem funkcjonalność.

Polskie Prawo napisał(a):
...zgodnie z Ustawą o Ochronie Internetu z dnia 29.08.97, Dziennik Ustaw
Nr 133 Poz. 883 § 12 Rozpowszechnianie oprogramowania, które może wywołać wadliwe działanie
systemu komputerowego lub prowadzić do kradzieży poufnych danych podlega karze
pozbawienia wolności do lat 3.

Masz Neostradę i myślisz że jesteś bezpieczny? Popatrz na to...

...zgodnie z Ustawą o Ochronie Internetu z dnia 29.08.97,
Dziennik Ustaw Nr 141 Poz. 113 § 21 Każdy dostawca usług internetowych zobowiązany
jest do przekazania wszystkich danych niezbędnych w toku postępowania karnego w sprawie
przestępstwa internetowego popełnionego przez użytkownika sieci internetowej,
dalej zwanego klientem...

Uważasz, że ludzie pracujący w Neostradzie czy w jakiejkolwiek innej firmie dostarczającej
Ci internet nie mają sposobu, aby Cię odnaleźć po zmiennym adresie IP? Jesteś w błędzie.
po przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej weszła ta ustawa:

...zgodnie z poprawką z dnia 11.05.2004, do Ustawy o Ochronie Internetu z dnia
29.08.97, Dziennik Ustaw Nr 220 Poz. 154 § 13 Każdy dostawca usług internetowych
zobowiązany jest do uzyskania niezbędnych danych mogących pomóc w ustaleniu tożsamości
użytkownika sieci internetowej, zwanego dalej klientem w czasie postępowania karnego,
podejrzanego o popełnienie przestępstwa internetowego...

Myślisz, że jesteś bezkarny? Wyobraź sobie, że nie jesteś jakimś super hackerem.
Neostradzie też nie pracują idioci, i z palcem w dupie Cię namierzą...
Jesteś niepełnoletni? Jak Twój ojciec trafi za Ciebie na 3 lata do paki
to nie będzie zadowolony - matka tym bardziej. Chcesz do poprawczaka? Proszę bardzo...
Od dnia dzisiejszego, każdy trojan, exploit, czy keylogger znaleziony na Naszym forum,
dodany chociażby przez przypadek zostaje zgłoszony do dostawcy internetu, jeśli sytuacja
będzie się powtarzać zaczniemy sprawę zgłaszać na Policję... Abyście nie mięli wątpliwości,
że dostawca pewnie się tym nie zajmie przeczytajcie to:

...zgodnie z poprawką z dnia 11.05.2004, do Ustawy o Ochronie Internetu z dnia 29.08.97,
Dziennik Ustaw Nr 223 Poz. 156 § 11 Każdy dostawca usług internetowych zobowiązany
jest do egzekwowania zaleceń prawa polskiego dot. przeciwdziałania przestępczości
w internecie, mającego na celu natychmiastowe odcięcie użytkownika sieci internetowej,
dalej zwanego klientem, od sieci internetowej w przypadku zaistnienia podejrzenia
złamania prawa. Niezastosowanie się do wyżej wymienionych restrykcji przez dostawcę
usług internetowych będzie skutkowało w nałożeniu grzywny pieniężnej w wysokości
od 1000 do 10000 zł...

Myślisz sobie... Co to 10 tyś zł dla takiej Neostrady? Tutaj już nie chodzi o samą kasę,
tylko o to, że ktoś może polecieć ze stołka, a jeśli zarabia jakieś 10 tyś zł na miesiąc,
to raczej woli odciąć jakiegoś gnojka od internetu niż stracić taką fuchę...
Co powie ojciec jak zobaczy za co została rozwiązana umowa z dostawcą internetu?
Od teraz lepiej wszyscy zastanówcie się dwa razy zanim coś wkleicie...
Pamiętajcie, że takie coś się bardzo łatwo tropi...
To, że My nie potrafimy sobie z Wami poradzić wcale nie oznacza,
że dobry informatyk nie potrafi, a kiedy w grę wchodzą duże pieniądze to ludzie mają
gdzieś czy jesteś jednym z wielu... Dostaniesz po dupie...

Tettmeier
01-11-2007, 18:36
Znakomicie jest to zrobione.
Może udowodni coś hackerom, tylko szkoda że skopiowane ;<.
Ale i tak podkleić powinni, reput leci ;x

Nex
01-11-2007, 19:24
Uuu hardcorowe. Ale wiesz, dzieci 12 letnie umieszczając keyloggera w linku www.rapidshare.com/ekstra_sunie_mega_balony.chateemel (keyloger)
nie wiedzą co im za to grozi.... I wątpie ze zanim wrzucą keya będą szukać informacji o tym co im grozi. Reput leci.

SiMiNa MaSaKraToS
01-11-2007, 19:37
Temat do Przyklejenia. Ale nie Gratuluje ani nie daje Reputa bo tylko wystarczy ctrl+c, potem ctrl+v i masz wszystko...

Amaka
01-11-2007, 23:27
Noo repucik juz poleciał , moze teraz dzieci Neo sie zastanowią zanim dadzą tu jakis syf i ktos to pobierze...
Ludzie !
to jest paranoja , teraz bede mówił do hackerów :
Co wy byście zrobili jak by to wam ktos hacknal konto??
Chcialbym widziec sytuacje w której zostajecie okradnieci ze wszystkiego co macie oprócz ubrania...
To jest na tej samej zasadzie...

I cos mi sie wydaje ze hackerami są ci co ktos im kiedys ukradł zabawke , lub ja zniszczył...
(dla niekumatych : taka wrodzona złość na wszystko co sie rusza i nie tylko)
Dobrze sie zastanówcie przed każdym hacknieciem kogos , jak by bylo wam miło gdybyście sie zamienili miejscami z waszymi ofiarami...

Perihis
02-11-2007, 11:07
dokladnie zgadzam sie z up /\ . Dla mnie hacker to osoba bezsilna... nie stac jej na odrobine wysilku... troche samodzielnej pracy... Bo po co!? Lepiej ukrasc czyjas prace... Dobrze ze ktos zajmie sie wreszcie zlodziejstwem . Jeszcze gdyby byl sposob na noobow...:D

Anonimek
02-11-2007, 13:18
Mnie cieszy tylko jedno w pracy hakerów.
Dzięki nim, jest mniej noobów na Tibi, bo przeważnie, wręcz zawsze newby i nooby są ofiarami :) Ja dbam o siebie, wiem co to keylogger i wiem jak rozpoznać oraz mam do tego osłony. Niech sobie zamieszczają oni w końcu będą mieć przejebane :]

Mortarius
04-11-2007, 23:24
Nice.Może i spokiowane ale nice :) Przydało by się coś takiego i to bardzo.Może wkońcu te "ścierwa" jak to ostro ująłeś przestaną hakować :> (to tylko joke,przecież to niemożliwe :/) Repucik leci za ten temacik ;>

PS:Lubie firme spodni "Wrangler" XDDD

Psujek
05-11-2007, 16:49
Ludzzzzie !!!!

Wy nie wiecie chyba co to Hacker ....

Osoby które kradną konta na Tibii to nie hackerzy tylko Crackerzy !
Widziałem gdzieś tu temat o różnicy między hackerem , a crackerem .
Poczytajcie .

@ Topic

Genialnie zrobione , może to przemówi do głowy tym idiotom co wklejają KeyLoggery .

raycrevix
07-11-2007, 21:05
a więc tak, będę pisał w punktach żeby każdy noobek z armii zrozumiał:

1. tu jest napisane że usługodawca internetowy jest zobowiązany odciąć w waszym mniemaniu człowieka nazywanego hackerem od internetu bo tak nakazuje prawo, można go także za taki link do trojana czy jakiegoś innego programu robiącego "bałagan" na komputerze pozwać do sądu i grozi mu za to jakaś tam kara to ja piszę tak: kto jest na bieżąco choćby z wiadomościami z tv, lub czyta trochę prasy to napewno wie, że w pewnym mieście w polsce jest możliwość podłączenia się do internetu za FREE!!! a na jakiej zasadzie?? otóż już tłumacze: władze miasta (a wątpię że oni łamią prawo) udostępniają internet poprzez połączenie Wi-Fi! każdy mieszkaniec z bezprzewodową kartą sieciową(30zl) może śmigać po necie za darmo, kartę taką ma praktycznie każdy notebook. W sieci takiej może istnieć tylko jeden adres MAC(każda karta sieciowa jest nim podpisana), chcąc pisać na tym forum posty z linkami do trojanów mógłbym to robić bez najmniejszych konsekwencji, więc przestańcie ludzi straszyć tymi bzdetami prawnymi. Wspomniałem o adresach MAC bo miałem net radiowy i miałem go na "lewo" jakiś czas. Adres ten decyduje o tym kto jest w sieci a kogo nie ma(w jednej sieci może istnieć tylko jeden). Przepisując (kopiując) ten adres od kogoś z osiedla(bo często właśnie teeraz są robione sieci osiedlowe(ludzie nie chcą kabli;])) jedziemy z koksem, nawiązując połączenie rozłączamy kolege od którego "pożyczyliśmy" MACa. Zmiana adresu karty sieciowej jest bajecznie prosta (ppm na mój komp>wł>menedzer użądzen>nasza karta>config>MacAdress|klikamy i przepisujemy|) W ten oto sposób odpowiedzialność spada na kolege, no i mamy caly czas net hehe. nie napisalem tego wczesniej więc teraz piszę, sieć w konkretnym mieście jest za darmo i jsest taka opcja, a w sieciach osiedlowych kombinujemy sami, zreszta zawsze kompy w sieci mają większe loty bo dostają adres od routera, adres wewnętrzny, odpowiedzialnosc spada na cale osiedle lub admina sieci hehe. dobra nie bede juz podpowiadal jak byc niegrzecznym uzytkownikiem internetu, napisalem to wszystko w tym punkcie zeby uswiadomic autorowi czy tam modowi forum ze ma nieaktualne dane, ewentualnie już "nierealne". przejdzmy do pktu drugiego

2. Hakerzy- to ścisła elita świata informatyki, doskonale znająca tajniki programowania, kiedyś hakerami nazywano wybitnie uzdolnionych informatyków, to media zrobiły z nich "złych" ludzi. jeżeli któryś z nich chciałby zaatakować dowolny system komputerowy, prawie na pewno udałoby mu się to. Na szczęście bardzo znikoma część ataków jest przeprowadzana przez nich. Ok 30% to dzieło krakerów, pozostałe 70% - lamerów. Więc skończcie wreszcie używać tego słowa albo się ogarnijcie czy coś.

3. Kraker - to osoba zajmująca się łamaniem zabezpieczeń oprogramowania. (oni wam "crack-ują" wszystkie gierki które zasysacie z netu. więc też nie oni wam kradną konta!!!

4. Lamer - to osoba z niewielkim zasobem wiedzy informatycznej (prawdopodobnie przybliżonym do przeciętnego internauty) która przeprowadza ataki za pomocą ogólnie dostępnego oprogramowania (tępych trojanów, keyllogerów). Właśnie oni się w to bawią, robią sobie z was jaja i tyle hahahahha

tekst ma charakter informacyjny i pouczający

fR33
08-11-2007, 17:32
Psujek ma rację.
To cracker specjalizuję się w wykradaniu haseł etc...Tylko jaki jest cracker z 13 letniego gówniarza, który jedynie potrafi się obsłużyć keyloggerem?
Te dzieci nie są świadome tego co może im grozić za niektóre rzeczy...
Nie mówię tylko o grach, ale też o serwisach typu allegro...
Pamiętam jak jakiś czas temu zostałem oszukany na ok 1000 zł przez jakiegoś gówniarza, który myślał, że nie pójdę na Policję.
Finał był taki, że jego matka prosiła o wycofanie sprawy na co ja i mój ojciec twardo powiedzieliśmy nie. To była nauczka dla tego debila i jego starych aby kontrolowali co ten idiota robi przez internet... Wiadomo, że kradzież powyżej 250 zł to nie wykroczenie... A to peszek...
Więc radze się zastanowić zanim coś zrobicię, bo gdy ktoś zna swoje prawa może zdziałać bardzo wiele...

Coguar
09-11-2007, 14:59
Od dnia dzisiejszego, każdy trojan, exploit, czy keylogger znaleziony na Naszym forum,
dodany chociażby przez przypadek zostaje zgłoszony do dostawcy internetu, jeśli sytuacja
będzie się powtarzać zaczniemy sprawę zgłaszać na Policję... Abyście nie mięli wątpliwości,
że dostawca pewnie się tym nie zajmie przeczytajcie to:

To mi się podoba. Na iots.pl już bardzo dużo osób zostało zgłoszonych... Tu niedługo też będzie. Może odnajdziemy stare tematy z keylogerami itp? :) Jeżeli chcecie się do tego przyczynić, pomóżcie nam szukać i wysyłajcie je do nas! Mortiis nie czyta PW.
Z góry dziękujemy za pomoc.

raycrevix
09-11-2007, 19:38
Psujek ma rację.
Tylko jaki jest cracker z 13 letniego gówniarza, który jedynie potrafi się obsłużyć keyloggerem?
Te dzieci nie są świadome tego co może im grozić za niektóre rzeczy...

jeszcze byś się zdziwił co potrafi taki 13to latek...
.................................................. ........................................

fR33
09-11-2007, 21:39
@up
W tym cytacie chyba jasno napisałem!
Czytanie ze zrozumieniem się kłania -.-

Akananto
10-11-2007, 17:26
Wszystko fajnie, ale wy nawet nie jesteście świadomi kiedy dany Exploint jest przemieszczany do waszego komputera, może on byc zamieszczony w zwykłym zdjęciu na Forum, patrząc z waszej perspektywy to niemożliwe, a jednak, pamiętajcie że niema rzeczy niemożliwych , zabezpieczajcie się i nie wchodzcie na strony erotyczne, tam najwięcej syfu.. A Hacking na APO? TO Zwykła głupota, sami sie nabieracie i to na tyle.

@Żeby nie było pamiętajcie żeby nie odbierac nawet zdjęc od osób trzecich, wystarczy zmienie w rejestrze plik JPEG na plik wykonywalny i prosze, po zawodach.

Arhadus
10-11-2007, 17:54
Słyszeliście kiedyś o proxy (zwykłe, łatwo namierzyć), elite proxy (niewykrywalne, nie posiadają żadnych z charakterystycznych cech serwera proxy) , anonymous proxy (anonimowe)? Istnieją również proxy, które co 1 sekundę zmienia IP, czyli o namierzeniu można zapomnieć. Owszem, można by było ustalić prawdziwe IP osoby ukrywającej się za elite czy anonymous proxy, ale ich serwery znajdują się za granicą, a polska policja w takim przypadku nie może nic zrobić.

Podsumowując - Wasze przesłanie może jedynie przestraszyć 'pro hakerów'. Osoby znające się na rzeczy mają to i tak daleko w dupie.

*Kris*
12-11-2007, 13:53
No swietnie napisane wkoncu hakerzy niech wiedza zeby nie wklejac keyloggerow na strone :) i zeby nie hakowac innych... Hakneli cie? TO ODRAZU NA POLICJEE!! xD

Sev
30-11-2007, 16:09
Dobry temat, ostatnio nie widzę żadnych keyów. Może to przeczytali i się scykali, lub crackerzy zmądrzeli...

Ormin
30-11-2007, 16:51
Afff...

1. Policji nie chce się zajmować przestępstwami o niskiej szkodliwości ( kradzież itemów na serwerze gry internetowej, na dodatek do którego łączysz sie nielegalnie poprzez edycję klienta Tibii , jak myślisz, Policja na to spojrzy? )
2. Założę się, iż nikt nie kontroluje tego, czy np taka Neostrada TP prowadzi śledztwo na gnojka czy nie..
3. Nikomu nie będzie się chciało kontaktować z właścicielem serwera proxy w Tajwanie..
4. Jedyny znany mi przypadek śledztwa za przestępstwo komputerowe, to to kiedy pewien koleś włamał się na stronę PiSu..

Niemniej jednak, radzę ,, pro haxiorom " się strzec, gdyż czasami zdarzają się wyjątki od reguły 1 , 3. A wtedy możecie mieć przechlapane. Lepiej włączcie GG i pogadajcie o huncie na Bally czy co tam huncicie na APO..

Daaron
30-11-2007, 23:26
Ostatnio czytałem że, pewien użytkowanik na "pewnym" forum zamieścił generator keyloggera wpisywało się e-mail i pojawiał nam się obrazek w którym po kliknięciu zabierało passy danego użytkownika i wysyła na wpisany email pobrało to około 5 000 ludzi a okazało się że, generator wymyślił prawdziwy geniusz... ponieważ wszystkie passy shakowane za pomocą tego programu zostawały wysyłane do twórcy generatora pomyślcie ile ludzi już myślało że będą mogli hakować gdyby każdy to potrafił to nie miałoby sensu mieć internet -.-. I uwierzcie są 12 latkowie którzy daliby rade shakować APO z palcem w nosie...