Zaloguj się

View Full Version : [SMS - Ranga]

Anonimek
02-11-2007, 13:43
Witam, polecam by na tym forum powstał system "swojego ranga" podobnie jak na forum.tibia.org.pl tam, jest za 1,22 zł. Tutaj podobnie mogłoby być, było by trochę kasy na utrzymanie servera i ludzie by mogli dać sobie swoją rangę, a nie jakieś głupie "pogromca stworów" Moja propozycja co do Forum. Pozdrawiam.

Mohammed
02-11-2007, 13:53
Rangi zależą od ilości postów, więc nie ma potrzeby z opcją Sms'a.

catek
02-11-2007, 14:29
Jak ktoś będzie chciał nową rangę, to zamiast nabijać posty, po prostu wyśle sms'a, dostanie kod, który będzie mógł na forum wpisać wraz z nową nazwą rangi. Jestem za.

*Old Karmazyn*
02-11-2007, 14:31
Jestem na TAK jak kolega UP.Fajnie mieć własną rangę chociaż niektórzy będą się wyróżniać :)

DragonQ
02-11-2007, 14:50
Mi się to wydaje niepotrzebne. I tak z PACC'ów jest dość dużo pieniędzy, a z tego smsa to jak myślicie ile będzie na serwer? 22 grosze? Mi tam obecne rangi nie przeszkadzają, ale gdyby każdy mógłby sobie pod nickiem napisać J3ST3M 3VUL I C0oL (do tego wybranym kolorem) to byłoby gorzej.

***Diex***
02-11-2007, 14:59
No cóż...z jednej strony fajnie by było mieć rangę wymyśloną przez siebie, ale jest też minus: na wydatek 1.22 zł stać raczej każdego więc będzie pełno idiotów z rangami "ale jestem zajebisty że mma takom range" ,albo "wykurwisty rozpierdalacz" itp.
Drugi minus: Do Mortiisa dojdzie max 30-40 groszy :/
Ale ogólnie jestem na TAK.

#edit
Jeśli kosztowało by to około 5 złoty, to już lepiej. Dlaczego? po pierwsze: Mortiis będzie miał więcej kaski, po drugie: niektórym szkoda już będzie wywalić w błoto tyle kasy aby zrobić z siebie idiotę, po trzecie: będzie to już jakieś wyróżnienie i nie że każdy będzie miał taki bajer.

Elvan
02-11-2007, 15:22
Ja tam jestem za, jeśli działałoby to dla moderatorów :>
Dałbym sobie rangę : Zuowieszczy Moderator. Nie uważacie, że byłoby ciekawiej mieć "Zuowieszczego Moderatora" zamiast "Moderatora" ? :>

EsSaY
02-11-2007, 16:17
Hmm, częściowo jestem za. Dlaczego częściowo?

1, Lepiej by było, gdyby można mieć do wyboru: rangę z postów i rangę z smsa.
2. Trzebaby było ustawić zakaz dawania sobie rang takich jak są za posty (Pogroca Stworów itp)
3. Sms powinien kosztować 5 zł bez vat, czyli 6,10 z vatem (jeśli przyjąć vat za takie usługi na 22%)

Arhadus
02-11-2007, 16:52
Dobry pomysł, ale strasznie trudny w wykonaniu, a niedawno odszedł Grom, który zajmował się php na APO i nie wiadomo czy Mortiis sobie poradzi z tym i czy w ogóle będzie miał na to czas. Z tego co wiem admin Torgu cały kod pisał ponad 10h.

Tettmeier
02-11-2007, 16:55
Ale to fajnie by było.
Jak by można to zrobić to jestem za.
Taki Elvan? Pro Evul Zuo.. śmiesznie by było :)

ZaboR
02-11-2007, 18:32
@toppic

Good Idea Man ! ;] Jestem zaa
Tym 5 zl Sms

@Elvan

A co byś powiedział na to żeby najpierw modki mieli taka liste i oni akceptowali a jeżeli sie nie uda (modek nie zaakceptuje) to sie nie traci kodu dopiero jak sie go wykorzysta....

GrenceWettias
02-11-2007, 19:57
Jestem ZA

Można by było mieć własną alternatywną Rangę :)
+ do tego więcej kasy na utrzymanie serwera.

a co do kosztu sms'a to nie powinien przekraczać 2,44 zł ;)

tak myślę :)

Graydon
02-11-2007, 20:26
Jak mówicie, cena powinna być dość wysoka(np. 6,10 z VAT), ponieważ będzie wielu noobów z dziwnymi rangami. Każda wulgarna ranga byłaby banowana(wraz z kontem). Równałoby to się ze stratą kasy i by nie było żartów:)

Oczywiście moderatorzy powinni mieć za free :o xD

Anonimek
02-11-2007, 23:02
Tutaj też dodaję, że była by ograniczona ilość nazwy rangi by uniknąć coś w stylu:

Moja Mama, rano biega rano praca potem dom, dla miłego zaspokojenia bara bara z mym tatą.

Gdzieś ilość ograniczona do 35 liter.

Także, brak używania kolorów. Tylko czarny. No i faktycznie cena może być w przedziale 4-6 PLN. No ale do takich zmian na forum, przydało by się trochę oczyścić je, oraz dodać parę działów, ogólnie wygląd change i by było pięknie.

*Kris*
14-11-2007, 22:37
Dla mnie to nawet fajny pomysl.
Tylko żeby podpis miał ograniczoną ilość znaków, ponieważ
ludzie by robili podpisy jak e-maile ^^ np.
ElO ZiOmKi MaM tAkI pOdpIs Bo DuZo ZaPlAcIlEm :>
Fajnie mieć taki podpis jak.

*Kris*
Kris ządzi xDDDDD

Wiec jestem za!

lukasz mistrsz
15-11-2007, 07:47
@Anonimek
Wg. mnie pomysl jest bardzo dobry. Kasa na utwrzymanie serva nienaplywala by tylko z pacc'ow ale takze i z forum.

Nixon
15-11-2007, 12:56
Zły pomysł. Ewentualnie można wprowadzić bardziej oryginalne rangi moderatorom za free, ale to nie ma sensu...

Jeśli zacznie się takim czymś, niedługo stanie się płatne IMG w podpisie etc.

Jestem na NIE!

Naiczer
15-11-2007, 14:00
Jestem za. Chcial bym aby wypowiedzial sie tu jakis GM. Oczywiscie cena sms-a 6.10 z Vat.

Sillmarilien
15-11-2007, 14:30
Nie podoba mi się... Ludzie przestaną pisać na forum.. Np. mój cel jest zdobyć wyższa rangę... A tak to sms i już inne, lepsza ranga?
Nieeeeee

GladeQ
15-11-2007, 20:11
taaaa... jestem calkowicie za.... moze nie bylo by po czyms takim nabijaczy postaw :D Reput dla ciebie :D

Psujek
17-11-2007, 12:48
Pomysł mi się Bardzo podoba 1,22 zł to nie jest dużo , a każdy na swoim telefonie chyba ma tyle .

Server został by wzbogacony i Forumowicze byli by zadowoleni ^^

Repucik leci :P

Bysson
24-11-2007, 15:19
Jestem za, bardzo dobry pomysl ja bym dal sobie oczywiscie range GKS Katowice :D

-ZolteX-
27-11-2007, 21:08
durzo kaski
Nóm jo terz mam dórzo kaski.

@Topic
Mogło by tak byc ale jednak miało by to swoje złe strony.
Nie będe ich wymieniał ale coś powiem.
Wolałbym aby było tak jak na forum.tibia.pl.
Rangi only dla ' wybranych ' uzytkownikow forum.

Bobo
27-11-2007, 22:20
Hmmm... Jeżeli dogłębnie by to przemyśleć to dochodze do tego, że.... jest to super pomysł. Będzie to korzyść dla server'a, a także forum stanie się bogatsze.

Pozdro