View Full Version : [Event] Wyniki
Gratulujemy wszystkim zwycięzcom i dziękujemy za udział!
----- Rozwiązanie pierwszej/wydanie drugiej -----
Wskazówek rozwiązanych/wydanych: 3
- Fingrekh
- Krasula
- Miki
Nagroda przyznana: Fingrekh
----- Rozwiązanie drugiej/wydanie ostatniej -----
Wskazówek rozwiązanych/wydanych: 1
- Krasula
Nagroda przyznana: Krasula
----- Rozwiązanie ostatniej -----
Wskazówek rozwiązanych/wydanych: 0
Nagroda przyznana:
Komentujcie, wasze opinie pomogą nam przy organizacji następnego.
Rasta Knight
05-11-2007, 11:18
Wszystko ok, tylko że 1 eventa rozwiązało więcej osób,a tylko 3 dostały 2 wskazówkę, więc powinno być coś takiego jak event kwalifikacyjny, czyli alby dostać 1 wskazówkę, trzeba rozwiązać jakąś zagadkę i podać odpowiedź na forum, ale w taki dziale gdzie widać tylko swoje posty.
MartineZ
05-11-2007, 14:02
Event powinien być troszke inaczej zorganizowany...
Tak jak kolega u góry mówi,aby odpowiedzi dawać an forum bo wtedy bedzie wiadomo kto był pierwszy a nie,że przyjdzie 50 osób i sie wszyscy kłócą.
GrenceWettias
05-11-2007, 14:17
A ja bym proponował, żeby Eventy były też od czasu do czasu [nie mówię, że cały czas] organizowane na terenie dla facc :)
I nie mówić mi, żebym kupił sobie pacc. Bo tak szczerze to chu... was obchodzi grubość mojego portfela itd. :D
Pomyślcie trochę zanim komuś nawrzucacie, że nie stać go na pacc ;)
A może wolę wydać pieniądze na coś innego?
:D
Szybowiec
05-11-2007, 14:40
Miałbym propozycie co do eventa otórz powinny byc eventy dla każdej profesjii.Czyli np knight dostawal by itemki dla knighta pal dla pala itd.
powiem ze szybowiec zaproponowal cos nawet fajnego tylko ze z sorkami bylby problem bo jest ich (troche) a nawet w h*j wiec wid=adomo te wyzsze lvl'e zgarnialyby wszystkie nagrody ale pomysl godzien przemyslenia :P
----- Rozwiązanie pierwszej/wydanie drugiej -----
Wskazówek rozwiązanych/wydanych: 3
- Fingerekh
- Krasula
- Miki
Nagroda przyznana: Fingrekh
Nie Fingerekh, lecz Fingrekh. Proszę o nie przekręcanie mojego nicku ^^.
Tym więcej takich eventów, tym lepiej. Można się oderwać od expienia.
Polaniecki kolo
05-11-2007, 15:04
Niby dobre ale jestem za pomysłem Rasta Knight'a... Bo tyle tam osób było w pierwszej zagadce, że sie ruszać nie dało xD Co za tym idzie kicki :)
ApAbLaZa
05-11-2007, 15:05
Exod jak będziesz chciał kolejny raz zrobić taką zagadkę to postaraj się o troche łatwiejsze. Bo tylko 3 osoby zgadły :D. Albo dawaj takie zagadki tylko lepsze nagrody bo all z nich są łatwo dostępne szczególnie mls i softy
Krasuli zabrakło 10min;( sam pomagałem jej rozwiazac zagadke i sie spoznila 10min;pp
lukasz2.0
05-11-2007, 15:43
Skomentuje to 1 slowem... ZAL. Exod jesli jeszcze raz bedziesz urzadzal takie cos to w tescie w ktorym pytales sie kazdego jak rozwiazal zagadke nie sugeruj sie przypuszczeniami ktore nie sa prawda. Takim postępowaniem mozesz tylko i wyłącznie zepsuć komuś zabawę. Gadanie że masz podejrzenia ze szukam pomocy u kolegów to bzdura i jak nie masz pewności to sie lepiej nie odzywaj. Uważam że eventy to dobra rzecz ale jak je prowadzi ktoś inny, nie Exod. Takie jest moje zdanie.
ten event to fajna sprawa jak bea t o będę brać w nich udział na pewno:P ale dajcie proszę ja was odpowiedz co oznaczały te RR i X w drogiej zagadce i jakie to miejsce było ogólnie czyli rozwiązanie 2 zagadki
Ja proponuję, aby kolejne eventy polegały na tym, że pojawia się NEWS np.:
Za dwa dni, o godzinie 15.00 pojawi się wskazówka, po której rozwiązaniu należy udać się w dane miejsce.
Exod, lub któryś z Gmów mający chwilę, stanie w tamtym miejscu i będzie oczekiwał. Kto 1 ten lepszy.
Tak by było chyba najlepiej i najuczciwiej...
@lukasz2.0
Nie rozumiem o co Ci chodzi.
@Graydon
Znając życie, jako pierwsza przyjdzie banda noobów, które pójdą za jedną osobą (która szuka uczciwie), tak jak działo się to przy tym evencie. Godzinę przed zachodem, było tam tylko kilku, następnie dochodzili następni, którzy nie wiedzieli nawet, że to jest event.
Jeżeli test się powiedzie, czyli będzie dość duża ilość zainteresowanych, to możecie liczyć nie tylko na cotygodniowe eventy, ale nawet całe story-line z legendarnymi przedmiotami do zdobycia!
Czekamy!
Btw. Ja proponuję stworzyć zautomatyzowane eventy, np.
Zagadka mówiłaby o jednym miejscu, w którym nie stałby GM, lecz byłaby niewielka zmiana w mapie, np. coś takiego jak wejście w DSH Quest. Pierwsza osoba, która odnajdzie, odkopie to miejsce, znalazłaby na ziemi nagrodę. Na ziemi, ponieważ, gdyby to było w formie Questa, każdy mógłby ją zdobyć. W tym miejscu mógłby również znajdować się Quest Box, w którym znajdowałaby się następna zagadka.
@Edit
Omg, Graydon i ja napisaliśmy swoje pomysły, a pod spotem każdy pisze teraz swoje sugestie.
Proponuję założyć temat "Pomysły na eventa".
dawciu88
05-11-2007, 17:55
Myślę że:
Po 1
Eventy powinny być trudniejsze
Po 2
Nie Tylko Dla Pacc
Po 3
Złym pomysłem jest to że po rozwiązani Eventa Stoi w tym Miejscu 50 OSÓB i GM wybiera se 3!!!A reszta Stoi te 30 min i Gówno z tego ma.
Wiec są opcje albo zagadka wstępna z rozwiązaniem zagadki na forum(propozycja Rasta Knight)
Albo
Pojawia sie wskazówka (list,kartka)idziesz w określone miejsce tam stoi Gm pierwsze 5 osób dostaje następną zagadkę itd.(propozycja Graydon)
Moja Postać
Mroczny Knight II
Lvl :230
Mlvl :11
Skill :102/101
Pacc :19 dni i Dokupuje
Nie Fingerekh, lecz Fingrekh. Proszę o nie przekręcanie mojego nicku ^^.
Tym więcej takich eventów, tym lepiej. Można się oderwać od expienia.
Faktycznie, wcześniej już to zauważyłem, poprawiłem, ale tylko przy "nagrodzie". Przepraszam.
Black Gestuga
05-11-2007, 18:15
Nie było mnie na evencie bo w ogole myślalem ze go nie ma z powodu cofki.
Ale wracając do eventu, proponuje lekką zmiane w jego przebiegu.
1) Na poczatku news na stronie ze o danej godzinie w danym dniu odbedzie sie quest
2) W danej godzinie i dniu gm pisze na czerwno do all że w danym miejscu ktoś czego ( można fabularnie np że jakiś wedrowiec bedzie przechodzić np przez Ank )
3) NPC ( specjalnie do questow ) czeka w ustalonym miejscu i po np 15 min GM go usuwa ( kto nie zdążył to jego pech )
4) Potem może być pare takich NPC - czasowych np po usunieciu 1 npc - wskazowki , jest 15 min na odgadniecie miejsca i przybycie do niego gdzie bedzie czekał następny NPC który także po jakimś czasie zostanie usuniety.
5) I na samym końcu był by npc który np 10 najszybszym osobom dawał nagrody .
z tymi npc fajny pomysł Black Gestuga
Ja prosze o zamieszczenie zagadek i odpowiedzi na nie.
No nie no kurw.... ....
Drodzy moi admini, czy zamiast stać przy rozwiazaniu eventa, gdzie wydawaliscie 2 wskazowke, moglibyscie zrobić poprostu książkę?..
Kto by chciał wydać i tak by wydał. A tak nie musielibyście ich ,,obsługiwać"
Btw: Sugeruje się postem z tego co posłyszałem, jesli cos przeoczylem, poprawcie mnie.
Ogolnie fajnie bylo do momentu rozdania peirwszej nagraody i tego ze wskazowki otrzymaly 3 pierwsze osoby. No to moim zdaniem powinno to wygladac tak:
1-Rozpoczecie;
2 dni przed zaczeciem eventu na stronie armia.toproste.pl pojawia sie pierwsza
wskazowka.
2-Rozwiazania i otrzymywanie nagrod:
Co do rozwiazan... hym moim skromnym zdaniem najuczciwiej by byl sc i mail tylko ze znwou w tym jest jeden haczyk ze ty caly czas nie mozesz byc online i sprawdzac, co niesie sporo nie porozumien .... npc to jest w sumie dobry pomysl , jestem za ;] no ale znowu moze byc tak ze ludzie ktorzy znajda sie przyapdkiem na miejscu a nie maja zielonego pojecia ocb dsotana 1 wskazowke a tacy co sie trudzili i nie znalezli to lipa ;p no ale to moze by bylo najmniej nie sprawiedliwe bo to z tymi postami to tak samo jak z mailem.... wiele nie do mowien by bylo :) np. "wyslalem rozwazanie a po 5h dostalem odpowiedz ... czy cos w tym stylu.. rozdawanie nagrod to ofc kto pierwszy ten lepszy.
Co myslicie ?:P
Dobrze by było gdyby naprzykład w dzień - dwa przed eventem każdy NPC by przed swoim tekstem wyświetlał wiadomość o evencie.
A według mnie event powienien byc dostepny tylko dla pacc bo to podniosło by budżet na utrzymanie servera a 10 zł każdy ma.Tyle że wtedy by musiala wiecej dnie przed rozpoczeciem wiadomosc o evencie.
<dajcie te zagadki ;D>
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.