Zaloguj się

View Full Version : Limity Rapidshare i ukrywanie IP

Voodo
07-05-2007, 16:44
Większość stron np. rapidshare.com posiada limity które uniemożliwiają nam ściąganie kilku plików na raz są jednak sposoby na ominięcie tych, że limitów poniżej zamieszczam kilka z nich:

Zamykamy wszystkie okna z otwartą stroną rapidshare, czyścimy cookies I temporary internet wiłeś W swojej przeglądarce, następnie wchodzimy do konsoli DOS lub do zwylej konsoli (XP) i kolejno wpisujemy:

ipconfig /flushdns <---Enter
ipconfig /release <---Enter
ipconfig /renew <---Enter
exit <--------Enter

Mam nadzieję, że rozumiecie że nie piszecie słowa Enter ani strzałek.

Dla ułatwienia można stworzyć sobie plik bat z tymi komendami, wrzucić na pulpit i podczas każdego zmagania z rapidshare uruchomić ów bat - a on wszystko juz zrobi za nas.

Oczywiście można również ściągnąć program hide pi który można pobrać tutaj --> http://www.hide-pi-soft.com/
Jednak jeżeli się to źle zrobi to IE trafie szlak i nie otwiera stron i potem trzeba się bawić w "mechanika".

Oto następny sposób:

1. Otwieramy przęglądarke IE- Internet Explorer i w pasku szukamy "Narzedzia"->"Opcje internetowe"

2. Gdy otworzy nam sie okienko wybieramy zakladke "Połączenia"

3. W dolnej części klikamy na "Ustawienia sieci LAN"

4. Teraz zaznaczamy opcje "Użyj serwera proxy dla sieci LAN(...)"

5. W pole adres wpisujemy, lub wklejamy adres podany na stronie --> http://www.samair.ru/proxy/
np 123.45.67.89
w pole port takze podajemy ciag cyferek znalezionych na forum
port znajduje se zazwyczaj po ":"
np. 1234

caly adres
123.45.67.89:1234
lub
adres: 123.45.67.89 port: 1234

6. Teraz wszystko akceptujemy wciskajac "OK". Jeżeli wszystko gra teraz wchodzimy na i powinnismy zobaczyć nowe ip www.whatismyip.com

Większość ze sposobów działa tylko na IE ponieważ tylko on jest na tyle dziurawy :D

Mam nadzieje że pomogłem i nie narobiłem za wiele błędów :D

Pozdrawiam Voodo.

Hardstyle Master
27-05-2007, 01:23
hah a ja mam premium za free ;p na 3 miesiace i przez te 3 miesiace zbieram punkty na kolejne i tak w kolko ;p

Bolo92
27-05-2007, 11:40
Kiepsko ^^

I sposób
O ile się nie myle działa to tylko u osób które mają zmienne IP(NEO)

Mam nadzieję, że rozumiecie że nie piszecie słowa Enter ani strzałek.
Takie rzeczy piszesz a nie napisałeś nawet jak do konsoli wejść lub jak utworzyć gotowy plik *bat lub też go sam nie stworzyłeś i dałeś do pobrania.

Drugi sposób :P

Większość ze sposobów działa tylko na IE ponieważ tylko on jest na tyle dziurawy :D
Co ma IE do Proxy ?? Tu nie chodzi o to że jest dziurawa.
Na większości proxy jest limit i tak ;p
Więc praktycznie nici z tego.
Jeżeli już ktoś by chciał ;p
to ta bramka http://proxy.net.pl/
Znajduje wolne IP na których nie ma blokady (bramki SMS) i RS :)
Gdy ktoś się uwinie to może mu się uda ściągnąć :)

Duże prawdopodobieństwo że ten artykuł miał prawa autorskie a Ty go poprostu zdarłeś z jakiegoś forum i podpiołeś pod swój.
Jeżeli tak nie jest to z góry przepraszam, ale i tak pewności nie będę miał że to Twój.

Daje 1/10- Jeżeli ten poradnik jest skopiowany :) za próbę oszustwa i podpięcia pod swój.
Jeżeli jest Twojego autorstwa to 3/10 za chęci :P choć dla mnie są to i tak troszkę bzdury ;p
Żeby tłumaczyć że strzałek nie pisać tylko Enter dawać a nie powiedzieć jak wejść do konsoli lub *bat utworzyć ^^.

Doobie
29-05-2007, 21:38
Nigdy nikt nie znajdzie 100% sposobu na limity rapidshare czy megaupload. Nie raz już próbowałem z proxy czy różnego typu programikami, tylko co chwile dodają nowe zabezpieczenia etc. : )

avaquar
31-05-2007, 18:32
niby jak premium za free...??

Maxxie
01-06-2007, 06:49
hah a ja mam premium za free ;p na 3 miesiace i przez te 3 miesiace zbieram punkty na kolejne i tak w kolko ;p

U mnie to samo ;] mam premium od stycznia do Your Premium-Account is valid until Thu, 21. Jun 2007. i teraz mam puki co 25k punktów :P (2 miesiące konta rs.com ;]) W wakacje nabije ich z 40-100 tysięcy ^^

Co do tych sposobów to większość działa tylko z dynamicznym ip

Lord Tomek
20-06-2007, 19:44
Premiom jest za free jak dodasz chyba 6000 plików albo 8000 nie wiem a limitów i tak nie ominiesz