View Full Version : Tibia, przez wielu znienawidzona, czemu?
xD Lukki xD
26-11-2007, 18:50
Nie raz na forach różnych piszą o tibii że jest to zje... gra na maxa itp... widzi się także komenty pod filmikami o tibii, ale czemu tak jej nienawidzą??
Większość komentów jest takich: "Wbiłem 3-8 lvl i przestałem grać" Nie dziwię się skoro nie zdążyli oni poczuć atmosfery gry i w tą grę nie grają tylko pojebane dzieci... wolą oni WoW czy L2 które w niektórych przypadkach bardziej uzależniają od tibii(przykład mój kumpel z klasy wraca z budy od razu odpala kompa -L2... weekendy to lepiej nie wnikać) Ludzie nienawidzą tibii bo nie osiągnęli wysokiego poziomu... możliwe że na swojej pierwszej postaci padli i stracili loota na 200 gp? Nie wiadomo. Jest też dużo ludzi którzy w ogóle nie zagrali w tibię, a ją komentują jako zje... czemu? Bo zobaczyli raz u kolegi i nie ma dźwięku?(Dla mnie to zbędne) Sam uważałem kiedyś że tibia to gówno dopóki w nią nie zagrałem(wielu takich) wbiłem 76 lvl pallem i sprzedałem postać po czym zacząłem grać na OTS. Wyzywani są też ludzie którzy grają w tibię, dlaczego? Zazdrość że ty możesz zarobić, a on nie? Nie wiadomo... A to że niektórzy mają zrytą psychę przez tą grę no to mają słabe nerwy? :eek: Jedno wydarzenie we Wrocławiu też odmieniło obliczę tej gry, ale może ten uzależniony miał ADHD? O tym nikt nie informował...
Wg was czemu ludzie niegrający w tibię lub Ci co grali tam z 2h tak bardzo krytykują tibie?
Khuramek
26-11-2007, 18:56
Eee bo wpadaja w kompleksy ze ktos np . wbil 200lvl a oni nie moga nawet z rooka wyjsc
Po 2 oni mowia ze tibia jest nalogiem takim jak np.Alkoholizm
Masz racje chodzi chyba tez o to Wydarzenie we Wroclawiu
wiekszosc osob nigdy w tibie nie grala zazwyczaj opinie taka daja rowniez Cafe'jkowcy ktorzy nie maja neta w domu i nigdy nie grali w tibie
Mam znajomych ktorzy nie lubia tibi poniewaz :Ty ej wszedlem na postac ta moja i wiesz co? 1 lvlem nie moge uderzyc drugiego czlowieka i nagle takie zdanie
Wez ta Tibia jest glupia a mowiles ze da sie zabijac -.-
Ja jak zaczolem grac w tibie bylem tzw. Noobkiem wbilem 6 lvl kolega zrobi lmi postaci i mi ja haknol zalamalem sie troche ale mowie dam rade na 2 dzien zrobilem sam sobie postac nawet wbilem na niej 15 lvl 20 mlvl :)
Arek Lary
26-11-2007, 18:57
Tak jak już wspomniałeś, osoby które wbiły 5-8 lvl nie poczuli tej atmosfery i klimatu. Inni zaś mają złą recenzje. Prawie każdemu Tibia kojarzy się z: słaba grafa, uzależnienie.
Ale nie dostrzegają tej dobrej strony: Relaks, przyjemne spędzenie czasu.
Myśle, że każdy ma własne zdanie na ten temat, i każdy odpowie sobie na pytanie:
CZYM JEST DLA MNIE TIBIA?
Loluś Rysio
26-11-2007, 18:57
Wiesz Tak sam kie krytykowalem tibie :(
Ale jak wpadłem w nałóg gry To ...
Kolega mnie wciągnął :)
Krytykują bo nie wiedzą jakie jest uczycie wbić np 100 lvl poskilować :)
oni nie wiedzą jak to jest . . .
Jak nie sprubujesz to będziesz krytykował :)
Mnie w szkole Wyzywają ,,Tibijska ***** " Zal ich :(
Max Master
05-12-2007, 16:24
U mnie tez jest duzo osub kturych uwaza ze tibia jest zieba**
Jak sie powie jakom zecz o tibi to odrazu Maniak itp
Ja zauwazylem pierwszy raz tibie i zaczolem odrazu grac,pierw 30 lvl na rl
A teraz gram tu w podpisie sie dowiecie jakie skillle itp
Jak ktos umie grac to nie wpadnie w nalog dla mnie to jest dziwne ze ktos tylko zabija potworki zeby miec dobry level.A najbardziej krytykuja ludzie ktorzy padli wypadlo im cos cennego lub po prostu nigdy w to nie grali bo im sie grafa nie spodobala:D
Wiedzieliscie o tym ze jakby gosc co ma 70 lat gral w tibie gonil by go np jakis demon skeleton a mialby z 4 hp to by zawalu dostal?;>
PacxKnight
05-12-2007, 16:47
U mnie tez jest duzo osub kturych uwaza ze tibia jest zieba**
Jak sie powie jakom zecz o tibi to odrazu Maniak itp
Ja zauwazylem pierwszy raz tibie i zaczolem odrazu grac,pierw 30 lvl na rl
A teraz gram tu w podpisie sie dowiecie jakie skillle itp
Wiecie przez co? Przez taką pisownie... Panuje stereotyp gracza tibijskiego, który "ómie" pisac tylko "hoc", "tesh". Osobiście mnie tez rozwalają tacy ludzie, a jeszcze bardziej gdy zaczynają mnie wyzywac jak ich upomnę, ale wtedy to już mi ich żal. Też jak wspomnieli wyżej uzależnienie itd... ale ma swój klimat :].
bo widzą co ta gra robi z LUĆMI :]
tak mi się wydaję ;x.... :D
Większość ludzi nie lubi tej gry, bo jak zobaczy typków co piszą "hoc", "muj", "zajente"... to im się odechciewa grać...
Żal mi takich dzieci co nawet pisać nie potrafią :)
Widzą co ta gra robi z ludzi...
Mam w klasie osoby grające w Wow'a, Silkroada, L2 i Tibie...
Szczerze? Tylko Ci debile od Tibii non stop o niej gadają. Dlaczego debile? Na przerwach robią sobie zabawy typu bieganie i przepychanie się... Przy okazji wypowiadają inkantacje zaklęć. Pamiętam jak jakiś czas temu dostałem piłką do ręcznej w twarz... Jeden z tych debili stwierdził... "On dostał z Sd"...
To co napisałem jest w 100 % prawdą. Tak w ogóle to w Tibie gra masa noob polaczków... Żałośni ludzie...
Jestem zadowolony, że już w to nie gram...
Pierwszy raz zobaczyłem tibie u kolegi.. Było to jakieś 3 lata temu. Kilka razy do niego przychodziłem, a on za każdym razem grał w tibię.. Na początku śmiałem się z niego, chociaż nie, nie z niego.. Raczej z tej gry.. Grafika praktycznie na poziomie Komodore, bez dźwięku.. Lecz po jakimś czasie naprawdę zaczęło mi się to podobać. Zawołałem kolegę do mnie, ściągneliśmy tibię, kolega założył mi konto i zaczęło się.. 8 lvl wbijałem kilka dni, najpierw zmagałem się z wchodzeniem po drabinkach itp. Z czasem zaczynałem coraz bardziej rozumieć zasady tej gry, wbiłem 20+ lecz expienie stało się monotonne, dlatego logowałem się praktycznie tylko po to aby rozmawiać ze znajomymi, poznawać nowych.. To jest chyba w tej grze najlepsze. Tak się złożyło, że obiła mi się o uszy nazwa OTS, dowiedziałem się to i owo no i zacząłem grać na Armii.. Nie żałuję..
A co do ludzi o których napisałeś, to można powiedzieć że się im nie dziwie.. Nie wciągnęli się w to na tyle, aby zauważyć sens tej gry.. Co prawda nie powinni się tak wyrażać o ludziach w to grających, ale to świadczy tylko o ich kulturze osobistej...
Noo. trochę się rozpisałem, ale powiedziałem chyba wszystko ci mi na sercu leżało(?) :)
~Pozdrawiam
ja jak czasami nudze sie nie infie wlacze tibie to zaraz polowa klasy nawet wieksza ale ty masz nasrane to porabana gierka jest wogole lazisz ludzikiem i strzelasz w potworki zalosne - takie komenty bardzo czesto slysze
Dementis 2.0
05-12-2007, 20:08
No właśnie najgorsze są komentarze ludzi, którzy nie grali. Ja mogę powiedzieć, że Tibia to gówno grając w nią rok i 3 miesiące. Rozstałem się z APO ale to nie znaczy że z Tibia. Hostuję 2 servery pvp enforced i zwykły pvp. Gdyby nie to, nie zaglądałbym nawet na strony o Tibi. Taka prawda.
Pozdrawiam.
Dementis, ja też gram w Tibię około 3 lata. Twierdzę tak samo... Tibia psuje ludzi. Zmarnowałem przez nią skrawek życia i żałuję tego. Nie popełnijcie tego samego błędu.
Tak to prawda Tibia robi z ludzi Zombie (Sar... EKHM). Są tacy co maniaczą i grają codziennie w kafejce zamiast chodzić do szkoły są też tacy którzy uważają Tibię za strate czasu ale, według mnie nie powinno się siedzieć nakomputerze dłużej niż, 5h. Ostatio bardzo poirytował mnie "ktoś" kto w ciągu czasu gdy ja zacząłem grać ten "ktoś" do tej pory wbił 500~ lvl, i usłyszałem bardzo niemiły komentarz co do tego, "nie umiesz grać noob jesteś", czy granie 18/24 to umiejętność gry w Tibię? Wątpie, jakby była taka możliwoś byłbym za wprowadzeniem na APO Stamine jak jest na RLu schociaż tam i tak za długo trwa (56h..).
Ludzie, którzy nienawidzą Tibi można najczęściej podzielić na 3 grupy:
1. Ci którzy grali, uzaleznili sie przez co np. zawalili oceny. Myśle że nie mogą oni pogodzić sie z tym ile ta gra im zabrała, czasu. Może nawet jak bardzo zmienila psychike. Stawali sie coraz agresywniejsi, a wracajac do domu ze szkoły nie myśleli o niczym innym jak nabić level. Jednak opamiętali sie w pore
2. Ludzie którzy przestali grać w tibie z powodu zmian jakie zachodzą w niej. Dało sie to zauważyć już od tibi 7.8. Starzy gejmerzy są źle że teraz aby wbić 100 lv wystarczy 3-5 miesiące maniaczenia, aby nabić level wystarczy bezsensowne napie**** w potwory. Dobzi gracze odchodzą ponieważ widzą co sie dzieje na serverach: automatyczne lighthacki, dzieci 12 letnie z różnym dysmózgowiem, którze nie potrafią nawet sie poprawnie wysłowic.
3. Osoby którzy sami nie grali nigdy w tibie. Ale znają osoby, którze w nią grają i często widzą jak ta gra zmienia człowieka, w bezmyślne zombie do nabijania expa. U mnie w szkole grać w tibie to obciach, wg. nich grają w to dzieci niemogące odnaleść swojego miejsca w życiu xDD. Koleżanka opowiadała mi jak chłopak jej koleżanki zmienił sie, właśnie przez tibie. Jak padł to rozpiepszał wszystko wokoło siebie itp.
Myślę, że głownie taki problem dotyczy Polaków. To oni sie wzajemnie zniechęcają do tej gry mają skłonność do uzależnienia. Jak pada nick: Mateusz Dragon Wielki, to od razu pojawiają sie słowa "maniak", "dziecko, nie widzące świata poza Tibią", ale jak by sie tak zastanowić to czy te określenia nie pasują do Ciebie, mimo że masz 20lv i skille po 50? Czasem warto sobie uświadomić, że tibia ma słuzyć przedewszystkim rozrywce, nawiązaniu nowych znajomości i dobrej zabawie. Że poza expieniem, są też inne ważne spraty, chociażby takie jak realne życie.
POZRO :) Grajcie z rozwagą, i nie zachowujcie sie jak nooby (plx) :rolleyes:
Ci ktorzy uwazaja ze dzieci w wieku 12-14 lat sa glupi to sie myla:)
A ci ktorzy mysla ze przez Tibie trzeba zawalac oceny rowniez sa w bledzie ja niechwalac sie w 4 klasie mialem srednia 5.4 w 5 mialem 5.5 a w 6 5.6 w 1 gim. mialem 5.4 no i co?Gram w tibie i to nawet dosyc czesto i nauki nie zawalam:)
Hmm znienawidzona napewno przez rodzicow ktorzy patrzac na swoje dzieci widza jak marnuja sie przed jakas glupia gierka.Tibia jak kazda gra wciąga.Kiedys tez tak maniaczylem ale to dawne czasy.Teraz nie gram ale nie mowie ze tibia jest pojeb... itd :p rozumiem tych co graja i nie wyobrazaja sobie zycia bez niej.No ale kiedys w koncu chyba to rzuca? :]
@fR33
Tak rozumiem tych co maniacza i mam nadzieje ze kiedys sie opamietaja i zdadza sobie sprawe co stracili przez jakas glupia gre.
Hmm znienawidzona napewno przez rodzicow ktorzy patrzac na swoje dzieci widza jak marnuja sie przed jakas glupia gierka.Tibia jak kazda gra wciąga.Kiedys tez tak maniaczylem ale to dawne czasy.Teraz nie gram ale nie mowie ze tibia jest pojeb... itd :p rozumiem tych co graja i nie wyobrazaja sobie zycia bez niej.No ale kiedys w koncu chyba to rzuca? :]
On wszystko ujął dokładnie tak jak ja bym to zrobił... Tyle, że ja mówie, że Tibia jest pojebana, i od tego nie odejde... Przez nią straciłem dobre oceny !
@kajojek
Rozumiesz osoby dla, których tibia jest wszystkim? lol...
Pamiętam jak ze mną było kiedy przez miesiąc byłem prawdziwym maniakiem. Dostałem pacc'a xD Wtedy jeszcze 7,6...
Godzina 4 rano... Wstawałem o moim 35 Ms zajmowałem kopalnię w Kazooo
Expiłem do 15 na Gurdach po czym dzwoniłem do kumpla, który był w szkole i mówiłem aby zaraz sie zalogował... On grał do 22 i kładł się spać...
Tak było przez miesiąc.. Robiliśmy mega shar... xD Jeden tydzień ja do szkoły drugi on... Na całe szczęście było to pod koniec roku szkolnego gdzie oceny miałem już z góry dobre oraz nie straciłem wakacji... Tylko 3 dni wakacji poszly na Tibie... 4 Dnia sprzedaliśmy postać jakiemuś gnojkowi ; P
***SteFan***
08-12-2007, 11:02
Bo są jebane piksele :D
I ludzien i e nawidzą bez muzy grać i jak widzą ludzika z góry ;P
Destroyer Pall
08-12-2007, 11:24
Wczesniej gdy wchodzilem na kompa to tylko tibia teraz wchodze czasami wbijam 1lvl na tyg :D moze nie ale nie gram by byc najlepszym tylko by czerpac przyjemnosc z gry wchodze np poto zeby poblokac cos rl kumplom pogadac z ziomkami i nie rozumiem jak ktos moze siedziec 15 h nad tibia :/.
Marantiel
09-12-2007, 13:24
Moi qmple w to nie grają ,bo mówią ,że daremna grafika .... (oni grają w soldat!! hahaahahha widać ,że gra robiona w Pancie czy jakoś tak :D)
Pozatym Tibia to gra jak narkotyk ;)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.