Zaloguj się

View Full Version : Namelock's

Tygrys
02-12-2007, 00:16
Wiele osób prosi o namelock'i z różnych powodów (czasem i bezsensownych). Wiele osób pyta, dlaczego on dostał, a ja nie dostane... Otóż odpowiedź jest prosta - widocznie God/GM/Tutor miał akurat powód aby dać namelock'a.

Proszę więc o nie pytanie żadnego God'a/GM'a czy Tutor'a o to, bo staje się to już denerwujące.
Jeśli ktoś z ekipy uzna, iż nick nie łamie regulaminu i że nie dostaniesz namelock'a, to nie próbuj wynajdywać głupich pretekstów, aby go otrzymać.
Nie, oznacza NIE!

Od tego momentu, każde prośby o namelock'a, po wcześniejszym uzyskaniu odpowiedzi "nie", będą ignorowane bądź też w rezultacie, osoby te będą banowane.

Z poważaniem
Zespół APO

Arhadus
02-12-2007, 00:39
W pełni się z Tobą zgadzam, ale te Wasze 'powody' nie są do końca takie sprawiedliwe. Gdy grałem postacią Diablik of Rook (rookmaster) pytałem się każdego GM'a i na dodatek Mortiisa czy mogę dostać namelocka. Każdy odpowiedział, że nie. Z tego względu, że nick jest poprawny i nie mają podstaw. Gdy sprzedałem postać po kilku dniach nowy właściciel dostał namelocka. I gdzie tu sprawiedliwość? < ;

#offtopic

@Topic
Pierszy ;d
Drugi >.<.

EsSaY
02-12-2007, 00:40
Dobrze o tym wiem, po tym jak ja dostałem namelocka, 5 osób do mnie pisało jak to zrobiłem, i potem pisało do Gm xD.

Trzeba przedstawić poważny powód, a ja taki przedstawiłem. :)

@Off
Pierszy ;d

A jednak nie =/.

roman-17
02-12-2007, 02:47
Według mnie osoby kore proszą o namelock'a MiMo:cool: braku podstaw zawartych w dziale Regulamin na forum (dla tych co tam nie byli przypominam link:
http://www.forum.toproste.pl/forumdisplay.php?f=5)
są zwykłymi noobkami, które albo robią to specjalnie (:confused: wysłannicy Xamash:confused:) albo nie mają pojęcia o istnieniu wspomnianego wcześniej działu Regulamin lub też świadomie go ignorują:(. Uważam, że osoby, które bezpodstawnie domagają się Namelock'a powinny najpierw być ostrzegane a za drugim razem od razu banowane. Uważam, że takie drastyczne działanie mogło by w pewnym stopniu zmniejszyć liczbę noob'ów na OTS'ie a tym samym powoli przywracać (ostatnio zanikającą przez tychże Noob'ów) radość czerpaną ze wspólnej gry na APO!

Pozdrawiam!!

Tettmeier
02-12-2007, 08:38
Racja. Nareszcie się ktoś odezwał. Zamiast kupować postaci to powinni od początku gry dawać sobie "normalny" nick zgodny z regulaminem.. Stało się - ignorujcie neo kids!

Alucard
02-12-2007, 09:17
No i w końcu powstał taki temat.
Wiele osób zakłada tematy "Za co namelock?".
Może to zmniejszy powstawanie tych zbędnych wątków. Może o troche... :D Bo i tak nooby dalej będą je zakładać.

Nixon
02-12-2007, 09:52
Może i dobry pomysł, ale zawsze da się coś wymyślić. Exod się uparł, że Chojrak nie dostanie namelocka, a ja mu go załatwiłem. Czasem wystarczy pomyśleć. Okazało się, że nick łamał regulamin, ale nikt o tym nie pomyślał.

[19:11] Exod: A takim zachowaniem utwierdzasz mnie w przekonaniu, że nie warto ustępować.
[19:22] Nixon: Chojrak, jak chcesz namelocka, napisz do Ministerstwa Sprawiedliwości, że Exod nie chce Ci dać namelocka. Twój nick obraża przecież głowę państwa. (dj kaczor)
[30/11/2007 19:24] Exod -> dj kaczor was banished because of Obrazliwa nazwa postaci.

kajojek
02-12-2007, 10:27
to chyba jasne ze nikt nie dostanie namelocka bo np jest new ownerem albo cos :|
Najlepiej banowac tych noobow ktorzy o to proszą
Niech ktos zamknie ten temat bo zacznie sie bezsensowne spamowanie.

Hokage I
02-12-2007, 11:15
Masz całkowitą rację. Chociaż nie rozumiem, dlaczego ludzie dawają sobie niki obraźliwe (typu Ss*j) a później domagają się Namelock'a. Chyba chcą, aby GMi mieli więcej roboty...

Sev
02-12-2007, 18:23
Racja, chociaż do noobów to raczej nie trafi(tak jak del, konta za zabawę w zmiane nicku z głupiego na głupszy) ale może do niektórych tak.

Airron 2.0
02-12-2007, 21:21
Bardzo dobrze że ktoś o tym napisałeś. Nooby proszą o nameloka, ale i tak dobrze wiedzą że go niedostaną:D przez co Gm'owie mają bardzo dużo spamu od tych właśnie noobów i takim to tylko ban na miesiąc.

Aniulla
03-12-2007, 16:52
@off Topic

Nie rozumiem wasze bezsensowne nabijanie postów. No cóż Chyba powstały z 4 takie same Wiadomości typu "Dobrze że powstał taki temat bo nooby spomoja Gm'ą na raportach" Skoro chcesz sie udzielić to przeczytaj czy nikt tego nie napisał up.. Bo po co 10 taki samych wiadmości? To zwyczajne nabijanie postów.!

@topic. Cóż tu dużo mówić Nooby spamowały ,spamóją ,będą spamować. Nie da Sie nic z tym zrobić że powstanie taki temat czy nie powstanie.. Dalej bd powstawać głupie nicki.. Bd bany za pytania o namelocka? To noobki zaczną pytać z czego leci 10 gp.. Żeby tylko uniemilić grę. Niestety ;/

@down..

Jesteś Żałosny.. To ktoś wpłaci 7 zł i pozbędize się hunta? wiem ze są działy te z '"namelockami" Ale coddzienie chyba nie bedzie sprawdzal ze huntowany zmienil nick .. TO bedize bez sensu..

PainJuXa
04-12-2007, 18:06
według mnie powinno się jakoś dać załatwić namelocka np jakby mortis srzedawał za przelew 7zł namelocka i by były kolejne zyski dla apo ;]