Zaloguj się

View Full Version : Uwaga, pseudo hackerzy!

Graydon
02-12-2007, 11:53
Ostatnimi czasy jesteśmy informowani o co raz to większej liczbie ataków na Wasze konta. Co się z tym wiąże, tracicie swoje konta, lecz nie jest to nasza wina. Głównym problemem jest chciwość osób, które straciły swoje konta.

Oficjalnie informujemy, że o domniemanych test serwerach i innych będzie informacja na stronie głównej armia.toproste.pl, oraz czerwony tekst w grze od Mortiisa lub Tygrysa. Nie wierzcie nikomu innemu, bo przez swoją chciwość tracicie konta.

Tym samym przypominam, iż nie my odpowiadamy za Wasze konta i w przypadku hacka prosimy o niespamowanie raportami.

Każda wiadomość od gracza, z domniemaną promocją, darmowym PACC, test serwerem, czy innymi rzeczami powinna być ignorowana. Najczęściej podawane jest IP niby test serwera, zaczynające się na 77.91.XX.XX.

Strzeżcie swoich kont...
Przy okazji przypominamy o tym, że depo nie jest odpowiednim miejscem na prezentowanie swoich zdobyczy, a wszelkie straty przedmiotów, które zostawiacie na depo są jedynie Waszym problemem.

Prosimy również o zachowywanie się w miarę przyzwoicie, po ludzku, a nie jak bydło, które umie tylko wyzwać, obrazić itp.

Pozdrawiamy,
Ekipa APO.

Seosh
02-12-2007, 12:01
Jestem sławny :D

//Akananto tu xd

Sev
02-12-2007, 12:15
Heh. Dobrze, że o tym napisaliście. Może ludzie będą uważać bardziej na swoje konta.

Aha. NIE HACKERZY, TYLKO CRACKERZY!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111111one

Mohammed
02-12-2007, 12:27
Jak to dobrze jest być sławnym ^^,
pachołki tracą konta przez Swoją naiwność oraz głupotę xDD,
najwięcej ich się nabrało właśnie na Test Server APO 8.0 aż mi się płakać chcę ze śmiechu xPP.

Pozdro :
Akananto
*7up*
xDDD

@Down
Chyba się spóźniłeś...

A czy planowana jest cofka itemow? Przeciez niektorzy poniesli strasznie duze straty. Wiem ze to tylko i wylacznie wina naiwnych graczy ale w przypadku tak masowych strat, cofka jest tutaj potrzebna ;/

Franek nie możliwa jest cofka z tego względu, że wszystko co shakowaliśmy juz poszło na allegro.

EsSaY
02-12-2007, 12:27
@up
Nie crackerzy, tylko jeden cracker który nie wie, co to adres MAC, i samemu trzeba mu powiedzieć, jak się hackuje ;'O. Więc nie kozacz ;'O!

*7up*
02-12-2007, 13:01
uAHEUhauehuAHEuaheAUHEAehuAHUE
Zal mi tych naiwniaków którzy wpisują passy buahhaahuaheauheu ^^

Pozdro for:
Mohammed!
Akananto!
^^

Seosh
02-12-2007, 13:43
A czy planowana jest cofka itemow? Przeciez niektorzy poniesli strasznie duze straty. Wiem ze to tylko i wylacznie wina naiwnych graczy ale w przypadku tak masowych strat, cofka jest tutaj potrzebna ;/

Cofka? Daj se looz, cofnięty to ty jestes że wchodzisz w te linki.

Airron 2.0
02-12-2007, 15:37
Nareście ktoś z ekipy APO napisał na forum o coraz częstszych atakach hackerów. I miejmy nadzieje że coraz mniej graczy będzie tracić konta w grze i spamować na forum przez naiwność na darmowego pacca czy też nieoficjalnego test servera.

wiatrak
02-12-2007, 16:15
jest roznica miedzy crackerem a hackerem. Oni sa wlasnie crackerami. Sami pewnie maja mala wiedze na temat bezpieczenstwa i pewnie nawet prostego keyloggera nie potrafiliby napisac.

Gracze sa glupi ze dali sie na to nabrac i chociaz smieje sie teraz z nich nie ukrywam ze chcialbym aby tacy "iful haxiors" odpowiadali za to. W koncu to jest napewno przestepstwo, ale kogo tam obchodzi jakas Tibia ;x

powtorze jeszcze raz, Nie nazywajcie siebie hackerami jak szczerze mowiac gowno na ten temat wiecie. Prawdziwy hacker nie wchodzilby na forum i ciagle pisal o tym kogo to on haknal. Takim czyms nie powinniscie sie chwalic, bo predzej czy pozniej "wpadniecie". Jesli nie teraz to kiedy indziej. Napewno na tym nieskonczycie, kto wie czy niedlugo nie bedziecie probowac wlamywac sie na strony? Mozecie trafic na takiego admina, ktory zglosi to dostawcy internetu, a ten na policje i ciekaw jestem czy bedzie wam wtedy tak do smiechu jak zarekwirują wam komputer, zobacza nielegalne oprogramowanie etc. :)

i na koniec, jak juz to robicie, to nie chwalcie sie tym wszedzie gdzie sie da.

pff amatorzy

roman-17
02-12-2007, 16:59
jest roznica miedzy crackerem a hackerem. Oni sa wlasnie crackerami. Sami pewnie maja mala wiedze na temat bezpieczenstwa i pewnie nawet prostego keyloggera nie potrafiliby napisac.

Gracze sa glupi ze dali sie na to nabrac i chociaz smieje sie teraz z nich nie ukrywam ze chcialbym aby tacy "iful haxiors" odpowiadali za to. W koncu to jest napewno przestepstwo, ale kogo tam obchodzi jakas Tibia ;x

powtorze jeszcze raz, Nie nazywajcie siebie hackerami jak szczerze mowiac gowno na ten temat wiecie. Prawdziwy hacker nie wchodzilby na forum i ciagle pisal o tym kogo to on haknal. Takim czyms nie powinniscie sie chwalic, bo predzej czy pozniej "wpadniecie". Jesli nie teraz to kiedy indziej. Napewno na tym nieskonczycie, kto wie czy niedlugo nie bedziecie probowac wlamywac sie na strony? Mozecie trafic na takiego admina, ktory zglosi to dostawcy internetu, a ten na policje i ciekaw jestem czy bedzie wam wtedy tak do smiechu jak zarekwirują wam komputer, zobacza nielegalne oprogramowanie etc. :)

pff amatorzy

Masz 100% racji. To nie są hakerzy tylko crakerzy. prawdziwy haker włamuje sie na strony itp w celu sprawdzenia swoich umiejętności, aby wykazać adminom brak zabezpieczeń. Z reguły zostawiają tylko wiadomość jak sie włamali i jak to zabezpieczyć! Crakerzy natomiast to komputerowe lamki ew. userzy, którzy chcą być hakerami ale im to nie wychodzi więc używając gotowych programów atakują zwykłych użytkowników sieci. Nasi Administratorzy powinni to zgłosi dostawcy internetu a ten na policję i po kłopocie!
A co do bałwanów i bez mózgów, którzy są na tyle naiwni aby łapać sie na sztuczki pseudohakerów to: TYLKO WASZA WINA!! sami jesteście sobie winni i teraz płaczcie po kontach a nie spamujecie, zaśmiecacie i d**e zawracacie!! Życzę wam tylko więcej oleju w głowie i pomyślunku gdy następnym razem będziecie wchodzić na jakieś nieznane linki!!

Pozdrawiam!!

Wozix
02-12-2007, 17:03
N00bki tracą konta bo są chciwi i głupi, chcą coś za free i słuchają ludzi którzy sie są w APO.

xD Lukki xD
02-12-2007, 17:18
Ale Akananto, Mohammed, 7up tracą konta swoje, więc dużo zysków z tego nie mają ;>
Z drugiej strony to ludzie są naiwni... i się nabierają, nie domyślają się że poinformowano by ich o tym na stronie głównej serwera.

ZioMekCK
02-12-2007, 17:20

pff amatorzy

Po 1 dlaczego się wypowiadasz skoro nie znasz ich?? Akurat tak sie składa że znam tą osobę i mozna powiedziec o niej haker, bo ma ogromną wiedze w tej dziedzinie. Po 2 dlaczego chwalą się tym na forum?? Ponieważ chcą WAM pokazać jacy jesteście głupi, gdy wchodzicie w linki ktore wam wysyłają.

Tidey00
03-12-2007, 09:13
No dawno mnie na Apo nie bylo a tu takie numery hehehe :) nobki probuja krasc konta niekotym sie to udaje a wy lecicie do gm ze sie nabraliscie:confused: załosne

Psujek
03-12-2007, 15:08
Osoby , które kradną konta są po prostu złodzejami .
Każdy potrafi ukryć keyloggera i komuś go wysłać ...
Na APO nie ma hackerów tylko są Crackerzy . Gdy by na tym OTS'ie byli Hackerzy , ten OTS nie istniał by . Wystarczy kilka kliknięć myszką i już tego Servera nie ma ...

Dobrze że powstała taka informacja może nie które osoby zrozumieją że nie należy wchodzić w linki które podawane są w trakcie gry lub , i na forum .

Do tego co napisał Grajdołek :
- Nie należy ściągać niczego przed wcześniejszym przeskanowaniem danego pliku
- Najlepiej ściągnąć AntyKeyloggera ... Nie daje za wiele ale zawsze coś.

Pozdrawiam psujek ;*:PP

Polaniecki kolo
03-12-2007, 15:15
Tibię poznałem przypadkowo jak ściągałem filmy ;d i tam w folderze była instalka tibii ;d jakoś weszłem.. Zaczynając grę raz dałem się nabrać i wysłałem na maila moje passy komuś.. tzn. niby się logowałem.. straciłem wtedy chain helmet, scale armor etc.. byłem załamany <lol2>... Teraz jak sobie myślę jak można wchodzić w jakieś linki nie od GM? Osoba grająca w tibie niedługi okres czasu powinna to wiedzieć !! Albo chociaż nacisnąć CTRL + R i zapytać gm czy znają taki link itp. Nie bądzcie żałośni błagając o cofkę, ponieważ każdy musi nauczyć się na własnych błędach czegoś! Nikt za waszą głupotę nie będzie płacił ! Niestety..

Gdy Mortiis zrobi cofkę (wąąąąąąąąątpięęęęęę;], wręcz niemożliwe;p ) to wy i tak dacie się schakować bo pomyślicie : "o link fajny wejdem sem i morze bende mial sóper nagrody !!! a jak mnie haknie ktos to i tak glupcy gemowi cofnom wszystko i bede mial wszystko i bencie fainje!!!!"

Jak już mówiłem.. Ci którzy dali się hacknąć mają nauczkę ;]];p

Akananto
03-12-2007, 19:22
. Wystarczy kilka kliknięć myszką i już tego Servera nie ma ...

Za dużo filmów, niewiem czy coś wiesz, ale raczej mniej niż zero.

EsSaY
03-12-2007, 23:30
Osoby , które kradną konta są po prostu złodzejami .
Każdy potrafi ukryć keyloggera i komuś go wysłać ...
Na APO nie ma hackerów tylko są Crackerzy . Gdy by na tym OTS'ie byli Hackerzy , ten OTS nie istniał by . Wystarczy kilka kliknięć myszką i już tego Servera nie ma ...

Dobrze że powstała taka informacja może nie które osoby zrozumieją że nie należy wchodzić w linki które podawane są w trakcie gry lub , i na forum .

Do tego co napisał Grajdołek :
- Nie należy ściągać niczego przed wcześniejszym przeskanowaniem danego pliku
- Najlepiej ściągnąć AntyKeyloggera ... Nie daje za wiele ale zawsze coś.

Pozdrawiam psujek ;*:PP

Dokładnie jak pan up, za dużo filmów...

Pozatym, hacker to nie tylko elita, to poprostu osoba biegła w informatyce, znająca się na zabezpieczeniach :). Pozatym AntyKeylogger na debilizm nie pomoże ;). To nie jest keylogger tylko formularz, oni sami dają passy :)

Carlos :D
04-12-2007, 06:30
Jak to dobrze jest być sławnym ^^,
pachołki tracą konta przez Swoją naiwność oraz głupotę xDD,
najwięcej ich się nabrało właśnie na Test Server APO 8.0 aż mi się płakać chcę ze śmiechu xPP.
:O! Hackujcie więcej noobów :). Napewno umili to innym gre ;d. Test server apo 8.0 uAHEUhauehuAHEuaheAUHEAehuAHUE
#Psujek: Wydaje mi się, że przy ściąganiu filmików np od użytkownika Lewy Koksik nie trzeba skanować. Chyba najuczciwszy użytkownik forum. Oglądałem już mase jego filmików, all czyste i fajne :).

Bulwa
04-12-2007, 12:43
Masz 100% racji. To nie są hakerzy tylko crakerzy. prawdziwy haker włamuje sie na strony itp w celu sprawdzenia swoich umiejętności, aby wykazać adminom brak zabezpieczeń. Z reguły zostawiają tylko wiadomość jak sie włamali i jak to zabezpieczyć! Crakerzy natomiast to komputerowe lamki ew. userzy, którzy chcą być hakerami ale im to nie wychodzi więc używając gotowych programów atakują zwykłych użytkowników sieci. Nasi Administratorzy powinni to zgłosi dostawcy internetu a ten na policję i po kłopocie!
A co do bałwanów i bez mózgów, którzy są na tyle naiwni aby łapać sie na sztuczki pseudohakerów to: TYLKO WASZA WINA!! sami jesteście sobie winni i teraz płaczcie po kontach a nie spamujecie, zaśmiecacie i d**e zawracacie!! Życzę wam tylko więcej oleju w głowie i pomyślunku gdy następnym razem będziecie wchodzić na jakieś nieznane linki!!

Pozdrawiam!!

Haha wszystko pewnie z Wikipedii skopiował i chciał pokazać , że nie ma nic w majtkach!

@
Żal mi was ludzie dajecie się nabierać w takie głupie rzeczy..

@PS
Pozdrawiam Mohammeda i Akananto , a i bym zapomniał frajerów co się nabierają ;]

Listek
04-12-2007, 15:46
Dobrze , że zwróciliście na to uwagę. Ale to przeczyta tylko 30 % graczy .. A co z resztą? Większość ma rozum i wie że to pewnie jakiś kit. Ale lepiej abyście od czasu do czasu przypominali o tym w grze ,, na czerwono".

Pozdrawiam !

Marceli
04-12-2007, 16:12
ahAAAHUEHEUHEUheUehUAHeauehUEHauHahAAAHUEHEUHEUheU ehUAHeauehUEHauHahAAAHUEHEUHEUheUehUAHeauehUEHauHa hAAAHUEHEUHEUheUehUAHeauehUEHauHahAAAHUEHEUHEUheUe hUAHeauehUEHauHahAAAHUEHEUHEUheUehUAHeauehUEHauH

YOU ARE NOOB

Ormin
04-12-2007, 17:48
Ho ho ho...
Ta, znam tą osobę. Specjalnie ją przepytałem co wie o bezpieczeństwu. I wiecie co? Zadziwia mnie tym jak potrafi wami manipulować, choć o samym ,,hackingu" wie mniej niż zero ( ... )!

Sami się daliście, trudno. Najlepiej, żeby cały serwer w cholerę poszedł ( ktoś chętny robić sieci zombie? x-P ), i może zamiast grać nocami, pójdą do szkoły, bowiem jak ciągle mówię - Od TORGa tylko na APO jest więcej noobów. :o

Cya & Peace.

PainJuXa
04-12-2007, 18:05
ale nie którzy są bardzo nie ostrożni wchodzą na byle jakie strony i logują się na własne passy ja sie loguje na kumpla xD

Pietrass
05-12-2007, 13:45
Pewnego dnia xx.xx.xxxx Umówilem sie z Kumplem na Flubery byla godz okolo 24:00 zalogowalem sie na postac czekam na kumpla nie ma go po 20 min wchodze na gady gadu patrze na jego opis a w opisie ze hakli mu konto i nie moze sie zalogowac bo pisze ze jest zalogowana jedna z postaci o 2:00 koledze wyskoczylo ze pass i acc nie spa prawidlowe wchodzi na meila nie ma zmiany hasla spojrzal sie czy mu ktos nie wlamal sie na meila okazalo sie ze nie..

Po czterech miesiacach kolega spowrotem zainteresowal sie kontem a ja razem z nim wysylalismy raporty i za 100 razem odpisal GM(Tygrys) Byla szansa na odzyskanie hara na wyszykiwarce postaci na armia.toproste.pl pisalo ze postac mojego kumpla jest zbanowany a nie gral nim nikt od 4 miechów wiec cos nie tak myslelismy ze cos poprostu sie dzieje z kontem i ze jest szansa odblokowania

Okazalo sie ze ze ktos zrobil jakims cudem haka na kotno zrobil hara i napisal do coguara(Moim zdaniem troche dziwnego gm) tym harem zeby zrobil najazd czy cos w tym stylu a Coguar zbanowal go nik tej stworzonej postaci to cipendays to ja <--- Hacker taka zrobil

Mój nikw grze to Pietrass
Mójego Kolegi nik to Emulsson i Emilson
Prosze jesli cos ktos o tym wie prosze o kontakt Gm mnie troche olali wiec zwaracam sie do was i mysle ze znajdzie sie ktos uczciwy i sparawiedliwy na APO pasy i acc wszystko znamy mozemy podac acc jak bedzie potrzebny

Prosze o Pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mortiis,Tygrys,Coguar,Graydon, i inni GM o których zapomnielem Prosze was o pomoc Czy to tak wiele kosztóje

Przepraszam za Błędy Ort !!

lgke790
05-12-2007, 13:54
@up
looool masz rację to nic nie kosztóje, ale kosztuje czas poświęcony na zajmowanie się tym.
Jeżeli Twój kolega nie wchodził na podejrzane linki, nie logował się po za stroną APO i forum APO, ma firewalla, ma antywirusa, nie dzielił z nikim konta, nikt nie patrzał na to jak się logował to nie ma opcji żeby ktoś go shackował.

Trochę żal jeżeli ktoś dał się shackować to z pewnością z jego winy, więc moim zdaniem GM'owie powinni to olewać no chyba, że mają ochotę pomóc :)

Plix niech mnie dzieci nie najeżdżają, że jestem zuy, bo wisi mi to czy im GM pomoże