View Full Version : Si?ownia itp.
Chciałbym się dowiedzieć, czy chodzicie na siłownie.
(jeżeli nie chodzisz, nie pisz. jak już napiszesz - negatyw)
Proszę Was, abyście podawali Wasze metody treningu.
Czy stawiacie na ciężkość, a co za tym idzie siłę, czy wolicie trenować masę mięśniową lecz z mniejszym przyrostem siły.
Bardziej zaawansowani w tej dziedzinie sportu będą wiedzieć o czym mowa.
Jak napisałem wyżej, podajcie Wasze metody treningu.
Taki "ala harmonogram" zajęć. {chyba dobrze napisałem(?)}
Możecie także napisać, jaki posiadacie sprzęt w swoich domach.
***SteFan***
04-12-2007, 13:07
Chodziłem na siłownie krótko razem z bratem do kumpla, ale już nie chodze ;P
Za młody jestem na siłownie, jak bede miał z 16 to wtedy ;>
Bald Drah
04-12-2007, 13:17
Ja na siłkę nie chodzę ale mam włąsny spsosób treningu!
18:00
Biore skakanke i skacze około 5-10 minut a potem brzuszki i tak robie od 3 tygodni i kondycje taka zlapalem .. :D
Jako iż jestem bramkarzem w piłce nożnej rozciągania dużo nawet w wolnym czasie w zime :)
Staram sie chodzi 5 raz w tygodniu ale oczywiscie nie zawsze mi to wychodzi ^.^ a wiec:cool::
w Pon :
Klatka
plecy
brzuch
Wtorek:
Barki
biceps
triceps
Środa:
Klatka
plecy
brzuch
Czwartek:
Barki
biceps
triceps
Piątek:
Klatka
plecy
brzuch
WEEKEND WOLNY :P
Pon:
Barki
biceps
triceps
Wtorek:
Klatka
plecy
brzuch
itd.
Czy stawiacie na ciężkość, a co za tym idzie siłę, czy wolicie trenować masę mięśniową lecz z mniejszym przyrostem siły.
Ja zmieniam obciazenia, styl trenigu wraz ze zmiana por rok tj. na jesien i polowe zimy cwicze na mase i na sile a od 2 polowy zimy do wiosny cwicze bardziej na rzeźbe i na wytrzymalosc no a latem nie chodze na siłownie bo za duzo imprez, dyskotek jest ( oczywiscie tego nie powinno sie robic ^.^)
.
Mohammed
04-12-2007, 15:34
Nie chodzę na siłownie ale robie sobie rekreacyjnie kondycje.
Poniedziałek :
Od 12 do 14:30 Brazylijskie Jiu Jitsu / Mixed Martial Arts
Od 19 do 21:30 Kondycja
+ 300 brzuszków i 50 pompek tak dla Siebie po 22
Wtorek :
Od 19 do 21:30 Brazylijskie Jiu Jitsu / Mixed Martial Arts
+ 300 brzuszków i 50 pompek tam dla Siebie po 22
Środa :
Od 12 do 14:30 Boks
Od 19 do 21:30 Boks - Sparingi
Czwartek :
Od 19 do 21:30 Brazylijskie Jiu Jitsu / Mixed Martial Arts
Piątek :
Od 19 do 21:30 Vale Tudo
Sobota :
Od 13 do 15:30 Brazylijskie Jiu Jitsu - Sparingi
Niedziela :
Od 16 do 18:30 Gimnastyka
Od 18:30 do 20:30 Wolna Mata
[Coguar] Z czego 80% czasu spędzasz na forum. Jesteś 2ma osobami?:P W czasie, gdy jesteś na treningu, piszesz też posty na forum :d Imponujące!
@up
O,o jestem podrważeniem ! Bardzo fajny rozklad zajęć Hehe 300 brzuszków:eek:Ja po 50 robie xD
@topic
Obecnie mój starszy jest wspolwlascicielem siłowni , ale nie przepadam za chodzeniem tam xd Kiedyś mialem wene twocza na chodzenie na silownie ale szybko zrezygnowalem bo mi sie nie chcialo. Obecnie trenuje tenis ziemny to mam treningi ogólnorozwojowe i to mi wystarczy x]
Iakovlev
04-12-2007, 16:56
Moja metoda treningowa polega na wyrobieniu najpierw masy a dopiero potem siły (doradzone przez nauczyciela w-fu w liceum, na razie się sprawdza ;)).
Harmonogram:
Poniedziałek
Klatka, biceps, triceps, mięśnie brzucha, grzbietu.
Wtorek:
Klatka, biceps, triceps, ćwiczenia na nogi.
Środa (zamiennie z sobotą):
Klatka, biceps, triceps.
Piątek:
Klatka, biceps, triceps, mięśnie brzucha, grzbietu.
Naprawdę daje efekty. Oczywiście nie stosuję "wspomagaczy" :D
Shadow Sorcer
04-12-2007, 18:11
dobra to teraz piszcie swoje osiagnieciaq chyba wiecie o co chodzi :D ja w martwym wyciagam 180kg na klate slabo 80 a na biceps na modlitweniku 60 to max co udalo mi sie osiagnac i jestm bardzo dumny a wy jakie macie rekordy :P
SanSejSan
04-12-2007, 20:06
To samo co mohamed tyle że
w poniedzialek. bjj, mma 20:00
w środa boks tutaj to od huja wyśiłku samo skakanie 50 min ;// 20:00
piątek mma, bjj 20:00
niedziela mma, bjj 12:00
Robię codziennie 20 pajacyków i przeciągam się gdy wstaję.
Jem rano danonka, by być dużym i silnym.
Na siłownię nie chodzę, bo to dla leszczy. Pff...
Czarny Lucyfer
16-12-2007, 18:20
NO ja tam budze sie na śniadanko szklanke koksu i 1 zaszczyk kreatyny w Dupencje. Potem ide na silke po drodze wcinam prazynki o smaku koksu z dodatkiem koksu i pakuje 4 h na siłowni. Wracam i na obiad mam przepyszny koks. Na kolacje mam 2 jajka (surowe) 1 h ćwiczen i spać :]
NO ja tam budze sie na śniadanko szklanke koksu i 1 zaszczyk kreatyny w Dupencje. Potem ide na silke po drodze wcinam prazynki o smaku koksu z dodatkiem koksu i pakuje 4 h na siłowni. Wracam i na obiad mam przepyszny koks. Na kolacje mam 2 jajka (surowe) 1 h ćwiczen i spać :]
Z tego wychodzi ze pol dnia jesz a reszte cwiczysz troche nierealne po co zastrzyki kreatyne jesli mozna doustnie zreszta kreatynsa nic nie daje jesli cwiczy sie 4 h optymalne jest 1-1:20 h przy czym najlepiej 2 razy w tyg cwiczyc sile i 2 razy mase kreatyne jesz rano 5g po treningu 3g i wieczorem 5 g
Staram sie chodzi 5 raz w tygodniu ale oczywiscie nie zawsze mi to wychodzi ^.^ a wiec:cool::
w Pon :
Klatka
plecy
brzuch
Wtorek:
Barki
biceps
triceps
Środa:
Klatka
plecy
brzuch
Czwartek:
Barki
biceps
triceps
Piątek:
Klatka
plecy
brzuch
WEEKEND WOLNY :P
Pon:
Barki
biceps
triceps
Wtorek:
Klatka
plecy
brzuch
itd.
Ja zmieniam obciazenia, styl trenigu wraz ze zmiana por rok tj. na jesien i polowe zimy cwicze na mase i na sile a od 2 polowy zimy do wiosny cwicze bardziej na rzeźbe i na wytrzymalosc no a latem nie chodze na siłownie bo za duzo imprez, dyskotek jest ( oczywiscie tego nie powinno sie robic ^.^)
.
Hmmm a gdzie nogi? Jak dla mnie zły plan,uważam że nie powinno sie cwiczyc codziennie.Pon tren/Wt tren/ Sroda Wolna/Czartek Tren/Piatek Wolne(imprezy)/Sobota tren/Niedziela wolne
Nie chodzę, mam swoją... Na strychu dokładnie : ) Do wiadomości mam 13 lat, zbudowałem tę siłownię z tatą gdy miałem 12 lat. Moje metody są takie, biorę Wodę mineralną, i po kolei. Najpierw ćwiczę ręce, zakładam ciężarki na boku i dźwigam min. 20 razy. Potem 2x 50 kg na klatę, 3 minuty odpoczynku i wsiadam na pół godziny na rower. Jeżeli mam jeszcze siły to poćwiczę chwilkę z hantlom.
@Dół
Gdybyś uważnie przeczytał to był wiedział =p 2 razy.
Dużo słyszałem właśnie o tym, że dzieci w moim wieku nie powinni ćwiczyć, chyba źle mnie zrozumiałeś. Poczytałem trochę na internecie, i były zalecane ćwiczenia na mój wiek i zalecane ciężkości. Do nich się właśnie stosuję, a jazda na rowerze mi bardzo pomaga, jak że i jestem przy kości.
#Up
Nie dobrze, że masz 13 lat i już ćwiczysz.
Treningi na siłowni zalecane są od 15-16 roku życia.
Znam sporo osób które mają 13 lat i nigdy nie widziałem, aby One podnosiły 50 kg na klatę.
"Edytnij" posta i napisz ile razy podnosisz te 50 kg.
#Coguar
Dla leszczy? Pomyliłeś chyba słowa.
Jak nie dajesz rady na siłowni to wtedy jesteś leszczem, i to chyba Twój przypadek...
[Coguar] Jestem leszczem! Chcesz mnie pobić?
Kiedy tylko chcesz. Twoja powolna śmierć. Mmm...
#Coguar
Po pierwsze, nigdy nie chodziłem i nie będę chodził bez koszulki, żeby się chwalić.
Po drugie, nie uwierzę Ci, że nie chcesz mieć umięśnionego ciała.
Po trzecie, chciałem zobaczyć, czy ktoś na tym forum ćwiczy na siłowni czy tylko grają w Tibię itd...
Jeszcze jakieś anonse?
Acha, jeszcze odpowiedz do tego, czy trenuję dla siebie czy po to, aby się chwalić.
Trenuję dla siebie, aby w przyszłości nie być wielkim otyłym grubasem, który nie może się ruszać, a także jakimś "suchelcem", którego można połamać jak za mocno się go uderzy.
:)
#Humu-un
Właśnie, pięknie to napisałeś. :)
#up
Zdaje mi się, że jego post to ironia.. -.- Przynajmniej śmieszna :s
#topic
Chodziłem... 5 miesięcy? Razem z kumplem, kumpel wyjechał do Irlandii i jakoś mi się odechciało samemu :)
Xadam1122
17-12-2007, 17:22
Chodze na silownie od 3 lat.... nie mam wyznaczonego/stalego grafiku zajec na silowni ... mam trenera i on dyktuje mi co mam danego dnia cwiczyc :) ale sadze ze osoby poczatkujace powinny zaczac od przystosowania ciala czyli na poczatek jakies biegi - pompki - brzuszki potem dopiero po kilku miesiacach (6-7) zaczac treing na silowni pod okiem profesionalisty... oczywiscie wlicza sie odpowiednie zywienie pzDr
Zadam jedno, zasadnicze pytanie :) Trenujecie dla Siebie czy po to, żeby później się chwalić ludziom, jak np. w tym wypadku, na forum...? Nie widzę w tym temacie konkretnego sensu, ale oczywiście ma on prawo istnieć. Jeżeli za cel w swoich treningach macie 'szpan', to nie wiem w czyich oczach...
Krótko i konkretnie.
Mehsunes Dagon
17-12-2007, 20:52
Ja tam na siłownie nie chodzę, ale tam trochę pompek, brzuszków i przysiadów mi wystarczy :)
I tak jestem dosyć silny, nie muszę chodzić na żadną siłownię.
Mohammed podoba mi się twój rozkład. Robisz 300 + pompek ? o.O
Jak bym miał jeszcze drążek do podciągania >:
Ćwiczę nie po to żęby komuś przyjebać, ale po to żeby mieć siłe się wspinać itp.(nie po górach :))
Ps.W moim "mieście" chyba nie ma czegoś takiego jak siłownia xD...
A nie jest :D
Jedynie na sile ... Chodze 3 razy w tygodniu ... nie warto obciazac organizmu tak jak niektorzy reprezetuja ... Nie chwale sie cialem bo nie ma takiej potrzeby :)...
@Mohammed
A salta Robisz tez ?...
@Xadam1122
Widac twoje 3 letnie przygotowanie do Cwiczen ... Pierdolisz farmazony ze sie w bani nie miesci ... Poczatkujacy chodzi w takim ukladzie pon, sroda, piatek ... po miesiacu- dwuch mozna zmienic swoj grafik na 5 razy w tygodniu ... Pozdro dla ciebie koksie...
@Coguar
Co do ciebie ... SYLWETKE cwiczysz poto zeby jakos wygladac... SILE poto zeby dojebac jakiemus frajerowi ... MASE aby nie wygladac jak chuchro, wiec nie widze zadych zastrzezen aby cwiczyc i swoja sylwetke, sile pokazywac innym, lub na innych
Nie ćwicze bo mam 12 lat :) a jak ćwiczyłem to wymiotowalem wiec nie cwicze ;p starczy ;p:o
ja mam atlas u siebie w piwnicy codzienie chodze ćwiczyć wszystkiego po troch siędzę przewznie 1-2h rozłożone oczywiście a nie non-stop
collorado
27-12-2007, 12:27
Ja mam laweczke w domq i sobie cwicze ( mieszkam w domku jednorodzinnym na wsi bardzo cywilizowanej)
wiec tak jesli ktos chodzi(l) na silke to pewnie slyszal o Joe Weiders (byl trenerem schwarzenegger'a)
kupilem jego ksiazke z planem treningowym i cwicze wg jego rad/planu
cwicze 5 miesiecy na rzezbe ale sila sama przychodzi i to dosyc szybko xD
Masz ladne cialo i dobre ocenki to masz LADNE LASKI !!!!
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.