Zaloguj się

View Full Version : Planeta? {?ÓD?}

piromanka
08-12-2007, 00:38
Dzisiaj idąc z psem zauważyłam dziwną 'gwiazdę' na niebie. Była ona inna od wszystkich, większa i zamiast świecić na biało-niebiesko, świeciła blado żółtym kolorem. Więc moje podejżenie to, że to była planeta. Jeśli jest ktoś na tym forum, co interesuje się astronomią, czy chociaż trafił przez przypadek w necie na coś na ten temat, byłabym wdzięczna, jeśli odezwałby się. Strasznie mnie to gryzie teraz :P
Z góry dzięki :D

Bart
08-12-2007, 01:03
Ja tez to widziałem ;] . Mieszkam koło Łodzi ale bardziej mi sie to wydawało na jakąś satelite albo samolot , bo właśnie świeciła na zółty kolor ,ale sie poruszała ;P niewiem czy mówie o tym co Ty widziałeś ;>

P.S. Kumple powiedzieli , ze to Harry Potter leci <ahuHAuahUAHauhauhauHA!>

Pozdr0.

Evil
08-12-2007, 08:26
W czwartek byliśmy całą klasą na Uniwersytecie Zielonogórskim i mówił właśnie, że czasami wieczorem i rano można dostrzec na niebie "Wenus" to może była ta planeta (nie jestem pewny) ;), ale bardzo mnie zaciekawiło to wszytko co mówili na tym Uniwersytecie.

Graydon
08-12-2007, 08:30
http://pl.wikipedia.org/wiki/Układ_Słoneczny

Teoria z Wenus może być prawdziwa. Ostatnio będąc na podwórko ja także widziałem jakiś obiekt na niebie świecący na żółto, nawet bardzo jasno żółto. Kolega ze ścisłym umysłem powiedział, że może być to gwiazda kończąca swój żywot i jest to biały karzeł.

# protogwiazda → gwiazda ciągu głównego typu naszego Słońca → czerwony olbrzym → mgławica planetarna → biały karzeł

Sądzę, że taka jest prawda.

TulloRook
08-12-2007, 10:14
Gradyon jestes dzieckiem ktore nie dosatlo smoczka mama!!!!! zal.grajdon.pl

Marantiel
23-12-2007, 11:41
Gradyon jestes dzieckiem ktore nie dosatlo smoczka mama!!!!! zal.grajdon.pl

Warn plax? Obrażasz innych użytkowników w tym przypadku moderatora mało tego to robisz off topy...

@topic

Może za dużo wypiłaś potem miałaś zwidy? A rzeczywiście Harry Potter haha..

A tak bez jaj to od tak nie widać planety widać Mars'a raz do roku ale nie wiem kiedy ^/-\^
[___]
Poza tym to ja z Jastrzębia ale wydaje mi sie ,że planety nie widać od tak se no...:D:D

***SteFan***
23-12-2007, 11:44
@up

Ja pierdole dziecko polsatu co tylko podlizuje się moderatorom >.<

11 latek przyszedł na te forum i się jaara moderator omg plx daj mpa...

Dla twojej on dostał już warna >.<

Na chuj po 1 odświeżasz temat?..

@topic

Chuj mnie to.