Zaloguj się

View Full Version : Mam taki problem z komputerem..

LaSkA DrUiDkA
15-12-2007, 16:40
Siemka od jakiegoś czasu komputer mi się resetuje sam normalnie się zatnie zaczyna piszczec(bez skojarzeń) i się wyłączy robiłem chyba z 50 formatów i żaden nie pomógł nie codziennie mi się resetuje ale niekiedy to nawet 10 razy :(dziennie... czy mógłby mi ktoś pomóc z góry dzięki ;]

xD Lukki xD
15-12-2007, 17:02
Ja też tak kiedyś miałem i jedyne co mi pomogło to był format...
Jak masz kompa na gwarancji, albo jakiegoś znajomego informatyka to poproś niech ci naprawi kompa :P Może coś w środku
Innym wyjściem może być też przeinstalowanie sterowników do karty graficznej.
@down
Kumpel robił na własną rękę to zjechał kompa wartego 5 tys zł :D

Listek
15-12-2007, 17:06
Ja bym udał się najpierw do informatyka , a jak nic t onie poradzi to na Gwarancję (jeżeli jeszcze posiadasz). Na własną ręke radzę nic nie robić bo będziesz potem żałował/a.

Pozdrawiam !

Piko
16-12-2007, 09:42
moim zdanie jest to najprawdopodobniej przgrzanie procka lub zanik dopływu prądu ale jak up udał bym się do jakiegoś informatyka.

jołek
16-12-2007, 10:31
jezeli od wlaczenia kompa sie tak dzieje to procek ci sie przegrzewa masz temperature ustawiona i on sie wylacza w biosie zobacz jaka masz ustawiona i jaka procek ma temp. Ja mialem tak ze komp chodzil i sie restowal sam po roznym czasie wystarczyla malutka wibracja kompa albo wieksze napiecie i sie resetowal mialem dobre napiecie na te wymagania ale zasilacz takiego napiecia nie dawal wlasnie jak powinien i za malo pradu bylo... pzdr

KodeX
16-12-2007, 10:46
Moim Zdanie Po prostu spala Ci sie zaśliacz Wymień go, ale najpierw idz do jakiegoś z znajomych Informatyków niech dokładnie sprecyzuje
Lub może też masz coś z Biosem jak piszczy
A pojawia Ci się Niebieski Ekran ? z jakimiś blędami?

Iakovlev
16-12-2007, 10:52
Według mnie to coś z płytą główną albo z zasilaczem. Najlepiej daj spojrzeć na to jakiemuś fachowcowi lub komuś znajomemu kto zna się na komputerach. Być może masz za słabe chłodzenie.

@sorc coś tam:
<Zamyka się w sobie> ;( Biedne dziecko, o którym powiedziałem że jest noobem stara się pokazać że to ja nim jestem <płacze> ;(
'ZnaFco' dlaczego to nie może być problem z płytą główną? Oświeć mnie miSZCZu ;(
Jestem oczywiście zUy i gÓpi ;( Wybaczcie mi to ;(

Azian
16-12-2007, 11:37
Miałem problem z resetowaniem się komputera, ale tylko gdy włączałem niektóre gry. Komputer po pewnym czasie zaczynał buczeć, robił się czarny ekran i po chwili reset. Myślałem, że może jest zabrudzony czy coś, ale gdy go czyściłem zauważyłem coś bardzo dziwnego, wiatrak od karty graficznej się rozleciał:p Natychmiast zaniosłem komputer do servisu, był to wydatek 20-30 zł.
~Pozdrawiam

Sorc King
16-12-2007, 17:24
Według mnie to coś z płytą główną albo z zasilaczem. Najlepiej daj spojrzeć na to jakiemuś fachowcowi lub komuś znajomemu kto zna się na komputerach. Być może masz za słabe chłodzenie.

Nie jest to problem z plyta główna, czego mozesz byc pewny w 100% może jest to wina polączenia zasilacza z komputerem ( moze niema czasem styku lub cos) ale doradzam zanieść komputer do dobrego serwisu co wyjdzie napewno taniej niz kosztowne rady Iakovleva.:)

***Diex***
16-12-2007, 20:29
Resetuje, czy wyłącza?
Jeśli to drugie, to zdejmij obudowę, i jeśli przy następnym wyłączeniu przy zasilaczu (myślę że wiesz gdzie jest zasilacz) "pali się czerwona lampka" to znaczy że masz rozpieprzony zasilacz.
Jeśli tak to po prostu wymień zasilacz na nowy ;]

Oprócz tego kilka rad:
Zmniejsz moc procesora w BIOSie (prowizorka, ale coś daje).
Jeśli masz kilka dych na zbyciu wymień chłodzenie kompa (wiatraczek:D).
Sprawdź w BIOSie jaką masz temperaturę procesora.
Wentylatorem z pokoju (o ile masz) spróbuj ochładzać komputer. (xD ja tak robiłem, dopóki nie kupiłem nowego chłodzenia)

Layer
16-12-2007, 21:33
Siemka od jakiegoś czasu komputer mi się resetuje sam normalnie się zatnie zaczyna piszczec(bez skojarzeń) i się wyłączy robiłem chyba z 50 formatów i żaden nie pomógł nie codziennie mi się resetuje ale niekiedy to nawet 10 razy :(dziennie... czy mógłby mi ktoś pomóc z góry dzięki ;]
Robiłeś? Transwestyta...

@Temat
Oddaj do Servisu, jeżeli robiłeś Formatki, to nic nie wskórasz.

banan41
16-12-2007, 22:14
Więc powiem tak:
1.)wentylator główny ci się przegrzewa i komputer sie wyłacza poczym automatycznie włącza(wygląda to jak reset)
2.)Coś masz z systemem lub jak ktoś wyżej powiedział karty graficznej źle zainstalowane lub skonfigurowane.
3.)Jakaś część masz lekko przepalona.
Jedna z tych rzeczy pasuje.
Jedno pytanie ile czasu spędzasz przed kompem??