View Full Version : Dzieci w szkole s? takie ma?e :(
milicjant
17-12-2007, 23:18
mam pytanie glownie do osob z 3 gimnazjum lub 1 liceum i wyzej
pamietacie moze jak byliscie w 6 klasie podstawowki? czy u was rowniez wtedy wiekszosc osob byla wysoka i w ogole inna niz ta co teraz? pytam, bo teraz obojetnie obok ktorej przejde podstawowki, to te dzieci z 6 klas wygladaja jak dzieci z pierwszej klasy max :(
naprawde
wie ktos od czego to zalezy? tak jest w wiekszosci polskich szkol, wiec to nie przypadek. Kilka lat temu osoby z 6 klas~ naprawde byli jacys wyżsi od tych co teraz są. Przypomnijcie sobie :eek:
Jacke chan
18-12-2007, 00:27
Nie wiem co jest u ciebie ale u mnie jest w porządku :D
Ja mieszkam w Lublinie i sam chodzę do 6 klasy i się nawet dziwie żę jestem taki duży :confused: Nie wiem czy ja jestem duży ale zdaje się być wysoki bo mam 165 cm :D
Ja zaznaczyłem to środkowe :D
TulloRook
18-12-2007, 07:16
Ja jestem w 3 gim mam 185 a jak patrze na 2 gin to zal dupe sciska ziomki max 150 lol jak nie mniej serio porpstu ......... no i mam fajnego kumpla ma 15 lat 198 i 102 kg :D to jest bycze ;p
***SteFan***
18-12-2007, 07:34
Lol ja chodze 6 klasy i mam 164cm <najwsyższy z chłopaków> ta są u mnie takie karły że... lepiej nie mówić
Tumanbuga
18-12-2007, 08:11
Akurat moja klasa wysoka 6 pdst tez :> A do autora tematu tak ci się wydaje jak byłem w 1 klasie wydawalo mi się , że 6 to byki straszne ale jak teraz chodze do 6 to zdaje sobie sprawę , że 1 klasa to poprostu karły :D.
Jak ja wychodziłem z podstawówki miałem ok. 170 cm. Teraz mam 185. (Jestem 3 gim.)
A jak patrzę na dzieci co przyszły do gimn. to ja sobie myślę "Cholera. Toż to ja w 4 klasie podstawówki byłem taki jak oni teraz".
A ostatnio to ja się przraziłem. Stoję sobie przy sklepiku szkolnym i nagle staje za mną takie małe dziecko, że myślałem, że szkoły pomyliło (wyglądało na 3 klasę podstawówki). Potem się okazało, że nie dość, że chodzi do 2 gimn. to jeszcze jest dziewczyną (a wyglądało jak chłopak ...)
Masakrowiec
18-12-2007, 10:56
Ja pamientam jak chodzilem do 1 klasy przedszkola bylem wogole mądry :D umialem ladnie mowic czytac i liczyc i po prostu bylem "de beściak" :p a teraz widze dzieci z przedszkola to takie male czopki ktore sie slinia i nie umią mowic i chodzic Ja 2 gim jak cos i mam 166 cm xD uhahahaha Znam 300lv+ którym gra 8 latek xDDDDD
Sillmarilien
18-12-2007, 13:42
no to ja jestem w 5 klasie podstawówki ( nie wiem teraz 148- 150 wzrostu mam)
, ale zauważyłem że co kasa przychodzi do szkoły, to coraz niższa. Ja np. porównując do zdjęć jak byłem w 1 klasie a jakie są teraz tam dzieci to o wiele wyższy jestem . Nie wiem od czego to zależy ; ]
Ja sam chodze do 6 klasy i jestem najwyższy z całej podstawówki :p Jest jeden równy ze mną mam 170cm. wzrostu i jak patrze na większość mojej klasy to się pytam skąd oni się wzieli w tej klasie (jak by co to chodzę teraz do innej szkoły z powodu rozwodu moich rodziców... :/:( No ale cóż jeżdże do ojca i do kumpli co tydzień więc nie jest tak źle...
@UP
ja w 3 klasie podstawówki miałem 150cm
U mnie tez masakra 1 gm wyglada mlodziej niz polowa 3 klas... masakra..
U mnie w 4 klasie 2 kolesinki miały 161 cm wzrostu (tyle co ja na początku 1 gimn. :P ) A teraz same małe dzieciaki biegają po podstawówkach. I nie tylko! W moim gimnazjum jest paru pierwszaków około 140 - 150 !!!! (Tylko pluć na głowę ^^)
Szkarlatny leon 2.0
18-12-2007, 17:39
A ostatnio to ja się przraziłem. Stoję sobie przy sklepiku szkolnym i nagle staje za mną takie małe dziecko, że myślałem, że szkoły pomyliło (wyglądało na 3 klasę podstawówki). Potem się okazało, że nie dość, że chodzi do 2 gimn. to jeszcze jest dziewczyną (a wyglądało jak chłopak ...)
Nom to prawda kiedyś jak jeszcze chodziłem do 6 klasy podstawówki to mało było takich kurdupli jak teraz, teraz jak czasem sobie przechodze koło podtsawówki to widze samych kurdupli wzrostu 150cm -.- "
A co do Elvana /\ U mnie w szkole też jest pare takich dziewczyn co wyglądają jak chłopaki ;/ np. krótkie włosy czego nie lubie u dziewczyn ;)
[Elvan] Ale to zjawisko miało długie włosy. A wyglądało jak chłopak ! ŻAL ! :<
nie to prawda sam mam tylko 176cm wzrostu i chodze do 1 technikum ale to co sie wyprawia to przesada kolo chodzi tez do 1 a ma 152cm wzrostu no ja pier tosz to maluszek jak on lazi po szkole to tak sie czasami na niego patrza
Dark Belfix
18-12-2007, 19:30
Kolega w 3 gim ma 150cm wzrostu a w 2 gim z 130 cm xD :D .
Bald Drah
18-12-2007, 19:35
U mnie jest dużo wysokich chłopaczków. Gościu ma z 170 wzrostu. A ja mam 157cm wzrostu.
A co do długich włosów. Sam takie posiadam, chodze w kucu na początku tacy jak ty się ze mnie naśmiewali ale jedn czy 2 podszedł pod ręke to miał słabo. Gram w klubie sportowym, jestem bramkarzem, i tam też na początku się ze mnie śmiali, ateraz mnie szanują bo jestem jednym z lepszych bramkarzy w Radomiu( rocznika 1995). Wystarczy obejrzec temat rl foto tam wrzuciłem foto z drużyna szkolną.
Jamniczek
18-12-2007, 19:43
U mnie w szkole jest tak samo:) Pamiętam jak byłam jeszcze w 1 kl. gim to 3 kl. wydawały mi sie takie duuuże:D i w sumie już zauważyłam w moim roczniku czyli '92, że dużo osób jest niskich. Jednak sama mam te marne 169 xD i jak przechodzi kolo mnie dzieciak które siega mi do pasa i do tego jest w 1 kl gim to jestem przerażona:) Ale czasami po prostu tak jest mam kumpla która ma z 1,40 a jest w moim wieku, a przyczyną tego jest jakaś wada:) Ale z roku na rok coraz większa masakra;D
Dokladnie jak w temacie.Gdy chodzilem jeszcze do podstawowki wszyscy byli mniej wiecej rowni sobie.Poszedlem do 1 gim to prawie tez :p Ale gdy juz bylem w 3 klasie to jak zobaczylem te dzieci z 1gim to mnie zatkalo :o W 3 klasie podobnie jak Elvan mialem 185cm a tez dzieciaki z 1 klasy to nie siegaly mi do ramion nawet.Wygladaja jak kurduple z 1 podstawowki! Teraz mam 188cm i chodze do 1sredniej.Na szczescie nie ma tu takich kurdupli xD
".
Elvan leże i sikam ze śmiechu! HAHAHA! a co do tematu to prawda... Mama 18 lat. 190 CM wzrostu, w 2-3 gim miałem 177 , a jak patrze na te dzieciaczki co teraz biegają po liceum, gimnazjach to mnie żal za jaja ściska... Przecież on mi może robić na stojąco... 150 w kapeluszu...
JustaNoob
23-12-2007, 01:54
Widzę, że większość uważa tak jak ja... dzieci coś przestały rosnąć :confused:
Nie wiem ile miałem kiedyś, ale zawsze byłem w czołówce klasowej co do wzrostu ( i do głupoty niestety ), a teraz jakieś te dzieciaki małe są. Jak widzę klasę gimnazjalną jakąś to się zastanawiam czy szkół nie pomylili z przedszkolem...
W sumie dla mnie to nie ma znaczenia sam mam ok 185 cm, a ile mają inni to już ich sprawa :p
PS. załamany trochę jestem, połowa użytkowników forum chodzi do podstawówki (O M G ! ! !)
Ja chodzę do 1gim mam 171 wzrostu.
W klasie jestem taki ,,średni" pod względem wzrostu
Polaniecki kolo
23-12-2007, 12:33
LoLz.. przecież, że macie po 200 wzrostu o niczym nie świadczy.. Bardziej wg. mnie patrzy się na twarz..
Mam 169cm, 2gim i sporo osób młodszych jest odemnie wyższych ale to są takie dzieci, że żal dupę ściska.. ;<< Po co matka takie rodziła :[!! Na przerwie na kompa wejść nie mogę bo raz mi dziecko pod nogami przeleciało.. żal ? Przykre..:(
Drut Krzysioo
23-12-2007, 12:37
Może i prawda. Ja chodzę do 6kl. i jestem dosyć niski 155 cm. :confused:. A i tak w klasie sami krasnale chodzą.
Łomajdag!
A co was tak denerwuje w niskim wzroście?
Ja jestem w 2 LP i mam 171.
Nie przeszkadza to mnie ani moim kumplą.
W sumie wole mieć mój wzrost, niż mieć 2 metry i być złamasem xDDD
cUUUUUUU xDD
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.