PDA

View Full Version : Problem z Kompem

Max Master
24-01-2008, 19:08
Prosze kogos kto sie zna na kompach !
Mam taki problem gdy gram 1h to mi zaczyna sie lagowac komp:Myszka ledwo chodzi(czyli laguje sie),nagle mam laga kompa(ale da sie isc z ledwoscia(to nie net)
Jak ktos tak mial lub wie co sie dzieje prosze o szybka odpowiedz.
PLx Fast

Brain
24-01-2008, 19:37
Hmm.... Radze zrobić skana kompa, a najlepiej sformatować! Może to przez jakąś gierke. Mój kumpel miał inaczej bo jak grał po 1h wyłączał mu się komputer. Możliwe też to przez jakiś program aktywny np. AntyVirus bo po jakimś czasie wariuje i muli okropnie komputer.

Kamashi
24-01-2008, 19:48
Najprawdopodobniej przez jakiś program, lub jakiś inny shit. Radziłbym przeskanować kompa Ad-Awarem.

Kikeli
24-01-2008, 21:39
Możliwe ze masz jakiegoś Virusa albo dysk zawalony

Miałem tak kiedyś otwórz kompa i przeczyść wszystko żeby niebyło kurzu a jak niezadziała zrób formata

KodeX
24-01-2008, 23:12
Być może masz coś z procesorem, przez godzine się nagrzewa i później ma problemy z wydajnością i laguje (Niektóre się wyłączają) Najlepiej otwórz puchę weź kilka patyczków do uszu i wyczyść wiatrak procesora (Ostrożnie)
i wentylację, uważaj kurzu może być wiele

Lub sprawdź temperaturę Komputera w Biosie jak będziesz miał wysoką napisz ;)

Max Master
25-01-2008, 18:04
thx kodeX dziki dopie juz dobrze dziala trzeba bylo go tylko wyczyscic.
Pozdro all:D

kajojek
26-01-2008, 10:48
Sprawdz czy ci wiatrak w kompie chodzi bo moze sie przegrzewac.Jezeli to nie pomoze to najlepiej przeinstalowac system bo mozesz miec jakiegos vira albo duzo smieci co laguja

Kikeli
26-01-2008, 11:03
@ topic łądna beka ja napisałęm zeby go wyczyścił ten podemnom napisał żeby go wyczyścił(zgapił) i ten niżej fostał gratulacje to nie fair

adrianeq :)
27-01-2008, 12:42
1. Zalatw se anty wira ;) Ja polecam Kasperskyego :)
2. Przeskanuj bo najprawdopodobniej masz keyloga/trojana :) I zobacz czy Ctrl+Alt+ Delete chodzi :) Bardzo wazne!
3. Wyczysc myszke xD ! takie proste umiesz zrobic :P
4. Już okey chodzi to good ;) Może przy okazji napisz ile masz RAM