View Full Version : Koniec Tibii halp mi plax -.-
Marantiel
31-01-2008, 15:10
Kilka miesięcy temu rodzice zabronili mi grać w Tibię!
-Dlaczego?
[] Gram na kompie do 3h i 'uzależniam się"!
Dziś kumpel pytał czy nie chcę grać na takim servie fajnym i znanym ,da mi itemki ,inva do gh i domku!
Może ktoś wie czy idzie ich jeszcze jakoś przekonać? Jest jakaś szansa?Czy mogę już powiedzieć "Bye ,bye Tibia"
@Scooby Knight
Ee no...Kafejka najbliższa ze 3 km ;/ Nie puszczą mnie poza tym szkoła...
Po kryjomu nie gram bo to także nie ma sensu ,mama w domu a w pracy jak ja w szkole ;/
@All
Jak już nie ma sensu no to dajcie jakąś fajną grę podobną do Tibii ! MMORPG ofc... MuOnline - testowane kilka razy ale to nie to ;/
Tzn. Pisać stronkę gdzie pobrać grę i zrobić postać bądź zarejestrować się :=)
Scooby Knight
31-01-2008, 15:28
Yyyy...
Mi mama Kiedyś na tygodniu zabroniła ale na weekendzie mało grałem i mi odbroniła a z tobą to nie wie zacznij grać po kryjomu !:)
Albo na Kafejce
[] Gram na kompie do 3h i 'uzależniam się"!
Niech idzie prostować banany : P
Ja siedzę 5-7h, rodzina mówi, że ja uzależniony jestem.
Wysuń im jakieś dobre strony Twojej gry(Uczysz się języka?), albo pokaż im też, że masz inne zainteresowania. Możesz też próbować uświadomić im, że po całym dniu nauki masz prawo się zrelaksować : P
Zabronili Ci i nie grasz jak dobrze zrozumiałem.
Powiem tak, jeżeli obecnie nie grasz, to daj sobie spokój.
Nie próbuj ich namawiać, żeby pozwolili Ci grać w Tibię.
Jak każdy wie, Tibia jest bez sensu, i zabiera sporo czasy, który możesz przeznaczyć na coś innego.
Jak trenowałem jeszcze Karate, w Tibie nie grałem w ogóle.
Jakoś mnie nie interesowała.
Zapisz się na coś, nie wiem, uprzyj się, że jest to bez sensu.
No to teraz słuchaj, powiedz sobie w myślach, że ta gra nie ma w ogóle sensu, zabiera Ci czas i przez nią możesz mieć w przyszłości kłopoty wynikające z tego, że jesteś od niej uzależniony i po prostu zamiast się pouczyć na sprawdzian, wolisz pograć.
Szczerze powiedziawszy, nawet oglądanie TV jest lepsze od grania w Tibię.
Nie daj się koledze, jeżeli OBECNIE nie grasz w Tibię to po co masz znowu w to gówno wdepnąć?
Tre Cool
31-01-2008, 16:59
No to przeczytałem o moich problemach =O
Jak mi zabronili, to zobaczyłem ile jest innych gier (np. Test Drive Unlimited, BioShock itd...) i sobie dałem spokój =]
Powiedz im, że czym sie ta gra rózni od innych... I najlepiej odpal jakies mordowanie na 3h =D
Airron 2.0
31-01-2008, 17:34
Jak widzisz lub słyszysz że rodzic przychodzi to minimalizujesz tibie i na początku zmień jej nazwe na np.nauka:D:D
Kamil Great
31-01-2008, 18:01
Może cię pocieszę :D
Ja siedze 3-6 godzin ,a rodzice mówią ,że jestem uzależniony i że powinienem iedzieć 2-3 max!! (usheusaehahsuehasu).
Kiedyś też zabronili mi grać i przestałem.Po około miesiącu wróciłem i nic nie mówili (dlaczego to już nie wiem ;p )
Uważam iż szansa jest (chociaż nie znam twoich rodziców i jednak tej szansy być nie może :D )
Po zachowaniu twoich rodzicow wnioskuje ze masz nie wiecej niz 13 lat, Gdyby rodzice zabronili grac by mi w jaka kolwiek gre poprostu bym ich wysmial... Jezeli uczysz sie dobrze, stawiasz warunek, po 2 Powiedzial bym na twoim miejscy w prost, Moj pokoj moj kompter wiec w wolnym czasie moge robic co mi sie tylko podoba
#Up
Mnie też rodzice w wieku 12 lat chcieli podporządkować ale sie nie dałem xD
Bunt xD (Oj to było dawno...) Jeszcze Neta nie miałem xD
#Topic
Ja Ci dobrze poradzę bądź rox i rób tak jak KodeX !
Po 1 www.gram.pl lub www.witrus.pl
Po 2 Kup CoD'a 4,UT3 , Gears of War, Moh Airbone.
Po 3 Musisz mieć kompa w miare, nie mowie ze takiego jak ja albo Angel Death
Wystarczy Athlon 2x 4200 GF 8600
i na Medium detalach pograsz...
a I jeszcze jedno, POPIERDALAJ PÓKI OCZY NIE ODPADNĄ !
Ps: Ja od 8:00 do 15.00/16.00 jestem na uczelni później gram jak pojebany xD
no i rl życie też ważne of kors ! Z kumplami spotykaj sie w soboty, w niedziele sie do kościoła umów itp. !
Angel Death
31-01-2008, 20:22
#Up
Mnie też rodzice w wieku 12 lat chcieli podporządkować ale sie nie dałem xD
Bunt xD (Oj to było dawno...) Jeszcze Neta nie miałem xD
#Topic
Ja Ci dobrze poradzę bądź rox i rób tak jak KodeX !
Po 1 www.gram.pl lub www.witrus.pl
Po 2 Kup CoD'a 4,UT3 , Gears of War, Moh Airbone.
Po 3 Musisz mieć kompa w miare, nie mowie ze takiego jak ja albo Angel Death
Wystarczy Athlon 2x 4200 GF 8600
i na Medium detalach pograsz...
a I jeszcze jedno, POPIERDALAJ PÓKI OCZY NIE ODPADNĄ !
Ps: Ja od 8:00 do 15.00/16.00 jestem na uczelni później gram jak pojebany xD
no i rl życie też ważne of kors ! Z kumplami spotykaj sie w soboty, w niedziele sie do kościoła umów itp. !
@up
Airbone?! Bredzisz! Tóż to szajs.
@topic
Ja tak jak Kodex bym proponował inne gry, nawet jak nie masz dobrego kompa to zawsze jest WH:40k, DS II, Tony Hołki i jeszcze kilka naprawdę świetnych gier, ba nawet CoD2 na multi jest bardzo przyjemny (grałem około roku).
Podziękuj rodzicom. Słuchaj się ich, nie buntuj. W tej kwestii akurat mają rację. Tibia to ścierwo! Żałuję, że poświęciłem tej grze tyle czasu, ale poświęciłem go dlatego, że nie słuchałem się właśnie rodziców...
Master Code
31-01-2008, 21:01
Hmm ja przychodze na 14do domu gram od 14 do 22 z przerwami na tv ale malymi i rodzice nic mi nie mowia tylko czasem mama idz spac bo nie wstaniesz do szkoly a za niedlugo ferie itd to bedziesz gral do bólu az Ci sie znudzi. Zadania nie robie poniewaz duzo nie zadaja a w sql zawsze jestem wczesniej o 30 min to sie odpisze. Do kartkowek ucze sie lub spr ale wiecej z lekcji pamietam. Ucze sie na 3-4 na 2 gim oceny dla mnie dobre. Tobie sie nie dziwie jak masz 12 lat to tak jest ze malo grasz itd dorosniesz bedziesz siedzial ile chcesz tez tak mialem
!Macius!
31-01-2008, 21:47
miałem ten problem dwa lata temu bo mowili ze nie kumaja w tej gry i mam w nia nie grac..to przez pol roku nie gralem a potem znow gralem ale powiedzialem ze tylko gadam z kumplami bo na gadu ich nie ma i nic tam nie robie tylko gadam
teraz mam spokoj
jak naprawde mosisz grac w tibie to stosuj TibiaHider to jest taki program ktory chowa tibie i jej nie widac ale jest wlanczona
graj w counter strika,war rocka,moh, jest duzo fajniejszych gier
ps. albo sproboj sie wiecej uczyc na tibie poswiecac reszte czasu pokaz ze nie jest uzalezniony i nie siadaj do kompa odrazu jak wrocisz ze szkoly
Zieniu07
31-01-2008, 22:02
witam... nie warto grac w tibie rl czy ots,odpusc sobie bo bedziesz tylko kase tracil na premium, ja zostawilem sobie tylko rookslayera z apo a reszte rozdalem, niech sie ciesza. Kiedys bedziesz zalowal ze grasz. Ja przeklinam sam siebie ze weszlem na tibia com:/ taka moja rada odpusc sobie lepiej bedzie dla ciebie
Całkowicie zgadzam się z wypowiedzią Bussta nic nie muszę dodawać a jeżeli chodzi Ci o jakieś inne gry ja proponuję www.runescape.com...
Pozdrawiam!
A ja nie wiem w czym macie problem. Poprostu pokarz rodzica ze umiesz sobie rozgraniczyc czas. Np. ja (aktualnie mam ferie) ale w roku szkolnym to najczesciej wracalem ze szkoly o 15:20, jadlem obiad odpoczelem sobie do 16, pouczylem sie do 17-17:30 tyle mi starczy zeby miec te swoje 4 ;p wychodze na dwor do okolo 19-20 wracam do chaty i gram godzine max dwie i ide spac :) Ustaw sobie jakos plan dnia na poczatku bez tibi a pozniej zapytaj sie czy bys mogl max 2 godziny dziennie w nia grac...
Zamień to co złe w dobre:
- Jeśli jesteś pojętny, pokaż ile słów po angielsku i jak dobrze nauczyłeś się rozmawiać po Angielsku, a być może znasz też jakieś słówka po brazylijsku/szwedzku/hiszpańsku ?
- Pokaż po ile chodzą itemy na Allegro ( jak pokazałem rodzinie to co mam w dp, tzn jakieś 350k, a potem ile to mniejwięcej warte na allegro, nie mieli już zbytnio zastrzeżeń ;P )
- Jakiś bajer, że komunikujesz się z ludźmi, rozmawiacie i ogólnie to jakbyś gadał pod klatką w bloku : o
Przydałoby się, abyś przedstawił argumenty swoje, niech rodzice przedstawią swoje, i dyskusja. Potem przy okazji wklej na forum, doradzimy coś może ; )
@edit nie wytrzymam xD
@Humu-Un
,,Mój pokój mój komputer" , toż to śmieszne ;o a kto kupił te rzeczy? Jakoś wątpie , że ty , bo skąd wytrzaśniesz ~1500+ zł i to na sam komputer? :> . Komunii i pieniędzy z niej nie liczę, bo u mnie takowej bzdury nie ma. Raczej ,,Ich pokój, Ich Komputer, ale ja z tego korzystam".
Ja tam nie mam problemu z rodzicami ważne dla nich tylko jest to bym przeczytał 1 rozdział lektóry powtórzy dzisiejszy materiał i przygotowywał się na kartkówki.
Moja rada jest taka. Popraw oceny(jak masz dobre, to nie musisz),zrób rodzicom kawę, sobie herbatę i porozmawiaj o tym. Powiedz,że ci na tym naprawdę zależy. Jak to nie wypali, to wstań w nocy i graj. Równie dobrze, jak mówi Busst zapisz się na jakieś zajęcia dodatkowe. Rodzice za
twoje starania może ci odblokują. Ale to już zależy jakich masz rodziców. Napisz rozprawkę(nie wiem czy się uczyłeś) o tym, że można grać w tibię.
A teraz rada ode mnie:
Jeśli masz jeszcze tibię na dysku- wyjeb to cholerstwo! Ale powoli, po jednym pliczku... męcz to dziadostwo najdłużej jak się da! Zacznij coś czytać (zacznij od fantasy, później spróbuj literaturę polską (najlepiej Lem), następnie coś cięższego), a po miesiącu nawet nie będziesz pamiętał, dlaczego się w ogóle logujesz na to forum! jest to najlepsza alternatywa dla tych, którym rodzice nie pozwalają siedzieć długo na komputerze....
Zapewniam- nikt z was nie pożałuje tej decyzji!
Ja tam nie grałem w Tibie z pół roku.
Kumpel mówił o real, ale ja se myśle ;/ jeszcze 90zł na pacca wydam :(
A gdy sprzedał postać i nawijał o APO to sobie przypomniałem jak wywalenie mi się RP grało i wróciłem przedwczoraj na APO :)ale teraz olewam wszystkie rzeczy na Tibi, na basen to buch i ide.
Musisz się nauczyć ograniczać :)
Mi matka pluła wcześniej (15 lat mam) ale ja udowodniłem że potrafię ograniczyć, a nawet zerwać.
Sillmarilien
17-02-2008, 11:59
Może rodzice dostają skargi na ciebie że w szkole zachowujesz się tak jak jest to opisane tutaj: ?
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Specjalna:Szukaj?search=tibia&fulltext=szukaj
@Serio
No to powiedz rodzicom że będziesz grał 1h na dobe, na pewno ci pozwolą.
Ja tak miałem gdy mi sie wzrok pogorszył, a przedtem rodzice sie wydzierali bo że za długo siedze na kompie. Tera siedze godzine i wszystko gra ;)
A tak pozatym to tak wg. mnie to rodzice mają racje. Tibia to gówno i nie warto na to marnować nawet 1/10000000000000000000 sekundy.
Sebolek-Zawisza
17-02-2008, 14:10
Proponuje krzesło albo jakąś pałkę! ;P
No, a tak na serio to moi rodzice mówią "Graj ile chcesz i do której tylko żebyś się nie opuścił w nauce" i tyle. Jak narazie to spełniam i jest git :)
Nie wiem, może też się dobrze zacznij uczyć albo nie wiem co jeszcze!
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.