Margoth
04-02-2008, 22:00
TO CO TU PISZE JEST NA PODSTAWIE MOJEGO DOŚWIADCZENIA. KAŻDY MA SWÓJ SPOSÓBY, JA TUTAJ PRZEDSTAWIAM SWOJE.
Wszyscy mówią, że knight jest słabą profesją pvp.
Moim zdaniem nic bardziej mylnego.
Zaczynamy...
1. Mag Vs. Knight (Chodzi o Sorca i Druida)
Hmmm... magowie... Mało hp i silne ataki magiczne.
Najczęściej magowie bijając knighta starają się mu uniemożliwić leczenie swojego tyłka.
Jak z tym sobie poradzić?? Stać zawsze kilka sqm (kratki ;o) od przeciwnika. Magowie za bardzo nie uderzą nas z białej broni więc śmiało Full Attack i MLS w łapy & go trzaskamy z mieczyka i Exori Max.
Ze względu na małą ilość HP mag padnie stosunkowo szybko.
ALE!!!!! To, że mało HP nie znaczy, że ma słabe pvp. Jak wiecie magowie mają Exure Vite/ Sio. Daje im to przewagę w leczeniu się. Więc jak napisałem wyżej:
2 sqm od niego i bijemy z MLS`a + E Max.
A jeśli mag jest bardzo pewien siebie i "wali" w nas spam, my też uderzamy z E Maxa i mag przez swoją pewność siebie żegna się ze światem.
2. Pall Vs. Knight
Z palkiem jest trudniej. Sporo HP i Many i na dokładkę Exura Vita ;o
Jak sobie poradzić z przeciwnikiem? Ja mam dwa sposoby. Już piszę...
a) Pallek bije nas z boltów/ arrows (C. Arrow) więc my zakładamy tarczę i miecz (+ Full Def). Pallkowie często robią tak samo jak magowie. Są pewni siebie i walą spama w nas, więc my legalnie i elegancko też spamujemy w nich. Może to być dla nich śmiertelne (dla nas też więc staramy się leczyć).
b) Ze względu iż pallek nie nosi tarczy (większość) bijemy go bronią białą + Exori Max i to może nam też ułatwić robotę.
3. Knight Vs. Knight
Tu jest hard core xd często bywa, że knighci ( z tymi samymi lvlami lub podobnymi) trzaskają sie długooooooo.
W starciu dwóch rycerzy najważniejszy jest podstęp.
Moja metoda to tak jak mag bije knighta. Tzn. jak?? Podchodzimy, przesuwamy i w tym samym czasie bijemy z broni białej i czarów.
Można też spamować bezmyślnie w siebie ale to mało skuteczne.
Te sposoby wykorzystuję do walki z podobnym lvlem do swojego. Napewno są też skuteczne do walki z lvlami -/+.
Komentujcie i mówcie co poprawić/ dopisać. :)
Wszyscy mówią, że knight jest słabą profesją pvp.
Moim zdaniem nic bardziej mylnego.
Zaczynamy...
1. Mag Vs. Knight (Chodzi o Sorca i Druida)
Hmmm... magowie... Mało hp i silne ataki magiczne.
Najczęściej magowie bijając knighta starają się mu uniemożliwić leczenie swojego tyłka.
Jak z tym sobie poradzić?? Stać zawsze kilka sqm (kratki ;o) od przeciwnika. Magowie za bardzo nie uderzą nas z białej broni więc śmiało Full Attack i MLS w łapy & go trzaskamy z mieczyka i Exori Max.
Ze względu na małą ilość HP mag padnie stosunkowo szybko.
ALE!!!!! To, że mało HP nie znaczy, że ma słabe pvp. Jak wiecie magowie mają Exure Vite/ Sio. Daje im to przewagę w leczeniu się. Więc jak napisałem wyżej:
2 sqm od niego i bijemy z MLS`a + E Max.
A jeśli mag jest bardzo pewien siebie i "wali" w nas spam, my też uderzamy z E Maxa i mag przez swoją pewność siebie żegna się ze światem.
2. Pall Vs. Knight
Z palkiem jest trudniej. Sporo HP i Many i na dokładkę Exura Vita ;o
Jak sobie poradzić z przeciwnikiem? Ja mam dwa sposoby. Już piszę...
a) Pallek bije nas z boltów/ arrows (C. Arrow) więc my zakładamy tarczę i miecz (+ Full Def). Pallkowie często robią tak samo jak magowie. Są pewni siebie i walą spama w nas, więc my legalnie i elegancko też spamujemy w nich. Może to być dla nich śmiertelne (dla nas też więc staramy się leczyć).
b) Ze względu iż pallek nie nosi tarczy (większość) bijemy go bronią białą + Exori Max i to może nam też ułatwić robotę.
3. Knight Vs. Knight
Tu jest hard core xd często bywa, że knighci ( z tymi samymi lvlami lub podobnymi) trzaskają sie długooooooo.
W starciu dwóch rycerzy najważniejszy jest podstęp.
Moja metoda to tak jak mag bije knighta. Tzn. jak?? Podchodzimy, przesuwamy i w tym samym czasie bijemy z broni białej i czarów.
Można też spamować bezmyślnie w siebie ale to mało skuteczne.
Te sposoby wykorzystuję do walki z podobnym lvlem do swojego. Napewno są też skuteczne do walki z lvlami -/+.
Komentujcie i mówcie co poprawić/ dopisać. :)