PDA

View Full Version : [Knight] Jak walczy??

Margoth
04-02-2008, 22:00
TO CO TU PISZE JEST NA PODSTAWIE MOJEGO DOŚWIADCZENIA. KAŻDY MA SWÓJ SPOSÓBY, JA TUTAJ PRZEDSTAWIAM SWOJE.

Wszyscy mówią, że knight jest słabą profesją pvp.
Moim zdaniem nic bardziej mylnego.
Zaczynamy...

1. Mag Vs. Knight (Chodzi o Sorca i Druida)

Hmmm... magowie... Mało hp i silne ataki magiczne.
Najczęściej magowie bijając knighta starają się mu uniemożliwić leczenie swojego tyłka.
Jak z tym sobie poradzić?? Stać zawsze kilka sqm (kratki ;o) od przeciwnika. Magowie za bardzo nie uderzą nas z białej broni więc śmiało Full Attack i MLS w łapy & go trzaskamy z mieczyka i Exori Max.
Ze względu na małą ilość HP mag padnie stosunkowo szybko.
ALE!!!!! To, że mało HP nie znaczy, że ma słabe pvp. Jak wiecie magowie mają Exure Vite/ Sio. Daje im to przewagę w leczeniu się. Więc jak napisałem wyżej:
2 sqm od niego i bijemy z MLS`a + E Max.
A jeśli mag jest bardzo pewien siebie i "wali" w nas spam, my też uderzamy z E Maxa i mag przez swoją pewność siebie żegna się ze światem.

2. Pall Vs. Knight

Z palkiem jest trudniej. Sporo HP i Many i na dokładkę Exura Vita ;o
Jak sobie poradzić z przeciwnikiem? Ja mam dwa sposoby. Już piszę...

a) Pallek bije nas z boltów/ arrows (C. Arrow) więc my zakładamy tarczę i miecz (+ Full Def). Pallkowie często robią tak samo jak magowie. Są pewni siebie i walą spama w nas, więc my legalnie i elegancko też spamujemy w nich. Może to być dla nich śmiertelne (dla nas też więc staramy się leczyć).

b) Ze względu iż pallek nie nosi tarczy (większość) bijemy go bronią białą + Exori Max i to może nam też ułatwić robotę.

3. Knight Vs. Knight

Tu jest hard core xd często bywa, że knighci ( z tymi samymi lvlami lub podobnymi) trzaskają sie długooooooo.
W starciu dwóch rycerzy najważniejszy jest podstęp.
Moja metoda to tak jak mag bije knighta. Tzn. jak?? Podchodzimy, przesuwamy i w tym samym czasie bijemy z broni białej i czarów.
Można też spamować bezmyślnie w siebie ale to mało skuteczne.

Te sposoby wykorzystuję do walki z podobnym lvlem do swojego. Napewno są też skuteczne do walki z lvlami -/+.

Komentujcie i mówcie co poprawić/ dopisać. :)

GrenceWettias
04-02-2008, 22:13
Zgodzę się w 110%.
Ostatnio biłem się z 125 Knightem [ja wtedy 128 knight], i za cholerę nie dało się tego rozstrzygnąć. :|

Sallen
04-02-2008, 22:17
No No... :D Bardzo ładny poradnik... Przejrzysty... Postarałeś się!!! GieZet!!! :) PoZdRo... :D :cool:

.Bart.
04-02-2008, 22:44
Bardzo dobry poradnik ^.^ tylko z jednym sie nie zgodzę knight vs. knight z tym samym levelem : o wiele trudniej sie bije palla z tym samym lvlem a knighta to łatwo tak jak sorca ;P tylko trzeba umiec przesuwac ;>>

10/10 dla Ciebie tylko nie bij , ze za malo xD

Jajeczniczka Powraca
05-02-2008, 00:40
Bardzo ładny poradnik widać ze się starałeś :)
Teraz wiem jak pkować magów pallów i knightów :)
Dziex

GladeQ
05-02-2008, 08:10
Najs poradniczek bejbe^^ ale mnie nigdy nie pokonasz :p daje ci 10/10.mam ciebie na 3 no dobra 5 ue :p z zaskoczenia padniesz jak swinka^^<joke> No ale ze mna ci trudno zawsze jest :] bo mam e vite :p PzdR!

P.S. Ja to jestem kox :] mnie to nawet z dobrym pvp nie uwalicie^^ :p

Tre Cool
05-02-2008, 17:37
Postarałeś się Margot :>
Ale Ameryki nie odkryłeś. :P Knight ma przewage w spamie, bo może się później uleczyć. My roX! :]
10/10 :]

Tettmeier
05-02-2008, 20:01
Nice Margoth. Fajne sposoby na pobicie przeciwników! Też tak chcę : p. Gz poradnika.

Rudy Pies
05-02-2008, 20:32
Masz racje, tak powinno się expić, ale czy nie uwarzasz, że można przez przypadek zwastować, druid - uher/siower, też kosztuje im większy lvl tym więcej bierze, wspomniałeś o bally, ci druidzi, którzy mają 300 + lvl nie chętnie chodzą siować (chyba że potrzebują kasy), a nigdzie nie jest napisane, że loot ma się zwrócić.
Osobiście uważam, iż twój pomysł zapowiada się ciekawie, i dziękuje za doradzenie, ale jak już wspominałem zwróc uwagę na waste.

Chyba tematy pomyliłeś xD
@topic
W sumie kilka oczywistych faktów ale i tak najbardziej lubię bić sorca z 100lvli mniej xD fajnie sie patrzy jak ktoś spada na 2 combo. Co do walki ek vs ek. Ostatnio byłem na pvp z 666ek ja wtedy 606...Biliśmy się 10min. Redy były jak jechaliśmy spama po czym mana sie kończyła więc każdy uh i znowu 20khp do zjechania xD Ogółem ciężko jest.

jołek
05-02-2008, 20:56
no margotku co ja mam tu ci napisac ty jak cos pier....... to albo smiesznie i wogole odbiega od rl albo bardzo madrze i rzeczowo jak myslisz ktora z tych opcji to ta wlasciwa?? ja chyba uwazam ze pierw... no co ty podpowiadasz jasne ze DRUGA!!:P 13/10

Elite Matys
05-02-2008, 23:04
masz piczko :P
ze względu że jesteś moim kuzynqiem :Pto jestem na tak :P
nie no joke,,poradnik ok :) do jutra (za ten post masz mi coś kupić w sql :P)

Hartas
06-02-2008, 00:06
Ze wszystkim się zgadzam oprócz 1....
Dzisaj wbilem 94 lvl i chciałem zobaczyć jak walcze solo z knightem (magowie cioty :P).Wylosowałem 135 rycerza i jakoś na początku ja nie spamowałem w niego tylko z c arrowa, ale on tak.Wszyscy mowili zebym konczyl i też zaczolem w niego spamowac.Dzieki temu on zamiast manaskowac sie na exori max to zaczał sie uhac.Za 30 sec chyba złamala mu sie reka od uhow i go zabilem ...

Rycerze powinni jak palkom się konczy mana na czar to wtedy spam zrobic (dotyczy do 200lvl)

Myssqa 2.0
09-02-2008, 21:03
Co do przesuwania to moge dodać ze np. sorca gdy sie "pcha" to on nie może trafic na siebie manasami i to powoduje ze sie wolniej uha,nie za bardzo umiem to wytlumaczyć.Zauważcie ze jak sie wali w niego to on robi spama z Exura vita/sio i wtedy sie szybko uha:cool:

Adzikku
10-02-2008, 10:28
Dobry poradnik :) 10/10
A co do walki Knight vs. Pall to na takim samym levelu jest najgorzej, pallek na exure vite i mu jest łatwo, a walnie kilka hitów i jak nas przesunie to po nas :P
Knight vs. Knight na takim samym levelu jest o wiele łatwiej jak już koledzy up powiedzieli :> trzeba tylko umieć przesuwać

Humu-un
11-02-2008, 16:08
Oczywiscie moim zdaniem Ek jest najlepsza profeska na pvp, pvm... Knight z lvl 600 potrafi spokojnie dokopac 700 ed, ms... Z rp bylo by juz trudniej ale mysle ze rowniez by sobie poradzil... Oczywiscie zgadzam sie z twoim poradnikiem w 100%