View Full Version : Telefon za 600 z?
Mam pewien problem... Nie mogę się zdecydować jaki telefon sobie sprawić. Widziałem wiele modeli i naprawde wiele z nich jest zajebi***. Piszcie tu swoje propozycje co do komórek...
Który model wg. was jest najlepszy (do 600-700 zł)
K800i :)
N70
w880i
Pozdro;0
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzznnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkk kkkkkiiiiii
Kupisz Sony Ericssona k810i i jeszcze Ci zostanie. Ja bym go brał.
Telefon ma różne ciekawe funkcje, m.in:
Wyświetlacz:
256K kolorów
240 x 320 px
Aparat 3,2 Mpx,
Zoom 16x,
I inne bajery.
Pozdrawiam.
Master Code
10-03-2008, 20:48
@Up
Dobry Fon ale sie wiesza ... ;/
ja bym dozbieral do 900 zl i kupil n73 :)
Shadow Sorcer
11-03-2008, 19:46
ja osobiscie polecam SE k810i sam go posiadam i jestem bardzo zadowolony ale musialem wybulic 1200zł ale nie zaluje :D n73 nie polecam moj kolega ja ma i kurwuje na nia ostro wogole wyswietlacz zryty i wogole a jak cie nie stac na k810i to kup sobie k800i wyrabany wyswietlacz dobra kamerka taka jak w moim no i oczywiscie dobry telefon do sluchania mp3 pozdro
Angel Death
11-03-2008, 20:35
Powiedz czego oczekujesz od telefonu bo telefonów do 600-700 zł jest setki, napisz na czym Ci zależy to się coś znajdzie.
@Angel
No to:
-rozdzielczość 320x240
-MUSI być głośny
-aparat... hmm... 2 mpx wystarczą nawet
-Bluetooth
-radio
-karta pamięci (ale teraz to przecież standart)
-przydałaby się również 2 aparacik (ga ofc)
No i w sumie to wszystko :)
No i w sumie to wszystko :>
Angel Death
12-03-2008, 14:51
Ok, to widać że na symbianie Ci nie zależy ;')
To tak ja proponuje SE 800i , solidna obudowa (zresztą jak zawsze w SE, pamiętam jak moja siostra cioteczna rzucała swojego SE :'p), jest głośny , aparat 3,2mpx + lampa błyskowa, zdjęcia tak na 8/10 bo na 3,2mpx mogły by być ładniejsze,BestPiC,"fajne" deformowanie zdjęć,długo trzymająca bateria wygląd na pewno Ci podpasuje jeśli miałeś lub lubisz SE bo większość SE jest bardzo podobna do siebie a no i jeszcze jest jedna funkcja czytnik kanałów RRS ale wątpię że z tego będziesz korzystał.
ps.zawsze możesz znaleźć na allegro tanio SE 850i.
@Tullo
W SE 800i dżojstik jest solidny :>.
k800i nie jest zbyt głośny bo to nie muzyczny (w200i głośniejszy) ale przyznam, że ładnie się prezentuje, zdjęcia też dobre... Hmmm... Poczekam na dalsze propozycje, narazie jestem przy k800i :P
~~Tullo~~
12-03-2008, 15:31
Po 1
Se sa dojebane to dzoj styky sie psuja i az zal dupe sciska >.<
Po 2
Angel od kiedy ty taki obeznany w komorki ? >.<
Nie znasz sie to sie nie udzielaj
A tak to polecalilbym Nokie ona zawsze dlugo wytrzymuja Se nie polecam bo mowilem up chyba ze chcesz sie bawic 10 minut zeby wejsc do menu ^^
A ja Ci mogę polecić mój fonik xD
Samsung SGH L760
Aparat: 2.0mega. Good zdjęcia sam nim robiłem i dałem na forum :>
Karta pamięci: 1Gb nie wiem czy mniejsza jest dostępna.
Fon jest rozsuwany
MP3, Radio, Kamera, dyktafon, etc..
Bluetooth
Synchronizacja z programem Widows Media Player
Java
No i jestem zadowolony z tego bajerka : )
@Tullo
Coś Ci powiem.
Nie ma dobrych Nokii za 600 PLN.
Chyba, że Nokia 5200. Ale to jest typowo muzyczny telefon i nie ma takiej rodzielczości i aparatu, jaki życzy sobie autor tematu.
@Bobo
Nie wiem, po co Ci taka SuperHiperDuper komórka. Kup sobie SE w200i i tyle. Sam go mam i jestem cholernie zadowolony. Zdjęć nim w ogóle nie robię, filmów nie kręcę. Używam go tylko do dzwonienia, SMS'owania, słuchania muzyki (a daje po uszach jak mało która komórka ;o I głośnik wbudowany też ma niezły).
Ale skoro MUSISZ mieć extra, super i w ogóle, to kupuj SE k800i.
@Elvan
"extra, super i w ogóle" to aż nie chce, bo przecież n95 nie kupuje xD, ale w200i ma poprostu jak dla mnie za mały wyświetlacz...
@Citko7
Niestety, ale ten telefon ma mniejszą roździelczość niż chce (ale jestem wybredny)
@~~Tullo~~
SE są dobre, może nie wszystkie, ale z tego co wiem w k800i przyciski wcale tak łatwo się nie psują.
Kontynuując temat... Co powiecie o nokii 5300?
Nokia 5300 ... W zasadzie ... Podrasowana 5200 xD
Ale jak widać, o wiele lepsza. Nie wiem jak stoi z ceną, ale jeśli byś się w tych 600 PLN'ach wyrobił, masz niezły dylemat. Bo i 5300 i SE k800i są bardzo dobrymi telefonami. Ale i tak polecam bardziej k800i.
k800i kupisz i CI zostanie, sam mam ten telefon i jestem zadowolony :) ale jakbym teraz miał kupić nowy telefon, to bym uzbierał na k850i, aparat ponad 5mpxl'a i cenowo coś koło 1 300 PLN.
@edit
Jeszcze co do k800i, to dużo osób mówi ze Joystic pada jak w k700... Miałem k700 i joy padl po ponad roku użytkowania, k800i mam +/- od stycznia i joy działa jak należy..
Co do nokii 5300.. hmm.. Telefon średnio mi się podoba, w prawdzie rozdzielczość ma jak k800i ale jakoś nie lubię wysuwanych telefonów...Jeśli chcesz telefon do muzyki to kup se z serii Walkman.
Ale jeśli uważasz ze k800i cicho gra, wystarczy wgrać lepsze sterowniki, dzięki czemu dźwięk staję się czystszy, większy bass lecz nie przesadzony oraz głośniejszy. Jest jednak jedna wada, takie "operacje" zalicza się do Tuningu telefonu, co sprawia koniec gwarancji. A wiec Twój wybór. Ja mam k800i i sprawia się dobrze. :)
A co powiecie ciekawego o Sony-Ericsson W580i?
Jak myślicie? Bateria długo trzyma? Jestem pewien, że jest głośny w końcu wolkman nie? xD Widze, że roździelczość jest taka jak powinna... Hmm... Pomóżcie mi sie zdecydować wkońcu :)
http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=1167
!Macius!
14-03-2008, 21:14
polecam nokie 5300 [moja koma XD] spisuje sie bardzo dobrze aparat ma 1.3 mega ale robi zdjecia lepsze niz se z 2 mega aparatem. dobry glosnik doslownie chyba wszystko ma oprocz gprs.
albo dozbieraj jeszcze 2 stowki i kup 5310 nokie.
Nokja N80 (http://allegro.pl/item326518761_nokia_n80_nowa_czarna_bez_simlocka_s uper_cena.html)
666
666
666
666
666
666
39 i pół roX Anarchia!!!!!!
Polecam Ci k800i.Dobry aparat itp..Mi troche szkoda k550i..Oddalem go wczoraj na gwarancje po nie calym pol roku uzytkowania..Wiec nie zbyt polecam : P
GiGaNt ArMi
14-03-2008, 22:55
Ja zdecydowanie polecam ci jakiegos soniaka, ponieważ mają najwięcej funkcji w porównaniu z innymi operatorami ;p najlepiej k800i lub jakis muzyczny np w810i
NOKIA 7500 - bardzo fajnie wyglada;D i ciekawe rzeczy ma
Samsung d900i - tez telefon jest ok aparat 3.2 radio mp3 slot wszystko co trzeba;D
SE w610i - tez niczego sobie:D
SE w810i - fajny;D
Motorola 9e - fajna igielka z dobrym wyposazeniem ladny design;)
LG Shine
Nokia N70
Nokia N72
Ewentualnie k800i
To narka
NOKIA 7500 - bardzo fajnie wyglada;D i ciekawe rzeczy ma
Samsung d900i - tez telefon jest ok aparat 3.2 radio mp3 slot wszystko co trzeba;D
SE w610i - tez niczego sobie:D
SE w810i - fajny;D
Motorola 9e - fajna igielka z dobrym wyposazeniem ladny design;)
LG Shine
Nokia N70
Nokia N72
Ewentualnie k800i
To narka
Ja bym do tego dodał Samsunga U600 i U700 (ale U700 moze nawet do 800 zł podejść, ale telefon wyrąbany).
SE K550i;) Sam mam i jestem zadowolony z niego;) Karta 1GB W miare glosny.. Aparat 2.0 Mpx Podczerwien bluetooth radio lampa odblyskowa i tam inne bajery;d wiec polecam...;]
Sensyox_hesteX
30-03-2008, 18:14
Mogles napisac tez czy stawiasz na jakosc , wygode , bajery itp. sa dwie firmy które moge ci polecic ; Nokia i Sony ericsson . pozdrawiam .
k800i nie polecam. Co z tego, ze ma cybershota, autofocusa i aparacik 3.2 mpx jak jest strasznie gruby. Jak ja mialbym kupowac jakis telefonik, to najlepiej Nokie, badz SE tylko bez Joya. Jako Nokie polecam E65, wyrwiesza ja za 650 PLN. A posiada Wifi, Symbiana 9.1 ktory dziala bez zarzutu. Ma rowniez opcje ktore ty preferujesz. Jako SE to na prawde nie wiem, gdyz z niewieloma modelami mialem do czynienia, ale na pewno moge ci polecic W850i, K550i, W610i. To by bylo na tyle SE, ktore wiem, ze sa raczej niezawodne (czyt. ktore widzialem i nie mam im nic do zarzucenia). Najlepiej kupowac telefony jakichs renomowanych firm (Nokia, Sony Ericsson etc.), gdyz pozniej jest je latwiej sprzedac. Ostatnio chcialem sprzedac mojego Benq-Siemens EF81 to w zadnym komisie mi nie chcieli wziac, bo mowili "tego nie skupujemy". Prawde mowiac jest to bardzo dobry telefon, odtawrza duza ilosc formatow audio, cienki, zgrabny ogolnie, dziala bez zarzutu.
Takie jest moje zdanie.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.