PDA

View Full Version : Aparaty Cyfrowe, Lustrzanki itp

HaWkInS
27-03-2008, 20:53
Witam. Dzis chcialbym rozpocząć nietypowy temat..Chodzi tu o aparaty. Prosze wklejac swoje screeny i sie chwalic :D. Ponizej przedstawiam swojego, dzis Go kupilem. :D

Panasonic Lumix :D

http://i29.tinypic.com/2whmhq8.jpg

Najważniejsze cechy aparatu:

Matryca CCD o rozdzielczości 8.1 megapiksela.
Możliwość zapisu zdjęć w formacie RAW.
Dołączone do aparatu oprogramowanie Silkypix Developer Studio 2.0 SE służące do wywoływania plików RAW.
System rozpoznawania twarzy (do 15 w kadrze).
Wysoki zakres czułości czułości 100 - 1600 ISO, w trybie wysokiej czułości do 6400 ISO.
Obiektyw Leica DC Vario-Elmarit, 11 elementów w 8 grupach (3 elementy asferyczne, 2 soczewki niskodyspersyjne ED).

Zoom optyczny 18x, ogniskowa 28-504 mm (ekwiwalent dla małego obrazka).

Optyczny stabilizator obrazu MEGA O.I.S
Polskie menu.
Wyświetlacz LCD o przekątnej 2.5 cala i rozdzielczości 207 000 pikseli.
Nagrywanie filmu z dźwiękim w maks. rozdzielczości WVGA (848x480 pikseli).
Zasilanie dedykowanym akumulatorem litowo jonowym.

BaX
27-03-2008, 21:12
szersza sprawa ale itak Mohammed(drah master) bęzie mial lepszy. Ja mam zwykłą cyfrowke nic specjalnego pozdro

Margoth
27-03-2008, 21:16
@up.. Bez kitu xd

@topic... Ja mam zwykłego canonka...
Szczerze?? Gówno daje Ci te 18 mpx... i tak tego nie wykorzystasz...
Wiem o czym mówie bo akurat bawię sięw fotografię :P

Azian
27-03-2008, 21:30
#BaX
Zgadzam się xd btw. znane wszystkim powiedzenie "twoja stara kłamie jak Mohammed" :<
#topic
A ja mam zajebistą cyfrówkę w moim telefonie! 2 mpx i w ogóle jest cool o.0 Po co mi jakieś nie wiadomo co znaczące symbole jak i tak zdjęcia wychodzą ładne?:P

GrenceWettias
27-03-2008, 22:27
@ BaX & Azian
True... true... xd

@ Margoth
Oj tak. Ty się w to bawisz, ja potwierdzę. ;) Podaj im adres swojego photobloga to będą wiedzieli z kim mają do czynienia :D
Ale źle przeczytałeś. :p
18 krotny zoom ;) a mpx 8.1 :p

@Topic
Też mam pr0 mastaH aparat w telefonie: K550i :D
I też niby 2 mpx, ale optyka jest żalowa i buu :<
Ale znośny ;)

HaWkInS
31-03-2008, 21:10
@ Topic

Odświerzam, jak zrobie jakaś ładną fotke to dam na forum :>

@Grence

Nom ja tez mam k550i ale to nie to co aparacik...

@Margoth

Taki aparat sie przydaje :>...Jak często wyjeżdzasz to potrzebujesz konkretnego sprzętu. Np Ja rzadko korzystam z zoom'u cyfrowego..Mam 18x zoom optyczny, filmy nagrywane w HD ( Malo widac tego HD ;p ). Na telewizorze LCD/Plazma 42 Cale Zdjecia wychodza jak bajka..Najlepiej jak jest pokaz slajdów :>

Ps: Dam fotke jak znajde jakąś ;D. Moze jak robilem z statywem bo wtedy najlepiej wychodza..Reka tak sie nie trześie. Ale i tak jest 'Stabilizator Obrazu'.

Loord
31-03-2008, 22:38
Nikona mam takiego czarnego chudego, nie mam pojęcia czy on jest dobry czy nie, zdjęcia ładne robi, fakt i ma bardzo duży wyświetlacz dlatego mi się podoba a i w telefonie mam jeszcze 5 mpx ;p

Marantiel
01-04-2008, 14:52
http://img523.imageshack.us/img523/4202/canonpowershota520wn9.jpg

Nic specialnego ;] Zwykła cyfrówka.... za to pochwale się ,że mam kamerę która też robi zdjęcia xD