View Full Version : Metin2-Newbie :d
SiMiNa :P
05-04-2008, 09:42
Siema.
Szukałem jakiś gierek, żeby grać, więc postanowiłem zacząć grać w Metina2. Mogli byście opisać mi tą grę. Jak grać. Kim najlepiej zostać. Co gdzie i jak robić :D i jeszcze z czego bić i na czym expić. Jaki serv albo coś tam itp. itd.
Pozdro,
SiMiNa.
#Edit.
Ściągnąłem Metina2 z metin2.pl ale jak zainstalowałem to nie wiem jak odpalić O_O. W Start nie mam. na Pulpicie też nie. W Program Files też nie ma ><. Skąd najlepiej ściągnąć? Podajcie mi swoje GG, Ci, który umieją grać. PLX HELP! :D
Wybierz serwer Monastyr, profesje polecam Ci ninje albo woja.
Bronie są od określonych lvli, będziesz dostawał misje od różnych NPC, za które będziesz dostawał punkty EXP :D
Nie wiem co Ci jeszcze powiedzieć, jak coś pisz na gg. :p
Serffer Feniks, królestwo Shinsoo, shaman.. xdd
Najlepiej zrób shamana, latwo jest na początku, potem się już nudzi, więc po pograniu szamanem polecam wojownika ; d
05-04-2008, 16:02
Ściągnąłem Metina2 z metin2.pl ale jak zainstalowałem to nie wiem jak odpalić O_O. W Start nie mam. na Pulpicie też nie. W Program Files też nie ma ><. Skąd najlepiej ściągnąć? Podajcie mi swoje GG, Ci, który umieją grać. PLX HELP! :D
05-04-2008, 17:55
Help Plx .
To tak napoczątku radził bym na Feniksie pograć jako Wojownik w królestwie krwiaków (czerwoni)
Gdy już masz postać idzierz expić na pieski (niezapomnij założyć broni).
Po lewej stronie metina pokazuja ci się pergaminy, klikasz na nie , są to misje które masz wykonywać.W niektórych misjach (co 1lvl) będzierz miał do wyboru różne stworki do zabicia , na woja są one słabe (tak dobrali).Co jedno wbite żółte kolo (na dole) dostajesz punkty które morzesz dodać je w różnych kierunkach (dodajesz w lewym dolnym rogu), radziłbym dużo dodawać w HP (wit).Misje też bedą Ci się pojawiać w mini mapce (prawy górny róg) na taki świecący kolor.Gdy dojdzierz do 5lvl będzierz miał taka misje "Szkolenie" jest to ważne poniewarz zależy od tego czy wolisz obrone czy leprzy atak czy 1ręczne czy 2h(radze tego ziomka po prawej stronie od 1ręcznych).Gdy już wybrałeś zwój bedzierz mógł robić czary (WOW).Żeby czary były leprze dodajesz co 1lvl punkty umiejętności (prawy lewy róg).
Umiesz już grać teraz powiem Ci o kupowaniu broni itd.
Poty - Kupujesz je u handlarki
Sklep (tobół) -kupujesz u handlarki
Bronie -handlarz broni
Zbroje -handlarz zbroji
Kowal -uleprzasz i niego kolczyki zbroje bronie itd.
Jak najlepiej dodawać umiejętności dla woja body (tego od 1ręcznych)
Najpierw dodaj wszystko po 1
Następnie dodawaj tak:
Berek(berserker dodaje szybkość ataku i szybciej biegasz, mental nie wstanie nawed :P)
Aura Miecza(dodaje siłe ataku)
Wir Miecza(niezłe wali)
3 stronne (szybko ciągnie)
Szarża (brak słow)
Dodawaj do 17 i używaj książki
Punkty :
Wit:65%
(to 2 ^^):5%
Siła:10%
(to 4):20%
Mam nadzieje że pomogłem jak pytania pisz na priv
(Chce ktoś solo na 3 świecie :D pisz do Tasiu :))
Pisz na gg. 9380512 pomoge ;]
<znak> <moze dwa> <hmm a poco trzy>
Destroyer Pall
13-04-2008, 22:56
http://i29.tinypic.com/2lkcims.jpg
My Char ;]
Wydroopiona Gilotyna xD +2 narazie nie wbijam +3
pozdro
no i juz zle rozlozone staty .....
..................................................
Te wszystkie gry mmorpg są takie same xD Nie widze różnicy pomiędzy Metinem a Lineagem (czy jakoś tak :) ). Ja osobiście gram w Archlorda xD (który jest tak samo podobny do Metina i Lineaga jak do Wow'a).
Tak więc...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.