View Full Version : Legalizacja...
Czy jestescie za legalizacja marihuany ?
Wedlug mnie marihuana nie powinna byc legalizowana bo to jest narkotyk.
Jak Wy uwazacie ?
Angel Death
25-05-2007, 14:42
Po 1. NaStOlAtY będą miały nowe trendy 'pale marychę legalnie'.
Po 2. Marycha rozwala móżg , no i płuca.
Po 3. Pozwolimy im na marychę to później wszystko zalegalizują.
Po 4. Uzależnia.
No i po 5. Narkotyk jak narkotyk.. FUJ.
Iakovlev
25-05-2007, 14:57
Najpierw maryha a potem... heroina? Precz ze świństwem!
Cygar do Cristo
25-05-2007, 16:08
@up, up : to sa stereotypy ale jak pisze www.haszysz.com oraz wp.pl to :
Posłowie SLD: miękkie narkotyki dla wszystkich
Politycy lewicy pragną legalizacji tzw. miękkich narkotyków. Domagają się swobodnego dostępu do marihuany, haszyszu i LSD - pisze "Fakt".
Jestem za legalizacją miękkich narkotyków. Marihuana wcale nie jest groźniejsza od alkoholu, więc czemu alkohol jest legalny, a marihuana nie? - zastanawia się Piotr Gadzinowski.
Narkotykowe lobby w parlamencie wspiera również wiceprzewodnicząca Sojuszu Joanna Senyszyn. Tłumaczy "Faktowi", że obecny zakaz posiadania np. LSD daje policji możliwość nadużywania prawa. Teraz policjanci mogą podrzucić komuś woreczek z narkotykiem, a następnie zatrzymać go pod zarzutem jego posiadania - mówi Senyszyn.
W Polsce aż 250 tysięcy osób ma kontakt z narkotykami. (PAP)
źródło: wp.pl
niektorzy chca legalizacji!
tak samo jak ja i wiele innych ludzi , chociaz na pewno moze dla wszytskich by to dobrze nie wyszlo , ale na pewno bylo by lepiej w jakims sensie.(policja nie miala by sie doczepiac np.)
Po 1. NaStOlAtY będą miały nowe trendy 'pale marychę legalnie'.
Po 2. Marycha rozwala móżg , no i płuca.
Po 3. Pozwolimy im na marychę to później wszystko zalegalizują.
Po 4. Uzależnia.
No i po 5. Narkotyk jak narkotyk.. FUJ.
oj staruszku.. a paliles ją kiedys ? a po drugie moze jestes z takiego domu co o CIebie dbali i w ogole , ale nie bede sie na ten temat rozpisywal...
@topic : jestem za!
a i nie obchodzi mnie co bedziecie mowic na temat mojej wypowiedzi ;)
@edit:
;*** Greenuś : P
Green Man
25-05-2007, 16:49
Nelin a moze wy poprostu sie boicie jej ;)? Prubowales kiedys ? Wedlug mnie to temat powinien sie nazywac : "Boje sie zielonego przyjaciela" :P. Jak mozesz to napisz co robisz w wolnym czasie ja stawiam na to ze siedzisz przed Tibia 24/7. A moze alkohol bedzie nielegalny ? Co wy na to ? Beda same plusy , nie bedzie zuli pod sklepami. Spoko macie rozumowanie :). Zaluz wiec temat o karaniu za kupowanie wina i piwa w Tibi.. Dobra mysl nie ?
Wypowiedz sie jeszcze czy kiedy kolwiek prubowales..
Cygar zgadam sie z Taba xD.
"I tak nie trzeba legalizacji, czy nie mam racji? (..) Zioło było jest i będzie jarane"
Cytat z HG. To mówi samo za siebie.
Choć zacytowałem HG to jestem przeciwny zlegalizowaniu używek tego typu. Wy którzy chcecie legalizacji jesteście w wielkim błędzie. Widziałem 9 letnie dzieci jarające papierosy, a co gdy do tego dojdzie trawa? Być może dziecko nie dożyje 18stki ... Naprawde nie jarajcie, wiem z własnego doświadczenia że to nic dobrego ... Zwykła strata pieniędzy ... Nawet jak ktoś w waszym towarzystwie pali i chce was do tego namówić bądźcie asertywni, nie dajcie się namówić ... Narkomanem zostaje się na całe życie, nie da się od tego oderwać. Nawet jak nie bierzesz 10 lat, to twój organizm będzie chciał ciągle brać ...
Stanowcze NIE
Angel Death
25-05-2007, 18:07
oj staruszku.. a paliles ją kiedys ? a po drugie moze jestes z takiego domu co o CIebie dbali i w ogole , ale nie bede sie na ten temat rozpisywal...
A może ty się nie nadajesz to życia w społeczeństwie? Do społeczeństwa trzeba się dostosować a nie odwrotnie.I tak jak znam życie połowa ćpunów to Ci blokersi spod bloku O_o. Ćpanie niczym nie różni się od picia.
btw. A co w tym złego że o mnie dbali? To ma być karalne? O_o Że ktoś nie kradnie i nie ćpa to nie musi być jakiś 'inny'?
PewienTaki
25-05-2007, 18:19
I na ch... wam to? Żeby sobie życie zepsuć? 90% społeczeństwa pali/zażywa narkotyki/pije alkohol, by być fajnym!
Idioci...
-Czemu palisz?
-Bo to fajne
-Czemu fajne?
-Bo kolega pali
... Zapewne na tym forum znajdą się również odpowiedzi typu 'ja paliłem 50 razy', a tak naprawdę, zapewne dana osoba boi się torebki herbaty dotknąć, a będą pisali 'ta, palę dzień w dzień!'.
Jestem jednogłośnie na 'nie'. Niech sobie palą/ćpają, mnie to nie obchodzi.
Osobiście wolę żyć zdrowo, zamiast się psuć.
Palisz - zgnijesz od tego...
Zażywasz narkotyki - szybciej zginiesz...
Jest w tym jakiś sens? Rozrywka na kilka minut, a później cierpienie przez dłuższy czas i strata życia.
Nie rozwijam się więcej, bo zaczynam pierd***ić od rzeczy i nawijać o tym samym : P
Jestem przeciwko legalizacji zioła. U mnie połowa szkoła pali papierosy a połowa z tej połowy pali zioło (ja nie palę ani jednego ani drugiego). Nie ma sensu niszczyć sobie życia. Mi jak proponują to nie biorę bo to strata zdrowia i pieniędzy. A tak dla ciekawostki jestem w 6 klasie...
Sqonsitos
25-05-2007, 22:17
Kilka osób napisało tak... Hmm Ja się rozpiszę.
Wiele osób widziało zdjęcia na, których Hipisi mieli wielkie skręty ... Wtedy dawka Thc była nie wielka, teraz wynosi o wiele więcej. Ja mam dopiero 16 lat, troche przeżyłem... Miałem rok w mojim życiu, że przez pewne zdarzenia, nie dawałem sobie rady... Przyszedł czas na haszysz, pózniej około 2 razy sięgnołem po Amfetamine oraz Heroine. Poznałem jednak osobe, która wyciągneła mnie na prostą droge... ( Kocham tą osobe ) Do tego kilka dni temu pojechalem sobie na hopke dirtowa ( jeżdże na rowerze wyczynowo ), nagle patrze obok na takiej małej hopie jest grupa młodych ( 11, 12 lat ) jeden z nich wyjmuje szlugi, zaczynają jarać. Boże i ktoś mi mówi, że chce legalizacji tego syfu ?!?!? Pewnie gdy by byla legalizacja oni mieli by zioło, zaczeli jarać, możliwe ze któryś by sie zabił na rowerze i o to chodzi ?!?!?! Nie czaje jak można siegać po ten syf ?!?!?! Do tego teraz, nawet dzieci tak łatwo sięgają po alkohole i innego rodzaju używki... Wiec jeszcze narkotyki ??!?!?
Mówie nie legalizacji tego syfu !!!!!!!!
@Green Man
Nie siedze 24 h na kompie, max 2 - 3 ...
Nie chce sięgać po narkotyki...
@Up
Zgadzam sie w 100 %, zapewne ci gnoje mieli by trawe... do tego teraz np. hip-hop polski ( Hg itd ) jest tak przepelniony nienawiscia , a wedlug mnie ch... wiedza o zyciu ...
Karmazyn
11-06-2007, 09:37
"Zioło Bylo Jest I Bedzie Jarane"
"Blunty Krece Po To Mam Rece!"
"Wychodze Z Bloku Robie Pare Krokow"
"Jeden Mach,Jestem W Snach Slodkich Tak Ze Chcialbym Tu Zostac"
Jak kto chce to niech jara ja sam lubie sobie przygrzdylic z kolegami pod blokiem;)
~TAK
mam 13 lat nie zamierzam palic nigdy, strata zdrowia i kasy, w pelnii zgadzam sie z Sqonsitos
Karmazyn
11-06-2007, 16:48
"Złapią Cię Z GIBONEM, I Sanki Dostaniesz Biorą Nasz Za Cipunow Zwykle Oczernianie Palimy Sobie Trawke I Niech Tak Zostanie Ziolo bylo Jest I Bedzie Jarane ELO"
Soulshade
11-06-2007, 16:52
Ja nigdy nie będe palić. Niszczysz swoje płuca i osób które są w twoim otoczeniu. Raz spróbowałem i nigdy tego nie powtórze. A co do tematu to raczej powinnieneś sie zgłosić do Pana Kaczyńskiego. Chyba, że Mortiis ma jakieś wtyki w rządzie.
Iakovlev
11-06-2007, 18:32
@up, up : to sa stereotypy ale jak pisze www.haszysz.com oraz wp.pl to :
Wiesz co mnie politycy obchodzą? :D
tak niech zrobia tak jak w Holandii ze dzieciaki beda naćpane chodzic po ulicy :/ dla mnie to straszna glupota bo uzywki typu marycha to najgorsze co moze byc :/
Positive
14-06-2007, 21:55
Ja bym proponował wam prawie wszystkim troche lektury na ten temat a potem zabieranie sie za wydawanie wyroków.
Stereotypy nas kiedyś zniszczą oO
Peace V
Bald Drah
15-06-2007, 06:01
Na swiecie ( w Polsce) marihuana powinna byc legalna:D Ja mam w domu troche tego zasadizlem sobie:D Moj kumpelmial calogrodw tym a tyo przez pokarm dla golebi:D Moi kumle jaraja ! Bob Marley moj ziom byl z alegalizacja podam wma moja prace ktora zrobilem wczoraj rano:D
http://img338.imageshack.us/my.php?image=1czesclionhertadw1.png
tzreb akliknac fajnie mi wyszlo
borowik_szatan
03-08-2007, 16:10
bylam, jestem i bede za legalaizacja...!!!:D
borowik_szatan
03-08-2007, 16:13
Bald drah
Ja mam w domu troche tego zasadizlem sobie
skad jestes?? ;)
Ali Abda
03-08-2007, 16:58
To nic wiecej tylko gowno.....RAZ I TYLKO RAZ sprubowalem z kumplem i plułem krwią na lewo i prawo(mowie o Rzyganiu)
UWAGA, post zawierać będzie słowa niecenzuralne wymagające sytuacji...
SLDowcy zawsze byli popierdoleni i udowodnili to w tym przypadku... Legalizacja zioła?? Omg... Głupota lewicowców nie zna granic... "Bo mogą podrzucić komuś trawę i zamknąć za posiadanie narkotyków" Pieprzy 3 po 3 zasrana Senyszyn...
Zioło to jeszcze większy syf niż fajki czy alkohol... Sam nigdy nie próbowałem fajek czy alkoholu, a zioła to na oczy nie widziałem i widzieć nie chce...
tak niech zrobia tak jak w Holandii ze dzieciaki beda naćpane chodzic po ulicy :/ dla mnie to straszna glupota bo uzywki typu marycha to najgorsze co moze byc :/
w 100% zgadzam się z tobą. Chcecie umrzeć szybko, boleśnie? Proszę bardzo, palcie, chlajcie, jarajcie trawę itp... Ja chcę żyć długo i zdrowo i nie tykam tych rzeczy
NIE LEGALIZACJI!!!!!!!
Jak niektóre wypowiedzi czy tam to nie wiem czy sie śmiać czy płakać.
Ten ziomek nade mną
Marry gorsza od Alko? o ***** czy ty myślisz? Jak ktoś "umie" jarać to ma po prostu zajebisty humor i jakieś nie wie trzaski.
A po alko? Najebiesz sie jak świnia i tyle masz z nie wiem np imprezki
Ludzie! Skoro Marry jest dla was zła, a fajki czy alko lepsze to widać, że w tym świeci sie odnajdujecie...(sarkazm dla niekumatych)
Jeśli nie chcecie-nie palcie
ale nie oceniajcie innych jako gorszych czy coś w tym stylu.
Osobiście wole wypalić niż sie upić.
I jeśli nie jesteście w temacie, to po chuj sie wypowiadacie? nie czaje niektórych ludzi.
Pewnie po tym poście zaraz będę uważany za wielkiego ćpuna narkomana i w ogóle na odstrzał. Bo z tego co czytam to tacy ludzie tutaj tylko zaglądają.
Nie mam zamiaru się więcej rozpisywać. jeśli ktoś jest chociaż odrobinę w temacie to wie o czym pisze.
Peace
borowik_szatan
03-08-2007, 23:10
Jak niektóre wypowiedzi czy tam to nie wiem czy sie śmiać czy płakać.
Ten ziomek nade mną
Marry gorsza od Alko? o ***** czy ty myślisz? Jak ktoś "umie" jarać to ma po prostu zajebisty humor i jakieś nie wie trzaski.
A po alko? Najebiesz sie jak świnia i tyle masz z nie wiem np imprezki
Ludzie! Skoro Marry jest dla was zła, a fajki czy alko lepsze to widać, że w tym świeci sie odnajdujecie...(sarkazm dla niekumatych)
Jeśli nie chcecie-nie palcie
ale nie oceniajcie innych jako gorszych czy coś w tym stylu.
Osobiście wole wypalić niż sie upić.
I jeśli nie jesteście w temacie, to po chuj sie wypowiadacie? nie czaje niektórych ludzi.
Pewnie po tym poście zaraz będę uważany za wielkiego ćpuna narkomana i w ogóle na odstrzał. Bo z tego co czytam to tacy ludzie tutaj tylko zaglądają.
Nie mam zamiaru się więcej rozpisywać. jeśli ktoś jest chociaż odrobinę w temacie to wie o czym pisze.
Peace
zgadzam sie z Toba w 100 procentach :)
No to chociaż ktoś na tym forum;)
Pozdro
borowik_szatan
03-08-2007, 23:15
tez sie w koncu ktos znalazl w temacie ;)
Jestem za.
Tak dla ciekawostki: po zalegalizowaniu marihuany w Holandii spadła liczba ludzi palących ją.
Cygar do Cristo
09-08-2007, 23:01
@dee cos tam:
stary widac ze sie znasz .. slyszalem twoja piosenke i tez CIe popieram ale chyba w tym temaciew bylem pierwszy z green manem (moj ziomek z osielda) ktorzy ylismy za legalizacją..ja tak samo jak ty woile sobie spalic nawet to 1 na 2 i miec z tego lepszą zabawe niz po piciu ! i ten plus ze sie nie ma kaca i te sprawy ;d ogolnie jest zajebiscie ; ) koniec wypowiedzi mojej na ten temat ; )
Legalizacja... Buhehehehh jestem na nie... W Polsce i tak sie zle dzieje... Ziolo rozprzestrzenilo by sie tak ze kazde glupie dziecko z osiedla by jaralo... Po szkolach tez pelno byloby ludzi takiego pokroju... Wyobrazcie sobie... Idziecie ulica a tam pelno cpunow na glodzie zebrzacych o skreta... Ludzie zaczeliby wyjezdzac z kraju w celu sprowadzania ziola... Gospodarka polska troszeczke by na tym ucierpiala... Dedesds udajesz kozaka... Co to nie ty... Moge sie zalozyc ze nawet gdyby zlegalizowano ziolo nie palilbys go... Tylko tak ci sie zdaje... Alkohol/Papierosy/Narkotyki niszcza ludzi... To ze posluchales piosenki podworkowego rapera nie znaczy ze ziolo jest cool...
A niech legalizują, ja i tak nie bede brał, a jak ktoś jest na tyle głupi, że chce jarać, to jego sprawa:D
Legalizacja... Buhehehehh jestem na nie... W Polsce i tak sie zle dzieje... Ziolo rozprzestrzenilo by sie tak ze kazde glupie dziecko z osiedla by jaralo... Po szkolach tez pelno byloby ludzi takiego pokroju... Wyobrazcie sobie... Idziecie ulica a tam pelno cpunow na glodzie zebrzacych o skreta... Ludzie zaczeliby wyjezdzac z kraju w celu sprowadzania ziola... Gospodarka polska troszeczke by na tym ucierpiala... Dedesds udajesz kozaka... Co to nie ty... Moge sie zalozyc ze nawet gdyby zlegalizowano ziolo nie palilbys go... Tylko tak ci sie zdaje... Alkohol/Papierosy/Narkotyki niszcza ludzi... To ze posluchales piosenki podworkowego rapera nie znaczy ze ziolo jest cool...
Że niby co?:eek:
Kogos kto jara nie można nazwać ćpunem. I załóż się, że osobę która TYLKO jara nie spotkasz na ulicy na "głodzie"<tu widać, że na prawdę sie znasz mehehe>
I nikogo ***** nie udaje to po pierwsze. Mam skromnie wyjebane na to czy zalegalizują czy nie. Chce pale-PROSTE. Mi się zdaję? Spójrz na siebie ogarnij to w tym temacie człowieku. Bo to co napisałeś to na prawdę same pierdolone bzdury opierające się na wypowiedziach innych. Czy może za dużo TV? ehh...
Co do podwórkowego rapera. Znam wielu z UND którzy są lepsi niż legal na naszej scenie. A na pewno zero komerchy...zresztą *****. Co ja ci będę pisał. I tak nic pewnie z tego nie zrozumiesz.
Pozdro
Vamperek
14-08-2007, 01:07
legalize It !!!
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.