View Full Version : Forum...
Pewnie jak wielu z was zauważyło - bądź też nie, forum dziś nie działało przez pewien okres czasu. Teraz zaś zostało ono włączone, lecz niekompletnie.
Zapewne zapytacie czemu? Otóż odpowiedzią na wasze nurtujące pytanie jest tzw. sprzątanie.
Forum będzie przez jakiś czas (do odwołania) nie w 100% "sprawne", tj. nie będzie wszystkich działów, gdyż robione są porządki na nim.
Prosimy więc o nie zakładanie głupich tematów, w działach które pozostały otwarte. Osoby takie będą surowo karane!
Za wszelkie niedogodności przepraszamy i prosimy o wyrozumiałość.
P.S
Już niedługo odbędzie się rekrutacja nowych moderatorów. Liczba miejsc na tą posadę, tymczasowo nie jest znana.
Pozdrawiamy!
Ekipa APO
Figo Konrad
03-05-2008, 23:38
o.O Widzę porządki wiosenne na forum ;d
Przydał by się jakiś porządny moderator...
@Edit
Włączcie przynajmniej CHATBOXA !!!
[Tygrys] Cheatbox zapewne zostanie włączony po ponownym otwarciu w 100% forum ;)
Ko0oDeXiik
03-05-2008, 23:42
No i nara ;)
Połowa forumowiczów teraz wypierdala, nie ma działów w których sie udzielali, bo najlepsi Użytkownicy już nie grają, nie wiem po co wam to ;)
Po odejsciu cougara mortiis sie chce postarac ;O
Ale bardzo dobrze chwali sie to chwali....
Hmm... Napiszę podanie ;-) Zobaczymy co z tego wyniknie ;-) Powodzenia.
Sprzątanie - jak najbardziej
Nowi moderatorzy - jak najbardziej
Zamknięcie działów - "do odwołania".. jest to bardzo szerokie pojęcie :P Czy jest może przewidziany chociaż w przybliżeniu jakiś termin? tydzień? dwa? :)
Miejmy nadzieje, że te prace są początkiem jakiejś nowej, lepszej "ery" tego forum.. ;>
#down
To miała być jakaś ironia, czy coś w tym stylu?xd
Ko0oDeXiik
03-05-2008, 23:52
up
ja zawsze wiedziałem że ty jesteś w porządku...
..........................
Wujek Margoth
03-05-2008, 23:53
Wreszcie... a moderatorzy BARDZO by się przydali... żeby zaglądali do działu "Skargi & Odwołania". ; O
Wreszcie sprzątanie ;]
Hehe
~To ja zamawiam jedno miejsce na modka dlamnie :P
nie no zart - hihi
Szkoda ze graydon odszedl cougar itd.
Niewiem kto skasowal post coguara ale mogliscie zostawic ( mortiisie - Tygrysie) .
Pewnie nawet nie kturzy nie beda wiedzieli o jakim poscie mowie ale corz.
Dobra nie bede sie rozpisywal bo to nie jest miejsce na rozmowy ale k . pa ;)
Nie jestem pewny jak długo potrwa sprzątanie...
Postaram się jednak jak najszybciej uporządkować jakoś forum.
Myślę, że do tygodnia czasu się wyrobie?;s
Chociaż myślę, że szybciej skończę "wiosenne porządki" ;)
Tyle tylko, że przez ten czas nie będzie mnie w grze, bądź też będę lecz dość rzadko... :(
Wydaje mi się, że lepiej by było gdybyś zajął się jedną rzeczą. Bo tak, to będziesz rozbity na server i forum. Najpierw skończ jedno, a później zajmij się drugim. I może Mortiis mógłby być przez ten czas nieco bardziej aktywny w grze?:)
Wydaje mi się, że z tego forum prawie nikt na moderatora się nie nadaje. Wyjątkami są Catek i Qlers, ale z tego co mi wiadomo to Catek nie chce być moderatorem a Qlers nie wiem czy jeszcze jest na tym forum.
Coś mi się wydaje, że zacznie się tzw. "lizanie", żeby dostać moda.
A tak poza tym, nareszcie coś się rusza.
Wróciłem na forum po ponad dwu miesięcznej przerwie, i miejmy nadzieje, że będzie tutaj lepiej niż wcześniej.
Szczerze mi tego forum brakowało.
Nareszcie jestem i mam zamiar zacząć się udzielać w sposób taki jak wcześniej, czyli mądrze i przemyślanie. :p
Do dzieła ekipo. \,,/>.<\,,/ :D
#Down
Coś Ci się pomyliło.
Oceniasz, choć nie wiesz jak jest. :<
Zacznie się pisanie postów z treścią wchodzącą ponad poziom, jaki był wcześniej.
Większość nagle dostanie nowy umysł i zaczną pisać tak jak się pisać powinno.
Za dobrze znam to forum, aby nie móc oceniać jak jest, bądź jak będzie.
Po co sprzedawać coś, co przynosi zyski? :)
Zieniu07
04-05-2008, 00:51
Up@ Lizanie dupy? i kto to mowi sam dostajesz slinotoku. Obserwuje forum i dochodze do wniosku ze wszystko zaczyna sie sypac. Na miejscu mortissa sprzedalbym komus prawa do tego serva albo calkowicie bym go wylaczyl.
@Tygrys
I co ma sie powiesic? Przynajmniej milo widziec jak mod interesuje sie forum. A ten server 8.0 czy cos tam? mial byc chwile temu no i niema, mamba wciela.:P pzdr
@ByOuT
ale dawno z toba nie pisalem:P. Poza modami to najbardziej tutaj ByOuTa szanuje, on moglby dostac szanse. Ale co tam, to tylko moje zdanie... No i jeszcze ma 2paca w avku:D
W końcu jakieś pozytywne wieści dotyczące forum..
Szukacie nowych moderatorów na miejsce starych wyjadaczy ? czy poprostu będą Ci co byli dotychczas i dojdą nowi ? moim zdaniem to zły pomysł bo żaden z użytkowników tego forum nie nadaje się na tą pozycję chyba, że na okres próbny, najśmieszniejsze jest to, że 90% użytkowników chce być Moderatorami ale 91% z tego się do tego nie nadaje ponieważ nie liczą się z tym, że temu forum trzeba poświęcać swój cenny czas i to nie mało tego czasu, tylko każdą wolną chwile..
@2xup
Widać, że w życiu niewiele osiągniesz, poddając się już niemal na starcie... ;)
trzeba wierzyć i trzeba działać! :)
P.S
Cheatbox zostanie ponownie włączony. Skoro forum jest "tak jakby" wyłączone - miejcie przynajmniej cheatbox'a ;)
Ale ostrzegam, że kary będą surowe za nieodpowiednie używanie cheatbox'a...
@edit/down
Robię to ja, gdyż ja sie zadeklarowałem, że to zrobię. Po prostu nie mogę już się na to patrzeć co tu się dzieje :/ Kiedyś to były czasy - forum jak marzenie... Ahhh :) A teraz... - porażka.
Mortiis ma inne sprawy dotyczące OTS'a...
@up
no właśnie, kiedyś było `fajnie` : p
@Chir
Z tego co mi wiadomo to Qlers chyba gra w Metina, a Catek pisał, że nie chciał by mieć tu modka, chociaż może jak by dostał to by zmienił zdanie : p
pzdr Catek
@topic
Dobrze, że wreszcie ktoś tu posprząta, ale czemu tylko Ty coś robisz? mortiis Ci nie może pomóc :<
co do nabory nowych moderatorów - jak najbardziej :o
I włączcie ChatBox!1111!1111
@edit
ChatBox działa :]
pzdr.
Co było kiedyś a co jest teraz to jest nie istotne, wazne jest co będzie dopiero, jak to sie ułozy..
#Zgłaszam się offcourse
aYo xD
Tesh sję wypofiem!
A na poważnie.. wreszcie tutaj będzie czyściutko xD
Co do tego naboru na modka..Tygrys nie musiałeś tego od razu pisać, gdyż tak jak napisał Zieniu (:**) zaraz połowa forum będzie lizała dupsko tym "lepszym".. :S
Troszkę żenujące.. ale co zrobić.. Osobiście to nie wiem czym się tutaj różni moderator od zwykłego usera? To, że ktoś ma nick zielony to nie znaczy, że może robić co się mu żywnie podoba.. Tutaj połowa userów nie szanowała moderatorów i szanować ich nie będzie, naśmiewała się z nich a oni nic..:<.. Jak już wybieracie kogoś to wybierzcie osobę która wie co to znaczy "pilnować porządku", nie boi się używać swojej władzy do zacnych celów <lól> a nie rozpętuje większy syf niż był.. :P
Tygrys Ty tutaj sprzątasz a za miesiąc będzie znów burdel to taka syzyfowa praca (Pozdrawiam uczniów trzecich gimnazjów).
Dobra jush sobje ide!
Pozdrawiam,
byout
#up
Powtórzę słowa Drah Mastera do mnie sprzed kilku tygodni: "Ty zawsze starasz sie być w centrum zainteresowania" (prawda, kiedyś tak było) to samo dzieje sie od początku rejestracji na forum ByOuTa. Wiesz co? Aż mi sie płakać chce jak czytam te Twoje posty.
#topic
Nie żebym chciał moderatora, ale może wybralibyście jakoś rozsądnie :P. Może jakaś sonda czy coś w tym stylu?
Sorc King
04-05-2008, 09:01
No najwyzszy czas tutaj posprzatac w sumie to obecnie nie ma co tu robic bo sa czynne dzialy do ktorych nikt nie zaglada prawie. Skoro grupa Apo ma zamiar podjac sie rekrutacji moderatorow to moze zostana przedstawiony wymagania co do nich. Pozdrawiam
PS. Kiedy mozna spodziewac sie pelnego dzialania forum??(sprawnego)
#Tett
Sonda? W sondzie każdy zagłosowałby na swojego kumpla i wybór nie byłby uczciwy. Niech Tygrys i Mortiis to zrobią, byle trafnie i nie tak jak z Reginą ^^
#topic
Thx za ChatBoxa :s
Hokeistaaa
04-05-2008, 09:18
Tygrys, a jak będzie wyglądała rekrutacja na modka?
To uzytkowinycy wybierają, czy sam głosujesz?
Czytając tego posta uświadomiłem sobie, że zaczyna się znów coś robic na tym APO.
2 lata temu tu na pierwszym miejscu była zabawa graczy, a od jakiegoś czasu górę wzięły pieniądze, które Mortiis zarabia tutaj.
Fajnie, że znów robicie coś dla Nas.
Co do moderatorów to widzę tu kilka osób nadających się na to stanowisko. Oczywiście będzie tak samo jak zawsze czyli brak szacunku do modka obrażanie go i mieszanie z błotem. Niestety taka jest społecznośc na tym forum.
Tygrys raczej ty się zajmiesz rekrutacją, więc niech Twoje wybory będą trafne.
Proponuję zaktualizować skrypt forum do najnowszej wersji (3.7.0), która oferuje kilka nowych ciekawych opcji. Myślę, że nie zaszkodziłoby poszukanie jakiegoś ciekawszego stylu forum, ponieważ aktualny nie pasuje za bardzo do tematyki OT.
#down
Od kiedy WoW ma coś wspólnego z OT?
Wujek Margoth
04-05-2008, 10:15
@up
Ty nie pasujesz... ; o Ten właśnie pasuje a nie to co ten stary :P
Edit do "upa"- poprawili ikonki???; o
@topic
Wypowiadałem się...
ALE plz plz tylko nie kogos "Regina Stajl".
@edit
Albo mi sie zdaje albo ktoś usunął posta nade mną? :o
@temat
Nie lepiej by było 'zatrudnić' kogoś do pomocy przy czyszczeniu forum? Poszło by to sprawniej i szybciej. Oczywiście to jest wybór Twój i Mortiisa.
Co do forum faktycznie przydadzą się 'sprzątanie', ale tym trzeba by zaostrzyć kary za łamanie regulaminu, ponieważ po kilku dniach znowu bedzie syf.
Pozdrawiam :)
Sprzatanie :O, bardzo dobry pomysl. Na forum był syf.
Przydał by sie jeszcze reset kont na forum :).
Rekrutacja nowych moderatorów, wrescie sie ktos tym zainteresował.
Ps.
KOdeX Na moda :D
-ZolteX-
04-05-2008, 10:58
Fajnie że sprzątacie a co ze starymi tematami ??
Usuwacie czy co ?
Jak tak to przed jaką datą założenia ??
Wielkie dzięki Tygrys, że robisz coś z tym "śmietnikiem". Dawniej jak się przeglądało Forum to było widać, że Moderatorzy tutaj coś robią, starają się itp., lecz teraz, gdy co druga osoba pisze bezsensowne tematy, a kilka członków ekipy zrezygnowało z posady zwyczajnie nikt nie ma czasu, a nawet chęci ogarnięcia tego wszystkiego ... Mam nadzieję, że po porządkach wszystko będzie tak jak dawniej ...
PS: Już myślałem, że Mortiis nie wytrzymał i wyłączył Forum, lecz na szczęście to tylko najmniej oczekiwane porządki.
Mariusz1990: Zmiany chyba są konieczne, bo:
a) nie wszyscy chcą dalej pełnić swoją funkcję
b) zdaje mi się, iż Elvan i Graydon to i tak było za mało na tak obszerne Forum...
Sedan Swordmaster
04-05-2008, 12:20
Myśle, iż jest to dobry pomysł z "wyczyszczeniem" forum. Tylko, aby te dzialy co były niech dalej będą.
SiMiNa :P
04-05-2008, 12:28
Będzie zabawa. Powinno być więcej Modków na Forum i tym samym GM'ów w grze.
baczeq szypki zulf
04-05-2008, 13:07
wszystko ok ale czemu odrazu ban? co ja mam wspólnego z glanami ;< byłem grzeczny a z 2 warnów mam 5-.-
mariusz1990
04-05-2008, 13:07
I co z tego ze robicie rekrutacje na moderatora. Bo gdy dacje jakiemus "debilowi" ktory sie nie zna na tym to bedzie wtedy kaszana. Moim zdaniem powinno zostac tylu moderatowr co jest i nei zmieniac wiecje juz zadnego
I bardzo dobrze. Wreszcie jakiś krok do przodu, podziwiam twoją decyzję, jak pewnie i Mortiisa. Mam nadzieję że zrobicie obecne plany z rozwagą i przemyślicie konsekwencje.
&Suprise
Przecież możesz sobie zmienić na wcześniejsze... Co do restartów to nie jest ich wina, gdyby nie musieli to chyba by nie robili, logiczne.
Mi sie to niepodoba co robicie z ots restary zamist trfania 1:30 min .
trfa 5 min
Teraz forum najlepiej bylo na poczatku :/ Moim zdaniem
Sniper Hersevil
04-05-2008, 14:18
No nareszcie, znów będzie jakiś taki porządek na forum. Wreszcie nowe osoby, które będą wspomagać Tygrysa, Graya.( Bo nikt inny na forum nie wchodzi =.= )
Odszedł ktoś kto był jednym z najlepszych GM'ów, czyli Coguar, bany dawał słuszne i srogie ( żeby zaprzestać np z botowaniem, przeklinaniem ). Był bardzo przydatny dla forum jak i ots'a. Jestem już sfrustrowany tym co się dzieje na APO. Pozdrawiam Snajper.
Sir.auron
04-05-2008, 14:24
No cóż poradzić.
Musimy spokojnie czekać aż nam udostępnią forum.Ja tam z niego korzystałem :]
Hehe wiecie co choc sie to powtarza co pisze duzo osob nieoglada forum
ja tez przyznam zadko lecz znam prawde
Pamiętacie Assassin Knight z neko rywalizowali
Teraz co jest
Thiefostwo-Kradzież
Hakowanie
Wpi......... się na resp
Spam
Zaklucanie porzadku zasmiecanie
Moze kiedys ... wierze w apo
mam nadzieje ze Tygrys oraz Mortiis wezma sie ostro i pokaza na co ich stac
I beda jeszcze lepsi.
Pozdrawiam Geno:):cool:
silver ghostek
04-05-2008, 15:26
No wkoncu jakies pozadki xD
Troche balagan byl na 4um... Mam nadzieje ze Tygrysek szybko sie uwinie i znow bedzie mozna "spamowac" :p
No Tygrys kawal dobrej roboty (nareszcie)
Widze ze Tygrys jest dla otsa bardo potrzebny oby tak delej Tygrys oby :):):):p
Spy Massive
04-05-2008, 15:47
wkoncu porzadek na forum?? bylo po pare takich samych tematow i po co to napijac posty? wiec dobrze ze robicie porzadek
Jak juz jest porzadek na 4um ... to ten temat tez sprzatnijcie...acha gz tygrys... mortiss sux ashaushau joke takie ;p
Dobrze ,ze ktos wzia sie za sprzatanie :D
Teraz czekamy na otwarcie np.Screenów xD
P S : Otworzcie Chatboxa xD
wiking tor
04-05-2008, 19:12
Wreszcie czyszczenie przynajmniej będzie mniej archeologów
Masakrowiec to powiedz żeby zrobili resta charów bedzie smieszniej
doniczekmateo
04-05-2008, 19:40
i o to nie możliwe stało się możliwe ktoś bierze się za czyszczenie forum po prostu GZ :D a tak na poważnie ciekawe kogo z tąd weźmiecie na modka i jak tu są już nie liczne osoby które nadają sie na modka kiedyś było ich o wiele więcej ale już odeszły a i weście załatwcie jakiegoś tutara na OTS bo to troche dziwne że ots bez tutara chyba że nim jest jakiś Rysiek :D
Vrangsinn
04-05-2008, 20:12
Ahh wiele osób się nadaje na tutora i modka.... Ja tam widzę gdy ktoś jest rozsądny gdy nie robi co chwilę emotikonek typu: ;p xD ;] np.Ty xD jesteś? :P. Ty słuchaj wczoraj poszedłem do lekarza i zgadnij co powiedziała xDDDDD. Powiedziała, że mam krwiaka w mózgu i będe sparaliżowany ^.^ xDDDD ;p ;] :D xD. i pisze bez błędów ortograficznych i gramatycznych.
Dużo jest lizodupów, którzy zwracają uwagę na ortografię i interpunkcję jak się podlizują właśnie o modka etc. Ja przynajmniej mam takie wrażenie nie wiem jak inni o tym myślą.
Ja imo proponuję, że jak są te testy na modka np. Czemu chciałbyś zostać moderatorem itp. to przydało by się np. Co zrobisz gdy zobaczysz, że ktoś przeklina i obraża innych. Takie banały jak test na tutora w rl tibii.
Dużo jest lizodupów, którzy zwracają uwagę na ortografię i interpunkcję jak się podlizują właśnie o modka etc. Ja przynajmniej mam takie wrażenie nie wiem jak inni o tym myślą.
Skoro tak sadzisz to dlaczego w twoim poscie widze same ą,ę,ó,ż,ź,ł.
Z Twojej wypowiedzi nasuwa sie wniosek, ze jestes lizodup.
@topic
Ja uwazam, ze tego dziadostwa jest tyle z powodu tych rang. Wszyscy chca miec jak najwiecej postow nabitych i pisza byle co tak zeby bylo (np.gzgzgzgz ladny char, brawo wbijaj 666 i lec na klapki etc.). Jesli tego by zabraklo moze powrocilo by stare forum.
Hmmm, no właśnie. Ja też zauważyłem na tym Forum tendencję do nazywania niektórych osób "lizodupami" tylko dlatego, że pisze się poprawnie, bez błędów, stawia się przecinki, kropki itd. Choćby dzisiaj pisząc na CheatBox`sie jedna z dziewczyn powiedziała mi, żebym skończył z tą poprawną pisownią, bo widać po mnie, że mam na czole napisane: "Moderator Please" ...
Xadam1122
04-05-2008, 20:44
mialem sie nie wypowiadac lecz sie wypowiem :)
mozecie sie starac o modka o tutka czy innego sutka... lecz kazda osoba bez wzgledu czy jest dobra,mila,sympatyczna czy tez nie zostanie w jakis sposob zbesztana, osadzoan o cos czego nei zrobila i tak wkolko. zazdrosc zzera ludzi :D
Ps: Sory za literowki
@topic
Brawo Tygrys :)
@up
dokladnie tak jest....wszyscy najmadrzejsi, a polowa z nich to analfabeci hihihi;)
95% tego forum w tym jakies tam nixony ,draki, mikieleitd jest zalosne.. = /
a te 5% to naprawde madrzy ludzie ktorzy nie udzielaja sie na tym forum
Vrangsinn
04-05-2008, 22:07
Skoro tak sadzisz to dlaczego w twoim poscie widze same ą,ę,ó,ż,ź,ł.
Z Twojej wypowiedzi nasuwa sie wniosek, ze jestes lizodup.
Omfg stary.... Na forum piszą bez ęą, a jak już ma iść o modera i się podlizują na PW to piszą ęą. Tak wiele trzeba zrozumieć? Taki mały masz umysł, żeby zajarzyć o co chodzi? T.T
krzysiek_15
04-05-2008, 22:24
heh wszyscy pisze " up lizodup" moim zdaniem wszyscy co tuy pisza chcea byc modkami!! i nawet jak mowice up lizodup to sami tak robicie jak on!! ja nie che MODKA!!! sram na to! i tak nawet jak by bylo po 100 modow tutorow gm mortiisow to i tak bedzie syf na apo. dzieki za wypowiedz pa
heh wszyscy pisze " up lizodup" moim zdaniem wszyscy co tuy pisza chcea byc modkami!! i nawet jak mowice up lizodup to sami tak robicie jak on!! ja nie che MODKA!!! sram na to! i tak nawet jak by bylo po 100 modow tutorow gm mortiisow to i tak bedzie syf na apo. dzieki za wypowiedz pa
To chyba oczywiste, że większość z nas, chciałaby dostać posadę moderatora...
Nie wiem co z tym dziwnego.
Lecz denerwuje mnie to, że gdy nadchodzi możliwość dostania takowej posady, większość osób nagle dostaje nowy umysł i pisze z sensem.
Tak już było kilka razy, gdy wszedł temat o naborze na moderatorów.
Nie, żebym miał coś przeciwko temu, że ktoś się poprawił, lecz niestety musi mieć do tego jakąś motywacje, a tym razem taką motywacją jest właśnie ten nabór.
Jestem zmuszony zamknąć temat, gdyż coraz to więcej osób wypowiadających się, powtarza to co już ich poprzednicy...
Nie mogę pozwolić, aby z tego tematu zrobiło się coś zupełnie nie na temat.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.