View Full Version : Jak trafiłeś na APO?
TuRoczeK
29-08-2011, 15:51
Ziomek z osiedla zaprosił mnie do siebie na Cs'a, progralismy chwile i pokazał mi, jak gra na Apo. Od tego dnia zacząłem grać na Apo. Ogólnie gram 4 lata.
Hmm jakieś ponad 5 lat temu, dowiedziałem się od kolegi, była to moja pierwsza "wizyta" ogólnie w Tibi ;)
Magnatek.
25-10-2011, 22:09
Mnie do gry na tym ots namowil kolega ktory tu gral jakies 3-4 lata temu i tak oto zostalem az do tej poty xD
Trafiłem tutaj przej mojego rl : ) , na początku grałem na rl jak wiadomo 1x exp , jak wbiłem na apo x5 expiło mi się zarąbiscie szybko miałem wtedy ed ,,Himot'' 95 level ;] chodziłem z mpa , golden helmetem , dsl , sprite wandem , bohami , mms , bez aola bo mnie nie bylo stac ; D expiłem na Hero na południe od City ;) , nie miałem pacca , grałem chyba z miesciac ;) to było w roku bo dnia nie pamiętam 2006? coś takiego ;)
Kumpel real znalazł coś takiego jak 'OTS' i trafiliśmy razem na APO =] Gram od 5 lat ;d
Zesralem sie na podloge i kupa miala kształt liter "APO" wpisalem w google no i wyszlo ;x
i prosze mi posta czasem nie usuwac bo to w 100% prawdziwa historia xd (trudne sprawy itd..)
Takanori~
28-12-2011, 18:29
Ja dowiedziałem się o APO od moich rl. Gram jakieś 5 lat z kawałkiem z krotkimi i jedną roczną przerwą.
Kamilio 2.0
28-12-2011, 19:02
Kumpel mi pokazal gre okolo 4-5 lat temu.
scimex pallll
28-12-2011, 19:03
Ja sie dowiedzialem o Apo od mojego rl. Pokazal mi ten ots i tak zaczelem grac :[
Delorian17
28-12-2011, 19:47
Ja sie dowiedzialem o Apo od mojego rl. Pokazal mi ten ots i tak zaczelem grac :[
zaczełem lus ;d;d
No a ja grając na rl tibii z ziomkami, typ mi mówi że jest fajny otsik, wbiłem i zostałem do dziś z przerwami ;d
TuRoczeK
28-12-2011, 19:48
Kolega z rl mi o nim powiedział i zacząłem grać :d
Franco de la Pucio
28-12-2011, 20:16
Kolega namówił mnie, żebym zaczął grać w Tibię, a konkretnie na apo.
Misia <3
28-12-2011, 20:20
"To był przypadek, zwykły przypadek przyprowadził mnie tu..."
Po prostu mi sie nudziło... XD
Wielu moich znajomych gra w tibie ale na rl, namówili mnie na grę ale przerastało mnie granie tam wiec pomyślałam o tym zeby założyć konto na jakims ots'ie i wylądowałam tu, zaczelam grac dokladnie 09.02.2011, potem okazalo sie ze gra tu moj rl, i zostałam na dluzej...
Opuściłam te skromne progi na pół roku, ale ze poznalam tu wiele osob z którymi sie zaprzyjaźniłam, i postanowiłam głównie dlatego wrocic...
Zważajny przypadek moze wiele zmienic w naszym życiu, ja zaczelam grac w swoją pierwsza grę online i nie żałuję jak narazie... ;-) poznalam tu wiele fajnych osob, chodz rowniez znajdowali sie tacy których lepiej nie pamiętać i nie wspominać! :p
Pozdrawiam, KePuczasta XD
Kolega ze szkoly zaproponowal gre na otsie i trafilismy tutaj.Wczesniej nie wiedzialem co to ots nawet xD kiedy to bylo...Neko mial 600 lvl jako jedyny :D a teraz 3000,porazka;p
Krystian'ek
28-12-2011, 20:39
Hmm mi tego otsa i tibie pokazal brat :D tak jak up pamietam jak neko mial 600 wtedy to byla gra , nie to co teraz :< 300 lvl z full eq (allegro kidy je*ane)
Znalazłem się tutaj przez rooka, otóż szukałem ots'a z rookgardem bo miałem ochotę sobie zagrać na rooku, po czasie gdy wbiłem 15lvl zastanawiałem się czy iśc na maina czy zostać...
Zacząłem grę w lutym 2011 dokładnie nie pamiętam dnia :PP spodobał mi się main i tak stwierdziłem że sobie pogram, miałem też duża przerwę... ale wróciłem jako no-name : ) fajni ludzie tu grają z którymi można pogadać :PP po to tu raczej jestem :D
Pozdro dla wszystkich forumowiczów i graczy APO 7.6
Usłyszałem o tym servie grając na innym. Chciałem kupić coś tam a kolo chciał kasę tutaj, i tak wbiłem i zostałem. Gram już tutaj od 5 lat z przerwami.
Creatynka
28-12-2011, 23:04
Gralem na Mazurski Ots kolega napisal mi zebym wbil na fajny server jakim jest armia.toproste.pl wiec wbilem zalozylem postac i zostałem do dzis
RL Tibia nudna, "dedali" mnie na pvp, więc chciałem się zrelaksowac gdzieś, oczywiscie w google wpisuje ots, pierwsza strona wtedy(początki apo, trainer monk i te sprawy) ots.pl, wbijam, pierwszy serwer z listy to DarkTower wtedy, już upadał, nie dało się rejestrowac, no a Apo na drugim miejscu, no to wbiłem załozyłem postać przeczytałem newsa "zakaz dawania free items. Mortiis" i tyle. Gram do dziś z przerwami.
Ja trafiłem na apo mhmm... Pierw bardzo dużo grałem na XAMASH OTS, który padł a to naprawde był bardzo dobry ots RPG pod tibie 7.6.
Ale widziałem że jest jeszcze 1 server na prawde dobry na www.ots.pl
I tak jakoś zaczeło się grać na APO. Jakos to był 2007/2008 rok :)
trafiłem tu poprzez tv. Był wywiad z zarexem jak może długo expic na wardach zrzekla mnie ta historia i postanowiłem spędzić tu resztę życia i zostać takim tibijczykiem jak kolega wasz :-) pozdrawiam was i dziękuję naszemu koledze za te chwilę które spędzam dzięki niemu na tym odlotowym ots :-)
Zacząłem grać uu pare lat temu 2005/2006 ,pierwszy char Olej Dragon Lord.
Był to sorcerer ,tylko sorcerer xD Stara stronka ,jeżenie się Skociem i Nekiem.
Kolega mówi dawaj graj patrz jaka grafika (gorsza od rl) ,ale grałem co mi tam na rl i tak był 14 rp (a właściwie p).
ogólnie to z nudów o serwerze wiedziałem już dawno bo gra tu 2 rl i brat :d heh pierwsza postać to było jakieś 4-5 lat temu nie pamietam:confused::confused::)
mój kolega rl grał kiedyś i zaciekawiła mnie ta gra nauczył mnie co i jak i tak już ponad 3 lata gram tutaj ;d
pierwszego chara zalozylem okolo 2009, cale osiedle gralo to ja tez, wtedy 200lvl to bylo cos!xd
Sinisther
07-01-2012, 13:19
Ja przypadkowo tak jak wgl chyba powstał ten ots przypadkowo.:D
Sorc Aka Siochacz
07-01-2012, 13:20
mój kolega rl grał kiedyś i zaciekawiła mnie ta gra nauczył mnie co i jak i tak już ponad 3 lata gram tutaj ;d
Tak samo ja, tylko że 2 lata temu, nauczył mnie itp z bratem swoim, potem przez wyciek danych straciłem 100+ ek.
Postać zrobiłem rok temu sobie ms wbiłem 600+ poziom doświadczenia i sprzedałem mu bo kolegę hackneli a w tym czasie dostałem za darmo ek 840+ potem z przerwami grałem dałem mu odkupiłem od 901+ do 930+ sprzedałem fajnej osobie która dała mi za 900+ ek prawie tyle kcc co 1,5-1-6k ek z questami zrobionymi i teraz mnie stać na lepsze eq niz wtedy no i domeq z ogródkiem jak na początku gry marzyłem :)
Jakoś z naruto, Dragon n Ball otsów zacząłem szukać czegoś poważniejszego- ale nie tibie rl . Po dłuższym namyśle natknąłem się na apo, a że stał wtedy już kilka latek to postanowiłem właśnie na tym serwerze zacząć swą przygodę . Jakoś z przerwami, ale gram już 2 lata i jeszcze mi się ten serwer nie znudził . - Lmfao~~~~
Pospek^^
07-01-2012, 20:10
trafiłem tu poprzez tv. Był wywiad z zarexem jak może długo expic na wardach zrzekla mnie ta historia i postanowiłem spędzić tu resztę życia i zostać takim tibijczykiem jak kolega wasz :-) pozdrawiam was i dziękuję naszemu koledze za te chwilę które spędzam dzięki niemu na tym odlotowym ots :-)
I wtedy pomyślałes, zeby wyjebac zlotoweczki na postac w tibii XDDD A ze grajac 2600 ek i majac zerowe pvp zachecam abys reszte zycia spedzil na szlifowaniu skilla
@ Jakis noob z rl mi o tym powiedzial, zalogowalem i jak gralem tak gram. Ach, te nocki z Sayid Diilem :)
Ja swoja przygodę zacząłem jakoś 2005/2006 rok wtedy zaczynałem przygodę z otsami i wpadłem na APO trochę przerw miałem a mój 1 char to miał nick chyba Paker stare czasy :)
a lekki rifresh, na treningu piłki nożnej koleszka mi wkręcił zajawkę i tak tu wpadłem do dziś (kiedy wyszedłem na main najwyższy level miał BaT BoY, a był to 333ms)
w sumie bylo to bardzo bardzo dawno temu , kiedy top siegal 300-400lvl! Przegladalem sobie strony z otsami bo jako bajtel mialem na to fest zajawki , rl tibia mnie nudzila! tak jakos natknalem sie na APO stworzylem pierwsza swoja postac Mythic Cosaq byl to ek, pamietam jak dzis ze wstawalem 30-60min przed szkola i szedlem huncic hydry na 50lvlu! nie bylo botow , byla zabawa i fun! Brakuje mi tego , ale coz! nie wroci to juz nigdy! :P Teraz to juz tylko zabawa ale apo to jedyny ots ktory mnie trzyma wszystkie wyzej nudza mnie po 1 dniu wiec jest dobrze!:P
First Sasha Rookslayer
15-10-2012, 19:15
Od bardzo dawna gram w Tibie. Zawsze ciekawiły mnie klijenty 7.6. Grałem na przeróżnych serwerach pod wersję Tibii 7.6, lecz owe mnie nie satysfakcjonowały. Więc pewnego dnia, był to 2006 rok, zobaczyłem, że na APO gra bardzo dużo osób, więc postanowiłem pograć :) I tak od tamtego czasu gram, aż do dziś w te pixele na APO :)
~#*Nalesniczek Zla*#~
15-10-2012, 22:59
Dawno dawno temu ,kumpel zagadał do mnie Ty patrz co server jaki fajny rotworm ;p Mówie no faktycznie ,a liczba online jak w niebie ;p Wbiłem 110 lvl i mi się znudziło ale po czasie mówimy z kumplami Ty można zacząć jeszcze raz może pójdzie lepiej i tak powbijaliśmy on 1,3k ja 900 ;p A potem zaczęły się trejdy z postaciami ;p
Pozdrawiam Wtedy: Choowdera i moją pierwszą postać: Silaquisa
-=Inflamel=-
05-12-2012, 19:19
hmm....d: ja juz taki stary niewiem czy wszystko pamietam :D
ale na apo gram chyba od samego poczatku ;D
pamietam jeszcze tasowanie mapkami :d setki bugow [ epvp w temple ] :D
i tak z wieloma przerwami gram do teraz o0 :D
Od bardzo dawna gram w Tibie. Zawsze ciekawiły mnie klijenty 7.6. Grałem na przeróżnych serwerach pod wersję Tibii 7.6, lecz owe mnie nie satysfakcjonowały. Więc pewnego dnia, był to 2006 rok, zobaczyłem, że na APO gra bardzo dużo osób, więc postanowiłem pograć :) I tak od tamtego czasu gram, aż do dziś w te pixele na APO :)
Ty to jestes dobry kliJent :D
Trafilem tu przez stronke otserv.net chyba.. ta taka z rankingiem otsow...
First Capitan Rook
05-12-2012, 20:33
1 raz baranie Cie widziałem 08 na rookgardzie a z tego co wiem nigdy nie miałeś chara na main ! :D
Ja zacząłem grać przez ziomków z osiedla którzy tu Ciężko grali tyle ze na main ja też zaczałem swoja przygode na apo wbiłem 123poziom sorkiem ( dużo handlowałem miałem wtedy 10sc w kasie i dobre eq jak na te czasy ) ale mój kolega z osiedla keyloggera mi zarzucił i wszystko straciłem ;x po tym zacząłem grać na roku i gram do tej pory :P P.S gre zacząłem w sierpniu 2006 roku :)
Kumple z rl w to grali. Mówili, że fajnie się gra to i ja zacząłem:D Gram już z 4 lata :)
Ardianek
07-02-2013, 17:46
a chuj Cię to obchodzi ?
Nie no jak polowa trafiłem tutaj przez kumpla, który zarówno jak ja trafił przez swojego..:confused:
Sidewith
17-07-2013, 19:28
Trafiłem na apo kilka lat temu (ok. 4). Kolega polecił mi tą grę, początkowo graliśmy w rl, następnie na apo :) Po 2 latach gry, miałem przerwę, która również trwała 2 lata. I znów wróciłem :)
MorgiBack
14-08-2013, 17:07
W gazecie przeczytałem, że poszukują kogoś do gnojenia Wasika to się zgłosiłem..
A tak na prawdę to jeszcze na RL miałem hak'a(7.4 bodajże) i chciałem spróbować czegoś nowego..
Zdzisiu Motyka
14-08-2013, 19:37
Historia jak każda inna, kumpel z boiska wkręcił mnie w te kwadraciki, na poczatku grałem na rooku, najwyższy level miał wtedy bodajże Bloodrook :confused:
Zaczałem grac na tym ots w 2006/7 gdzie znalazlem ten serw na stronie z otsami, wbilem chyba 280lvl i skonczyłem grac, w 2010r znów zaczalem grac i pykam do tej pory.
Nie było zbyt wiele ots'ów 7.6 tzn. "dobrych", była Synteria i Apo grałem od początku gdzie początkowa rywalizacja była spora :) Obecnie widuje gościnnie, gdyż pokolenia grające tutaj się zmieniają.
#Lordzik#
15-08-2013, 08:55
Z kumplem w sierpniu 2006r. wbiliśmy na stronkę ots.pl i tam w rankingu APO było chyba pierwsze i tak się zaczęło ;o
Palladyn Zlosci
15-08-2013, 15:13
Ogólnie w tibie zacząłem grać bo kuzyn polecił mi ta grę 2 lata na rl grałem i potem też dzięki kuzynowi trafiłem na apo.
W 2006 roku kolega znalazł go na ots.pl i graliśmy bodajże w 10 osób z klasy. A juz od 2 lat nie gram tu.
Bedirdiav
30-09-2013, 13:59
Najpierw słuchałem jak koledzy gadają o tej grze, a później sam postanowiłem spróbować. I tak to się zaczęło:p
Domcio Old
30-09-2013, 17:24
Ja APO znalazlem w 2008 roku na ots.pl. Grałem tu przez okolo 5 lat:)
Lordzik1
28-10-2013, 09:57
Nie będę oryginalny - kumpel mnie w to wciągną.
Krul Nestor
28-10-2013, 14:56
Mazurek upada, to przywiało mnie tutaj :]
First Legend
28-10-2013, 15:44
@Krul Nestor
Chyba wygonili Cie z mazurka, idz kardnij dalej items marny 14latku.
@topic Kolega w pod koniec 2k7 mnie tutaj przyciagnal ;d
Wiec i Ja sie tutaj udzieje. Zaczalem korzystac troche z forum wiec...
Otoz apo polecil mi znajomy bylo to w 2009 roku moze troche wczesniej.
Preferowalem gre wylacznie na rooku, jest ciut nudniejsza ale byla inna atmosfera ;>
No i zostalo tak do dzis, przestaje grac, wracam, przestaje, wracam. Mam nadzieje, ze teraz chociaz czasami bede gral.
Azbestowy Człowiek
30-10-2014, 18:25
pamiętam to jak dziś
był śnieżny luty 2008 roku
grałem sobie w prawdziwą tibię i uznałem, że czegoś mi brakuje
jako, że byłem wtedy poważnym graczem na burzliwe czasy, to przeglądałem najpoważniejsze forum jakie było, czyli nazwatejgry.pl(nie, wtedy jeszcze nie byłem azbestem)
no i pamiętam, że tam czasem przewijało się, że otsy to zło, bo za łatwo itp itd
wtedy olśniło mnie czego mi brakuje
brakowało mi radości z gry
rl tibia pętała moją wyobraźnię, czułem się jak w kajdanach
postanowiłem to zmienić
wpisałem w gugla, że szukam polskiego otsa
chciałem mieć łatwiej
tak znalazłem apo
na początku expiłem na crypt shamblerach na wschód od city, bo na rl tibii tak lubiłem robić xD
Hortensjo
29-09-2015, 00:46
Lubię gry rpg a Tibia 7.6 i szczególnie serwer APO taką grą właśnie jest.
25.09.05r - ogarniacie, że to już przeszło dekada? Grając na globalu z kolegą ze szkoły, zaproponował mi żebyśmy sobie pograli na jakimś OTS-ie, wybór padł na APO, którego wyszukaliśmy na liście OTS-ów, nie pamiętam czym się wtedy kierowaliśmy, do x czasu nie gram na APO, ale forumek odwiedzam po dzień dzisiejszy, nie wiem czy jeszcze ktoś poza mną ma tu taki staż i aktywnie śledzi losy tego OTS-a. Pozdrowienia dla starej gwardii.
Minek Drewno
24-06-2017, 00:04
Mnie wciągnoł na APO kumpel, Nigdy wcześniej nic nie słyszałem o tibi...
Po kilku tygodniach on przestał grać ponieważ się ostro wciągnołem i przegoniłem go z lvl.
No i 8 lat pózniej nadal tu siedze xD
Podszyfacz
17-07-2017, 13:32
Ja gralem w RL ale wnerwialo mnie oszukiwanie oraz drogi (wtedy) PACC oraz to, ze padalo sie na byle czym tracac przy tym sporo godzin gry. Wtedy kumpel zaproponowal APO jak dowiedzial sie, ze RL ciupie i tak sie to z przerwami ciagnie jakies 11 lat :D
W ostatnim czasie sporo zajec, wiec tylko !speed jak nie zapomne, ale konczyc nie mam zamiaru, bo fajnie tu ;)
Kolega z osiedla zachęcił do gry i ogólnie był taki okres, że dużo znajomych grało na Armii :P (2009/2010 rok)
Nemiksior
28-03-2020, 10:59
Znalazłem się tutaj w 2007 roku, przez kumpla, kiedy szukaliśmy otsow do zabawy, najlepsze były te bez exhausted
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.