Zaloguj się

View Full Version : Bierzmowanie :)

collorado
30-05-2008, 13:35
Chciałabym się dowiedzieć kto kończy 3 gimnazjum i ma Bierzmowanie :)
I jakie imionka sobie wybrał/aś . . .

Ja Osobiście wybrałam sobie Gabriela :)

Pandora
30-05-2008, 13:38
ja uczęszzam do 3 gim ale u nas jest tak że do bierzmowania przygotowuje się 2 lata. Czaje się na imię Jakub.

Hokeistaaa
30-05-2008, 13:41
Ja chodzę do 2 gim, i wybiorę sobie imie hmm, Artur, bądż Bartłomiej.

@collorado~

No, Gabriella ładniejsze od Moniki.

mikiel
30-05-2008, 13:49
Ja miałem bierzmowanie , ale nie poszedłem. Rodzice mnie nie zmuszali , teraz kościół to kasa/pedofilstwo i nie wiadomo co jeszcze...
Nie chciałem iść, bo moim zdaniem bajki , że ktoś stworzył pierwszego człowieka z gliny i ziemie to zwykły wymysł , albo to że Ryby z nieba spadały ... Przecież to jest niemożliwe -.-
@down
Właśnie o to mi chodzi , dlaczego są choroby , bieda w Afryce itd..

lukasz mistrsz
30-05-2008, 13:50
Ja mialem bierzmowanie jakies..hmm.. 2 tygodnie temu. Moim imieniem bierzmowanym bylo imie "Jan". Wybralem takie, poniewaz ono mi przyszlo na mysl kiedy wybieralem imie na bierzmowanie.
@Up
po czesci sie z toba zgadzam. I nurtuje mnie jedna mysl. Skoro bóg jest wszechmogący, to dlaczego na swiecie sa wojny( dlaczego nie sprzątnie bin ladena, skoro wszystko potrafi).'

Zauważ że wojny, choroby itp rozpętują ludzie. To przez nich giną inni itp, wszystko jest za sprawą człowieka a nie Boga. Żyje się po to aby iść do raju.
//Layer

Mariox
30-05-2008, 13:53
Ja miałem bierzmowanie pare lat temu. Wybrałem sobie dosyć oryginalne imię:D:D:D

Heliodor

Top Secret
30-05-2008, 13:55
Phi.. Ja nie poszłam do bierzmowania.. :>
I teraz tylko się z tego cieszę, bo jak patrzę na kumpli zaliczających te wszystkie katechizmy i biegających co chwila do kościoła, to aż mi się ich szkoda robi... >.<
No ale cóż...każdy robi to, co lubi. :)

Kira
30-05-2008, 14:10
@Up
po czesci sie z toba zgadzam. I nurtuje mnie jedna mysl. Skoro bóg jest wszechmogący, to dlaczego na swiecie sa wojny( dlaczego nie sprzątnie bin ladena, skoro wszystko potrafi).

Tak zwana wolna wola. Bo w to całe Show trzeba wierzyć szczerze a nie dopiero po tym jak zobaczysz jak jest naprawdę ;)

Ta cała biblia i religia... Nikt nigdy boga i innych tych pierdół nie widział na oczy a biblie traktuje jak dobrą książkę SciFi... Ta religia się utrzymuje dzięki pseudo "opętaniom", starym ludziom i wciskaniu dzieciom kitu od małego....

Viki
30-05-2008, 14:13
Jestem w 3 klasie, ale tak jak Pandora bierzmo mam 2 lata więc jeszcze rok:P
Nikt mnie nie zmusza do bierzmowania, ale chodzę. U mnie w mieście jest kilka kościołów gdzie mają tylko spotkania raz w miesiącu i nic więcej:D
A imię to Wiktoria:P

avaquar
30-05-2008, 14:18
Ja mam Bierzmowanie za rok, ale jeszcze nie wiem jakie imię wybrać bo nie ma pewności czy mnie dopuszczą.
@Pandora Grasz na cs 1.6 non steam ?? Może na serwie Pandora Arcada.

PacxKnight
30-05-2008, 14:21
ja uczęszzam do 3 gim ale u nas jest tak że do bierzmowania przygotowuje się 2 lata. Czaje się na imię Jakub.

Imię Wojownika ^^. Ja mam za rok, szykuje się imie: Kuba, Maciek lub Artur : O

Psujekbanned
30-05-2008, 15:03
Ja miałem bierzmowanie , ale nie poszedłem. Rodzice mnie nie zmuszali , teraz kościół to kasa/pedofilstwo i nie wiadomo co jeszcze...
Nie chciałem iść, bo moim zdaniem bajki , że ktoś stworzył pierwszego człowieka z gliny i ziemie to zwykły wymysł , albo to że Ryby z nieba spadały ... Przecież to jest niemożliwe -.-
@down

Kurde... Masz dobrze :P Mi karzą iść do bierzmowania wbrew mojej woli...
Ja nie chcę iść ;< Musze !

Ja biorę Maksymilian.

#Majorek 997
Ty jesteś kur*a tępy.

#Fire Mats
LoL... Jak można szpanować tym, że ktoś nie chce iść do bierzmowania? Ty się źle czujesz?

Daaron
30-05-2008, 15:13
Ja mam 16 lat i bierzmowania nie mam. Dlaczego?

Po:
1. Nie ożenię się bo to będzie koniec zabaw, imprez, wolnego czasu. To tak jak dziewczyna każe wam iść do kina bo koniec...

2. Na ojca chrzestnego się nie nadaje bo nie lubie dzieci, krótko zwięźle i na temat.

3. U mnie trzeba się nauczyć około 160 pytań i odpowiedzi i nie chce mi się uczyć.

Życze wam szczęścia w zdobywaniu tej dalszej drogi w kierunku Boga :).

@Edit
Teraz idę do klasy II Technikum i nadal nie myślęo Bierzmowaniu :).

Pozdro

Majorek 997
30-05-2008, 15:53
muialem bierzmowanie 23 maja wybralem imie Franciszek.....z asyzu ofc patron ekologow .

co do mikiela to jestes tepym psem
tak samo psujek

Maxiu
30-05-2008, 17:56
Imię Wojownika ^^. Ja mam za rok, szykuje się imie: Kuba, Maciek lub Artur : O

Tak, wybierz moje! Ja i tak wybieram Twoje za 2 lata :o Już nad tym myślę od początku roku xD

Demrumrus
30-05-2008, 18:04
po czesci sie z toba zgadzam. I nurtuje mnie jedna mysl. Skoro bóg jest wszechmogący, to dlaczego na swiecie sa wojny( dlaczego nie sprzątnie bin ladena, skoro wszystko potrafi).

a bo dlatego że każdy ma wolną wolę wybiorę sobie imię Mateusz

Fire Mats
30-05-2008, 22:19
Zal po co wypowiadasz się ,że cie zmuszają a nie chcesz isc ?chcesz przyszpanowac?;/ Nie to nie.Twój wybór nie wież w Biblie itp. nikt cie nie zmusza a szmanic takim czymś...... Ja osbiście byłem bierzmowany 23 maja imie Andrzej i się cieszę z tego.

Elite_Arweq
23-06-2008, 22:16
Ja wziołem hmm...... juz pamietam angielskie imie Curtis

Jan
23-06-2008, 22:35
Ja miałem bierzmowanie kilka lat temu, ale wybrałem imię: Paweł, bo bardzo je lubię i chciałem zawsze mieć tak na imię, to chociaż mam na trzecie nie? :), a ty autorze, jakie wybierasz?:)

Konuś
29-06-2008, 20:01
ja se wezme Henryk i gotowca zrobie nie bede sie uczyc 100 pyan bo my w szkole bedziemy odpowiadac a nie w kosciele a z reszta nie wiem bo sie nie znam na tym.

Old BenekIII
30-06-2008, 00:31
Ja bylem bierzmowany 2 lata temu i ciesz sie z tego :) moim trzecim imieniem jest "Paweł" pzdr..

OneTouch
30-06-2008, 07:27
Ja byłem bierzmowany w 1 gim.. ;> (Na początku czerwca tego roku.. ;d) A imię jakie wybrałem to Łukasz.. ;D Jeden koles na identyfikatorze zamiast "Łukasz" napisał "Łukarz".. Został wyśmiany przez Biskupa xD

Devil Mike
04-03-2009, 14:50
ja teraz mam bierzmowanie wybiore sobie imie Paweł podoba mi SIe ;D

PIH
04-03-2009, 17:33
Ja chodzę do I tech. że tak powiem mam w dupie kościół i olałem ciepłym moczem śmieszne bierzmowanie. Tehaigz

Sasha
04-03-2009, 17:54
Óki! sobie chyba wybiorę. Miesiąc do egzaminu ;/
Ksiądz na spotkaniu nam opowiadał o gościu co wybrał Achilles o.O

Arigori IksDe
04-03-2009, 18:05
Temat z przed pol roku ?
Ja biore Alfons, ale jest tez takie imie jak Kwadrat xD

Tal
04-03-2009, 18:49
Ja do bierzmowania przystąpię za rok, ale imię mam już wybrane xD

Dionizjusz... Od Dionizosa, greckiego boga urodzaju i... winorośli ;>

Nie wiem czy takie imię w ogóle może być, ale jeśli tak to na pewno je właśnie wezmę. xD

Trikool
06-03-2009, 14:15
Mozna angielskie imie wybierac sobie? ;o
Bo Polskie imiona sa z dupyyy...
Mam bierzmowanie w maju ^^

Devil Mike
06-03-2009, 14:50
Mozna angielskie imie wybierac sobie? ;o
Bo Polskie imiona sa z dupyyy...
Mam bierzmowanie w maju ^^

Weź Trikool angielskie to angielski np Dawid to u nich David i to nie jest polski imie ale świete nie można wybierać nie polskich imion ;D
Pozdro

Ishaus
06-03-2009, 16:01
#Topic
Każde imię można wziąć, o ile należało ono do jednego z katolickich świętych. Ja mam Dominik, choć szczerze chciałem wziąć Tarsycjusz :/

Hjubert
07-03-2009, 00:22
Pod koniec kwietnia bede miec Bierzmowanie:o Wybralem sobie imie: Pitas (tzn. Piotr) xD

Hemp Gru
19-03-2009, 22:23
Ja nie miałem ale bym chciał mieć jestemsamwdomuisiebojekupezrobicboktoswpadnieimiza bijemysz a tak na serio to nie wiem ;p jestem jeszcze młody i nie miałem bierzmowania

Doktor sypki robak
19-03-2009, 23:04
Skonczylem jakies 2-3 lata temu, przyjecha pajac w czeronej czapce wysmarowal mi czolo jakims bialym gownem pozniej pierdolil smenty 4 godziny i sobie poszedl, dostalem jakis krzyżyk 0,5kq az mnie szyja bolała i sie skonczylo :D

GladeQ
20-03-2009, 16:58
Ja bd mieć w tym roku xD Imienia jeszcze nie wybrałem :o
mamy takiego proboszcza, ze zrobił afere ze nie chodzimy na msze... co tu sie dziwić jak on na jednej mszy głosi 3 kazania które trwaja godzine a potem jeszcze ogloszenia ktore trwaja 30min. Kazał nam chodzić na te wszystkie drogi krzyzowe, gorzkie zale itd.
Zaraz mam droge krzyzowa... pierdole :O nie ide...

[.l.]Korupcjonista
20-03-2009, 17:19
Ja mam bierzmowanie w tym roku. Ostatnio się dowiedziałem, że nie jestem dopuszczony ale po aferze KSioUc zmienił zdanie. Na trzecie imię biorę M**#K

BaXiK Dziki Wonrz
20-03-2009, 19:37
a Mnie ze tak powiem wyjebali z religii i zadnego bierzmowania nie bedzie...xD

Ziomus
21-03-2009, 23:15
Ja nie mam jeszcze bierzmowania, ale imię jakie sobie wybiore to Kuba albo Marcin, jakoś dla mnie fajne są :)

Bondi
22-03-2009, 22:34
Bierzmowanie za rok, ale imię już wybrane w 90% Piotr O_o

Sea Ranger
22-03-2009, 22:59
Ja bierzmowanie będę miał za rok a imię jakie sobie wybrałem (w 95%) to Jakub, no ale myślę nad Janem albo Andrzejem (po Dziadku).

Dżablona
18-04-2009, 19:46
@down

Zgadzam się z tobą wszyscy mówią o tym raju ale skąd mamy wiedzieć, że on istnieje.

@topic
Ja bierzmowanie będe miał we wrześniu i imię se wziołem Mateusz ;p

frano1
18-04-2009, 19:47
Ja miałem Wczoraj i dałem sobie imie Wacław<hahaha>

Trampish
18-04-2009, 20:03
Ja mam bierzmowanie akurat w poniedziałek ;P Wybrałem imie Jerzy

Fifuś
18-04-2009, 21:19
Ja mam 20 maja. Nad imieniem się nie zastanawiałem jeszcze :p

lol561
18-04-2009, 22:15
Ja bierzmowanie miałem jakieś 3lata temu imię wybrałem Michał(archanioł)
A, że tak wtrącę trzy słowa jako w Boga nie można wierzyć rozumiem ateiści ale powiem jedno ta godzinka w tygodniu+święta nikogo nie zabije, a mówicie a jak raj nie istnieje zarówno można powiedzieć, a może istnieje? Wiele rzeczy można nie wytłumaczyć np egzorcyzmy!(Ksiądz kiedyś opowiadał jak przeprowadzał egzorcyzmy!) Dlatego wolno mi przytoczyć "MĄDRE" ale zarówno śmieszne słowa z serialu "Świat według Kiepskich" - "SĄ TAKIE RZECZY KTÓRE, SIĘ FILOZOFOM NIE ŚNIŁY"

Sasha
18-04-2009, 23:16
Jednak Paweł, a bierzmowanie mam już jutro :D
Mieliśmy książeczki na podpisy za msze etc. A i tak nikt tego nie sprawdzał :rolleyes:

Dragon Prince
21-04-2009, 16:53
Ja sobie wybrałem Marcin, ale jeszcze egzamin mnie czeka ;D
Uczęszczam do 1 technikum.

H5N1
21-04-2009, 19:07
Ja mam 22 maja, imienia sobie nie biorę, bo ksiądz powiedział, ze jak się
już ma imię jakiegoś świetego to nie trzeba sobie 2 imienia dobierać.
Chodzę do 2 gim.. ide o rok wcześniej z racji egzaminu gimnazjalnego za rok.
Te 2 ważne rzeczy kolidowały by ze sobą :P

btw.
To stary coś temat...

<Vetebcio>
21-04-2009, 20:00
O mój stary temat odświeżony .
Oczywiście na trzecie imię mam Paweł :)

Sopranis
23-04-2009, 14:42
LOL?! Nikt was niemoże zmuszać do Bierzmowania!
Przystąpcie do Bierzmowania z własnej woli,bo na bierzmowaniu niebiją,nie krzyczą i nie gwałcą,więc nie ma co sie bać,weźniecie zse światków i ksiądz was nieruszy;d.Jeżeli ci rodzice rozkazują to uciszcie ich i powiedzcie stanowczo że to wasza decyzja.Może jeszcze wam powiedzą gdzie macie mieszkać,ile macie mieć dzieci i jaką mieć żone?

Chris Butcher
24-04-2009, 14:44
Mialem niedawnoo

Wybralem Justin ; )
Mieszkam w Angli wiec wybralem angielsie : D