PDA

View Full Version : Rok 2012

Wrona
30-05-2008, 13:43
Co sądzicie o roku 2012 ? Czy uważacie, że to kolejny z przypuszczanych końców świata, czy tym razem to prawda ? Wiele czytałem na ten temat i dowiedziałem się wielu rzeczy. Prawdopodobnie Majowie odkryli/obliczyli (?), że koniec świata nastąpi w 2012 poprzez zniszczenie ziemi przez inną planetę. Jak wszyscy dobrze wiemy, byli oni znakomitymi astronomami. Dodam tutaj trochę informacji na temat owej planety (niburu, planety X).

Niektórzy ostrzegają, że podróżujące ciało niebieskie znane jako „Dwunasta Planeta” lub „Planeta X” zbliża się szybko w kierunku Ziemi – może to spowodować globalną destrukcję. Czy powinieneś się martwić?

W 1976 roku Zecharia Sitchin wzniecił burzę publikacją swojej książki „Dwunasta Planeta”. W tej oraz w swoich kolejnych publikacjach Sitchin przedstawił dosłowne tłumaczenia antycznych tekstów Sumeryjskich, które opowiadały niewiarygodną historię powstania ludzkości na planecie Ziemia – Opowieść strasznie różniącą się i o wiele bardziej fantastyczna od wersji, którą, poznajemy w szkole.

Antyczne teksty pisane klinem – jednym z najwcześniejszych sposobów zapisywania, datowane na około 6000 lat wstecz przedstawiają historię istot zwanych Anunnaki. Powołując się na Sumerów, Sitchin napisał, że Anunnaki przybyły na Ziemię z planety o nazwie Nibiru, której orbita znajduje się w naszym i poza naszym układem słonecznym. Ich obecności nie tylko znacząco wpłynęła na przeszłość ludzi, ale także na ich przyszłość.

Orbita Nibiru, po której wędruje dookoła słońca jest bardzo eliptyczna, bardzo prawdopodobne, że wychodząca poza nasz układ słoneczny, jednak, kiedy obecna w naszym układzie, dziesiąta planeta znajduje w takiej odległości od słońca jak orbita Ziemi. Jedno takie okrążenie zajmuje Nibiru 3600 lat. Ostatni raz Planeta X była w naszym sąsiedztwie około roku 1600 p.n.e. Jak można sobie łatwo wyobrazić, efekty zbliżenia się gigantycznej planety do wewnętrznego układu słonecznego, mogą przynieść spustoszenie na orbitach innych planet, rozerwać pasy asteroidów, a także oznacza to kłopoty dla naszej Ziemi.

Więc przygotujcie się na kolejną możliwą apokalipsę, ponieważ ostatnio mówi się, że Nibiru ponownie zmierza w naszą stronę i niedługo u nas zawita.

Trochę historii

Opowieść o Anunnakich jest obecna w wielu dziełach Sitchin, a także streszczana i omawiana w wielu miejscach w Internecie. Zasadniczo, historia brzmi tak: Około 450,000 lat temu, Alalu, władca Anunnakich z Nibiru uciekł z planety na statku kosmicznym i znalazł schronienie na Ziemi. Odkrył, że jest na planecie bogatej w złoto, które Nibiru potrzebuje, aby ochronić swoją atmosferę przed procesem zmniejszania. Zaczęto wydobywać ziemskie złoto, a także rozpoczęły się polityczne walki Anunnakich o władze. Potem około 300,000 lat temu zdecydowały stworzyć rasę robotników przez genetyczną manipulację naczelnych ssaków. Rezultatem tego, było powstanie homo sapiens – nas. Jakiś czas później władza na Ziemi została oddana ludziom, a Anunnaki opuściły naszą planetę, przynajmniej na jakiś czas. Sitchin wplata tę historię i nie tylko tą w opowieści o pierwszych bibliach i historie o antycznych kulturach, szczególnie Egipcjan.

Jest to zapierająca dech w piersiach opowieść, a przynajmniej tak możemy powiedzieć. Większość historyków, antropologów i archeologów uważają ją za sumeryjski mit. Jednak prace Sitchin stworzyły grupę naukowców, którzy uważają tą opowieść za prawdziwą. Część z nich, których domysły rozprzestrzeniają się szybko poprzez Internet, twierdzą, że powrót Nibiru jest bliski – możliwe, że tak bliski jak lata 2003 – 2013!

Gdzie jest Nibiru i kiedy nadejdzie?

Nawet dominujący w dziedzinie astronomii naukowcy długo dyskutowali na temat tego, czy możliwe jest istnienie nieznanej planety – Planety X – gdzieś poza orbitą Plutona, która zaliczałaby się do anomalii, które odnotowali w orbitach planet Neptuna i Urana. Jakieś niewidoczne ciała, które wydają się oddziaływać na nie. Odkrycie było opublikowane 19 czerwca 1982 w gazecie „New York Times”:

Coś nieznanego, poza najdalszym zasięgiem znanego układu słonecznego oddziaływuje na planety Uran i Neptun. Grawitacyjna siła zaburza dwie, gigantyczne planety powodując niezgodności na ich orbitach. Siła sugeruje obecność oddalonego i niewidocznego dużego obiektu, czyli długo szukanej dziesiątej planety. Astronomowie są tak pewni istnienia nowej planety, że od razu ją nazwali „Planeta X – dziesiąta planeta”.

Powołując się na różne historie, anomalne ciało po raz pierwszy zostało spostrzeżone przez IRAS (Infrared Astronomical Satellite) w 1983 roku. The Washington Post napisał wtedy o tym: „Ciało niebieskie, prawdopodobnie wielkości Jupitera zostało odnalezione w kierunku konstelacji Oriona przez orbitujący teleskop, w której była obecna amerykańska załoga. Tajemnicze w tym obiekcie jest to, że astronomowie nie wiedzą czy jest to planeta, gigantyczna kometa, pobliska protogwiazda, która nigdy nie była na tyle gorąca, aby przeobrazić się w gwiazdę, odległa, dopiero, co formująca się galaktyka, czy galaktyka tak pogrążona w ciemnym pyle, że światło gwiazd nigdy nie jest i nie będzie w stanie się przebić.”

Zwolennicy Nibiru twierdzą jednak, że IRAS, tak naprawdę, spostrzegła wędrującą planetę.

Jakie będę efekty przybycia Nibiru na Ziemi?

Jak powiedziane wcześniej, grawitacyjne przyciąganie planety wkraczającej w wewnętrzny układ słoneczny spowoduje dogłębne efekty na inne orbitujące ciała, wliczając w nie Ziemię. Historia Anunnakich twierdzi, ze poprzednie pojawienie się Nibiru było odpowiedzialne za tzw. „Wielką Powódź”, o której mowa w księdze rodzaju, podczas której, prawie całe życie na naszej planecie zostało zniszczone. Cofając się w czasie jeszcze bardziej, niektórzy badacze, drążący ten temat podejrzewają, że Nibiru raz nawet zderzyła się z Ziemią tworząc pas asteroidów i powodując ogromne „dziury” na naszej planecie, które teraz wypełnia ocean.

Mark Hazelwood i inni mówią, że Ziemia będzie miejscem wielu naturalnych katastrof kiedy nadejdzie Nibiru. Powodzie, trzęsienia ziemi, erupcje wulkanów, zmiany biegunów itd. będę częste, silne i surowe. Hazelwood mówi, że: „tylko parę milionów ludzi przeżyje.” Inna strona twierdzi, że grawitacyjne przyciąganie może nawet zatrzymać rotację Ziemi na parę dni, będą to tzw. „Dni ciemności”, zapowiedziane w Biblii.

Niektórzy z badaczy Nibiru przywołują także przepowiednie Edgara Cayce, który uważał, że niedługo ludzie będą cierpieć z powodu ogromnych zmian na Ziemi związanych ze zmianą biegunów. Oczywiście, także według kalendarza Majów koniec świata przyjdzie w grudniu 2012, czyli w momencie, kiedy podejrzewa się kolejne nadejście Nibiru.

Astronomowie i inni specjaliści, którzy powinni wiedzieć o takich sprawach nie podają publicznie swojego zdania na temat nadchodzącego ciała wielkości planety. Najwyraźniej, nie wykryli nic takiego. Ci, którzy wierzą w kolejne nadejście Nibiru mówią natomiast, że naukowcy wiedzą o tym i próbują to ukryć.

Kto ma rację, czas pokaże.

Źródło: http://paranormal.about.com/library/weekly/aa021102a.htm
Luźne tłumaczenie: kp_ziom

Busst
30-05-2008, 13:47
Koniec świata miał być już kilka razy...
I co? I jajco...
Nie wierzę i nie uwierzę.
Możliwe jest tylko jeden przypadek końca świata.
Rok 2012, EURO w Polsce i na Ukrainie.

xD Lukki xD
30-05-2008, 13:54
Tak... ja już przeżyłem kilka końców świata, one nie są takie straszne! :D
Sranie w banie OT CO! Jeden puścił plote, a wszyscy pociągnęli za sznurek.

Elvan
30-05-2008, 14:19
Wiedziałem. Majowie obliczyli, że w 2012 roku Polska i Ukraina będą robić EURO. Wiedzieli, że nie zdążą ze stadionami i drogami, więc postanowili nie przynosić nam wstydu i rozpieprzyć ziemię. To przykre.

Hokeistaaa
30-05-2008, 15:02
Bardzo teroetyczne, wiarygodne wniuski, ale ja w to nie wieżę, miało być juz tak kilka razy, i co-GÓWNO.

Psujekbanned
30-05-2008, 15:11
#Up
Na wszystkie poprzednie końce świata nie było dowodów. To był tylko ludzki wymysł. Teraz jest tyle dowodów że, aż głowa boli.

#Topic
Pisałem tematy tego typu przed czyszczeniem forum.

Ja już nie wiem co o tym myśleć.
Z jeden strony są dziesiątki dowodów że koniec świata nastąpi w 2012 roku, dokładnie 21 lub 22 grudnia. Chrystus w którego gorąco wierzę powiedział że przyjdzie na Ziemię podczas mroźnej i strasznej zimy. Będą pioruny itd.
Jest także coś takiego jak "7 objaw końca świata" czy jakoś tak.
Wiem że 5 już się sprawdziło, reszta jeszcze nie.
Te dwie ostatnie to jak dobrze pamiętam, śnieg w lato i stado szarańczy buszujące po całym globie.

Z drugiej strony za prosto byłoby wiedzieć kiedy nastąpi koniec świata.
Sam Bóg powiedział "Nie znacie daty, ani godziny".

Poczekajmy do 2012 roku, a wszystko się okaże.

#Down
Gdzie wstąpi? Chyba chciałeś napisać zstąpi. W grudniu chyba jest śnieg, prawda? Więc o co Ci chodzi?
A tak nawiasem mówiąc Bóg Ojciec(Bóg który stworzył ziemię), Syn Boży(Jezus Chrystus), Duch Święty, chyba nie trzeba tłumaczyć to jedna i ta sama osoba. Inaczej mówiąc Trójca święta. I nie Brat Pio tylko ojciec Pio.

#Ikki
Mylisz się... Nostradamus przepowiedział że Koniec Świata będzie na początku XXI wieku. Jak widać jest początek XXI, 8 lat to nie dużo w porównaniu do 1000. Jak czytasz to czytaj dokładnie ;]

#Pele
Nie forum paranormal, ale temat tego dotyczy więc można pisać co komu się podoba.

Hokeistaaa
30-05-2008, 15:21
@UP

Z jeden strony są dziesiątki dowodów że koniec świata nastąpi w 2012 roku, dokładnie 21 lub 22 grudnia. Chrystus w którego gorąco wierzę powiedział że przyjdzie na Ziemię podczas mroźnej i strasznej zimy. Będą pioruny itd.
Nie, bo Brat Pio miał widzenie, w którym Pan Bóg Bądź, Pan Jezus, mówił Ojcowi Pio, że wstapi w śniezny dzień.

Verrier 2.0
30-05-2008, 20:22
Nie moze byc konca świata, bo organizujemy Euro ! :D

Tak na poważnie to ja już nie wiem czy mam w to wieżyc ... Niby jest na to tyle dowodów (a ile jest dowodów na to, że np. Tupac żyje?) , a z drugiej strony ile mialo juz byc końców świata ? 5 ? W 2000 roku chyba komputery mialy zwariowac czy coś takiego ....

Ikki
30-05-2008, 21:18
@Psujek
Mówisz, że na żadne inne nie było dowodów jednak się mylisz tak mi się wydaje.
Miał być koniec świata w 2000roku bo Nostradamus tak przepowiedział, a był to wielki jasnowidz jednak co? Dalej żyjemy. Miał być jakoś chyba 6. czerwca 2006 bo wyszło 666, jednak dalej żyjemy. A jakie są dowody na to, że właśnie w 2012 roku ma być koniec świata? Majowie tak przepowiedzieli? Może im zabrakło kamieni na liczydłach i dlatego podali taką datę.

Ogólnie mówiąc nie wierzę w to, że będzie koniec świata. Wierzę w Boga i tak jak napisałem, powiedział on, że nikt nie zna dnia ani godziny. W ogolę myślę, że to jakaś propaganda tak samo jak cukier miał mocno drożeć xD

Flly
31-05-2008, 00:39
ja też już dużo czytałam na ten temat i sądzę że bardzo możliwe z tym końcem świata wkońcu spełni się ta przepowiednia
ja słyszałam o 20.12.2012

Cimek
31-05-2008, 09:22
Jedni mówią ,że koniec świata będzie w 2012 roku ,ale Ja wierzę że nie ponieważ
naukowcy (astronomowie ) odkryli ,że nasza planeta zostanie przyciągnięta przez słońce i sie wszystko roz**bie no ale trudno. Napewno My wszyscy z tego forum przynajmniej nei dożyjemy do końca świata nie ważne kiedy on nastąpi.
Możliwe ,że dożyją nasi potomkowie lecz nic nigdy nie wiadomo .

@offtop (sory za niego)
Pan Bóg to jest zwykła bajeczka ... z naukowego pkt widzenia nie może istnieć .
Uważam siebie za katolika jednak i tak wiem ,że Pan Bóg nie istnieje co nie zmienia faktów ,że Jezus nie istniał i że nie miał zońy i potomków (był żydem)

Pomyśl a się domyślisz o co mi chodziło .

Pele
31-05-2008, 10:15
po 1
To NIE jest forum paranormal.
po 2
Koniec swiata bedzie wtedy gdy zginiesz.

Zieniu07
31-05-2008, 12:15
Pamietam! dokladnie w dniu mojej komuni mialbyc koniec swiata, nie bralem tego pod uwage bo bylem jeszcze malutki:D ale nastepnego dnia mamuska sie z tego smiala:D to bylo w 2000r ale nie pamietam jaki miech i dzien:/

Gorn Nanib
31-05-2008, 14:16
Po głębokiej analizie doszyłem do wniosku , że rok 2012 nie będzie żadnego końca świata . Sądzę , że rząd światowy (UE , Unia północno-amerykańska) sfabrykuje atak UFO bo tylko wtedy ludzie będą gotowi zgodzić się na wszytko co rząd zaproponuje . Tak naprawdę sami stajemy się niewolnikami własnych słabości . Ponieważ teraźniejszy człowiek UFO rozparza jako zagrożenie i niebezpieczeństwo , a nie jako wyzwanie ...

Przemyślcie to .

smerfus
31-05-2008, 14:31
Poczytaj Biblie jaki jest Koniec Swiata !!! Apokalipsa Swietego Jana Ostatnia z Ksiag w Pismie Swietym
a nie pierdol jakis smentow ....
Pozdrawiam

Gorn Nanib
31-05-2008, 14:52
Smerfus , jeżeli ktoś tutaj nie czytał apokalipsy św. Jana , to właśnie Ty . W apokalipsie piszę , że wszelkie zło rozpocznie się w mieście na 7 wzgórzach , gdy ponownie powstanie Imperium Rzymskie (UE) . Nic o 2012 . Więc Smerfus najpierw sam się przygotuj merytorycznie zanim coś napiszesz .

Tre Cool
31-05-2008, 17:43
Ja słyszałem kilka da. 31 Maja 2012. No jak to Majowie obliczyli, to co, ma się w Grudniu świat rozpieprzyć?
Inna wersja to właśnie 24.12.2012. Kox.

Jeszcze inna wersja, to 2 Kwietnia 2137 roku o 21.37... Ale to już mi powiedział kumpel : D

Szczerze? Głupota. : )

#down
Ale głupoty gadasz ; ]

Kavvsonek
31-05-2008, 20:49
Ehh ja mysle ze to jednak prawda. Swiat musi sie kiedys skonczyc 5 z 7 objaw konca swiata sprawdzonych. Wszystko sie moze zdazyc... Chociaz niechce umierac w wieku 17 lat.

Wiceps-Biceps
31-05-2008, 21:06
Jak to mama zawsze mówi:
Pierdolenie o Szopenie!
Nikt nie wie kiedy nastąpi koniec świata...
Tylko sam Bóg to wie.

*Poziomek*
31-05-2008, 21:14
Ile już końców świata miało być??
Nadszedł jakiś?
NIE!
Co się stanie w 2012 roku?
GÓWNO!!
Koniec świata nastąpi za setki milionów<a nawet miliardów , nie pamiętam już> lat gdy nasze słońce wybuchnie przemieniając się w błękitnego karła .
No oczywiście koniec świata na ziemi xd
Bo jeśli kosmos jest nieskończony to i cywilizacji i Jasiów Śmietan jest nieskończenie wiele .

@down
Nie ma za co
I tak każdy pisze to samo xD

Master Code
31-05-2008, 23:41
Koniec swiata bedzie bedzie lecz za jakies + -5 mlrd lat
poniewaz słonce sie tak jakby wyczerpie i wybuchnie bo braknie mu helu czy cos takiego dawno to ogladalem i od wielu osob slyszalem a w 2012 nie wierze bo w chooy razy juz mial byc koniec swiata
@Up
Sry nie przeczytalem twojego postu do konca ;/ wybacz

Daaron
01-06-2008, 02:15
Apokalipsa według św. Jana jak będzie to na pewno taka jaką nam przepowiedziano:

1 I ujrzałem innego potężnego anioła, zstępującego z nieba, obleczonego w obłok, tęcza była nad jego głową, a oblicze jego było jak słońce, a nogi jego jak słupy ogniste, 2 i w prawej ręce miał otwartą książeczkę.

7 A gdy dopełnią swojego świadectwa, Bestia, która wychodzi z Czeluści, wyda im wojnę, zwycięży ich i zabije.

A dwudziestu czterech Starców, zasiadających na tronach swych przed tronem Boga, padło na oblicza i oddało pokłon Bogu, 17 mówiąc: "Dzięki czynimy Tobie, Panie, Boże wszechmogący, Który jesteś i Który byłeś, żeś objął wielką Twą władzę i zaczął królować. <--Chodzi tu chyba o największych władców świata min Prezydenta U.S.A Rosji itd

I ujrzałem Bestię wychodzącą z morza, mającą dziesięć rogów i siedem głów, a na rogach jej dziesięć diademów, a na jej głowach imiona bluźniercze.
<--- Ten kto czytał testament wie o jakich imionach mowa ja tego nie napisze bo to na prawde złe

Bestia druga, czyli Fałszywy Prorok, na usługach pierwszej <---Fałszywy prorok czyżby benedykt XVI? A może następny z Papieży?

11 Potem ujrzałem inną Bestię, wychodzącą z ziemi: miała dwa rogi podobne do rogów Baranka, a mówiła jak Smok. <-- Smok to bestia stworzona do złych celów to zła istota nie jak niektórzy myślą że, dobra

I wreszcie...

6 Potem ujrzałem innego anioła lecącego przez środek nieba, mającego odwieczną Dobrą Nowinę do obwieszczenia wśród tych, którzy siedzą na ziemi, wśród każdego narodu, szczepu, języka i ludu. 7 Wołał on głosem donośnym: "Ulęknijcie się Boga i dajcie Mu chwałę, bo godzina sądu Jego nadeszła. Oddajcie pokłon Temu, co niebo uczynił i ziemię, i morze, i źródła wód!"

1 Potem posłyszałem donośny głos ze świątyni, mówiący do siedmiu aniołów: "Idźcie, a wylejcie siedem czasz gniewu Boga na ziemię!" 2 I poszedł pierwszy, i wylał swą czaszę na ziemię. A wrzód złośliwy, bolesny, wystąpił na ludziach, co mają znamię Bestii, i na tych, co wielbią jej obraz. 3 A drugi wylał swą czaszę na morze. I stało się ono krwią jakby zmarłego, i każda z istot żywych poniosła śmierć - te, które są w morzu.

Z resztą sami czytajcie była też mowa że, zejdzie na ziemie siedmiu jeźdźców na białym ma być Jezu na czarnym szatan pozostałych nie znam ale stoczą oni pojedynek. Będzie widowisko mam nadzieję że, coś w końcu się stanie za moich czasów bo chce mieć piękną śmierć.

Do wyznawców teori Darwina:

Bóg może istnieć a to że, nie potraficie tego zrozumieć to nie moja sprawa. Według was to nie możliwe że, z Adama i Ewy cały świat powstał... takie myślenie jest dla kretynów to jest metafora Adam = męszczyźni Ewa = kobiety, Kain i Abel = Źli i dobrzy ludzie. Czytajcie dalej to gówno to ta cała BOMBA która stworzyła galaktyke i to że my byliśmy kiedyś małpami na pewno rozwali wam łby. Mnóstwo rzeczy to przenośnia np. teksty zamieszczone powyżej.

Pozdrawiam
Daaron

Ikki
01-06-2008, 10:16
Proponuje zamknąć ten temat, bo wiele dzieci jeszcze tutaj nie dojrzało psychicznie i mogą się wystraszyć końca świata i same popełnią samobójstwo, bynajmniej z tego co słyszałem część ludzi wystraszyła się końca świata w 2000r oku, że popełniło samobójstwo. Koniec świata miał być w 2000roku bo coś tam czytałem, że Pan Jezus miał wstąpić na ziemię po 2000 latach od swojej śmierci, więc lepiej zamknijmy i usuńmy ten temat

salata sorc
01-06-2008, 10:30
no racja ikki czy jak ci tam sam sie troche wystraszylem ale poczytalem dalej i doszedlem do wniosku ze i tak umrzemy wiec czy szybciej czy puzniej to jedno i tos samo ;p porosze o zamkniecie tematu i usuniecie go

EsSaΥ
01-06-2008, 13:00
bo wiele dzieci jeszcze tutaj nie dojrzało psychicznie i mogą się wystraszyć końca świata

no racja ikki czy jak ci tam sam sie troche wystraszylem

No to gratuluję inteligencji. :)

//

I tak temat zostanie zamknięty, jak moderator się w nim wypowie, bo 'już będziecie po sobie tylko powtarzać' ;)

$Topic
Szczerze, to wg mnie to nie prawda, ale pożyjemy - zobaczymy :D

Maatini Żałosny Ogryzek
08-06-2008, 23:12
Koniec świata i tak kiedyś nadejdzie ale kiedy tego nikt nie wiem ....

A skąd wiem że nadejdzie wszystko ma swój koniec i początek i tak będzie też ze światem jak już powstał to też musi sie skończyć proste i logiczne...

Słyszałem że za 100lat wyginie 50% istot żywych na skutek globalnego ocieplenia a za kilak set lat woda podwyższy sie o 100% ale to są tylko domysły... A w 2012 nic nie będzie tylko polska będzie mistrzem świata .. Chodź po tym meczu z niemcmi z tym (wolejem) Krzynówka :< hmmm..

Sexi Lola
09-06-2008, 08:37
Ja myśle że koniec świata nastąpi za bardzo bardzo długo -.-:cool:
i tak jak pan 2@up- PIERDOLENIE O SZOPENIE ;P

Malkin
09-06-2008, 09:55
Koniec siwta, miał byc co 10 lat~ , i co? Nie ma nic, tak samo nie będzie nic w 2012, to są głupie pogłoski.

Quiet v 2.0
09-06-2008, 10:20
Z przyczyn technicznych, koniec świata chwilowo odwołany.

I tak w końcu umrzemy, teraz czy za 50 lat xd. Nie wiem kiedy bedzie koniec świata i czy w ogóle będzie. W każdym razie fajne opowiadanko :)

Pozdro
Quiet

Gazownik
09-06-2008, 12:11
KONIEC SWIATA ZGINIEMY..

Idzcie poruchac dizewczyny z klasy. Bo nie bedzie okazji wiecej!!!!

HAHAHAHA KONIEC SWIATA!! NADCHODZI

Ferinik Der Fres
09-06-2008, 13:15
człowieku,
koniec świata będzie jak słońce sie wypali
lub księrzyc wyleci z orbity <przewidziane wczesniej>
a w roku 2012 to mogą być ataki nukrealne i BYE BYE!