View Full Version : Ko?ció?.
Psujekbanned
30-05-2008, 15:44
Witam
Chciałbym poznać wasze zdanie na temat kościoła katolickiego.
Ja osobiście tak jak powiedział mój dobry kumpel: "W Boga wierzę, ale w kościół nie..."
Bóg... on na pewno istnieje i bardzo w to wierzę. Lecz kościół to ścierwo...
Kościół moim zdaniem powinien przyciągać ludzi, a nie odpychać.
Mnóstwo osób chodzi do kościoła bo musi. Chodzę do kościoła bo mi rodzice karzą... W kościele nie ma nic ciekawego, monotonne kazania, cały czas o tym samym. Świątynia w XXI wieku to "dom" pedałów, homoseksualistów, złodziei i egoistów(czyt. księży). Ksiądz cały czas powtarza żeby nie uprawiać seksu przed ślubem, że ksiądz nie może z żadną kobietą nigdy... A tu co? Proboszcz w mojej parafii ma dziecko(czyt. organiste), a drugi ksiądz ma dziewczynę z którą sie całował...
To jest popierdolone i chore...
Współczuję starszym babciom, rodzicom i wszystkim innym którzy dają się nabrać na głupie gadanie księży.
Sorry za słowo "popier*****e", ale mnie poniosło.
Są różni księża... Ci z powołania i Ci bez powołania. Ja spotkałem w swoim życiu tylko tych bez powołania. Zależy im tylko na pieniądzach i na tym żeby im było jak najlepiej.
Z tego co mi wiadomo ksiądz powinien żyć w ubóstwie. Jak myślicie, jeżeli księdzu nie płaciliby w szkole za naukę religii to uczył by jej? -Wątpie...
Dlaczego do cholery księża nie biorą przykładu z Papieża Jana Pawła II? JPII miał tylko 2 pary butów.
Większość ofiar oddawał biednym, odprawiał msze za darmo kiedy był jeszcze księdzem/biskupem.
Proszę komentować.
#Majorek 997
Sam jesteś tępym dzieckiem... Piszę to co myślę, nikt i nic tego nie zmieni, zwłaszcza takie coś jak Ty.
Nie napisałem że nie wierzę w Boga. Do Boga się modlę i zazwyczaj mi pomaga. Więc nie ma sensu chodzić do kościoła. Pójdę do kościoła, a to tak samo jakby mnie w nim nie było.
#JaCkAsS
Dobra, jak wiadomo kościół to "dom" Boga.
Więc zadam wam jedno pytanie: Idąc do kościoła idziecie do tych ludzi co tam są? Do księży? Czy do Boga?
Wiem że są takie ku*ewskie kreatury z niektórych księży, ale to nie do nich idziecie, więc nie szukajcie wymówki tylko po to żeby sobie wytłumaczyć dlaczego nie chodzicie do kościoła. Mi się wydaję że poprostu z lenistwa, tak jest napewno. Jakbyście szli spotkać się z Bogiem to byście szli nie patrząc na księdza, ani na tych ludzi co tam są.
Idąc do kościoła musisz słuchać tego co gadają księża, bo przecież uszów sobie nie zatkasz. Więc lepiej iść do kościoła gdy kościół jest pusty.
#fR33
Moją wypowiedzią nie chciałem urazić was, bo powiedziałeś że kościół tworzą ludzie. Księża odpychają ludzi i jak powiedziałem wcześniej powinni ich przyciągać.
Jeżeli uważasz że kościół jest taki dobry, niewinny(można wywnioskować z Twojej wypowiedzi) to dlaczego np. jeżeli ktoś zadaje pytanie księdzu: "dlaczego inni ludzie się modlą do Allaha?". Ksiądz odpowiedział: no bo mają innego Boga.
Jeżeli ktoś zna 10 przykazań Bożych to powinien wiedzieć że Bóg jest tylko jeden. Powinniśmy się jednoczyć w modlitwie z innymi narodami, wiarami. Powinniśmy się modlić do jednego, wspólnego Boga!
Jeżeli ksiądz powtarza ciągle że na świecie będzie coraz lepiej, to dlaczego jest coraz gorzej? Wytłumacz mi to bo ja tego nie potrafię zrozumieć... Mówi że będzie coraz mniej wojen, a tu co? Wojen jest coraz więcej i nie widać ich końca.
#KodeX
W pełni zgadzam się z Twoją wypowiedzią.
Kościół powinien być wesoły, pełen emocji itd. Widzieliście kościoły w USA? Gdzie msze odprawiają czarno-skurzy księża. Jest przede wszystkim wesoło, każdy wychodzi z kościoła z wielkim "smajlem" na buzi. No u nas też wychodzą z uśmiechem ale chyba z tego powodu że msza się już skończyła.
#EDIT
Ale wy dziwni jesteście... Rozmawiamy o kościele... Chodzicie do niego, czy nie? Dlaczego chodzicie/nie chodzicie?
Jeżeli chcecie rozmawiać o Bogu to zróbcie drugi temat "Bóg" i tam możemy porozmawiać o Bogu...
#smerfus
Posluchajcie czy kiedys w waszym zyciu sie wydarzylo cos takiego niespodziewanego cos co was zmienilo jesli tak to byl to BÓG.
Skąd wiesz że to Bóg, a nie poprostu zwykły przypadek? Masz dowody na to, że to był Bóg? Nie...? Więc nie pisz rzeczy o których nie masz pojęcia...
Rozumiem, wierzysz w Boga, ja też w niego wierze, koledzy wierzą, rodzina wierzy itd. ale my tu rozmawiamy o kościele, a nie o Bogu.
#Pyzia
Polska to wolny kraj więc możemy rozmawiać o czym chcemy.
Jeżeli uważasz że wiara to indywidualna sprawa każdego człowieka to się nie wypowiadaj w tym temacie.
Jeżeli modernatorzy zamknęli by ten temat, świadczyłoby o tym że na forum APO panuje komunizm...
Ewidentnie zamykam ten temat. Robi się tutaj spam, co was obchodzi kto w kogo wierzy? Jak ktoś tam powiedział każdy ma wolną wole.
Do tych co obrażają boga:
Robicie tak samo jak ja bym obrażał waszych rodziców, dla nas katolików Bóg jest ojcem, dlatego wypraszam sobie przekleństwa i wyzwiska w jego stronę.
//Layer
Fee conte
30-05-2008, 15:49
Dokładnie, to samo na religii. :< Tak się czasami zastanawiam po kiego te pieśni, przecież to jak jakaś sekta. Starają się wmówić, że 'Jezus jest i chuj', czytają po raz X-ęczny to samo kazanie.
Żal ich wszystkich, czyt. księży.xd
Majorek 997
30-05-2008, 15:51
wasi ksieza sa moze chorzy ale u nas w zakopanem sa prawdziwi katolicy .....
jestes tepym dzieckiem .....lecz jesli dorosniesz moze poczujesz moc kosciola........
zrobiles kiedys rachunek sumienie ????zal za grzechy????????
poszles kiedys z wlasnej woli do kosciola???
gdybys posluchal prawdziwego goralskiego kazania poczulbys to
zobaczymy jak przyjdzie sadny dzien
eeeeedit
w zakopanem w kosciele jest na mszy jest caly kosciol a jak pojechalem nad morze nie bylo nikogo ....no moze 20-30 osob ....wiec nie dziwie sie wam ale i tak zal mi was cxddd
~Helian~
30-05-2008, 15:55
mogłeś zrobić sondę kto chodzi do kościoła xD
^Nie ze dostane warna xD
Ja tam może i w Kościół wierzę. Nie mam takich sytuacji jak Ty psujek [xD] wymieniłeś. Ale to chyba prywatna sprawa, nie ? :]
Prosto z Podziemia
30-05-2008, 16:29
Ja osobiscie jebie na ksiezy niech spierdalaja, ostatni raz w kosciele bylem na bierzmowaniu czyli jakies 3 miechy temu, a kosciół powinno opodatkowac bo zal ksieza maja za duzo kasy je**ne sku**ysyny oto moje zdanie ;>
@Majorek 997
za duzo sie nasłuchales radia maryja... "pijany ksiadz znow dotykal dzieci"
Dobra, jak wiadomo kościół to "dom" Boga.
Więc zadam wam jedno pytanie: Idąc do kościoła idziecie do tych ludzi co tam są? Do księży? Czy do Boga?
Wiem że są takie ku*ewskie kreatury z niektórych księży, ale to nie do nich idziecie, więc nie szukajcie wymówki tylko po to żeby sobie wytłumaczyć dlaczego nie chodzicie do kościoła. Mi się wydaję że poprostu z lenistwa, tak jest napewno. Jakbyście szli spotkać się z Bogiem to byście szli nie patrząc na księdza, ani na tych ludzi co tam są.
Kościół katolicki jak każdy inny. Nie wierzę w Boga. Nie chodzę do kościoła( po co ? )
Rodzice czasami mówią: "A w kościele byłeś?". Krótko odpowiadam: "A Wyście kiedy byli?"
Na tym temat się kończy. Mieszkamy (na razie) w demokratycznym kraju i możemy wybrać sobie wiarę. Ja wybrałem.
Witam.
Pozwolę sobie tutaj napisać co znalazłem na internecie na temat Kościoła, wiary Bożej lub dokładniej Bilbi.
Wiem, że nikomu się tego czytać nie będzie chciało ale możecie sobie odpuścić na chwile expienie, postać w trainerach i przeczytać!
Wzystkie cytaty pochodzą z BIBLII, możecie je znaleźć w swoich BIBLIACH W DOMU!.
Stary testament to istny przekaz nienawiści:
Księga Jeremiasza 30:10-11 (http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=671&werset1=10&werset2=11#W) Bóg obiecuje że zgładzi wszystkie narody oprócz Żydów
Księga Powtórzonego Prawa 19:1 (http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=1400&werset=1#W1) Kolejne przesłanie Boga
Księga powtórzonego prawa 20:10-15 (http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=1401&werset1=10&werset2=15#W) mocne co?
Księga Izajasza 13:15-19 (http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=485&werset1=15&werset2=19#W) a to jest już szczyt brutalności
Księga Jozuego 10:11 (http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=1122&werset=11#W11) Bóg bombarduje kamieniami ludzi~_~
Księga Jeremiasza 19:8-9 (http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=660&werset1=8&werset2=9#W) Bóg rozpierdala kolejne miasto i morduje kolejne setki niewinnych
Księga Ezechiela 5:8-13 (http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=709&werset1=8&werset2=13#W) Tego jest na prawdę od cholery w Starym testamencie.
Księga Jeremiasza 19:15 (http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=660&werset=15#W15) na prawdę od cholery
Księga rodzaju 6:7 (http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=6&werset=7#W7) - Wszechwiedzący Bóg uznał, że ludzie są źli i postanowił zabić wszystkich oprócz Noego. Pytanie, dlaczego Bóg wiedząc(jest wszechwiedzący), że ludzie będą źli stworzył ich? Żeby ich zabić?
Księga rodzaju 11- Bóg miesza ludziom języki, żeby nie mogli skończyć budowy. Kompletnie bez powodu!! Czemu wszechdobry i wszechwiedzący Bóg stworzy bariery językowe, które doprowadziły do setek wojen?
Księga rodzaju 19 (http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=11) Wszechdobry Bóg zaczyna niszczyć miasta i mordować całą ludność, która nie wierzy w niego. Pytanie, czy dobry Bóg tak postępuje?
Księga rodzaju 22:1-2 (http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=19) - Bóg każę Abrahamowi złożyć własnego syna w ofierze. Dodajmy może, że Abraham kochał swojego syna ponad życie. Co prawda, gdy ten miał go już zabić Bóg zmienił zdanie. Pytanie, po co wszechmogącemu ofiary z ludzi? Czemu Bóg torturuje psychicznie swoich wyznawców? Przecież jest wszechwiedzący wie, że Abraham w niego wierzy.
Księga wyjścia 7:1-5 (http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=57&werset1=1&werset2=5#W) Bóg zapowiada, że będzie zsyłał plagi i nieszczęścia na Egipcjan za to że Faraon nie zgodzi się wypuścić Żydów. Małe, ale sam mówi, że uczyni "serce faraona nieustępliwym", czyli defakto będzie mordował Egipcjan z premedytacją i z własnej przyczyny, bo przecież mógł uniknąć wszelkich plag (w tym mordu dzieci), gdyby po prostu nakazał faraonowi wypuścić Żydów, ale Bóg najwyraźniej chciał rozlewu niewinnej krwi.
Księga wyjścia 12:36 (http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=62&werset=36#W36) Bóg przeczy własnemu przykazaniu nie kradnij.
Księga wyjścia 20:5 (http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=70&werset=5#W5) Bóg jest zazdrosny. Pytanie, czemu usilnie cały kler twierdzi, że jest dobrym Bogiem?
Księga wyjścia 21:1-10 (http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=71&werset1=1&werset2=11#W) Prawo niewolnicze. Pytanie, czy dobry Bóg nie ma nic przeciwko niewolnictwu? Czy stworzył ludzi lepszych i gorszych?
Księga Wyjścia 22:17 Bóg każe mordować czarownice. Pytanie, dlaczego dobry Bóg każe zabijać czarownice? Czy to oznacza, że czary i czarownice istnieją? Jeżeli istnieją to po co Bóg je tworzył?(przecież stworzył wszystko)
Księga wyjścia 33:11 Księga Wyjścia 33:20 - Jedna z wielu sprzeczności starego testamentu.
Księga Liczb 15:32-36 (http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=135&werset1=32&werset2=36#W) Bóg wydaje rozkaz (wedle prawa Bożego sprzecznego z przykazaniem nie zabijaj Księga wyjścia31:15) by ukamienować człowieka za pracę w dniu szabatu((teraz niedziela kiedyś sobota)). Pytanie, czy według was powinniśmy zabijać każdego kto pracuje w dzień Boży(teraz niedziela kiedyś sobota)?(364 r. - Na synodzie w Laodycei Kościół zabronił świętowania soboty)
Po przeczytaniu tego,mam mieszane uczucia co do Biblii i ogólnie do wiary chrześcijańskiej co nie zmienia faktu, że w Boga wierze. Będę wierzył i dopiero jeśli ktoś da mi jasny dowód, że tam " u góry" nic nie ma to przestane.
Wiem, że kościół to pogmatwane gówno, które pozwala nazywać się "Kościołem Miłości Bożej", dzisiejszy kościół jest pełen księży dla których liczy się jedynie kasa a także swoje dobro. Wiem, że do kościoła nie idziemy dla księży tylko dla siebie i Boga lecz w pewnym sensie ksiądz to zwierzchnik "Pana". Ostatnio mój znajomy poszedł do księdza aby ten odmówił mszę za jego mame i ojca, którzy obchodzą 40 lecie małżeństwa i usłyszał "Przykro mi za taką sumę nie da się nic zrobić" No to *****, gdzie tutaj jest MIŁOSIERDZIE? Większość ludzi patrzy na księży przez pryzmat Rydzyka czego nie powinno być ale jak się taki ksiądz trafia to sorry.. ale kto go wybrał aby pełnił rolę duchowego? Sam znam kilku księży, którzy z kochankami wybierali się na "miłosny rejs". Ludzie im nawet zdjęcia pstrykli, nagrywali ich a oni dalej pierdolili jaką Jezus im to łaskę udzielił.. Żal.
Na zakończenie jeszcze jedno.
Wkurwia mnie nagonka na wiarę, to jakaś nowa moda teraz, że wszyscy są ateistami? Nie chodzę do kościoła i bluźnię przeciwko Bogu = jestem fajny?
Wstyd.
Pozdrawiam,
ByOuT
Nie wierzę w Boga, ani w Kościół.
Jestem Ateistą i jest mi z tym dobrze.
Znienawidziłem Kościół, gdy ksiądz powiedział, że za 200 zł nie udzieli komunii mojemu kuzynowi.
Wyobrażacie to sobie?! Nie dość, że moja ciocia dała 200 zł na tzw. "tacę", to ksiądz oznajmił, że jest to za mało... :eek:
Nienawidzę ich i tak pozostanie do końca mego życia.
A gdy słyszę o Rydzyku, to mi się rzygać chce... :o
ByOuT i przez to nie wierzę w tego 'Dobrego, dobrodusznego, uczciwego, kochającego Boga'.
Zadałem kiedyś księdzu pytanie: "Jak Bóg jest taki dobry to dlaczego tyle osób zginęło w Biblii ?". Nie potrafił odpowiedzieć*...
*Coś tam się jąkał ; PP
@Edit
Psujek pisze się babciom a nie babcią : P
Moim babciom(chciałbym pogratulować urody).
Z twoją babcią(idę dzisiaj do kina).
@EDIT
Do kurwy nędzy. Kiedy się nauczycie, że wierzyć w coś pisze się przez "RZ" a wieża to taki budynek...
@Down
Uważasz, ze ten kto nie wierzy jest zerem ?
Powiedz mi gdzie on pokazał, że jest debilem ? Przyznając się, że wierzy w Boga, ale nie chce mieć nic wspólnego z kościołem i księżmi ?
Oj kolego mieszasz. Jak ktoś wierzy to jest z tego dumny i z dumą mówi, że kocha Boga/Kościół. Zaprzeczasz sam sobie.
Majorek 997
30-05-2008, 19:49
a tak apropos na chu* ten temat ?chciales przyszpanowac ze jestes zerem?
chciales sie pochwalic swoim debilizmem?
ten kto wierzy powinien byc z tego dumny a nie sie tym chwalic bo wiara i Bog nie do tego sa
Pallseka
30-05-2008, 20:05
Może są tacy księża i tacy... Ja do kościoła idę sie pomodlić do Boga, a nie do księży !!!
Być może jestem wyjątkiem na APO, ale wieże w Boga. popieram arcona w jego wypowiedzi ^^ U mnie na osiedlu też mało kumpli chodzi do kościoła. To nie jest tylko na APO ale i też w życiu codzienym.
Witam
Chciałbym poznać wasze zdanie na temat kościoła katolickiego.
Ja osobiście tak jak powiedział mój dobry kumpel: "W Boga wierzę, ale w kościół nie..."
Bóg... on na pewno istnieje i bardzo w to wierzę. Lecz kościół to ścierwo...
Kościół moim zdaniem powinien przyciągać ludzi, a nie odpychać.
Mnóstwo osób chodzi do kościoła bo musi. Chodzę do kościoła bo mi rodzice karzą... W kościele nie ma nic ciekawego, monotonne kazania, cały czas o tym samym. Świątynia w XXI wieku to "dom" pedałów, homoseksualistów, złodziei i egoistów. Ksiądz cały czas powtarza żeby nie uprawiać seksu przed ślubem, że ksiądz nie może z żadną kobietą nigdy... A tu co? Proboszcz w mojej parafii ma dziecko(czyt. organiste), a drugi ksiądz ma dziewczynę z którą sie całował...
To jest popierdolone i chore...
Współczuję starszym babcią, rodzicom i wszystkim innym którzy dają się nabrać na głupie gadanie księży.
Sorry za słowo "popier*****e", ale mnie poniosło.
Proszę komentować.
Skończ! Rozumiem, że każdy może mieć swoje zdania, ale do pewnego momentu! Do momentu kiedy nie obrażasz uczuć innych ludzi!
Co za pojebane myślenie. Widzisz tylko jebany ogół? Widzisz to co chcesz widzieć!
Myślisz, że skoro u Ciebie ksiądz ma dziecko to w każdej innej parafii również?
Twierdzisz, że kościół to dom pedałów, egoistów, złodziei? Skoro chodzisz do kościoła to powinieneś widzieć, że kościół tworzą ludzie. Skoro nie pasuje Ci twoja parafia to poszukaj sobie kościoła gdzie są wartościowi księża, a jeśli nie pasuje Ci kościół to przestań do niego chodzić.
Na koniec taka złota myśl....
" Przestań widzieć tylko ten jebany ogół, bo każdy jest po części jedyny w swoim rodzaju "
Uważasz, ze ten kto nie wierzy jest zerem ?
Powiedz mi gdzie on pokazał, że jest debilem ? Przyznając się, że wierzy w Boga, ale nie chce mieć nic wspólnego z kościołem i księżmi ?
Oj kolego mieszasz. Jak ktoś wierzy to jest z tego dumny i z dumą mówi, że kocha Boga/Kościół. Zaprzeczasz sam sobie.
Wiesz gdzie się pokazuje debilizm? Kiedy piszę się coś o czym pojęcia się nie ma.
Współczuję starszym babcią, rodzicom i wszystkim innym którzy dają się nabrać na głupie gadanie księży.
To mnie dobiło.
Niech napiszę jak to zajebiście zna życie w wieku ok. 15 lat.
Jaką jest "alfą" i "omegą", że może współczuć osobom, które nabrały się na gadanie księży.
Żałosne.
#ByOuT
Widzisz, ja spotkałem w mojej parafii kilku księży.
Nie każdy mi odpowiada. Widać, który jest powołany przez Boga, a który niestety nie.
To świadczy o tym, że ksiądz jest po prostu człowiekiem. Przejmować się tymi, którzy pełniąc tak poważna funkcję czynią złą? Nie. Jeśli wierzysz to wiesz, że Bóg ich rozliczy.
Ko0oDeeXiiiK
30-05-2008, 22:45
Nie chodzę do kościoła, jestem ateistą. Nie będę chodził do kościoła i udawał pobożnego jak nie jestem tutaj zacytuje
Modli sie pod figurą, a diabła ma za skórą
Wielu ludzi chodzi do kościoła, wierzy w boga, a tak naprawdę są źli dla bliźnich, a przecież nie chodzi o to...
O kościele słyszy się teraz wiele rzeczy, wiec nie wiem co mam myśleć, wiem że księża powinni żyć skromnie a jak jest? Sami wiecie...
#Edit
Jak by w Polsce odprawiali takie msze jak czarni w USA to bym chodził :D
Zajebiści są ich pastorzy, i ta muzyka :)
Nawet nie czytałem żadnego z Waszych postów, bo nie mam zamiaru się wku*wiać:) Podejrzewam, że niektórzy poprzednicy pewnie "śmiali się" z innych religii czy kościoła.. Ok, każdy może mieć swoje zdanie, ale niech je zachowa dla siebie. Kogoś te słowa mogą np. urazić. Oczywiście.. Jest to dział o "Real życiu", ale religia to taki temat, który raczej nie powinien zostać poruszony. Takie jest moje zdanie, jeśli się nie podoba to kiss my ass
Zwróccie uwage jakie miny w kościele mają ludzie. Wszyscy są poważni wszędzie dookoła kamienne twarze spoglądające jakby z góry na ołtarz dlaczego ten smutek? Nie tylko dla tego że, muszą tam siedzieć dla niektórych to nie obowiązek ale, dla tego że, nie wypada... Czy według was Bóg chce was widzieć smutnych zawsze poważnych?? Zamiast smucić się w kościele i opłakiwać ciągle Jezusa powinniśmy cieszyć się że, Pan Bóg nas kocha powinniśmy się radować. Popieram temat dzisiejszy kościół to ścierwo ale nie szata zdobi człowieka w tym wypadku to filary kościoła są zakałą. Zapraszam na msze stowarzyszenia Mamre tam dowiecie się całej prawdy każdy kto tam pójdzie uwierzy może to dziwnie zabrzmi ale tam dzieją się cuda.
Co ty tu wypisujesz normalnie nie wiem co powiedzieć...
Księga Jeremiasza 30:10-11 Bóg obiecuje że zgładzi wszystkie narody oprócz Żydów
Księga Powtórzonego Prawa 19:1 Kolejne przesłanie Boga
Księga powtórzonego prawa 20:10-15 mocne co? Wątpie
Księga Izajasza 13:15-19 a to jest już szczyt brutalności
Księga Jozuego 10:11 Bóg bombarduje kamieniami ludzi~_~ Tak? Kiedy?
Księga Jeremiasza 19:8-9 Bóg rozpierdala kolejne miasto i morduje kolejne setki niewinnych Niewinnych? A jak zabijali Jezusa Chrystusa też byli niewinni nie ;?A my nie mordowaliśmy Boga? Boga w ciele Jezusa Chrystusa?
Księga Ezechiela 5:8-13 Tego jest na prawdę od cholery w Starym testamencie.
Księga Jeremiasza 19:15 na prawdę od cholery
Księga rodzaju 6:7 - Wszechwiedzący Bóg uznał, że ludzie są źli i postanowił zabić wszystkich oprócz Noego. Pytanie, dlaczego Bóg wiedząc(jest wszechwiedzący), że ludzie będą źli stworzył ich? Żeby ich zabić? -A kto powiedział że, Bóg wiedział że, ludzie będą źli stworzył ich i dał im coś co pisze w testamencie duszę a, z duszą ich własną wolę
Księga rodzaju 11- Bóg miesza ludziom języki, żeby nie mogli skończyć budowy. Kompletnie bez powodu!! Czemu wszechdobry i wszechwiedzący Bóg stworzy bariery językowe, które doprowadziły do setek wojen? -Dlaczego? Ponieważ śmieli w ogóle stawiać mu czoła chcieli się zrównać z kimś kto ich stworzył przeczytaj ten cytat i wbij go sobie do głowy "Bóg za dobre wynagradza a za złe karze"
Księga rodzaju 19 Wszechdobry Bóg zaczyna niszczyć miasta i mordować całą ludność, która nie wierzy w niego. Pytanie, czy dobry Bóg tak postępuje?
Księga rodzaju 22:1-2 - Bóg każę Abrahamowi złożyć własnego syna w ofierze. Dodajmy może, że Abraham kochał swojego syna ponad życie. Co prawda, gdy ten miał go już zabić Bóg zmienił zdanie. Pytanie, po co wszechmogącemu ofiary z ludzi? Czemu Bóg torturuje psychicznie swoich wyznawców? Przecież jest wszechwiedzący wie, że Abraham w niego wierzy. To był test człowiek nie jest taki jak Bóg on nie ma takiej wiary każdy człowiek może porzucić Boga schociażby gdy umrze ktoś z rodziny zawsze obwinia się Boga a powinniśmy mu dziękować że, zabiera naszych bliskich do Raju
Księga wyjścia 7:1-5 Bóg zapowiada, że będzie zsyłał plagi i nieszczęścia na Egipcjan za to że Faraon nie zgodzi się wypuścić Żydów. Małe, ale sam mówi, że uczyni "serce faraona nieustępliwym", czyli defakto będzie mordował Egipcjan z premedytacją i z własnej przyczyny, bo przecież mógł uniknąć wszelkich plag (w tym mordu dzieci), gdyby po prostu nakazał faraonowi wypuścić Żydów, ale Bóg najwyraźniej chciał rozlewu niewinnej krwi. - Bóg nie powiedział że, zsyła ich do czeluści piekieł czemu tak zawzięcie siedzisz na fizycznej części naszego życia? Czyżbyś był takim materialistą że, patrzysz tylko na to co działo się z ludźmi skąd wiesz co spotkało choćby Piłata po śmierci? Jeśli ktoś czuje skruche tego co zrobił zostanie mu wybaczony każdy grzech
Księga wyjścia 12:36 Bóg przeczy własnemu przykazaniu nie kradnij. Głupota. Co Bóg może chcieć od ludzi opróćz miłości? Chce tylko wiary chce by ludzie przekonali się że, Bóg potrafi być litościwy i łaskawy
Księga wyjścia 20:5 Bóg jest zazdrosny. Pytanie, czemu usilnie cały kler twierdzi, że jest dobrym Bogiem?
Księga wyjścia 21:1-10 Prawo niewolnicze. Pytanie, czy dobry Bóg nie ma nic przeciwko niewolnictwu? Czy stworzył ludzi lepszych i gorszych? Mam rozumieć że, chodzi ci o czarnoskórych? Bo jeśli tak to nie są to istoty gorsze!! Są tacy sami jak my każdy człowiek jest równy nie ma lepszych i gorszych to biali wymyślili tępienie czarnych co uważam za głupote
Księga Wyjścia 22:17 Bóg każe mordować czarownice. Pytanie, dlaczego dobry Bóg każe zabijać czarownice? Czy to oznacza, że czary i czarownice istnieją? Jeżeli istnieją to po co Bóg je tworzył?(przecież stworzył wszystko) O NIE NIE NIE TU SIE MYLISZ PRZYJACIELU SĄ RZECZY KTÓRYCH NIE STWORZYŁ BÓG JEST JESZCZE KTOŚ, UPADŁY ANIOŁ KTÓRY ZSYŁA NA NAS RÓŻNE ZŁE RZECZY PRZYPOMNIJ SOBIE ILE OKRUCIEŃSTWA NA NASZ ŚWIAT ZESŁAŁ patrzysz tylko na Boga zwróć uwagę na "resztę" Niestety dla nas Bóg jest na tyle Litościwy że, nie powstrzyma go ponieważ mu go żal
Księga wyjścia 33:11 Księga Wyjścia 33:20 - Jedna z wielu sprzeczności starego testamentu.
Księga Liczb 15:32-36 Bóg wydaje rozkaz (wedle prawa Bożego sprzecznego z przykazaniem nie zabijaj Księga wyjścia31:15) by ukamienować człowieka za pracę w dniu szabatu((teraz niedziela kiedyś sobota)). Pytanie, czy według was powinniśmy zabijać każdego kto pracuje w dzień Boży(teraz niedziela kiedyś sobota)?(364 r. - Na synodzie w Laodycei Kościół zabronił świętowania soboty) -Ja tam jeszcze żyję, pracuję i żyje nie raz zdarzyło mi się według mnie to nie Bóg ustalił taki nakaz a jedynie wymysły Pogan któzy także wymyślili święta takie jak Bożę Narodzenie dla POgan był to pewien cykl księżyca, Zajączek bo co Zając ma wspólnego z Bogiem???
Zauważyłem że, bardzo ciężko ci pojąć niektróe rzeczy to jest twój brak wiary. Jakbyś uwierzył zapewne broniłbyś swoich idei ale cóż... A może siedzi w tobie demon który tak bardzo nie pozwala ci uwierzyć załóżmy że, demon ten ma imie... Tibia?
!!sQaua!!
31-05-2008, 07:22
ja chodzilem do kosciola przed komunia. teraz sobie to zlewam. wiare obrzydila mi katechetka w szkole ktora caly czas pierdzieli o jakichs glupotach. w mojej parafii ksiadz proboszcz chyba 2 lata temu zgwalcic dziewczynke. teraz odsiaduje 12 letni wyrok w wiezieniu.
@daaron up
nie wolno pisac w czerwonym kolorze :/
@down
W pana boga wierze ale w kosciol nie, on na serio ja zgwalcil.
Hokeistaaa
31-05-2008, 08:48
w mojej parafii ksiadz proboszcz chyba 2 lata temu zgwalcic dziewczynke. teraz odsiaduje 12 letni wyrok w wiezieniu.
Tak, a w mojej podłozył bombe, gdy ludzie byli w Kościele, i siedzi w więzieniu dożywotnio.
@Topic
Ja nie rozumiem Was, jak można nie wierzyć w Kościół, i w Pana Boga.
Ja wierzę bardzo mocno w Pana Boga, i w Kościół, ja chodzę do Kościoła co tydzień w niedzielę, z całą rodziną.
&Hokeistaaa
Zauważ co Internet robi z ludźmi. Ile osób stało się ateistami przez to że ktoś tam napisał że np. w jakiejś katastrofie Pan Bóg nie pomógł, ale co on ma zrobić? To jest dzieło ludzi nie jego, np. atak na World Trade Center. To wszystko zrobili ludzie.
Wszyscy wytykacie Pana Boga w złych stronach, lecz popatrzcie także w dobrych, poczytajcie o cudach itp, o tych bombach w Hiszpanii co wpadły do katedry i nie wybuchły. Ja osobiście jestem katolikiem i wierzę.
piter-k1
31-05-2008, 09:14
No i Chuj dostane warna a nawet Bana.
W takich sprawach muszę się wypowiedzieć i pojechać bo największych pedałach na tym forum..
Jacy wy ***** jesteście pojebani. Ateiści pierdoleni. Zgadzam się z Byout`em i Hokeissta.
Ale taki Busst pierdolony modereator ateista. Co może Twój kuzynek nie zdążył pójść ze swoimi kumplami do komunii? Musiała ciocia płacić za synka skurwysynka?
JESTEŚCIE POPIERDOLENI jak będziecie umierać będziecie błagać, żeby Bóg Was nie karał..
Szkoda mi Was jebane Ema. Psujek to już w ogóle skurwysyn i pedał a Busst to chuj jebany..
Z resztą mówię to do wszystkich ateistów na tym forum.
Wpadnijcie do lubelskiego gdzie wielu ludzi wierzy w Boga i nikt nie napierdala na księży. Wpadnij do mojej klasy i powiedz, że jesteś ateista (przy okazji zamów sobie karetkę).
CZEKAM NA WARNA!! I ***** CHUJ MNIE TO ZNAM NETYKIETE I JAK KTOS MI COS POWIE ALBO ZBANUJE TO TAKI ***** W TYM TEMACIE SAJGON ZROBIE.
A i nie wiem czy wiecie.. :) poczyatjcie na necie bo takie tematy są karalne.
NARA CHUJE
Mogło obejść się bez przekleństw. Wiem, mnie też ponosiły nerwy jak to czytałem ale napisałem swoją opinię bez przekleństw. Niestety będę musiał ci dać warna.
//Layer
Ko0oDeeXiiiK
31-05-2008, 09:19
#Up
Weź i rzuć sie z okna <prosi>
Wiara to indywidualna sprawa i każdy może mówić co mu się podoba byle kulturalnie.
Widzę że jesteś fanatykiem, wiesz co się dzieje z takimi psycholami jak ty?
Obklejeni bombą wpierdzielają się na ulice, detonują się przy ludziach, i dla nich to święta wojna...
Zal mi cię fanatyku idz na pielgrzyme remixowac Ozone...
#Down
Dziwisz się? co się teraz o kościele słyszy...
Bald Drah
31-05-2008, 10:15
Szczerze wierzę w Boga itd ale uważam że jedynymi osobami naprawde oddanymi Bogu są zakonnicy. Żyją w biedzie, nie mają swoich rzeczy, nie mają pieniędzy i Ora et labora(módl sie i pracuj). A ksiądz to najlepszy zawód robisz co chcesz kasy masz pełno super bryki, własne sprzątaczki itd choć nie wszyscy są tacy.
Ja według wiary chrześcijańskiej nie jestem katolikiem ponieważ wierzę w Boga ale nie praktykuje co w naszej wierze nie może być.
Ps1- Większość z was sie popisuję o ja wierze w to i w to. Szczerze to poprostu taka moda zauważyłem że większość przestaje wierzyć.
Ja tutaj powiem tylko Tyle to nie Instytucja lecz Ludzie Tworza Kosciol !!!
Jesli nie chodzicie do kosciola przez ludzi to jest to idioctwo bo tutaj ma RACJE Arcon ....
I do tego nie ma dla mnie czegos takiego jak olewanie i szukanie wymówki ze nie idziecie do kosciola tylko dlatego ze cos tam gdzies tam ....
Jest to Zalosne !!!Poprostu sie wam nie chce
Jesli chcecie to nie chodzcie nikt wam nie kaze a jesli wam mama kaze to powiedzcie jej ze nie idziecie bo idziecie do kosciola zeby siedizec z tylu i gadac albo jarac gdzies przed kosciolem .... I dlatego nie idziecie a nie walcie w chuja
Jesli chcecie uwierzyc to uwierzycie w Boga bo on jest najwiekszym milosierdziem które kazdemu przebaczy nawet najwieksze grzechy "Chocby Grzech byl jak szkarlat zostanie on wybielony jak snieg" Tak mówi Bóg !!!
Do tego jeszcze powiem ze jesli chcecie zyc naprawde zajebiscie i niczym sie nie przejmowac to ZAUFAJCIE BOGU a od niego wszystko dostaniecie bo kazdego z was kocha najbardziej na swiecie !!!
Jesli w to nie wierzycie poczytajcie pismo swiete tam jest wszystko co jest najwazniejsze !!!
I to jest najmądrzejsza wypowiedź w tym temacie. W 100% się z tobą zgadzam.
//Layer
@Leyer
Wkoncu Moja :))
Wcale_Nie_Rabbit
31-05-2008, 15:24
Był sobie 'buk' zespawał Ziemię. I stworzył peirwszych ziomali. Adaśka i Ewke. Ewka była z żeberka adama, bo koleś miał ich za dużo. I Ewka miała ksywe w puszczy 'żebrak'. Tak powstał świat. Każdy mówi co innego. Bóg nie ma postaci? Polew. Ja nie wierze w boga.. Moje zdanie:
Na religii powiedziałem, że człowiek ewoluował z małpy.
Katechetka powiedziała, że historia kłamie. Ostro w bani ma kobita. Za bardzo pobożna jest.
Dziwie sie, że wielu ludzi mówi tak pewnie o Kościele, Bogu... to co napisał Psujek to czysta prawda. Uczy mnie ksiądz, który nas wyzywa od debili ale i tak nie uważam, że wszyscy tacy są. Proboszcza mam fajnego, nawet ręke podaje ( to tak dla przykładu).
Dlaczego mamy wierzyć w coś, na co nie ma tak jakby dowodów? Jest Biblia ale czy książka może być dowodem na istnienie czegoś nieprawdopodobnego? Zastanawialiście sie czasem, dlaczego Bóg jest w niebie? Bo Ci, którzy kiedyś żyli nie wiedzieli, że w przyszłości (czyt. dziś) będziemy mogli tam polecieć, być tam ! I ktoś sobie powiedział "O tam jest Bóg!", teraz wiemy, że tego "Królestwa Bożego" nie ma tam, to Kościół to przerobił na metafore i dalej na tym zarabia. Odrobinke skomplikowane i chore.
Daaron, mówisz "my"... Ale My nie mordowaliśmy Jezusa, nasze rodziny, społeczeństwa, kraje nie brały w tym udziału. Mamy cierpieć za coś, o czym ledwie słyszymy od "sług Bożych"?. Jeszcze bardziej chore :)
@smerfus
Skoro tak, to skąd sie wziął Bóg? Sam siebie stworzył? Widzisz, to jest bez sensu...
@Edit_part2
Od zawsze czyli od kiedy? Gdzie jest Bóg? Kim on jest? Tak naprawde nic nie wiemy, potrafimy powiedzieć tylko to, co jest zapisane w Bibli, bądź co słyszymy w Kościele. I tu ponawiam swoje pytanie, czy książka może być dowodem na coś nieprawdopodobnego?
@Edit_part3 (zobaczymy do ilu dojdzie ^^)
Wymień 1 rzecz wspaniałą, w której objawił sie Bóg. Tylko nie wymawiaj rzeczy, które są dziełem człowieku. Mamy możliwość kształtowania się, dążenia do własnych pragnień. Wszystko co mamy jest naszym dziełem...
Kościół rząda od nas abyśmy wierzyli w to co niewidoczne, niemożliwe i nieprawdopodobne.
Gorn Nanib
31-05-2008, 15:42
Smerfus , jak widać jesteś chrześcijaninem . Odnośnie Twojego ostatniego postu
co stanie się jeżeli ktoś wierzy w Boga , a nie chodzi do kościoła?
I teraz dodam ostatnia rzecz która mnie wkurwia u was mianowicie :
Poprostu szukacie czegos co moze to zaprzeczyc bo sie tego Boicie !!!
Posluchajcie czy kiedys w waszym zyciu sie wydarzylo cos takiego niespodziewanego cos co was zmienilo jesli tak to byl to BÓG.
Nastepna rzecz na dowód ze on jest Skad sie wzielo wszystko ??
Bóg to stworzyl !!!
Dajmy przyklad niby ewolucja a od czego ona sie zaczela ??
Niby od wielkiego wybuchu a skad sie wziol wybuch ??
Bóg STWORZYL wszystko !!!
Zrozumcie to wkoncu.....
@Gorn Nanib
To znaczy ze jesli Wierzy w niego to dlaczego nie moze mu poswiecic tej chwili czasu dla Niego jesli on powieca nam caly swój czas
@Beren
Bóg Byl zawsze jest i bedzie !!!
Gorn Nanib
31-05-2008, 15:57
@up
Jeżeli BÓG zawsze jest i będzie to co stało się z ludźmi żyjącymi przed Chrystusem ? Miliony osób w piekle ? Oni również wierzyli , ale boga najczęściej utożsamiali ze słońcem . Także nasz Bóg miał początek i będzie miał swój koniec
jak wszystko .
Chrystus byl synem Boga ojca jak bys nie wiedzial ....
Do tego Chrystus byl zeslany na ziemie po to aby ludzie zobaczyli prawdziwego Boga.Bóg byl caly czas i bedzie !!!
Bóg wam dal Wolna wole wiec mozecie wybrac blogoslawienstwo lub przeklenstwo :)
@Gorn Nanib
Ja tutaj powiem tylko Tyle to nie Instytucja lecz Ludzie Tworza Kosciol !!!
Jesli chcecie uwierzyc to uwierzycie w Boga bo on jest najwiekszym milosierdziem które kazdemu przebaczy nawet najwieksze grzechy "Chocby Grzech byl jak szkarlat zostanie on wybielony jak snieg" Tak mówi Bóg !!!
@Beren
Zawsze nie znasz takiego pojecia znaczy ze bez ograniczen czasowych ... w Biblii jest tylko napisane co Bóg chcial nam tylko przekazac !!!
Nie liczy sie tutaj ksiazka tylko to Twoje zycie.Zobacze ile sie w nim rzeczy stalo wspanialych i to jest BÓG !!!
@Gorn Nanib
Przed Chrystusem może ludzie też wierzyli w tego Boga co my i są w niebie.
Wiara nie zaczęła się od narodzin Jezusa, przecież ludzie już wcześniej czekali na przyjście zbawiciela, nie?
Wydaje mi się że pomyliłeś Boga z Jezusem. Jezus jest synem Boga jakby co.
A Bóg jest od zawsze na zawsze.
Gorn Nanib
31-05-2008, 16:05
Z chęciom wybrał bym błogosławieństwo , gdy instytucja jaką jest kościół również wybrała taką drogę .
A poza tym popełniłem grzech śmiertelny więc nie mam się już o co starać :D
@JaCkAsS
Dawne cywilizacje nie utożsamiały słońce z bogiem ( tzw. kult solarny ) , a nie tak jak obecnie jako stwórcę wszechmogącego i wszechwiedzącego . Bóg dla nich był życiem i radościom , anie tak jak nam teraz wpajają bojaźń bożą ...
@Up
Umarnołeś kogoś ? ? ? /// = //
@Topic
fR33
Myślisz, że skoro u Ciebie ksiądz ma dziecko to w każdej innej parafii również?
W mojej też miał dziecko. Chodziłem z nim do podstawówki ^.-
Wiesz gdzie się pokazuje debilizm? Kiedy piszę się coś o czym pojęcia się nie ma.
Czyli Ty jesteś wszechwiedzący i masz o wszystkim wielkie pojęcie ?
Niech napiszę jak to zajebiście zna życie w wieku ok. 15 lat.
Piętnastolatki są czasami mądrzejsze od osiemnastolatków.
To świadczy o tym, że ksiądz jest po prostu człowiekiem.
To powinien się zastanowić na co się pisze. Ksiądz ma nawracać i głosić wiarę. Jak nie potrafi to niech za przeproszeniem wypierdala. Lekarz też człowiek. Ratuje ludzkie życie. Pracując wie, że naraża się na to, że jego pacjent może umrzeć.
Azian
Następnym razem czytaj wypowiedzi innych ; (
religia to taki temat, który raczej nie powinien zostać poruszony.
Dlaczego nie ? To coś złego ? Temat tabu ? Czyli możemy rozmawiać o seksie, pornografii, ale od Religii won ?
Daaron
Zapraszam na msze stowarzyszenia Mamre tam dowiecie się całej prawdy każdy kto tam pójdzie uwierzy może to dziwnie zabrzmi ale tam dzieją się cuda.
Tak tam ludzie zdrowieją, a ci co mają 150cm wzrostu nagle urosną do 185cm ! : ooo
Księga Jozuego 10:11 Bóg bombarduje kamieniami ludzi~_~ Tak? Kiedy?
11 I stało się, gdy uciekali przed Izraelem, bieżąc z góry do Betoron, że Pan spuścił na nie kamienie wielkie z nieba aż do Aseka, i umierali; więcej ich pomarło od kamienia gradowego, niż ich pobili synowie Izraelscy mieczem.
Ya Rly.
Księga Jeremiasza 19:8-9 Bóg rozpierdala kolejne miasto i morduje kolejne setki niewinnych Niewinnych? A jak zabijali Jezusa Chrystusa też byli niewinni nie ;?A my nie mordowaliśmy Boga? Boga w ciele Jezusa Chrystusa?
"(...)będą jeść ciała synów swoich, i ciała córek swoich, a każdy z nich ciało bliźniego swego jeść będzie w oblężeniu i w uciśnieniu, którem ich ucisną nieprzyjaciele ich, i ci, którzy szukają duszy ich."
Izraelitom nie pasowało, że oni nie wierzą w to co oni i ich wycięli. Humanitarnie prawda ? : )
A może siedzi w tobie demon który tak bardzo nie pozwala ci uwierzyć załóżmy że, demon ten ma imie... Tibia?
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <PANICZNY WRZASK> OMUJBORZE TIPJA MNIE ZJE TO DEMON ! DZWOŃCIE PO EGZORCYSTĘ ! MAM W SOBIE DEMONA !
Cholera. Tym mnie dopierdoliłeś totalnie. Jest we mnie demon, bo nie wierzę ? Pewnie w ciałach milionów Muzułmanów też są demony...te demony mają na imię....Elvan ? Zóoooo.
Zawiało grozą...
Reszty nie będę komentował bo minie dużo czasu, aż dojdzie do Ciebie jak rozumować te słowa z Pisma Świętego...
Layer
Zauważ co Internet robi z ludźmi.
Czyli to przez internet jest tylu "niewiernych" ?
Ile osób stało się ateistami przez to że ktoś tam napisał że np. w jakiejś katastrofie Pan Bóg nie pomógł, ale co on ma zrobić?
Bo gdyby ten Bóg istniał to nie wybuchłaby Pierwsza i Druga wojna światowa. W Wietnamie nie zginęłoby 1,5mln. ludzi a w Somalii nie mordowaliby się do teraz...
Hah. Nie pomógł bo stworzył nas na swoje podobieństwo ? Tja. wolna wola. Upierdalać kolejnych ludzi...
poczytajcie o cudach itp, o tych bombach w Hiszpanii co wpadły do katedry i nie wybuchły.
Podczas II Wojny Światowej torpedy niewybuchy to też pewnie sprawka Boga ^.-
Piter-k1
poczyatjcie na necie bo takie tematy są karalne.
Zjedz buty, kup gumioki.
NARA CHUJE
Paaa ; ** Będę tęsknić.
smerfus
I do tego nie ma dla mnie czegos takiego jak olewanie i szukanie wymówki ze nie idziecie do kosciola tylko dlatego ze cos tam gdzies tam ....
Jest to Zalosne !!!Poprostu sie wam nie chce
Jak nie pójdę do kościoła to mnie zjedzą prawda ?
Jesli chcecie to nie chodzcie nikt wam nie kaze
Tja. Nikt nam nie karze. Katecheta w podstawówce powiedział mi, że nie pójdę do Komunii bo nie byłem w niedzielę w kościele. "Chodzem bo muszem".
Chocby Grzech byl jak szkarlat zostanie on wybielony jak snieg
„Chodźcie więc i uporządkujmy sprawy między sobą — mówi Jehowa. Chociażby wasze grzechy były jak szkarłat, zostaną wybielone jak śnieg; choćby były czerwone jak tkanina karmazynowa, staną się niczym wełna” (Izajasza 1-18)
ZAUFAJCIE BOGU
I co jeszcze ?
Jesli w to nie wierzycie poczytajcie pismo swiete tam jest wszystko co jest najwazniejsze !!!
Widać jaki ty wierzący. Nie masz szacunku do Pisma Świętego, piszesz je z małej litery... Pismo Święte uczyło ludzi nie potrafiących pisać i czytać jak żyć, żeby nikomu nie zawadzać.
Wkoncu Moja
Twoja.
Beren
@smerfus
Skoro tak, to skąd sie wziął Bóg? Sam siebie stworzył? Widzisz, to jest bez sensu...
Hah. Tu jest klucz do sukcesu.
"On już był". (Zawiało grozą, co ?)
Smerfus (vol. 2)
A nie przypadkiem Tir, który wpierdolił Ci się przez ścianę do sypialni ?
BTW: Posłuchaj jak śmierdzi. Ciekawe zajęcie.
Dajmy przyklad niby ewolucja a od czego ona sie zaczela ??
Niby od wielkiego wybuchu a skad sie wziol wybuch ??
Bóg STWORZYL wszystko !!!
Zrozumcie to wkoncu.....
Dobra dobra. Ale skąd się wziął ten Bóg ?
@Beren
Bóg Byl zawsze jest i bedzie !!!
Pierdolisz głupoty. Ty po prostu nie wiesz !
JaCkAsS
Przed Chrystusem może ludzie też wierzyli w tego Boga co my i są w niebie.
Stary Testament blx ?
Wiara nie zaczęła się od narodzin Jezusa, przecież ludzie już wcześniej czekali na przyjście zbawiciela, nie?
Wydaje mi się że pomyliłeś Boga z Jezusem. Jezus jest synem Boga jakby co.
Kuźwa. Myśl. W pierwszym zdaniu piszesz, jakbyś nie miał pewności "wierzyli, czy nie wierzyli". W następnych zdaniach już wiesz, że wiara nie zaczęła się od narodzin Jezusa.
Dobranoc.
@smerfus
Ja też dziękuję.
Gdzie ty z nią rozmawiałeś ? Aaaa. Wysyłałeś jej za pomocą Boskiej Interwencji sygnały do mózgu...
@Beren
W Kościele nam nic nie powiedzą. On już kuźwa był i koniec kropka. : [
@Down
Czyli gdzie jest miejsce na takie dyskusje ? Znowu to jest temat Tabu ? ***** Polska kraj Demokratyczny, jest wolność słowa i możemy wyrażać własne zdanie.
Mówisz "jak wogóle można założyć taki temat??" Normalnie. Wchodzisz w dział i na samej górze masz "Nowy Temat" ; <
PS: pisze się 'w ogóle'
Przeczytałem Twoją wypowiedź dwa razy i doskonale ją rozumiem. Uważasz, ze pisanie na temat Kościoła, Religii, Boga jest nie na miejscu.
Forum APO złe miejsce do takich rozmów ? Czemuż to ? Bo tutaj są dzieci ? Jak już mówiłem wiele tych dzieciaków jest mądrzejszych niż nie jeden dorosły.
I bardzo mnie uraziło Twoje 'wogóle' ; (
większość graczy APO to dzieciaki, nie mają jeszcze wyrobionego swojego zdania i bardzo liczą się z opinią innych, szczególnie jeśli są to "super" koledzy z taką samą pasją.
Nigdzie tego nie napisałaś, ale można po Twojej wypowiedzi to wywnioskować...
Heh. To nie jest robienie niepotrzebnego bałaganu, tylko wyrażanie własnej opinii. Gdybyśmy rozmawiali na Privie, nikt nie poznałby naszego zdania. Uważasz, że dzieci nie mają wyrobionego zdania. Uogólniasz to. Znam chłopaka, który jest młody, ale wie co chce, ma własne zdanie, własne wartości. Bardzo liczą się z opinią innych. A kto się nie liczy ? To chyba logiczne, że najpierw słuchamy co ma do powiedzenia jedna osoba, potem druga i jeśli to co mówią jest dobre, mądre i faktycznie jest w tym prawda, to dlaczego mają się z tym nie zgadzać ?
Napisałam komuś, że nie wypowiadam się w takich sprawach, ale nie wytrzymam.
Jak wogóle można założyc taki temat?? Psujek jeśli masz wątpliwości, to sorry ale pogadaj z kimś rozsądnym. Wiara to indywidualna sprawa każdego człowieka!!!
PS. Przemyślcie jedną sprawę: większość graczy APO to dzieciaki, nie mają jeszcze wyrobionego swojego zdania i bardzo liczą się z opinią innych, szczególnie jeśli są to "super" koledzy z taką samą pasją. Więc mała prośba do moderatorów: zamknijcie ten temat, to naprawde nie miejsce na takie dyskusje.
@^Crayon
Przeczytaj dokładnie, to co napisałam, a później się czepiaj. I przepraszam bardzo, że nie wcisnęłam spacji, jeśli Cie to tak bardzo uraziło.
@Beren
Nie uciekam od trudnych tematów, tylko dalej będę twierdzić, że na wszystko jest odpowiednie miejsce. A już na pewno nikomu niczego nie zabraniam! Wyraziłam tylko swoje zdanie ...
@Crayon
Hmm... po dokładnym przeczytaniu wyciągnąłeś nieodpowiedni wniosek. Nigdzie nie napisałam, że dzieci są niemądre.
cd. Skoro tak czytasz ze zrozumieniem, to doczytaj, że Twój wniosek jest nieodpowiedni. Jeśli chcesz dalej ze mną podyskutować, to zapraszam na priv bo robimy niepotrzebny bałagan ;)
CAlkowicie sie zgadzam z Pyzia....
DZiekuje za mila rozmowe ;)
@Beren
Jest to zalosne co Ty piszesz o Pyzi nie znasz jej wogole ....
Po 2 Jesli chcesz sie o nim cos dowiedziec to poczytaj Biblie i do tego nawiaz z nim kontakt !!! Koniec tematu dla mnie
Pyzia, i co jeszcze? Zakazać korzystać z internetu aby ratować biblioteki? Zastanów sie, co piszesz. Nie można wiecznie uciekać, unikać trudnych tematów. Trzeba sie nauczyć odróżniać pewne rzeczy, a jak sie teraz nie nauczysz, to potem będzie za późno.
@Topic
Dlaczego Waszym (mówie to do tych, którzy aż palą sie do obrony Kościoła) argumentem jest to, że Bóg był od zawsze i będzie zawsze, a jeśli chcemy sie coś o nim dowiedzieć to mamy iść do Kościoła...
Hokeistaaa
31-05-2008, 17:21
Ja nie wierze w boga..
Chodż bys "Boga" z duzej napisał, Atyisto jeden -.-
Dalej popieram swoje zdanie o wierze.
Witam.
Może mały spam ale co mi tam.
Niech już jakiś łaskawy moderator zamknie ten topic bo jest siedliskiem spamu, oraz kłótni na tle religijnym.. Jeszcze trochę i wojnę rozpętacie.
~•♦○~~•♦○~~•♦○~ ZAMKNIJCIE TEN TEMAT ~•♦○~~•♦○~~•♦○~
@Crayon
Crayon ok.. lecz tutaj nikt nic nowego nie wnosi. Większość osób wyraziła już swoje zdanie a później pisze cały czas to samo aby przekonać inną osobę do swoich racji.
Przecież taka gadka niczego nie wnosi.
Pozdrawiam.
@ByOuT
Nie zgadzam się z Tobą. Tutaj każdy wyraża własne zdanie, może porozmawiać z kimś kto ma odmienne zdanie. Na tym polega dialog.
Może i tak. Ale popatrz. Jeśli swoje zdanie będą wyrażać w tym samym poście co główny aspekt tematu, nie będzie niepotrzebnego spamu i postów do kasowania. Na przykład ja drążę temat z Pyzią, ( która nie chce już ze mną rozmawiać ;< ) żeby dowiedzieć się więcej o jej poglądach i stanie psychicznym. ( tak Krajon mad scienist ; D )
@Edit
Nie jesteśmy chyba komunistycznym forum i możemy wyrażać swoje poglądy. Jak ktoś spamuje to dostanie warna. Proste, logiczne.
A co do rozpętania wojny. Jak to mówiła babka Kargulowa. "Już czwarta wojna w moim życiu...w tym dwie światowe"
@Pyzia
Powiedz mi jak mam rozumować Twoją wypowiedź. Bo według Ciebie jestem w błędzie. Wyprowadź mnie z niego ; (
@Down
Muotszy zóo :]
#Pyzia
Jeszcze zabroń mi wychodzić z domu, bo zmienie zdanie o religii.
#^Crayon
jest taka piosenka: Mój Mistrzuuuuuuu!!
#topic
Wierzę, lubię chodzić do kościoła, raczej będę wierzył..
Ci co nie wierzą nie są dla mnie 'inni'.
@ByOut
Dzięki za poparcie.
@Tetti
Czy ja Ci czegoś zabroniłam? Obawiam się, że jestem ostatnią osobą, która może komukolwiek czegoś zabraniać.
Ps. Crayon nie będe sama sobie zaprzeczać i nie dyskutuje już, bo moje zdanie jest MOJE.
@down
Ktoś właśnie "błysnął" swoim urozmaiconym poziomem intelektualnym ...
Dobra ty tutaj nie liż dupy ByOuTowi bo nie o to chodzi.. a co do tej Twojej wypowiedzi.. Aleś ty głupia, utnij sobie głowę na co ci dwie dupy..?
Nie będę tu więcej pisał bo nie będę wdawał się w dalszą polemikę z osobą z tak mało urozmaiconym poziomem intelektualnym.
edit
#ByOuT
A co ja rodzę, że mnie oddychać uczysz?
Witam.
Tetti wdech i wydech, wdech i wydech, wdech i wydech i jeszcze raz wdech i wydech. Już dobrze? Zaparz sobie melisy. Później się połóż puść sobie powolną nutkę oraz przytul misia. Rano wpadnij.
A tak na poważnie ;D
Po co takie nerwy?xD Wrzućcie na luuz.
Pozdrawiam,
ByOuT
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.