View Full Version : P?yta g?ówna.
Ales Thon
10-06-2008, 08:08
http://i27.tinypic.com/33op9qx.jpg
Jak zbić temp. płyty głównej?
Po prostu teraz latem nie da się grać i się przegrzewa i "pika". xd
Proszę o pomoc, za każdy post z góry thx. ;*
#edit
Z Cs'em było 103. : P : o
Btw. Mam wiatraczek ale nie działa. :x
#edit2
Kompa wyjąłem z biurka i mam zdjętą obudowę od strony okna. xd
#edit3
Achtung! 66st. po wyczyszczeniu zeszło 40~ stopni. XD
Rekord to 108 stopni. :eek:
Przebij ktoś. ; ]
Jadem toots
10-06-2008, 08:46
Ja też to miałem, tyle, że mi się restartował. Wymieniłem zasilacz i wiatraczek i już było dobrze :) Albo nalej płynu do chłodnicy komputera <lol2> xD
PS.
Gdzie jest ten program do sprawdzania temp. kompa? bo mi coś głośno chodzi znowu :(
damianpia
10-06-2008, 08:54
Jak widzisz nazywa się Everest Home Edition.
Kup nowy wiatrak do płyty głównej i tyle, no i proponuje otworzyć boki kompa i postawić go w przewiewnym miejscu ;)
ps. pzdr becio ; o
Psujekbanned
10-06-2008, 09:36
Na początek wyczyść cały komputer, na pewno nie zajmie Ci to więcej niż 30 minut. Potem weź suszarkę i susz tam gdzie jest wiatrak kompa. Cały kurz powinien wylecieć,a jeżeli nie to weź jakąś ściereczkę i powycieraj wszystko dokładnie.
Musisz kupić nowy wiatrak bo nie ma wyjścia. Jeżeli wiatrak nie działa to komp na pewno będzie się przegrzewał.
I nie zakładaj nigdy pokrywy, wtedy szybciej chodzi.
To chyba tyle, na pewno zadziała.
Rofl! 100 Stopni.. Wez wyjmij procka bo tam zawsze pełno brudu i kup nowy wiatrak, bez tego nie da sie nic..
Sciągnij sobie program SpeedFan
Angel Death
10-06-2008, 13:53
Możesz zmienić pastę termoprzewodzącą,zrobić jakiś przewiew w obudowie dokupując jakiś wentylator na obudowę,lub zmienić radiator na płycie głównej.
A tak w ogóle te 100 stopni to chyba trochę przesadzone bo to jest ekstremalna temperatura :'O.
Możesz ściągnąć boczną ścianę obudowy komputera. Zdecydowanie sprzęt potrzebuje czyszczania.
Możesz spróbować takiego chłodzenia Chipsetu płyty głównej.
4max.pl/default.asp?g=142&gg=19&produkt=2092
4max.pl/default.asp?g=142&gg=19&produkt=2092
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.