Zaloguj się

View Full Version : Eura 2012 Nie w Polsce i Ukrainie ?

<Ryśku>
24-06-2008, 12:09
Piłkarskie mistrzostwa Europy w 2012 roku odbędą się jednak we Włoszech i Francji - pisze we wtorek "Il Giornale".

Według włoskiej gazety niedługo szef UEFA Michel Platini pojedzie na Ukrainę i oficjalnie przyjmie do wiadomości po wizytacji, że "niemożliwa jest organizacja Euro" w tym kraju oraz w Polsce.

Dlatego - spekuluje gazeta - mistrzostwa zostaną przeniesione do Włoch i Francji.

"Il Giornale" twierdzi, że inauguracja Euro-2012 odbędzie się w Rzymie, a finał w Paryżu.

Laluś
24-06-2008, 12:19
I ty wierzysz w te brednie? Napisała to Włoska gazeta... Poprostu nam zazdroszczą i mają pretensje, że to nie oni zostali wybrani.

Mariox
24-06-2008, 12:34
Proste, media robią wszystko aby wywrzeć presje na Platini. Wierzę jednak, że przyszłe mecze Euro 2012 obejrzymy w Polsce;)

sebo14_92
24-06-2008, 12:41
I tak sie nie wyrobimy z pracami... Chyba ze zatrudnili by chinczykow to raz dwa robota by byla zrobiona ;] a tak wogole to jakis tam posel czy ktos mowil ze jak nie wyrobia sie do 2012 to w 2016 beda u nas mistrzostwa... Żal ich...

Tetti
24-06-2008, 12:46
Puste kłamstewka:) Miejmy nadzieję, że się wyrobimy z drogami itp. bo tylko od tego to zależy, a Ci Włosi to wałkarze jacyś.

DO PRACY RODACY!

Ko0oDeeXiiiK
24-06-2008, 13:03
A ten
Il Giornale to na bank jakiś szmatławiec, bo szanująca się gazeta nie pisała by takich " Pogłosek" Tylko to co udało im się ustalić na pewno. Wydaje mi się że raczej się odbędą chociaż by dla tego że jeśli teraz organizatorami mieli by być włosi to wątpię czy oni by zdążyli.

Bald Drah
24-06-2008, 13:11
I dobrze że nie będzie u nas Euro czemu? Bo sie nie ośmieszymy tak bardzo.... Jezu nic nie zrobiliśmy i nic nie zrobimy taka jest Polska!!! Nigdy nic nie umiemy zrobić ... A w niedziele ma Platini przyjechać
i już widzę co powie. A teraz mówili o tym w radiu. Chciałbym Euro w Polsce ale nie będzie i tyle ...

Alucard
24-06-2008, 21:08
Może i to "teraźniejsze" brednie ale mogą to być też "przyszłe" realia.
Ja trochę w to nie wierzę, że EURO 2012 odbędzię sie w Polsce i na Ukrainie. Na Ukrainie może (o dziwo) już prędzej niż w Polsce. Ale mam taką nadzieję, że jednak zdążą z tym (uahahahahahaha).
A nasze mecze na Euro 2008 - to było więcej niż pewne, że przegramy xD

Beren
25-06-2008, 13:01
@Ko0oDeeXiiiK
Dowaliłeś, porównaj sobie Włochów z Nami. Oni mają stadiony, autostrady, lotniska, hotele... a my co? Owszem, mamy troche tego typu budowli, ale za mało. Stanowczo za mało...
Osobiście wierze, że EURO jednak będzie u Nas. Polak jak chce to potrafi.

@2x Down
Oj, byś się zdziwił :)

Qlers
25-06-2008, 14:47
Na WP pisało, że Ukraina ma zrezygnować SAMA z EURO, a co z tym idzie i u nas nie będzie....
A Ukraina nam tylko pomoze przed kompromitacją.. ;/

SedaN*
25-06-2008, 17:36
Etam gadacie... Ja jednak myślę, że Polska z Ukrainą da rade dobrze zoorganizować tą imprezę. Uważam, że ataki Francuskich i Włoskich mediów są motywujące do większego zaangażowania przez Polaków.

A tutaj informacje, które znalazłem :
Projekt Euro 2012 należy już do Polski i Ukrainy i nie ma takiej siły, która mogłaby go nam odebrać. Oczekujemy z optymizmem na raport UEFA, który zostanie ogłoszony 27 czerwca w Wiedniu - oznajmił wiceprzewodniczący sejmowej Komisji Kultury Fizycznej i Sportu Ireneusz Raś (PO) podczas środowego spotkania z dziennikarzami.