View Full Version : [Problem] Wejd?cie i pomó?cie. :< [ Plx ]
Mam pewien problem, a mianowicie ja ze starszym mam liveboxa z tp. Ja mam kompa, a starszy laptopa i ojciec co właczy bearshara to ja mam lagi na swoim kompie. Wie ktoś jak temu zapobiec oprócz pozbycia się bear~ na starego kompie? xd
Z góry dzięki.
#Blackd
No widzisz Blackd mamy dużo wspólnego ! xD
Przynajmniej ty rozumiesz jak to wkurwia. :)
Major 997
26-06-2008, 20:20
chyba nie da sie nic zrobic bo to to samo lacze...;p
moj rl friend tez tak ma ..jak chce expic a siostra filmy sciaga
;/
Hahahaha , mam to samo : )!
Jak stary przypierdzieli uTorrenta to ja mam pingi po 4k... :<
Wkurwiłem sie raz bo padlem na rl na beholderze to mu wtyczkę odpiełem od modemu/liveboxa XD!
Mc Maciek
26-06-2008, 21:50
Spróbuj zainstalować na laptopie program NetLimiter i ograniczyć dla Bearshare prędkość uploadu i downloadu.
Ten program jest popularny u użytkowników DC++ do ograniczania innym prędkości pobierania od siebie.
@down
I właśnie dlatego proponuję Mu program NetLimiter - on jest od tego, żeby w miarę równo podzielić łącze.
@jeszcze raz down
Ale może ograniczyć prędkość ściągania z bearshare, a co za tym idzie, łącze będzie mniej obciążone.
Witam.
LoL.. przecież w tym przypadku nic nie pomoże. To tak jakby z jednego kufla 2 osoby piły piwo, ten kto ma większa pojemność mordy ten więcej wypije. Tak samo jest z programami p2p. Masz 1 liveboxa i 2 PC podłączone do niego czyli oby dwa używają tego samego źródła dostępu do internetu. Gdy używasz bearshare to on używa jak najwięcej internetu może i dlatego będziesz miał laggi, gdyż transfer nie jest równo rozdzielony. Taką samą rzecz będziesz miał grając w gry MMORPG a na 2 PC osoba oglądająca strony będzie widziała znaczącą różnicę w prędkości przeglądania stron.
Przecież odpowiedź jak i pytanie jest banalne.. Pomyślcie troszkę.. :S
@Up
Ale on nic nie da, gdyż z tego co wiem to ten program nie posiada opcji, że zasoby wolne prześle tak aby 2 komputer mógł je używać. Zostawi je jedynie wolne na PC który jest aktualnie używany i na którym działa np Bearshare.
Pozdrawiam.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.