View Full Version : temat nie dla dzieci..
Major 997
29-06-2008, 12:53
ej mam do was pytanko.......w jaki sposob leczycie kaca??/
macie jakies rozne sposoby?
bo ostatnio wiecie sami ze duzo sie pije bo wakacje....
je nie mam wlasnie zadnej...i to mnie boli ;P
edit
jestes dzieckiem czy co?...
kaca ma sie na drugi dzien po piciu......a o to mi chodzi by normalnie przetrwac dzien ;/....
Helian (' ',)
29-06-2008, 12:57
idz spac! ...
=/
=/
=/
=/
=/
=/
=/
=/
=/
=/
=/
=/
=/
=/
=/
i wez apap lub aspiryne ;x
Weź łyżeczkę miodu przed spaniem :P. Ma się o 50% mniejszego kaca =PP. Tak chociaż słyszałem xD.
Mc Maciek
29-06-2008, 13:12
Ja zawsze "dzień po" biorę Alka Seltzer (czy jak to się pisze) :P da się przeżyć
A najlepiej to przed piciem weź 2KC :P
Major 997
29-06-2008, 13:17
brain moze pomoze....
mc maciek jutro sporbuje ;]xdddd
Kamiloes
29-06-2008, 14:10
Z tym miodem w mojm przypadku od dawna skutkuje.Te Kc to nie wiem czy jest sens ale zawsze mozna sprobowac.Ale ogolnie jeszcze mozesz cos kwasnego wypic albo zjesci np.sok z ogorkow albo kapuste kiszona.
Ko0oDeeXiiiK
29-06-2008, 14:24
Przez ty to żulem jesteś i już kacy nie miewasz czemu kłamiesz ! xD
Ja tam nie pije bez opamiętania to kaca mnie mam, tak za specjalnie to alkoholu nie lubie ale jak się zdarzy no to wale wodę z ogórków po czym Idę spać ;d
Ja słyszałem, że warto zjeść kilka tabletek witaminy C przed i po piciu. Po piciu może być problem :D
Nie wiem czy skutkuje bo w zasadzie nigdy nie mam kaca :) Tylko mam kac kupsko po spyrytusie :):)
'Temat nie dla dzieci' <- dorosły się odezwał ^'^, porażka.
W czasie imprezy :
Im tłustsze potrawy będziemy spożywać, tym mniejsze ryzyko, że rano dopadnie nas kac. Na przyjęciach doskonale sprawdzają się mięsne zakąski, panierowane warzywa, marynowane grzybki, kwaszone przysmaki, pieczenie, ciepły barszcz, natomiast należy unikać napojów gazowanych (przyspieszają wchłanianie alkoholu) oraz dodatków typu chipsy, chrupki – one wbrew pozorom nie zaspokajają głodu, a jedynie podrażniają żołądek.
Po imprezie :
Z twojego organizmu zostały wypłukane witaminy i mikroelementy, zmniejszyła się w nim również ilość wody. Przed pójściem do łóżka by uniknąć odwodnienia wypijamy co najmniej dwie szklanki wody mineralnej.
Rano :
kogel-mogel lub jajecznica,
puszka bogatego w jony napoju izotonicznego np. Izostar
szklanka obfitującego w potas soku pomidorowego
herbata z cytryną (kwas askorbinowy unieszkodliwia wolne rodniki) i co najmniej dwiema łyżeczkami miodu (zawarta w nim fruktoza przyspiesza rozkład szkodliwego aldehydu octowego).
jeśli czujemy głód zjadamy czekoladę i dwa banany
Goraca Herbatka i lozeczko ... :) ... Zapamietaj jedno, tabletki na bol glowy sa owszem, Ale na kaca jeszcze ich nie ma . :)...
Dwie duże łyżki oleju a potem pic... naprawdę pomaga.
Słyszałem teorie ,że warto przed piciem zjeść cytrynę ale nie wiem ile w tym prawdy.
Najlepiej Klin(zapijasz alkoholem kaca:D)
a tak to słyszałem że najlepszy to ten sok z ogórków kiszonych ^^
Kurde mój kac trwa ok. 1h od przebudzenia, potem ide sobie zjeść normlanie paczkę płatków, litr mleka i wkońcu jestem jak nowo narodzony, chociaż nie powiem bo woda z ogórków jest naprawdę zaje*ista po melanżu, albo żurek, zimna kąpiel..
A najlepsze na kaca jest nie pić XDD
Major 997
29-06-2008, 17:00
po weselu brata mialem kaca 3 dni :P
i chuja dala woda z ogorkow .XDDD
Ja przeważnie nie mam kaca po piciu.. Jakiś taki dziwny mam ten organizm :P dzisiaj byłem na ognisku, więc trochę zatankowałem. Zobaczymy jutro :P ale.. przeważnie (jak już mnie zasuszy), to starcza mi standardowe mleko..
@edit
Powiem, że rano wstałem i elegancko nic mi nie jest :P Kilka łyków tego co jest pod ręką ( w moim przypadku multiwitamina :P) i śpię dalej.. :)
dla mnie na kaca najlepsze jest poranne piwko "dzień po". Albo duża dawka witaminki C przed piciem.
Bald Drah
03-07-2008, 08:30
Szczerze? W brainiacu rozwiązywali ten problem :P Najlepszym sposobem na kaca są tabletki. Po piciu bierzesz tabletkę i gotowe :)
Ale każdy ma swój sposób i każdy inaczej odreagowuje.
Jan Pan Banned
03-07-2008, 08:58
Są różne sposoby.
Tabletki które kosztują koło 5 zł (nie pamietam nazwy) bierze sie jedna przed piciem, druga w trakcie a trzecia z rana jak masz kaca ;P ~~POLECAM~~
Drugi sposób to na drugi dzień wstać napić sie wody ( nie z kranu :D) najlepiej nie gazowana. Potem zjeść coś tłustego i dobrego podobno reguluje metabolizm (np. kanapki z jakąś dobrą wędlinką :P) następnie jem troszkę czekolady i idę z pieskiem na dwór. Wracam i już jestem jak nowiutki :)
Trzeci sposób to jak przysłowie mówi to "Najlepsza na kaca jest praca~" Czego nie polecam :P
Bynajmniej u mnie to nie przechodzi.
Mi sam przechodzi jakąś godziną po tym jak się obudzę.
W sumie to tylko ze 2 razy miałem kaca, bo byłem na dwóch ostrzejszych "popijawach", ale tak to staram się ograniczać... Czasami wypad z kumplami na jedno czy dwa piwka wystarczy.
Nie to, co nasz dorosły "Major". Jak widać, pije codziennie i to ostro. Uwaga, cytuję:
brain moze pomoze....
mc maciek jutro sporbuje ;]xdddd
To oznacza tylko jedno. Mamy alkoholika na OTS. Teraz pewnie będzie zaprzeczał, ale my wiemy swoje.
Major 997
03-07-2008, 09:29
Mi sam przechodzi jakąś godziną po tym jak się obudzę.
W sumie to tylko ze 2 razy miałem kaca, bo byłem na dwóch ostrzejszych "popijawach", ale tak to staram się ograniczać... Czasami wypad z kumplami na jedno czy dwa piwka wystarczy.
Nie to, co nasz dorosły "Major". Jak widać, pije codziennie i to ostro. Uwaga, cytuję:
To oznacza tylko jedno. Mamy alkoholika na OTS. Teraz pewnie będzie zaprzeczał, ale my wiemy swoje.'
alkoholikiem jescze nie jestem...:P ale bardzo lubie pic alkohol :P
narazie jeszcze nie chodze do pracy..mam wolne to pije ile wlezie : >
naprawde fajna sprawa...xd
edit
wczoraj pilem maximussa vodka..troche droga 50zl+ za 0,7 lecz wysmienita w smaku do drinkow i nie ma po niej kaca...przynajmniej ja nie mma..
Psujekbanned
04-07-2008, 18:33
Widzę że kilka osób pisało o tej witaminie C.
Ja też polecam przed piciem zjeść dużo witaminy C(nie bójcie się nie zaszkodzi).
Budzisz się rano, robisz rzadki kisiel, żeby można było wypić jak jakiś napój.
Kładziesz sie jeszcze na kilka minut i kaca nie ma :D
Mi zawsze pomaga!
Najlepsza jest vitamina C przed piciem.
A po piciu Piwo/Red Bul.
Bynajmiej namnie działa.
Major 997
04-07-2008, 21:27
jak wczoraj piwo wypilem na kacu to bylo jescze gorzej.....jak juz jest zle to robie teraz drinka xddd
PewienTaki
04-07-2008, 21:29
dla mnie na kaca najlepsze jest poranne piwko "dzień po". Albo duża dawka witaminki C przed piciem.
Alkohol na kaca to najlepsza droga do alkoholizmu :)
A by nie wypowiadać się nie na temat, polecam wysiłek fizyczny, załóżmy bieganie.
,,l,, Bobo ,,l,,
04-07-2008, 23:15
@UP
Bieganie na kacu? O niee... Wole nie ryzykować spotkania twarzą w twarz z ciężarówką :D
@toppic
Połóż się i sproboj zasnąć :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.