PDA

View Full Version : Ftp..

Oxidosiss
01-07-2008, 19:32
Witam, mam taki problem. Próbuje połączyć się przez ftp, lecz..

Nie wiem jak mam to uzupełnić. Raczej wszystko wiem, oprócz tego host_name. Co w nim wpisać? Jeżeli możecie, napiszcie co mam wpisać w tych wszystkich rubrykach oznaczonych czarną ramką.

http://i27.tinypic.com/flxa3a.jpg

@Mc Maciek

Czyli w Sesja dajmy Oxidosis, nazwa hosta czyli shadoowsoolider.yoyo.pl , ale nazwa użytkownika i hasła to chyba jest inaczej, hasło to chyba do nazwy konta a użytkownik to właśnie to : shadoowsoolider.yoyo.pl. Sam już nie wiem, Exod pisał inaczej :P ale przy zakładaniu strony to trza było podać hasło do bazy mysql i do ftp, ale nie było czegoś takiego jak użytkownik :P będe musiał popróbować ;p

Mc Maciek
01-07-2008, 20:04
Sesja - wpisujesz co chcesz, to jest nazwa połączenia (informacyjnie dla Ciebie)

Nazwa hosta - zależnie od tego, z jakiego serwisu korzystasz. Najczęściej jest to adres Twojej strony bez "www" i ukośników.

Użytkownik i hasło - nazwa użytkownika i hasło do serwera FTP - ustawiałeś to zakładając konto FTP.

@edit
Nazwa użytkownika i hasło są już zależne od serwerów... Na różnych serwerach inaczej to wygląda: na jednym będzie to adres strony, na innym nazwa, którą sam wymyślasz, ale masz rację - najczęściej jest to adres strony (@down)

Alucard
01-07-2008, 21:21
Krok po kroku:
- klikasz nowe połączenie
- sesja - dowolna nazwa (informacja dla ciebie, np. Oxidosiss Home Site)
- nazwa hosta: twoja_nazwa_domeny.XXX.pl
- login: twoja_nazwa_domeny.XXX.pl (to samo co "nazwa hosta")
- hasło: Twoje hasło do serwisu
- Pozostałe pola puste (czasami konieczne jest zaznaczenie opcji "Użyj trybu pasywnego").
- Zatwierdź OK,
- kliknij Połącz.
- W jednym oknie będzie zawartość konta, w drugim zawartość Twego dysku.
- Przeciągnij myszką pliki na serwer