PDA

View Full Version : Rak.

lukasz mistrsz
04-07-2008, 15:32
Dziś rano, mój tata przywiózł małego raka. I tutaj właśnie pytanie, czym go karmić? prosze o szybką odopowiedź.

[Pandora] Przenoszę do działu O wszystkim i o niczym ponieważ dział Inne dotyczy ots'a :P ( To tak na Przyszłość )

Pandora
04-07-2008, 16:49
* rak błotny, znany też jako "rak stawowy" - Odżywia się roślinami o dużej zawartości wapnia jak moczarka, rogatek, ramienica, rdestnica, wywłócznik, a także drobnymi bezkręgowcami (np. ślimakami) i padliną.

* rak pręgowaty, znany również jako "rak amerykański" - brak infotmacji na temat pożywienia.

* "rak" pustelnik - brak informacji na temat pożywienia.

* rak sygnałowy, znany również jako "rak szwedzki" - Jest wszystkożerny.

* rak szlachetny, znany też jako "rak rzeczny" - Głównie roślinność podwodna zawierające duże ilości wapnia jak moczarka, rogatek, ramienica, rdest wodny i glony. Drugie miejsce w jadłospisie zajmują drobne wodne bezkręgowce jak małżoraczki, skąposzczety, wioślarki, chruściki, larwy wodnych owadów, mięczaki oraz martwe zwierzęta jak śnięte ryby i inna padlina. Pełnią ważną rolę czyściceli dna z rozkładających się resztek.

Źródło: wikipedia.pl

napewno twój tata przyniósł raka szlachetnego ( rzecznego ) bo takich u nas najwiecej. Sam mialem 3 raczki tylko je po kilku dniach wypuściłem bo stwierdziłem że nic nie zastąpi im wolności.

Życze powodzenia :)

User
04-07-2008, 16:54
Raki nie są wybredne, bardzo lubi kawałek surowej rybki, najlepiej filet, nie gardzi jedzeniem dla ryb w postaci płatków.
Lubi tez czerwone larwy komarów..

Sebaa94
10-07-2008, 15:23
a po co go karmic sam go zjedz :D smacznego

Czy twój post wniósł coś do tematu? Zapewne nie. Potraktuję to jako Offtopic + Spam. Dostajesz Upomnienie i nie rób tego na przyszłość.
//Layer

cdef537
15-07-2008, 17:06
Eat right and take plenty of fluids let nature take its course. Lets just imagine if you can that a cold is just an exercise regieme for your immune system. If [ciach ciach po linku] immune system is not up to par then concider changing your diet and start to eliminate as much stress as possible.

Zioomal
15-07-2008, 17:10
Raki bardzo lubia glony (wiem z doswiadczenia):)

Lubia rowniez zyc w piasku co wiaze sie z tym ze sa tam drobne organizmy...to tez bardzo lubia:D:D

Mysle ze pomoglem..aha jesli mozesz napisz jaki to rak..jesli nie wiesz zapytaj taty... to sprobuje cos wiecej Ci powiedziec...moj kumpel mial chodowle to w razie czego zapytam ;)

Zycze milego chodowania :p