Zaloguj się

View Full Version : Komputer czy laptop??

Alucard
04-07-2008, 19:27
Mam zamiar kupić sobie laptopa (ale to po wakacjach :P). I tak się zastanawiam czy lepszy zwykły komputer czy laptop??

Na 80% będę kupował laptopa. I tu moje kolejne pytania:
1. Jakiej firmy wziąć? Biore Toshibe (tak planuje)
2. Za ile (mniej-więcej) kosztowałby taki laptop dobry do gier komputerowych. Kupiłem mój komp 2 lata temu (wtedy to był komputer, na tamte czasy bardzo dobry) no i wiadomo wychodzą nowe gry. Nowsze gry = większe wymagania. Na starym kompie trochę się tną (przy maksymalnych ustawieniach)

Pomóżcie :P

Trampek
15-07-2008, 11:46
Do zwyklego, domowego uzytku nie polecam laptopa. Zwykle kompy sa silniejsze i bardziej wytrzymale, no chyba ze dasz z 6k zl za laptopa ;d Ja osobiscie mam zwyklego kompa i laptopa firmy Dell. Za lapa dalem 3k zł i nie narzekam, nie gram w jakies gry typu GTA SA na laptopie bo go trafi xd Uzywam go do tibii, neta, gg itp. Jedynym mankamentem laptopa jest to, ze po okolo 7h dzialania sie zaczyna "grzac" i go musze wylaczyc na jakies 3h. Mimo wszystko, wole zwyklego kompa.

Brain
15-07-2008, 12:25
Polecam firme Fujitsu Simens (nie pamiętam, ale chyba tak się pisze). Dobry laptop kosztuje mniejwięcej od 4000-9000. No są jeszcze takie zajebiste za 15k. Ja swój z właśnie firmy Fujitsu kupiłem laptopa za 6k zł. Jest bardzo dobry i SZYBKI. Kiedy odpaliłem OTS'a nikt nie miał laggów. Nie miałem takiej sytuacji, że jakaś gra mi nie działa lub się ścinała. Laptop ma jecsze te zalety, że jak chcesz to możesz go zanieść do kuchni, salonu, swojego pokoju, firmy, miejsca pracy itp.