View Full Version : Restarty Kompa ;<
#Lordzik#
07-07-2008, 16:21
Witam mam problem z restartowaniem się komputera. Nie zawsze, ale dosyć często restartuje mi się komp. Gram sobie w coś lub np. oglądam filmiki na youtube a on nie wiadomo skąd się po prostu restartuje i tak w kółko :/
Przy włączaniu komputera jak już przejdzie do windowsa (pulpitu) pojawia mi się następujący błąd : RUNDLL, wystąpił błąd podczas ładowania C:\Windows\system32\{tu jest ciąg jakiś liter i cyfr}.dll
Nie można odnaleźć określonego modułu.
Proszę o pomoc w tej sprawie. Czym może być to spowodowane ??
BassHunter
07-07-2008, 16:24
Spisz sobie na karteczke ten ciąg znaków i cyfr potem w google wpisz
tentwójciągznaków.dll I pobierz.
albo
Format Xd
Pzdro.
Hmmm moim zdaniem to:
-Zasilacz
-Virus
No chyba ze mostki maja duza temp i sie wyłącza
Miałem ten problem jakieś dwa lata temu.
Płyta głowna, procesor i dysk twardy były zbyt ciepłe, ponieważ miały około 80* C
Zmieniłem dysk twardy na nowy i problem ustapił. Radzę też odkurzyć wnętrze komputera i to porządnie.
Napisz coś na forum, które zajmuje się tylko i wyłącznie komputerami.
Polecam http://www.forumpc.pl/
Do sprawdzania temperatury podzespołów polecam SpeedFan 4.34 http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=47&id=276
Plik jest czysty.
Clemenza
07-07-2008, 16:44
albo braki w rejestrze ;)) wsadź płytke windowsa , przed DOSa i doinstaluj te pierwsze bzdety ( Nie cała instalacja , tylko te pierwsze sterowniki co instaluje ( przed wybraniem partycji itp ) )
Sprawdź temperatrurę, może to jest to co mówił Splaxor.
Ewentualnie może to być wina kości pamięci(RAM)
,,l,, Bobo ,,l,,
07-07-2008, 17:44
Dupa, odkręć odubowe, wyczyść i przy otwarym oknie (ale nie na słońcu postaw), ewentualnie jakimś wolnostojącym wiatrakiem ochładzaj. Jeżeli to nie pomoże to format, a w ostateczności wymiana płyty głównej.
#Lordzik#
08-07-2008, 10:40
Więc tak wyczyściłem komputer czyt. odkurzyłem no było kurzu i już jest czystawo Xd.
Ściągnałem tego SpeedFana jak radziliście, ale nie wiem co oznacza : Temp1, Temp2, Temp3, Local, Remote i HD0 tzn. co jest czym :P
Skanowałem kompa mks_virem, avastem, szczepionką i spybotem niby cos znalazlo ale bardzo mało.
I ten komp jeszcze jakiś taki niemrawy jest, wolno chodzi o i jeszcze nie moge pozbyć się tego błedu .dll, Bass pisał żeby w google wpisać i pobrać wpisuje ale nic takiego nie ma. No to tyle powidzcie jeszcze coś :P
edit@ down (chińskie znaki :P) ale w tym CCleanerze to mam brać tylko analiza czy uruchom cleaner ??
Bo przy uruchom cleaner pisze, że ten proces całkowicie usunie pliki z systemu. Więc co brać ?
edit2@ A i jeszcze skąd mam wiedzieć które pliki w autostarcie są niepotrzebne ? :P
bleblebleble
08-07-2008, 11:09
Witam.
No więc może ja coś napiszę.
Splaxor do tego co Ty mówisz, że aż 80 stopni to nie tak dużo. Moje karty graficzne mają 90~ a próg to około 140, więc looz.
Spróbuj ściągnąć CCleanera http://www.instalki.pl/programy/download/narzedzia_systemowe/CCleaner.php, później przeskanuj PC'ta całego, wyczyść rejestr, wyjeb niepotrzebne rzeczy z Autostartu z pewnością zauważysz różnice. Po tym wszystkim restart PC'ta..
Później wejdź w C:\Windows\Temp i wyjeb all rzeczy bo tam z pewnością będziesz miał ich w ch*j a one jedynie zamulają pc'ta.
@UP
Tak ma usunąć, to Ci nic nie zepsuje nic. Więc rób tak jak jest napisane.
Powinno coś pomóc.
Pozdrawiam.
Mialem kiedys cos podobnego i nawet formaty nie pomagaly. Odnioslem kompa do serwisu i powiedzieli ze system siadl. Zmienili jakas pamiec i niby mialo byc ok...pogralem z 5 dni i znowu to samo : / ale zamecze tego kompa tak ze sie nie da naprawic i oddam do serwisu xd bo gwarancje mam jeszcze ;P
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.