PDA

View Full Version : Zastanawiasz się nad wyborem profesji?

Strony : 1 [2]

Randy's
05-10-2015, 15:18
Witam, jestem tutaj nowy :) Jaka profke polecacie do fajnego szybkiego exp, zarobku i pvp? ;]

Axelo .
05-10-2015, 15:37
imo rp najlepsza profa

djakon
05-10-2015, 18:15
Jak chcesz szybko expic to polecam druida, lvle leca prawie dwa razy szybciej niz na knighcie, a jak zarobek to knight ewentualnie rp.

@rekrut
ej, ''nawbiu'' bo ci pukawa nie wyczymie

poza tym XD od zera wyexpilem wiecej postaci niz ty zatem bede miec wieksze pojecie w pomocy jakiemus nowemu graczowi XD

zdecydowanie druid ze wzgledu na predkosc zdobywnych poziomow jak i powyzej 1k wysokiego profitu ze siochania na tinach

Hokage
05-10-2015, 22:13
Jak chcesz szybko expic to polecam druida, lvle leca prawie dwa razy szybciej niz na knighcie, a jak zarobek to knight ewentualnie rp.

nigdy nie grałeś inna profesją jak ed przez pare lvl;'i to akurat ty możesz najwiecej pomoc jak dawniej sasza?

Najlepsza profesja to palladyn (oczywiscie z eq) i bez dwóch zdań! edem szybciej sie expi bo duzo bije ale ma mniej hp a rp ma wiecej i idziesz szybciej na mocniejsze potwory / nawet nie sluchaj nawbiów typu djakon bo jest nikim a komuś proponuje daną postać grając 2 miechy na apo

#dijako nawbiu

wyexpiles wiecej postaci w tym roku? ja 800 wbiłem 6 lat temu gdy ty o apo nie widziales XDDD

Ramsbeck
09-11-2015, 18:42
Witam, zastanawiam się nad dwoma profesjami: ed/ms :/ Jaką radzicie grać? ;]

djakon
09-11-2015, 18:55
jak masz hajs i eq to rob ms, a jak chcialbys przy okazji zarobic to zdecydowanie druid

Ramsbeck
09-11-2015, 22:23
jak masz hajs i eq to rob ms, a jak chcialbys przy okazji zarobic to zdecydowanie druid

Duza jest roznica miedzy tymi dwoma profesjami? ;]

Hokage
09-11-2015, 22:35
Duza jest roznica miedzy tymi dwoma profesjami? ;]

Taka ze sorkiem bijesz troche więcej a druidem więcej się leczysz i możesz innych siochać za kasę

Malff
10-11-2015, 13:21
Bierz druida, dużo ciekawsza postać niż MS.

Druidiks
15-11-2015, 22:37
To co mozna druidem zaczac grac czy moze rpkiem od 0?
Zastanawiam sie nad tymi dwoma profesjami.
Ciezko druidem bedzie z questami na jakies eq?

Lizaczek
16-11-2015, 14:57
To co mozna druidem zaczac grac czy moze rpkiem od 0?
Zastanawiam sie nad tymi dwoma profesjami.
Ciezko druidem bedzie z questami na jakies eq?

Jeżeli to Twój 1 char to bierz rpka, jak będziesz już ogarniał to przesiądziesz się na eda, a jak nie to pójdziesz za przykładem innych i zrobisz eka xde

Blebleble
12-01-2016, 11:21
Czesc jaka profesja teraz lepsza? Do zarobku, expa, pvp? :/

Zerbo
12-01-2016, 12:38
zarobku - ed, ek, pall, ms ( ed- 4 pkt, ek -3, rp - 2, ms -1 )
expa- ek, ed, ms, pall ( ek- 4 pkt, ed- 3 pkt, ms -2 pkt, rp- 1 pkt)
pvp( bez e ringa)- ek, pall, ms/ed (ek - 4 pkt, - rp- 3 pkt, ms/ed - 2 pkt)

3 czynniki:

ED - 9 pkt
EK- 11 pkt
MS- 5 pkt
RP- 6 pkt

Wyniki:

1 miejsce - ek
2 miejsce - ed
3 miejsce - rp
4 miejsce - ms

Nie wprowadzaj ludzi w błąd pisząc, że do expa lepszy jest ek od rp oki?

#t
Dla zarobku ed ale trzeba mieć co najmniej 2k lvl. Do pvp i expienia samemu rp

Przecież to prawda.
Rp wali 3-5% mocniej od eka i ma (jeśli dobrze testowałem) wolniejsze erexy.
Czar palla jest droższy o 22%. Co oznacza, że ek szybciej przygotuje się do kolejnego huntu.
Ek ma więcej hp i może sobie pozwolić na większy spam, przez co moby wytracają sobie mniej hp.
Posunę się dalej. 1000 ek ma na ballach lv w 10-11 min, ja mam swoim 1 k edem- 11-13 min, bijąc w taki sam sposób ( oboje bez hoty, te same eq). To kwestia mp i zużycia czaru.

Podtrzymuję, ek expi szybciej od rp'ka.

Hokage
12-01-2016, 13:04
zarobku - ed, ek, pall, ms ( ed- 4 pkt, ek -3, rp - 2, ms -1 )
expa- ek, ed, ms, pall ( ek- 4 pkt, ed- 3 pkt, ms -2 pkt, rp- 1 pkt)
pvp( bez e ringa)- ek, pall, ms/ed (ek - 4 pkt, - rp- 3 pkt, ms/ed - 2 pkt)

3 czynniki:

ED - 9 pkt
EK- 11 pkt
MS- 5 pkt
RP- 6 pkt

Wyniki:

1 miejsce - ek
2 miejsce - ed
3 miejsce - rp
4 miejsce - ms

Nie wprowadzaj ludzi w błąd pisząc, że do expa lepszy jest ek od rp oki?

#t
Dla zarobku ed ale trzeba mieć co najmniej 2k lvl żeby siochać na szerszeniach. Do pvp i expienia samemu rp

#edit
Nie masz racji niestaty. grasz sobie 1k lvlem i nie umiesz widocznie nim expić :)

Harakiri II
12-01-2016, 13:47
W tych ciezkich czasach "ironia" radze ci zrobic ED, jak gracze zobacza, ze grasz od zera to pewnie ci sypna eq czy cos kasy.
A co do tego co napisal moj poprzednik, ma racje ek sie expi najszybciej (na starych mobach typu bally itd.) lecz do expa teraz najszybszy jest ED/MS kiedy mamy wystarczajacy lvl, zeby isc na ebole i schodkowac. Co do pvp, jezeli ogarniasz, to kazda profa jest dobra, nie ma czegos takiego jak najlepszy czy najgorszy, po to jest balans, zeby kazda osoba miala szanse wykazania sie umiejetnosciami pvp ta profa, ktora czuje, ze najlepiej mu sie gra.
Pozdrawiam Hajp.

HuracanLP
22-02-2016, 22:59
Witam, jaką postać polecacie do exp/zarobku (nie nudną)? :D
Jestem po długiej przerwie gry w tibie i mam nadzieję że mi coś dobrego doradzicie :D

/Down

PvP to tez czysta przyjemność czy trzeba mieć trochę ogaru/doświadczenia żeby kogoś zabić? :D

Franek Pall
22-02-2016, 23:32
Pograj sobie sorcem, zarobisz każdą profesją, a expienie sorcem, to czysta przyjemność.

#up
W pvp nie zależnie od profesji trzeba ogarniać ^.^. Jeśli lubisz grać tą profesją to pvp też będzie ciekawe :)

Hokage
23-02-2016, 11:02
Pograj sobie sorcem, zarobisz każdą profesją, a expienie sorcem, to czysta przyjemność.

kiedy ty synu grałeś ową profesją?

#t

Polecam palladyna. Do expienia jak i do zarabiania bardzo dobra profesja. Sporo hp many, dużo bije z czaru i z broni. Szybciej na niższym lvlu można iść expić na coś mocniejszego.

dobry.ludzik
14-11-2016, 00:27
Witam, postanowiłem wrócić po długiej przerwie i zastawiam się jaką profesją zagrać. Do szybkiego expa i pvp :) Coś polecicie?

Sasha Rookslayer
14-11-2016, 00:47
Witam, postanowiłem wrócić po długiej przerwie i zastawiam się jaką profesją zagrać. Do szybkiego expa i pvp :) Coś polecicie?

W tych czasach paladyn. Dużo życia i many, na dodatek jest potężny w walce z rówieśnikami i ciężko go zabić.

Nie ma za co, pozdrawiam.

#down

Szkoda, że nie napisałeś, że msem/ edekiem dopiero expi się szybko od 3k+ poziomu jak się ma nowy czar na profesje, to samo tyczy się PvP. :v

Hokage
14-11-2016, 10:40

Do szybkiego expa to ed i ms. Do 1k lvla w pvp też jest dobry ale jak zamierzasz wbić większy lvl to wybierz rp. To drugi knight bijący z uw na dystans i mający trochę większe hity.

W tych czasach paladyn. Dużo życia i many, na dodatek jest potężny w walce z rówieśnikami i ciężko go zabić.

Nie ma za co, pozdrawiam.

skąd ty to możesz wiedzieć jak na mainie grałeś tylko knightem. Nie nabijaj tych postów jak nie masz o tym pojęcia. ;)
#edit

#down
Szkoda, że nie napisałeś, że msem/ edekiem dopiero expi się szybko od 3k+ poziomu jak się ma nowy czar na profesje, to samo tyczy się PvP. :v
rozbawiłeś mnie aż do łez ;) Nigdy nie grałeś ed, ms nawet 500 lvlem i nie masz pojęcia jak pada się nimi od 1k na tinach albo od 3k na crackach

Yoren
14-11-2016, 16:12
Bierz RP, najlepsza profa do pvp, do wyexpienia lajtowo.

Master.Lucas
14-11-2016, 16:33
Bierz RP, najlepsza profa do pvp, do wyexpienia lajtowo.

Potwierdzam, dość szybko idzie wyexpić Palladyna i w pvp też jest bardzo dobry.

Nektar
14-11-2016, 23:58
Tak jak piszą wyzej teraz tylko paladyn, choć magiczną tez sie szybko expi do 1k :D

tigon
15-11-2016, 08:48
obecnie każda profa poza ekiem jest ok :>, ja polecam ms/ed fajnie się gra, może trochę wolniej się expie ale w pvp 1 vs 1 z kamyczkiem idzie rozwalić każdego :>

Volmuwa
15-11-2016, 12:46
Polecam paladyna z calego serca oraz starego druida

Kewins
02-06-2020, 08:46
Witam. Powrót do gry po ponad 5 latach. Czym warto zacząć? Mam do wyboru ed lub ek. Eq to UW, panda, klapki, bh i kapok.

smerfus
02-06-2020, 08:52
Ja bym wybrał ed. Dużo lepsza zabawa aniżeli stanie klockiem i bicie :)

1st R. Boonek
02-06-2020, 08:56
Witam. Powrót do gry po ponad 5 latach. Czym warto zacząć? Mam do wyboru ed lub ek. Eq to UW, panda, klapki, bh i kapok.

Jak masz uw na start to graj druidem def dużo pomoze w początkowej grze a profesja dużo ciekawsza

Koneczko
01-09-2025, 22:17
Siemka, po dlugim czasie zdecydowalem sie wrocic na serwer ale nie mam pewnosci czym teraz najlepiej sie gra? kiedys grywalem druidem i palladynem i chyba tylko nad tymi profesjami sie zastanawiam. co polecacie do ciekawej gry zeby sie nie zanudzic szybko? ;p

Denek
02-09-2025, 11:13
Siemka, po dlugim czasie zdecydowalem sie wrocic na serwer ale nie mam pewnosci czym teraz najlepiej sie gra? kiedys grywalem druidem i palladynem i chyba tylko nad tymi profesjami sie zastanawiam. co polecacie do ciekawej gry zeby sie nie zanudzic szybko? ;p

Najciekawiej moim zdaniem gra się palladynem bo masz najwięcej opcji do wyboru jeśli chodzi o expienie, questy też zrobisz szybciej palladynem niż np. druidem czy ms'em. Ogólnie ja gram druidem i mi się świetnie expi i resuje/siocha(można dorobić), ale zbliżam się do monotonii jeśli chodzi o expienie. Palladyn to też czołg jeśli chodzi o pvp, no ogólnie knighta to bym nie wybierał.