PDA

View Full Version : Problemik

Rzulf
11-07-2008, 14:32
Otóż mam taki problem. Gram sobie w cs, a jednocześnie mam włączony skype i po jakimś czasie wyłącza się komputer. Wydaje mi się, że jest on przeciążony, ale nie powinno się tak dziać, ponieważ jest dobry jak na te 'czasy' ? Wyłącza się tak jak by ktoś zamknął system. Działo się tak po formacie i przed. Mam nadzieję, że ktoś pomoże :)

Plener123
11-07-2008, 14:55
Nie wiem co moze sie dziać.Ja np jak mialem skype to mi Tibie lagowalo nawet jak mialem go wylaczonego.Poprostu spróbuj go deinstalowac i dalej patrz czy bedzie tak samo sie dziac

Rzulf
11-07-2008, 15:34
Nie miałem skype, było tak samo :)
Muszę wydłużyć swoją odpowiedź, żeby miała 40 znaków...

Jadem toots
11-07-2008, 15:39
Ja miałem podobnie. Komputer może dostawać zbyt mało prądu, sprubój wymienić zasilacz. Ja miałem zasilacz trzysetke i mi się wyłączał. Kupiłem czterysta pięćdziesiątke i mi chodzi jak powinien.

Rzulf
11-07-2008, 16:07
Mam 450. I nie wiem co jest grane ehh... Może go wykręcę i wyczyszczę jakoś ... :(

Playboy
11-07-2008, 16:18
Lub masz coś z mostkami na płycie głównej może maja za dużą temperature... Albo płyta dostaje za dużo prądu i sie wyłącza miałem tak.. Komp do wymiany
Powiedz jeszcze czy tylko przy cs'ie się tak dzieje?

adrianeq :)
11-07-2008, 16:54
Sprawdzałeś stan komputera w środku? Tzn. chodzi mi o kurz i brud szczególnie na ramach i karcie graficznej. Jak jest wyczyść to dokładnie np. odkurzaczem. Oczywiście sprawdź także chłodzenia procesora, są pewne programy to tego, aby ułatwić wygodę użytkownikowi.
Drugi powód może być, że masz nieprawidłowo zainstalowane sterowniki karty graficznej. Najpierw sprawdź stan, a jak to nie zadziała pokombinuj ze sterownikami.
Pozdrawiam Adrian
#Rzulf
Bardzo proszę. Everest albo Aida32
Używam Aida32, a jak chcesz sprawdzić temperaturę to klikasz:
Komputer >> Czujniki
#Razor
Żeś się popisał. Naucz się czytać.

Rzulf
11-07-2008, 17:01
Komputer do wymiany ?:O
Przecież on jeszcze roku nie ma :)
Adrianeq, możesz podać ten programik, co do odkurzania, to nie zaglądałem :) Zaraz zobaczę i odkurzę :)

^Doktor^
11-07-2008, 21:16
Jezeli dzieje Ci się tylko tak przy cs+ skype to napewno nie jest wina sprzętu.
Prawdopodobnie cos sie z czyms kłuci chodzi mi o programy które wywołuja bład z tym Cs 1.6 Non to ja miałem rożne dziewne przygody. Sproboj wszystko przeinstalowac.

Wrona
12-07-2008, 02:03
Jeżeli komputer nie ma roku, to udaj się do serwisu. Powiedz jaki masz problem, oraz oddaj go na gwarancje. To chyba najlepsze rozwiązanie. No, chyba, że go rozkręcałeś, to lipa. Ja miałem takie coś, że gram sobie w cs'a, nagle on łapie laga i mi sie resetuje komp.. Po jakimś czasie samo to minęło.. Nie wiem co było grane do dziś. Tak więc moja rada to serwis.

Razor
12-07-2008, 10:55
mi też się wiele razy zdarzało że się komp resetował Np: jak grałem W Need for speed most wanted i policja mnie zlapala to reset kompa. to raczej może coś z kompem. może gra tak robi.

A ja bym polecal zamiast Skype'a, Google Talka. mniej obciąża internet

Sprawdź temperature kart graficznych, procka, itp. albo nie graj w cs