View Full Version : Cala prawda o...
karol powrocil
12-07-2008, 01:37
Zauwazylem ze wielu ostatnio krytykuje Mortiisa.A wiec chcialbym wyrazic swoja opinie wkoncu to ten dzial:p.
Wedug mnie Mortiis ma prawo miec swoje zycie a nie siedzenie 24 h przed kompem i odbieranie raportow typu: okradli mnie,zabrali resp itp
On tez jest czlowiekiem jak wy.Jesli chodzi o kase na pacc to jest darowizna a nie jakims abonamentem a i tak Mortiis to sprawnie zalatwia abyscie w pore dostali pacc i nie mieli kolejnego sapiacego.I chyba juz ostatnie jesli was to co napisalem nie przekonalo to proponuje sciagnac se powiedzmy your_ots i zalozcie serwer tak aby bylo chociaz 50 osob i zobaczycie jak wiara potrafi truc dupe.Mimo to serw trzyma kilka latek a nie siedzi tu 50 osob a prawie 600 wiec wezcie go zrozumcie ze ma dosc tych waszych nazekan.A jesli w ostatecznosci nie podoba sie wam gra na Apo to mozecie odejsc i tak nikt tego nie poczuje bo przyjdzie inny gracz.
pozdro
Edit.
Zapomnialem powiedziec o tym ze Gmi na czele z Mortiisem robia najazdy i rozne inne atrakcje chociazby teraz.Wielu z was na miejscu Mortiisa wkurzylo by sie juz dawno na ten ots i go zamknelo poniewaz nie jeden z was jechal Mortiisa jak psa ze np nie dal mu namelocka,dostal od niego bana-zasluzonego lub nie lub z innych powodow.Dlatego pomyslcie sobie.
Drako o.o
12-07-2008, 02:00
swiete slowa
popieram Cie
chodziaz mortiis jest z ludzi ktorzy sa nastawieni o tak
"sam dam rade ze wszystkim i to jak najlepiej"
nie krytykuje jego roboty bo zrobil duzo i dobrze ..
tyle....
chodziaz on i tak nie przeczyta tego tematu , po co sie wysilasz...
Całkowicie popieram twoje słowa!! On ma swoje życie prywatne i inne sprawy a nie tylko apo ... pozdro Mortiis
Verrier 2.0
12-07-2008, 12:07
Popieram, popieram. Wszyscy by tylko chcieli zeby on siedział 24/7 przy kompie i pisał nowe skrypty, robił nowe questy itd ... Wszyscy pier**lą, że Mortiis nic nie robi, a on zrobił najwięcej ...
(L)egionista
12-07-2008, 12:30
Dla mnie mortiis i tak sie opierda&dala jak ch*uj,
i Ku*rwa nie mówcie mi że tak nie jest, sam mam Ots'a
Jest 11 Gm'ów, i zawsze jest jeden oline, jakoś mappe'ra, tez mam
co obiecuje to to robie, a nie mortiis co ostatnio zrobił dla serv'a crahs'e?
Tak bardzo duzo, A co z GM sieką? Jakś Du*pa która xx coś zrobił.(hahah nie łamie regulaminu), Powiem ci szczerze ze nie podlizuje sie ortiisowi jak cos zrobi, KIEDYŚ tak robiłem, ale zobaczłem co robi, jeb*je ten Ots,
nie pierdol*cie, ze jest 600/700 online, bo nie mam max 400 online....
Tygrys Jedyny mondry, kase brał najbardziej sie opłacało...;')
Mortii's , mortiis najlepiej zwalic ze sie Tygrys Opie*rdala....
sam coś zrób , bo jakoś nie robisz....
Cya'
Psujekbanned
12-07-2008, 12:57
Po wypowiedzi Mortiisa w moim temacie w części się z Tobą zgodzę, ale tylko w części.
Mówisz że wpłata 10zł na konto Mortiisa to darowizna. A znasz jakiś inny sposób żeby uzyskać PACC? Więc nie można tego nazwać darowizną tylko kupnem PACC.
Mortiis tworząc OTS, wiedząc że APO rozwija się coraz szybciej i coraz lepiej, dobrze wiedział że pisze się na wielką odpowiedzialność i mnóstwo pracy.
Musi sprostać oczekiwaniom graczy. Mam nadzieje że ten quest który ma wejść w 'następnym tygodniu' będzie na prawdę bardzo ciekawy.
(L)egionista
12-07-2008, 13:43
^up.
Przepraszam jak bedzie nastepny quest Typu Wejdz zabij i przejdz labirynt
to dziekuje Mortii's.
Zobacz, 30% moze wiencej sie Zbuntowało mowi prawde.
Ale mortiis moze na tym stracić, Jesli 50 osob nie kupi pacc
to nie bedzie 250 zł, Opłata za serv'er? to jest moze 600zł. z pół rocznym wyprzedzeniem...To jak 100 osob co miesiac ci zamówi pacc.
to oplacasz serv'a, a nastepny miesiac masz na +, chyba ze odpali działke Tygrysowi, Mortiis sie boij ze straci gracz, a co z tym idzie Straci Kase.
Pojechał mortiis do Sto(L)icy i co? Mogł wybrac Miejsce w Przemyslu.
Proste..., Co do wakacj Mortii's mozesz pojechac. tylko kto sie zaopiekuje serv'em. twoja Du*pa? Regina? Nie, Jedyny co jest normalny to Grom I Tygrys. dla mnie osoby przebywajace po 10+ h na serv'ie w WAKACJE to przesada, tylko to utrzymóje serv'a, Taki koles Nabije 1K lvl? i co? co to za wyczyn? 1-3 miesiace i masz 1k lvl? Nie bez sensu?
osoba piszaca ten temat poprostu boij sie ze straci 2 pixe'ele...
^up.
Przepraszam jak bedzie nastepny quest Typu Wejdz zabij i przejdz labirynt
to dziekuje Mortii's.
Zobacz, 30% moze wiencej sie Zbuntowało mowi prawde.
Ale mortiis moze na tym stracić, Jesli 50 osob nie kupi pacc
to nie bedzie 250 zł, Opłata za serv'er? to jest moze 600zł. z pół rocznym wyprzedzeniem...To jak 100 osob co miesiac ci zamówi pacc.
to oplacasz serv'a, a nastepny miesiac masz na +, chyba ze odpali działke Tygrysowi, Mortiis sie boij ze straci gracz, a co z tym idzie Straci Kase.
Pojechał mortiis do Sto(L)icy i co? Mogł wybrac Miejsce w Przemyslu.
Proste..., Co do wakacj Mortii's mozesz pojechac. tylko kto sie zaopiekuje serv'em. twoja Du*pa? Regina? Nie, Jedyny co jest normalny to Grom I Tygrys. dla mnie osoby przebywajace po 10+ h na serv'ie w WAKACJE to przesada, tylko to utrzymóje serv'a, Taki koles Nabije 1K lvl? i co? co to za wyczyn? 1-3 miesiace i masz 1k lvl? Nie bez sensu?
osoba piszaca ten temat poprostu boij sie ze straci 2 pixe'ele...
Radze zmienic sposob pisania.
Co do questu to czytaj forum, Tygrys jest od wymyslania questow i realizacji ich na mapie, ja mu co najwyzej cos zasugeruje, a pozniej zrobie skrypty do danego questu. Co do oplat to proponuje zebys sie nie wypowiadal, bo widac ze nie masz o sprawie pojecia... gdyby apo nie stalo w stolicy to by byly jeszcze wieksze problemy z laczem, a jezeli chodzi o oplaty za lacze itp to radze dobrze sie zapoznac z cenami panujacymi na rynku, bo samego lacza symetrycznego z bezposrednim zestykiem do tp sa za ta cene bys nie oplacil, wiec lepiej sie nie odzywaj jak nie wiesz ile to kosztuje. Co do wakacji to juz na nich bylem w tym roku, pewnie nie zauwazyles kiedy, bo wszystkie sprawy zalatwialem na bierzaco, mimo ze wyjechalem za granice. Koncowki Twojego postu nie bede komentowal.
Dla mnie mortiis i tak sie opierda&dala jak ch*uj,
i Ku*rwa nie mówcie mi że tak nie jest, sam mam Ots'a
Jest 11 Gm'ów, i zawsze jest jeden oline, jakoś mappe'ra, tez mam
co obiecuje to to robie, a nie mortiis co ostatnio zrobił dla serv'a crahs'e?
Tak bardzo duzo, A co z GM sieką? Jakś Du*pa która xx coś zrobił.(hahah nie łamie regulaminu), Powiem ci szczerze ze nie podlizuje sie ortiisowi jak cos zrobi, KIEDYŚ tak robiłem, ale zobaczłem co robi, jeb*je ten Ots,
nie pierdol*cie, ze jest 600/700 online, bo nie mam max 400 online....
Tygrys Jedyny mondry, kase brał najbardziej sie opłacało...;')
Mortii's , mortiis najlepiej zwalic ze sie Tygrys Opie*rdala....
sam coś zrób , bo jakoś nie robisz....
Cya'
Jak juz mowilem poczytaj ze zrozumieniem, pisalem na forum ze wszelkie opoznienia w mapie, miedzy innymi questow jest to sprawa Tygrysa poniewaz potwierdzal mi, ze zrobi, a pozniej slad po nim ginal i po questach, od lipca wzial sie do pracy i mysle ze w poniedzialek wejdzie 3 questy ktore on sam wymyslil. Nie wazne ile osob gra, lepiej sam odejdz z gry i forum, bedzie gralo jeszcze mniej osob, a dzieki temu, ja nie dostane kasy, a wszystkim bedzie sie gralo przyjemniej, bo o jednego trolla bedzie mniej.
Zauwazylem ze wielu ostatnio krytykuje Mortiisa.A wiec chcialbym wyrazic swoja opinie wkoncu to ten dzial:p.
Wedug mnie Mortiis ma prawo miec swoje zycie a nie siedzenie 24 h przed kompem i odbieranie raportow typu: okradli mnie,zabrali resp itp
On tez jest czlowiekiem jak wy.Jesli chodzi o kase na pacc to jest darowizna a nie jakims abonamentem a i tak Mortiis to sprawnie zalatwia abyscie w pore dostali pacc i nie mieli kolejnego sapiacego.I chyba juz ostatnie jesli was to co napisalem nie przekonalo to proponuje sciagnac se powiedzmy your_ots i zalozcie serwer tak aby bylo chociaz 50 osob i zobaczycie jak wiara potrafi truc dupe.Mimo to serw trzyma kilka latek a nie siedzi tu 50 osob a prawie 600 wiec wezcie go zrozumcie ze ma dosc tych waszych nazekan.A jesli w ostatecznosci nie podoba sie wam gra na Apo to mozecie odejsc i tak nikt tego nie poczuje bo przyjdzie inny gracz.
pozdro
Edit.
Zapomnialem powiedziec o tym ze Gmi na czele z Mortiisem robia najazdy i rozne inne atrakcje chociazby teraz.Wielu z was na miejscu Mortiisa wkurzylo by sie juz dawno na ten ots i go zamknelo poniewaz nie jeden z was jechal Mortiisa jak psa ze np nie dal mu namelocka,dostal od niego bana-zasluzonego lub nie lub z innych powodow.Dlatego pomyslcie sobie.
Wkurzyło ? Ty masz coś z głową. Mortiis zarabia na tym otsie... a ostatnio nic nie robi,żadnego upa ani nic...tylko włączone to jest caly czas...Zacytuje teraz słowa kolegi " Płace ! Żądam !!!!" Mortiis zarazbia na miecha kilka tysięcy...(kiedyś był o tym temat ale jakiś bezmózgowiec(moderator) go zamkną..... Pozdrawiam wszystkich wspułczyjących mortiisowi...Wpłacajcie mu za pacca i wpłacie dodatkowe pieniążki żeby mortiiskowi nie było źle...
Wiceps-Biceps
12-07-2008, 14:33
@up
Kilka tysięcy? A może kilka milinów? Ty może byś pracował 10h+ dziennie i NIC z tego nie miał? Nie sądzę. Mortiis MUSI zarobić coś dla siebie bo by mu się nie opłacało w ogóle robić. Nic za darmo. On wam daje serwer i zarabia na tym.
@topic
Mam nadzieję, że Tygrys stworzy lepszy Quest niż poprzednie.
Oxidosiss
12-07-2008, 14:38
No Mortiis się dobrze prezentuje, przynajmniej nie interesuje go jak wy pierdolicie ciągle że jest mniej graczy, że apo upada, że Mortiis nic nie robi i się opierdala. Mortiis wie, że robi swoje i nie interesuje go co o nim sądzicie. Ja osobiście uważam że Mortiis się stara i robi to co do niego należy, lecz jest to nie zauważalne dlatego sądzimy że Mortiis nic nie robi, a tak w rzeczywistości nie jest. Co do Tygrysa to jest bardziej widoczny, ale czy więcej robi? Mortiis napisał że nie, ale my tak naprawdę nie wiemy jaka jest prawda. Moim zdaniem APO wygląda lepiej niż 2 miechy temu, mam nadzieję że będzie coraz lepsze, bo jak widać będą nowe questy. Co do większości 1k lvl'ów wiadomo że będzie ich coraz więcej, aż dziwne że po 3 latach tego otsa 1k lvlów jest tak mało. Wiadomo że jak z latami będzie więcej 1k lvlów, bo przecież czas płynie i to normalne że ich jest tyle. Co do cen, wiadomo że ceny będą spadać lecz nie jest to wina Mortiisa i to my powinniśmy starać się o podwyższanie cen tzn pisać ciągle że sprzedajemy pande za 11k cc a nie za 8kcc, tak powinien robić każdy aż wreszcie te ceny by weszły w życie.
Tyle mam do powiedzenia, pozdrawiam.
Zawisc i zazdrosc -.-'
Mortiis zarabia na swojej pracy, czemu mialby nie zarabiac?
Jestme ciekaw jak wy pojdziecie do pracy (buhahah) chcecie pracowac za free?
karol powrocil
12-07-2008, 15:24
Wkurzyło ? Ty masz coś z głową. Mortiis zarabia na tym otsie... a ostatnio nic nie robi,żadnego upa ani nic...tylko włączone to jest caly czas...Zacytuje teraz słowa kolegi " Płace ! Żądam !!!!" Mortiis zarazbia na miecha kilka tysięcy...(kiedyś był o tym temat ale jakiś bezmózgowiec(moderator) go zamkną..... Pozdrawiam wszystkich wspułczyjących mortiisowi...Wpłacajcie mu za pacca i wpłacie dodatkowe pieniążki żeby mortiiskowi nie było źle...
Wez ty qurwa sie lepiej nie odzywaj.Zazdroscisz mu bo kase moze na tym skubnie.Trudno wymyslil to i zrobil duzo zeczy dla serwera wiec jak cos zostanie mu to ma prawo se wziasc to bo to jego pomysl by.
Drako napisalem bo moze wiecej wiary zrozumie co i jak ale widze ze tu sa jednak pustaki.np Jaroz i Legionista.Zazdroszcza i tyle
Drako o.o
12-07-2008, 17:11
jak go nie ma na tibi to nie znaczy ze nic nie robi o.o
ktos tam up napisal ze ma ots
tak i masz max 30playerow nie?
nie masz dedyka tylko masz ten piekny ots na swojej neostradzie czy chuj wie co tam masz i kozaczysz ze mortiis nic nie robi
same przelewy te emaile z nie dokladnymi tytulami etc to duzo roboty tu gra 600 osob halo 600 osob czyli 599 takich jak ty dzieci ktorzy sie o wszystko czepiaja a tak naprawde gowno wiedza o.o
ale ze mnie pisarz moze ksiazke napisze do poterze harym ^^
karol powrocil
13-07-2008, 21:06
Taka prawda!Drako widze ze wszystko kapuje:D:p:cool::rolleyes:
A wiekszosc jak zawsze mysli ze nikt nie ma nic do roboty tylko zajmowanie sie takimi debilami jak wy co na kazda zecz co gmi zrobia macie zastrzezenie
Mortiis 3 LATA pracował na serwerem i go ulepszał, należy mu się za to jakiś zarobek. Ten zarobek napewno nie jest wysoki, dostanie na piwo i może jeszcze na jakąś pizze. 3 lata pracował, ulepszał ten serwer, ale wy, bezmózgie gracze, ciągle wam mało i mało. Odjebać się od Mortiisa, wypierd***ć na inne otsy, byle dalej od APO. Nikt za wami płakać nie będzie.
Kheneshi
13-07-2008, 22:56
Hmmm w 100 a nawet w 200% zgadzam sie z Karolem.
Mortiis robi wiele o czym swiatczy ostatnio złapany przezemnie ban xd.
Robi kawal dobrej roboty wiekszość co robi jest nie widoczne zato to co robi nasz Tygrysek ! Widac ! (Mapy,Questy). Docencie ze chłopak miał pomysł trzyma sie tego i robi wszystko by dopiąć i pomagać gracza.
A wy!....
Wiecznie marudzicie sam nie byłem zadowolony po banie ale chyj z tym :P.
Dobrze ze wreszcie cos ruszyło ostatnio sporo na servie najazdów i mozna zawsze z gmami porozmawiac na Game-Chat.
Nawet Mortiis ktory niby nic nie robi pojawia sie tam ;P.
I pomaga... pozatym gdzie słowo dziekuje za ostatnie 12 dni pacc + !!! mogl to pier.... i cofnac te zmiane ;].
Cieszcie sie tym co macie.
Zawsze moze byc gorzej.
Szanuj Gma swego bo zawsze mozesz mieć gorszego ;)...
Na marginesie przydał by sie jakis nabór Mortiisie ;).
Pozdrawiam Kosta Kolo.
karol powrocil
17-07-2008, 16:41
Kto tera powie ze Mortiis nic nie robi jest naprawde glupi.
Co chwile najazdy sa nowe potwory questy i dzis rozpoczela sie loteria.
Mortiis poprostu pracuje nad serwem raz widoczniej a raz mniej.Poprawia cos co poprostu nie zauwazymy nawet.
pozdro:cool:
Karol napisales ze Mortiis pracuje raz wiecej raz mniej a to moze tak wyglada ze n caly czas cos robi tylko efekty sa widoczne raz na jakis czas :D Ale musze przyznac ze ostatnio wzial sie do pracy xD Teraz niech doda te 1+hp sorcowi/druidowi i ma na jakis czas spokoj :D
karol powrocil
19-07-2008, 00:23
Bo taka prawda jest:p niektore poprawki sa nawet nie widoczne dla zwyklych graczy.
Niech robi z tymi sorcami co chce tylko zeby znow nie obnizyli pallkow;/
Brain :)
19-07-2008, 09:44
Naprawde wykazałeś swój wielki mózg. Mortiis nie zarabia dużo. Musi mieć również opłaty, utrzymani takiego servera na stabilnym łączu dużo kosztuje, jeszcze płaci Tygrysowi za mapy (wiem z tego, że nie jest jakaś mała kwota).
I pozatym kur*wa pisze, że wpłata jest dobrowolna a nie pieprzycie, że on zbija na tym kase. Sami mu ją dajcie ze swojej woli. Jak ktoś sądzi, że Mortiis się opierdala to niech nie płaci na PACC proste ku*rwa.
@Topic
Zgadzam się z autorem tematu :). Niektórzy mówią Mortiis rusz dupe. On ma też swoje życie i nie jest 24/7. Ja też bym wolał z kumplami pogadać niż na kompie siedzieć :).
ziemowid
19-07-2008, 13:59
ja pamietam jak mortis wprowadzil pacc ja jako 2 gracz na calym ots go kupilem wtedy bodejrze bylo 30 dnii na poczatku 2006 (exp oraz senjna tylko najlepszy potworek orshabal);) (wiekszosc graczy sie wtedy smiala ze wydaje sie kase na takie cos :P) za to ze jako 2 kupilem dostelem 3 ;) dni gratiss, hihi, od razu po kupnie testowalem go, mortis za mna chodzil na invisible ale czasem go bylo widac na chwilke to trwalo chybaz 30 minut xD :P ot maly oft sorry,
ciekawe czy mortis by nam mogl zdradzic ile srednio w miesiacu teraz ludzi kupuje pacc ?? watpie w to ale spytac mozna chodz nie gram juz ladne pare lat :)
pozdro
Edit.
No i tak, święta prawda. Ja jestem wdzięczny Mortiisowi i całej ekipie Apo za tą całą prace nad serverem. A nooby i tak nie rozumieją że każdy jest człowiekiem, "nie Mortiis nie jest człowiekiem, on jest GM" i trują tą dupe, "Mortiis dodaj samolot na OTS, Mortiis on mi zabrał na aola, Mortiis ukradli mi plate armor, Mortiis on wyzwał moją mame...". Mortiis robi co może i ile może, bo jakby nic nie robił to OTS dawno byłby off, a dla noobów to jak Mortiis czegoś nie zrobi to już jest "dupą" itp. "Zły Mortiis bo nie dodał samolotów -.- Szanować Mortiisa jak APO chcecie ;) !
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.