Zaloguj się

View Full Version : Zamykanie tematów.

Criss
20-07-2008, 13:12
Mam jedno dla mnie ważne pytanie, a mianowicie czemu moderatorzy zamykają stare tematy, lub te w których jest dużo odpowiedzi, nie widziałem jeszcze takiego forum, oprócz tego, wiem że niektórzy spamują, ale są też tacy co chcą mądrze się wypowiedzieć. Chcecie zapobiec spamowaniu, no, ale tak czy siak dużo to nie da. Moglibyście zamykać tematy, w których jest udzielona jedna prawidłowa odpowiedź i tyle, a nie że od groma ludzi udziela tej samej odpowiedzi tylko różnie sformułowanych. Proszę rozpatrzyć moje zdanie, z góry dziękuję .
Pozdrawiam Criss.

Listek
20-07-2008, 13:38
Pisząc ten temat odpowiedziałeś sobie praktycznie na wszytkie pytania.
Dlaczego zamykamy :
Stare tematy, żeby nie było odświerzania co wiąże sie z nabijaniem postów, ale również zamykamy je wtedy kiedy jest udzielona odpowiedź, albo autor roziwązał już swój problem.
Gorące tematy(czyli takie w których jest dużo wypowiedzi), takie tematy zamykamy najczęściej ponieważ użytkownicy powtarzaja swoje odpowiedzi, albo piszą to samo co inni. Najczęściej tak bywa.

@Edit
A jeśli chodzi o to że użytkownicy chcą powiedzieć coś madrego to zazwyczaj powiedzieli to już w pierwszych postach.

Grulix
20-07-2008, 13:39
Witaj.
Tematy są zamykane z powodu udzielonej odpowiedzi podam ci przykład :
Użytkownik newbie robi temat "Gdzie jest quest na pandemonium armor?"
Drugi użytkownik pisze posta i udziela w nim odpowiedzi na pytanie w pierwszym poście. Tłumaczy albo podaje link do tematu. Moderator wchodzi na temat , jeśli jest wszystko dobrze zamyka temat bez 3 posta.

Dziękuję , że mogłem pomóc.

Chyba tak samo będzie z tym tematem.

Vidly
20-07-2008, 13:43
Ja osobiście mam wrażenie, że niektóre tematy są zamykane, bo może się tam pojawić (lub już się pojawiło) coś niewygodnego dla APO Team :) Jakieś niewygodne pytania i sprawy... Ale to tylko moje odczucie ;)

Pozdrawiam

[Tygrys] Ależ oczywiście... W każdym temacie, mogą pojawić się "niewygodne pytania/sprawy" i dlatego wszystko zamykamy ;o
Weź Ty się zastanów co piszesz, ok? A ten temat zamykam...