Zaloguj się

View Full Version : Gdy w??czam tibia komp si? resetuje. Dlaczego?

Knight Xed
24-07-2008, 15:52
Witam. Nazwa tematu mówi sama za siebie. Wcześniej nie miałem takiego problemu, ale teraz on zaistniał.
Mianowicie gdy włączam tibię, nic się nie dzieje. Gdy pogram z 5-10 min nagle wszystko sie zatrzymuje (Prawie jak lag ;s) i komp sie reseta.:mad: (lol2)
To jest wkurzające, chciałem poexpić pallkiem podobno teraz jest super ultra mega wyje.. poza tym ze mu vite obniżyli..

Czekam na szybkie odpowiedzi ;s

@Mc Maciek
Odkurzam go codziennie, jest tam błysk, Wentylatory ok. Ale dlaczego on się przegrzewa? Ten komp ma dopiero 2 lata..

Wiceps-Biceps
24-07-2008, 15:54
Może jak grasz w Tibię to Ci się przegrzewa komp? Sprawdź wentylatory.

ps. nie ten dział

[Mc Maciek] Racja, nie ten dział, więc przenoszę. Jak już powiedział Ci Wiceps, sprawdź wentylatory i... odkurz porządnie komputer (od środka oczywiście :D)

Pelson
25-07-2008, 11:24
@up
sranie w banie
mam takiego starego kompa(5 lat se trzyma) mozna na nim pograc tylko w tibie i pasjansa ;D nigdy nie odkurzalem go i dziala wiec skaczcie pierdolic ze przez brud komp sie resetuje -.-'

wg. moze byc cos z procesorem, gdyz tibia duzo zzera procka.
Tak samo jest z podkrecaniem procesora, za mocno podkrecisz to albo ci sie resetuje albo spali.

Jak sie myle to sorry.

@down
z kad ty mozesz wiedziec jakiego on ma kompa?

The Witcher
25-07-2008, 11:40
Jak na mój gust to masz za słabego kompa ;)

Criss
25-07-2008, 12:15
Jak na mój gust to masz za słabego kompa ;)

Tym dojebał*** jak dzik w sosnę, w dębowym lesie, miałem to samo, i po kilku dniach spalił mi się procesor. Nie wiem co było tego przyczyną.

Kimlovs
26-07-2008, 14:09
masz dobrego anty vira?? rownie dobrze mozesz miec trojana/keyloggera i ktos sie bawi twoim kompem, muj kumpel tak mial ze jak wchodzil na tibie to zaraz mu sie komp wylaczal, okazalo sie ze mial trojana. Co do brudnego kompa to nieprawda ze przez to moze ci sie komp wylaczyc hyba ze wentylatory beda tak zasyfione ze przestana chlodzic ale to sie zadko zdaza. jak masz 1k mb i procka min. 1.97 Ghz to tez ci sie komp niewylaczy.

Sprawdz czy niemasz jakiegos vira. :)

Wojtasss
26-07-2008, 14:12
on nie koniecznie sie przegrzewa...
mozliwe ze masz zle sterowniki bo ja mialem ten problem i wgralem nowe sternowniki do karty graficznej i wszystko jest juz ok :D

Knight Xed
27-07-2008, 10:25
@Kimlovs

Skanowalem kompa Nod32 i nic nie znalazło..

Maatini Żałosny Ogryzek
27-07-2008, 10:45
Też tak miałem ale jak grałem w inne gry jaki jest powód masz za mało ram komp się zapycha i restartuje.. Kupiłem 1gimga i jest zajebiście : > (Ram)

Razor
27-07-2008, 11:30
Pewnie masz Windowsa Viste.
Koleś mi odpisał na pewien temat że na viscie tibia 8.0 czy 8.1 po 5 lub 10 min się wyłączała tylko tobie pewnie resetuje kompa

Maatini Żałosny Ogryzek
27-07-2008, 11:37
Oooo To bardzo ciekawe jak mój kolega ma viste i normalnie gra.. Więc nie gadaj jakiś farmazonów jak nie wiesz =,=

HaWkInS
27-07-2008, 11:53
@Up

Miałem Viste Home Premium i Tibia 8.0 i 8.1 sie wyłączała, więc to prawda :D..W Tibi 7.6 była zjechana grafa, ale działała..Naszczęscie mam juz XP!:D

@Topic

Słaby komp, stare sterowniki..Być moze płyta główna ma za dużą temperature i sie resetuje, lub poprostu gdy włączasz Tibie procek dostaje "kopa", gdy tibia jest włączona zużycie procka skacze do 100%, wiec procek bierze max prądu z zasilacza..Możliwe że zasilacz sie sypie bo ma za małą moc i nie dzwiga juz procka..Nie wiem czy zrozumiesz coś z tego co napisałem ale nie moge tego inaczej wyrazić :D.

Malkin
27-07-2008, 12:54
Najprawdopodobniej to przez sterowniki. chyba masz stare, proponuję posuzkac, zainstalowac nowe.

Albo poprostu klasyczne wyjście, przeinstalowac Tibię, stracisz mapy, ale będziesz mógł grac.

Jeśli to nie pomoże, to format kompa.

Kimlovs
27-07-2008, 13:14
@Kimlovs

Skanowalem kompa Nod32 i nic nie znalazło..

proponuje zainstalowac kaspersky jest lepszy :) co do visty, zalezy jeszcze jakiej jak masz home to ci tibia powinna bez problemu smigac niewiem jak na innych edycjach, najwyrazniej masz za slabego procka i niewytrzymuje przeciazenia danych dlatego wylacza zbede programy czyt. tibie. i resetuje sie komp.

powiedz jakiego masz kompa (ram, procek, grafa, plyta glowna)

Rocky Balboa
27-07-2008, 13:16
Sprawdź zasilacz , i kondersatory . :) Jest to najczęstszy powód zawieszania sie komputerów . I przejdź sie do jakiegoś serwisu , sprawdzą Ci za darmo co sie dzieje z komputerem. :)

Spirit
27-07-2008, 14:39
Moim zdaniem procek :-) Moze jest za bardzo rpzeciążony :D Ja tak mam że gram cały dzień i jeszcze włącze 10 programów naraz to porpstu komp mi sie sam resetuje :D Moje propozycje:
-nowy procek
-formacik :D