PDA

View Full Version : PACC i rodzice

Czopeq
25-07-2008, 13:26
Elo. Czy jak kupujecie PACCa na globcu to mówicie starym, czy potajemnie go kupujecie, kiedy nie ma ich w domu. I czy dostajecie od nich fundusze na PACCa, czy sami na Niego zarabiacie ^^?. Ja osobiście zamierzam kupić PACC potajemnie, a fundusze dostaje od rodzinki... :D.

Old Dzolo/Seba :)
25-07-2008, 13:30
Lol, jakbym powiedział mamę, że chce kupić PACC (ona wie co to) za 90 zł to by mnie chyba zajebała. "chyba Cie pogięło" tak by powiedziała :D Albo "nawet nie ma rozmowy", pacc na RL kupiłem raz, zresztą dziś mam urodziny =.^ to może coś babcia sypnie : )
@Down. Dziękuję : )
@Splaxor. Również dziękuję : >

Brain :)
25-07-2008, 13:40
@Up Wszytskiego naj :P.

Topic
Właśnie byłem dziś w banku i kupowałem PACC xD. Robie to potajemnie ;). Fundusze mam od taty xD. Na APO mi kupuje czasem bo dyszka tylko, ale 90 PLN :|.

DaDaX
25-07-2008, 13:42
Hahah, ma juz 90 zł i mozna pocztą wysąłć czy jak? :')
Kupie potajemnie

Sopranis
25-07-2008, 13:59
Ja wogule niekupuje pacca,szczegulnie na globcu,2 razy na apo kupiłem;d.To jest gra a pacc was wciąga jak miałem pacca na armi,to ciągle tak myślałem jak gdzieś byłem."Kurde,pacc mi leci musze wracać do domu i lvl wbić bo mnie nobki przegonią"tak to jest że ktoś cie wyzwie ty kupiłeś wcześniej pacca to teraz expisz expisz i jeszcze raz expisz aby przegonić nobka i go zabić.Osobiście niepolecam kupowanie pacca,można za te pieniądze mieć dużo innych rzeczy,a za te 10zł(pacc na armi)to można mieć naprzykład wyżerke(cipsy,cola,fast food,batony itp.)Kilka razy wydasz kase to policz sobie ile straciłeś.

Splaxor
25-07-2008, 14:10
@Old Dzolo/Seba :)
Moja mama też ma dziś urodzinki. Życzę Tobie dużo zdrowia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy :)

@topic
Ja zawsze kupowałem normalnie przelewem bez jakichkolwiek problemów. Ogólnie sprzedawałem PACC jak była Tibia 7.6 :) Nie byłem taki kozak jak Zachej :)

mlody drut
25-07-2008, 14:42
Ja muwie mamie bo ona ma karte a na jej konto babcia i ciocia kture sa w warszawie (babcia odwiedza ) ciocia mieszka to na konto wysyłaja kase na urodziny :p
Urodziny mam 30 lipca to znowu z 100zł sypna :]
Tata muwi ze mnie pogieło i nie wyśle ale i tak idem zawsze wysyłac :p

tedziq08
25-07-2008, 14:52
Ja kase jakoś skąbinuje zawsze. Na apo mi pacca kupuje mama ale na realu za 90 zł to by mnie z domu chyba wyrzuciła. :(

Crayon
25-07-2008, 15:03
Kiedy pierwszy raz kupowałem PACC na Globalu rodzina powiedziała: "Zarób sam, to nie będziemy mieli pretensji."
I zarobiłem. Zachej załatwił premium. Bez krzyku : ]

BaNaN
25-07-2008, 19:34
Ogólnie nigdy nie kupowałem pacc'a na real tibii. Na apo jak kupowałem to normalnie szedłem sobie do banku i kupowałem bez tajemnicy, bo w końcu 10 zł to nie jest majątek.

Rebel 2.0
25-07-2008, 19:38
A ja wole zamiast na pacc to gdzies sie ze znajomymi wybrac za ta kase:P a jak kupuje pacc na rl tibii to zawsze za kase w grze:)nigdy jeszcze nie kupilem za zl i nie zamierzam;]

MufjeMamjeSopaczysz
@Rebel
Zależy... Ja PACC jak kupiłem to tylko gdy miałem więcej niż te 90zł. Ze znajomymi iśc za tą kasę? Nigdy! Nie będę niczyim sponsorem niech sami sobie kupują -.-

To nie za bardzo jestes kolezenski jak Ci na kumpli szkoda:P u nas kto ma kase to stawia tak na zmiane i jest spoko:)

..Sallen..
25-07-2008, 19:47
@Rebel
Prawidłowo.. ;>
@Topic
Nigdy nie kupowałem za PLN'y i nie zamierzam. Pacc'a na APO kupowali mi koledzy.. Albo dawali hajs.. ;P

MufjeMamjeSopaczysz
25-07-2008, 21:34
@Rebel
Zależy... Ja PACC jak kupiłem to tylko gdy miałem więcej niż te 90zł. Ze znajomymi iśc za tą kasę? Nigdy! Nie będę niczyim sponsorem niech sami sobie kupują -.-
@topic
Moja mama nie wiedziała że pacc kupiłem zamówił mi kolega i zrobił przelew, dałem mu tylko kasę. Moja mama by mi nie pozwoliła wydac grosza na tibię i ma racje -.-

Vidly
25-07-2008, 21:45
Jak Rebel kupowałem pacc na real tibii tylko za pieniądze w grze. Szkoda mi kasy na głupią grę a nie chcę się użerać na allegro ze sprzedażą gjepeee :cool:

Wiceps-Biceps
25-07-2008, 21:50
Na tibie wydałem może 20zł na apo pacc na początku kariery.
Miałem ok. 10 pacców na apo oraz 2 na global. Wszystko za gp/ kcc ;)

D.B
26-07-2008, 18:53
Ja nigdy nie mowie ze kupuje pacca, bo stara szału dostaje jak wie ze wydaje kase na tibie.... a ona jej zbytnio nie lubi. Na next wakacje kupie pacc na globalu i jej nie powiem ;d
PS
Teraz piszecie ze 90 zeta... Euro spadło i pacc teraz lekko ponad 60 zl ;P

pitek knight
27-07-2008, 12:13
Pff niedawno kupiłem Pacca i powiedzałem starszej ze wydałem kase a ona ze moja kasa i tyle ma do gadania w tej sprawie :P All zarobilem sam bo rodzice by nie dali

Maatini Żałosny Ogryzek
27-07-2008, 12:54
Ja też za swoja kasę kupiłem zbierałem zbierałem i uzbierałem xD... Co maja rodzice do tego że wydaje swoją kasę ? A jak macie jakieś problemy z tym to powiedz że kupujesz grę ...

Malkin
27-07-2008, 12:59
Mi rodzice nic nie mówią jak wydaję kase na pacc, najczęściej jest tak:

- Mamo, daj 10 zł na PACC.
- Weź sobie z portfela.

I gitarka ;>

Maatini Żałosny Ogryzek
27-07-2008, 13:13
No dobra Ty mówisz o apo a na rl 80zł to jest różnica =,=

kostaxD
29-07-2008, 11:35
Elo. Czy jak kupujecie PACCa na globcu to mówicie starym, czy potajemnie go kupujecie, kiedy nie ma ich w domu. I czy dostajecie od nich fundusze na PACCa, czy sami na Niego zarabiacie ^^?. Ja osobiście zamierzam kupić PACC potajemnie, a fundusze dostaje od rodzinki... :D.

Heheh... ja tam nawet żadko ze starymi gadam.
Pozdrawiam.

LijoOx
29-07-2008, 12:05
Ja muwie mamie bo ona ma karte a na jej konto babcia i ciocia kture sa w warszawie (babcia odwiedza ) ciocia mieszka to na konto wysyłaja kase na urodziny :p
Urodziny mam 30 lipca to znowu z 100zł sypna :]
Tata muwi ze mnie pogieło i nie wyśle ale i tak idem zawsze wysyłac :p

o.o ! ja rowniez mam uro 30 lipca !! ;>

@topic

na globcu raz zamowilem potajemnie fundusz od tatusia.. ( niby na ciuchy )
na apo podobnie jak na globcu ;>

Mosuke
29-07-2008, 12:34
hehe ja mialem pacca na rl tylko raz...wygralem w konkursie organizowanym przez tibia.pl :P
a takto szkoda kasy zeby na tibie wydawac , na apo tylko 10 zl to kupuje

Karpiq
31-07-2008, 14:33
Ja kupuje kartą kredytową z mojego konta. Moje pieniądze rodziców to raczej nie obchodzi na co wydaje swoją kasę.
Pacca na globalu miałem 2x

Lu$hOoOoOfy Cineq
31-07-2008, 15:11
Ja kupuje kartą kredytową z mojego konta. Moje pieniądze rodziców to raczej nie obchodzi na co wydaje swoją kasę.
Pacca na globalu miałem 2x

Data urodzenia
December 24, 1993 (14)
Jak możesz mieć kartę kredytową, jak zapewnie nie masz pracy, czyli zabezpieczenia finansowego...

Van Destroyer
31-07-2008, 15:54
Kupuje przelewem... a co do starych, moja kasa i wydaje ja na co mi sie podoba... i co ich to ma niby obchodzic co kupuje?

DeDaX
31-07-2008, 15:57
^Up^
Karte kredytową można mieć od 14 lat.
wtedy masz swoje konto :') Rodzice mogą kontrolować Itp.

Na globcu miałem 3x na rookstaerze :[ Dobrze wydana kasa =P

Lu$hOoOoOfy Cineq
31-07-2008, 16:43
Kartę płatniczą nie kredytową... Jak sama nazwa wskazuje na kartę kredytową możesz wziąć w debet. A to już wymaga zarobków...
Zapomniałem się wypowiedziec, to tu zrobie...
Więc kupująć pacce na rl zastanawiem się czy jest sens, czy mi się to zwróci i co osiągnę. Miałem pacca 3x, każdy za sprzedawanie kcc na apo. Za ostatniego pacca wybociłem ładnego knighta, więc nic nie straciłem a nawet zyskałem. : p

Saru :o
31-07-2008, 16:48
A kto z was Kupi mi pacc na Rl Tibi za kase na apo Place duzo i mocno kcc xd Piszcie na PW

Humu-un
31-07-2008, 16:49
Szczerze to zawsze miałem głeboko to co mówią rodzicie na wydanie 90 zł... Jezeli kasa była moja szedłem i poprostu wysyłałem...

Hidden Druidka
02-08-2008, 22:19
Ja tez nigdy rodzicom nie mówilem jak kupowalem np. postacie itp. tylko dostaje kieszonkowe i to co ja z nim robie to jest moja indywidualna sprawa a ich to wali :D ja na rl jeszcze pacca nie kupowalem a na apo 2x ;d teraz w wakacje zarobiłem sobie kase wiec trzeba 1 raz kupic tego pacca szczegolnie gdy euro poszlo w dol i pacc stał sie tanszy :D

Wrobel
02-08-2008, 23:51
Ja zarabiam sam :] I zamierzam kupić mieszkanie xd. A co do przeszłości to zawsze mama mi kase dawała, i wiedziała co to PACC ^^ Tłumaczyło się 4 godzinki, i uznała że lepiej mieć lepiej niż gorzej xd.

@down
Racja!

HaWkInS
02-08-2008, 23:55
U mnie z tym nie ma problemu. Przeciez 90 zl to nie jest duzo. Chcesz grac - musisz placic proste. bb :<

Kamil CBA
03-08-2008, 10:26
Ja nie mam z tym problemu, jak poprosze to rodzice mi dają.

kicaii :o
03-08-2008, 10:57
Moi rodzice nie maja pretensji o to ze wydaje kase na gre. Jezlei tlyko widza ze sie ucze i gram w roku szkolnym tzn moge pogodzic jedno z drugim to wszystko jest ok :P

Yeaull
03-08-2008, 11:29
ja nei mam problemów xd właże na konto przelew i na 2 dzień pacc raz miałem pacc na rl bo nie gram już xd na armi z 15 razy xp no ale jak stara zobaczy xd że coś ubyło to nic nie mówi xd moja kasa moja sprawa xp i tak na tibii w chuj na plus wyszyłem

kicaii :o
06-08-2008, 16:05
Wlasnie mama mi wczoraj przelew na pacca zrobila i juz od wczoraj ciesze sie z gry na pacc xd

Ave Elaine
06-08-2008, 16:09
Rodzice mi dają pieniądze a na co je wydaje to chyba już jest moją osobistą sprawą,
nigdy nie było problemów jak się zwracałem do przełożonych by mi dali pieniądze na pacc, bo wiedzą, że w Tibie gram od bardzo dawna i jedyne co robie na komputerze to albo siedzę na komunikatorach, przeglądam fora bądź gram w Tibie.

Adzik
06-08-2008, 16:21
Loool biore kase ide do banku i kupuje pacc i w czym rzecz???? Co to jakies przestepstwo???