View Full Version : Tabaka
*Poziomek*
28-07-2008, 23:00
Zamierzam ją brać czy jak to tam się mówi xD
Już mi się nie chcę czekać aż Helian mi odpowie więc wy mi odpowiedzcie
Tutaj trochę z mojego PW wyciąłem :
1- ile to kosztuje
2- ile tego jest w woreczku
3- czy 13 latkowi to sprzedadzą bez żadnych problemów
4- i czy to jest coś jak piwo, fajki <czyt. od 18 lat ;> >
Odpowiedzcie mi na te pytania! x>
@down
1- 10 zł?! cholernie dużo xD
2- a skąd mogłem to wiedzieć? może od razu napiszę ile tabaki mieści się w kondonie? x>
3- to w kiosku pewnie też
4-to luz ;>
1- Do 10 zl nie wiecej...
2- Jeszcze nie spotkałem sie z Tabaka w woreczku ?
3- Raczej tak, jest to produkt ktory sprzedaja w kazdek Aptece ( Przynajmiej mi )
4- Nie ma tego co porownywac do Piwa, czy Fajek ? ... Nie daje to zadnej fazy ...
szeregowymajor-997
28-07-2008, 23:06
nie drogie ..pare złotych
ja nie widzialem w woreczkach tylko w takim plastikowym opakowaniu
powinni sprzedac
to jest syf...powinno sie brac jak sie ma katar zeby przetkac drogi oddechowe...
Helian -.-
28-07-2008, 23:45
1- zalezy najtansza ok 5zł najdroższa nawet 50 ;D
2- to jest w pudelku takim jak cukierki kiedys byly 30 Gram
3-zalezy w jakim sklepie ;D
4-tak xD
Ps. Nie bierz duzo.. ;D i noś chusteczki. :D
BaXiK Dziki Wonrz
28-07-2008, 23:59
Ty myslisz ze po tym jakies fazy sa albo cos w tym stylu ? :o
To jest zwykle gowno na katar od którego mozna ( chyba ) sie uzaleznic :D
Helian -.-
29-07-2008, 01:11
jak takie kozaki all wiecie to piszcie z chęcią poczytam.. tylko macie pecha bo zażywam od 2 klasy gimnazjum ;)
a już wyszedłem z GIM :)
^edit
aha na na odwrocie opakowania pisze, 'powoduje raka itd.. ;)'
Maatini Żałosny Ogryzek
29-07-2008, 01:23
I po powiedz po co to chcesz brać ? Może będą tego jakieś skutki uboczne =,=..
Nie masz co z kasą zrobić to zbieraj a nie na jakieś gówna wydajesz (tabaka)..
Lepiej sie zastanów nad tym..
Helian -.-
29-07-2008, 01:29
Wiesz co lubie wciagac tabake bo jak wezmniesz odpowiednia to ci sie kreci w glowie jak bys wypil 4/7 browarów ;)lekko sie kreci [zalezy kto jaki ma lep i do czego.. ] a na to cos wypic jestes w niebie ;)
*lubie brac bede bral*
Ave Satan! <-- moj kolega ma ksywe satan i od niego sie nauczylem brac. ;)
i jestem mu [teraz] wdzieczny! :p
*Poziomek*
29-07-2008, 15:12
Dobra, w mieście w którym mieszkam nie ma sklepu tytoniowego xd
Gdzie to jeszcze można kupić? Podajcie kilka przykładów
Lu$hOoOoOfy Cineq
29-07-2008, 15:30
Nie kupisz, tabakę można albo na dworcu, ale w tytoniowym dostać.
Zresztą, mając 13 lat... To idz lepiej kupić orążade (nie, nie zmienie tego xd) w proszku i ją wciągnij, taki sam efekt.
Ew. idz do apteki i kup medyka, wciągniesz raz i już nigdy nie spróbujesz drugi...
szeregowymajor-997
29-07-2008, 15:37
Dobra, w mieście w którym mieszkam nie ma sklepu tytoniowego xd
Gdzie to jeszcze można kupić? Podajcie kilka przykładów
w kiosku i na cpnie XD..................
Szkarlatny leon 2.0
29-07-2008, 15:41
nie drogie ..pare złotych
ja nie widzialem w woreczkach tylko w takim plastikowym opakowaniu
powinni sprzedac
to jest syf...powinno sie brac jak sie ma katar zeby przetkac drogi oddechowe...
1 raz w zyciu zgadzam sie z Majorem :) To przetyka drogi oddechowe jak sie ma katar czy cos takiego. Piecze na poczatku w nosie ale to nic nie daje...
Ragonas Kena
29-07-2008, 16:49
Ja najczęściej biore(od jakiegoś roku:P)czarną Gawitha.:) Kosztuje tylko 6zł, a jest naprawdę dobra. Tabaka uzależnia, ponieważ to jest zwykły tytoń...:P Mi na początku nie chcieli sprzedawać, ale teraz sprzedają...:P (mam 16lat:P) Ja kupuje w zwykłej hurtowni. Tabaka jest dobra, jak się chce palić szlugi...:P Mi przynajmniej pomaga.xD
Mam nadzieję, że coraz więcej będzie snufferów.;D
Pozdro
@Edit
Tak ja napisał Cineq, kup sobie medicala i przywal ścieche ok 3-4cm...:D
Nie kupisz, tabakę można albo na dworcu, ale w tytoniowym dostać.
Zresztą, mając 13 lat... To idz lepiej kupić orążade (nie, nie zmienie tego xd) w proszku i ją wciągnij, taki sam efekt.
Ew. idz do apteki i kup medyka, wciągniesz raz i już nigdy nie spróbujesz drugi...
Co do "orążady" :P Mój kolega raz wciągał xD Ale nie tak zwyczajnie tylko debil wziął rozkręcił długopis i używał go jako "lufki" <lol> Co za żal xD
#Topic
Moi koledzy raz w szkole to "wciągali" i mieli trochę przesrane, niewiem czemu. Przecież to nie są narkotyki.
Tak jak pisali, kupisz to nawet w Aptece jak to jest "przeciw katarze". Jak Ci nie sprzedadzą to poproś jakiegoś starszego kumpla w wieku 16-17 lat, żeby wyglądał bynajmniej jak już 18-latek. Ale powinni Ci sprzedać.
A co katar masz? xD
Lu$hOoOoOfy Cineq
30-07-2008, 15:33
W aptece kupisz zupełnie inną tabakę...
*Ragonas KenaUważaj bo serio wciągną, a 3 cm na medyka, na początek to..xd
Psujekbanned
30-07-2008, 16:48
Ja odbiegnę od tematu.
Co chcesz pokazać tym wciąganiem tabaki? Że jesteś 'dorosły'?
Ty człowieku jesteś zjebany! Dziecko 13 lat chce komuś udowodnić swoją dorosłość ;| - Żenujące...
I nie widziałem jeszcze tabaki w jakiś woreczkach jak to mówią ludzie wyżej.
Tabaka jest w plastikowym pudełeczku i przekręcasz u góry takie coś i masz dziurkę, przez którą sypiesz tabake.
I zgodzę się z Cineqiem... Weź kup oranżadę w proszku i wciągaj, taniej i taki sam efekt. Wiem bo kiedyś próbowałem tego gówna.
*Poziomek*
30-07-2008, 17:17
@up
Gdybym chciał udawać dorosłego to sięgnął bym po piwo/fajki, a jak dotąd jeszcze nigdy nie piłem/paliłem ;<
Po prostu chcę spróbować tego najpierw. Na piwo kiedyś przyjdzie pora, ale na pewno za kilka lat. Papierosów chyba nigdy nie będę palił xD I myślałem, że tabaka jest w woreczku bo jeszcze nigdy się nią nie interesowałem ;<
Po 1. Chcesz brać tabakę żeby pokazać jaki to jesteś gangster?
Po 2. Tabakę kupisz w pierwszym lepszym sklepie tytoniowym.
Po 3. Nie powoduję fazy.
Po 4. Najtańsza kosztuje między 5-10 zł.
Po 5. Uzależnia.
Po 6. Powoduję raka (Pisze jak na fajkach więc kiedyś może będziesz miał)
Po 7. Jeżeli jakoś znajdzie się w twoich dłoniach i wciągniesz to nie zapomnij się wysmarkać , bo jak się nie wysmarkasz to jest 98% że będziesz krzyczał do wielkiego ucha.
Tyle.
kicaii :o
03-08-2008, 12:43
Jest po tym faza Mianowicie jak wciagniesz po 2 Kreski powiedmzy kazda do odzielnej dziurki Daje Efekt jak po paleniu fajek tylko ze trzyma sie duzo dluzej
Verrier 2.0
03-08-2008, 15:14
Tabaka – sproszkowany tytoń, czasami wzbogacony kompozycjami aromatyzującymi, przeznaczony do zażywania przez nos. W odróżnieniu od papierosów, nikotyna wchłaniana jest nie przez płuca, ale przez śluzówkę nosa. Często tabaką niewłaściwie nazywane są tytonie do żucia lub ssania (snus).
Skutki zażywania tabaki
* Kichanie
* Orzeźwienie
* Poszerzenie śluzówki – chwilowe (od 5 do 30 minut) lekarstwo na katar.
* Podwyższenie ciśnienia
Objawy przedawkowania
* Łzawienie
* Zwężenie śluzówki nosa – efekt podobny do kataru – niemożność oddychania przez nos
* Częste i intensywne kichanie
* Zawroty głowy
* Nudności
* Wymioty
// Z Wikipedii.
Osobiście nigdy nie wciągałem tabaki i nie zamierzam ...
1- ile to kosztuje
2- ile tego jest w woreczku
3- czy 13 latkowi to sprzedadzą bez żadnych problemów
4- i czy to jest coś jak piwo, fajki <czyt. od 18 lat ;> >
1-6,50zł~
2- 10 gram
3-U mnie tak
4-nie, zwykly srodek na katar
Człowiek Wolnej Konopi
03-08-2008, 18:02
Nie daje fazy ... ALE jak się zrobi cały pojemniczek we 2 to czujesz się jakbyś był na skraju życia :D
Nie polecam bo strasznie wciąga i jest nie praktyczne ( uwalony nos , ręce )
Przy przedawkowaniu okropnie boli cynbał :D
Nerki Knight
03-08-2008, 21:40
Ja podkradałem pare razy od kuzyna jak nie widział. Nic nie daje, żadnej fazy ,ani podniecenia, tylko oczyszcza nos i uzależnia.
@down
No, ale Twój umysł wie że jak to wciągasz, to jest Ci w jakiś sposób lepiej, i nakłania Cię do kupna kolejnego opakowania<zdzierca>.
Rudy Pies
03-08-2008, 22:59
Dobra, nie chcę mi się czytać co inni napisali, ale powiem Ci coś od siebie:P
Snuffam sobie już spory kawał czasu i jak dla mnie jest to najlepsza z używek:) Opakowanie 10gram waha się od 2,30 za najtańsze i najgorsze jakościowo Chapmany( mocne zmielenie, ostry, tytoniowy posmak, mała wilgotność) przez 5-8zł za łatwo dostępne produkty Poschla, średniej i wysokiej jakości(tutaj zawiera się Ozona Cherry/Spearmint/Lowen Prise/Gletscher Prise/Gawith brzoskwiniowy/Alpina/Redbull). Później 13zł+ za 5-7g białej tabaki Poschla i tabaki wyższej jakości czyli np Andechs. Są jeszcze angielskie Gawithty ale ogólnie mi nie smakują. Na razie najlepsza tabaką jaką brałem jest Medika ale to powyżej 25zł u mnie w mieście.
Fazy jako takiej po tym nie ma, masz zawroty głowy, łzawienie przy szybkim i dużym snuffie, ból głowy, czasami wymioty ale to rzadko;p. Ogólnie parę minut jest fajne uczucie w nosie. Po paru miesiącach wąchania trzeba sobie zrobić(moje osobiste zdanie) paręnaście dni przerwy bo jest możliwość przepalenia przegrody nosowej, chyba że nawilżasz sztucznie nos. A i nie słuchaj tych, którzy mówią, że najlepiej z łapy a lufa dla ciot;p bo lufką jest wygodniej, czyściej i smaczniej;p tyle od Rudego:P i niech Wielki Bóg Snuff będzie z Tobą a jego magiczny pył rozświetla Ci drogę. SNUFF HOP NIGDY STOP!:P
@up
Jak nie wiesz, to nie pisz bo wprowadzasz w błąd i ośmieszasz sam siebie:) Tabaka uzależnia ale tylko i wyłącznie psychicznie, nie tak jak alkohol, narkotyki czy papierosy. Jak przestaniesz brać to nie umrzesz ani nie będziesz się źle czuł, nie mógł skupić etc. Po paru dniach niebrania, nie masz żadnych potrzeb kolejnego zażywania:)
Na co Ci to dzieciaku idz lepiej na boisko i z kolegami pograj w pilke a nie za takie rzeczy sie bierz, i to jeszcze w wieku 13 lat. Nie potrzebne Ci to do szczescia, bo nawet fazy nie daje. To by bylo na tyle ; >
Ja tez mialem sobie kupic, sprobowac co to jest :D ale nie bylo okazji... Raz kolega poszedl do baru, zapytal tylko ile kosztuje, a babka odrazu - masz 18 lat?
O takie głupoty juz pytaja w sklepie... Ja osobiscie słyszałem ze to od 16 lat :D
Na co Ci to dzieciaku idz lepiej na boisko i z kolegami pograj w pilke a nie za takie rzeczy sie bierz, i to jeszcze w wieku 13 lat. Nie potrzebne Ci to do szczescia, bo nawet fazy nie daje. To by bylo na tyle ; >
Jedyna mądra wypowiedź w tym temacie. Popieram i chyba nic nie musze więcej pisać, bo Gambo wszystko wyjaśnił.
Tabake nawet mozesz qpic w polo market ostatno widzialem za 7 zl ;d
Ech, wypowiem się w imieniu przyjaciółki która bierze tego od cholery ;P
Bierze:
Redbull ( tabaka.. czerwona? )
Ile?:
Nawet do 15 cm na jednej ,,ścieżce" ...
Bierze tego od cholery z koleżankami :P
Zawsze ma fazę, co prawda łzawią jej oczy a nos mowi nie...
1. Max 10 zł? ( Redbull 6 bodajze.. )
2. W pudełku nie w woreczku -.- starczy na 2~~ miesiące
3. Zwątpiłbym
4. Nie
Ja sam się tego nie tykam, i Tobie polecam to samo.
1, Ceny tabaki są różne pewarznie zalerzy to od firmy wykonania.
- Od 3,50zł do 7,00zł a nawet i są droższe.
2, W woreczku? Nie spotkałem się, żeby tabake sprzedawali w woreczku.
-W pódełeczku jest po 10g.
3, Myślę że nie.
4, Owszem, jeżeli tabaka jest mocna i "wciągniesz" dużo to możliwe że możesz mieć lekką faze.
-Tak jest od 18lat.
job gru elite
16-08-2008, 02:58
ja raz usypalem sobie taki waski sznureczek tabaki red bull przez szerokosc lawki w szkole i wziolem na 4 razy all i po minucie spadlem z krzeselka i cay bialy bylem xxD
Ja kiedyś brałem ścieche 1metr redbull'a na 2 razy... cały się trząsłem i wymiotowałem xD KoXX
Moge wiedzieć na co ci to jest?? chces zbyć fajny?? z tego co wiem to tabaka jest na katar :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.