PDA

View Full Version : Seria Gothic

Daaron
03-08-2008, 17:50
Witam!
Chciałbym żeby każdy z was pochwalił się swoimi osiągnięciami Gothic.
Ja chyba nie mam czym.

Gothic I przeszedłem (chyba kilkanaście razy):

Strażnikiem -(Stary Obóz do wyboru Mag Ognia lub Strażnik)
Magiem Ognia -(Stary Obóz do wyboru Mag Ognia lub Strażnik)
Najemnikiem -(Nowy Obóz potem Mag Wody)
Strażnikiem Świątynnym - Obóz Sekty (tzw. Świry) (najtrudniejsza profesja)

Gothic II i Noc Kruka z osobna przeszedłem:
Paladynem
Łowcą Smoków
Magiem

Gothic III
Przeszedłem raz, i to dość długo trwało, a oto Screeny z Gothica III takie przelotne które zrobiłem od nudów :p.

Varant (Pustynia):
Knajpa:
http://i36.tinypic.com/ra6tzk.jpg
Przemiana w Lwa:
http://i35.tinypic.com/xprfys.jpg
Świątynia w Mora Sul:
http://i33.tinypic.com/fnwqc1.jpg

Nordmar (Lodowy Kraj):
Walka z Golemem:
http://i34.tinypic.com/ric2lc.jpg
Wieża Xardasa:
http://i36.tinypic.com/34r9gno.jpg
Kula Ognia:
http://i34.tinypic.com/2q068ol.jpg

Vengard:
http://i34.tinypic.com/26201o4.jpg

To wszystko. Jak będe miał ochote i wene porobie jeszcze kilka screenów w tym temacie można też pytać o różne misje itp.
Zapraszam także, do zamieszczania własnych Screenów z Gry obojętnie jaka część.

@Down
To mi daje wiele do myślenia co do Wiedźmina. Gothica 2 przechodziłem ponad 20 razy za każdym razem jak przejde zaczynam od nowa inną profesją inne skille i bronie i taktyki. Gothic III przeszedłem będąc po stronie Innosa co najdziwniejsze podczas gdy oswobadzałem Mora Sul był tam Con Angar zabiłem go bo sie na mnie rzucił gdy poszedłem do nicości (sam xd) było że, on nadal żyje ;p i "odnalazł swoje miejsce w życiu". Gothic I jest do dpuy jeśli chodzi o wersję Polską w oryginale któy miałem w rękach tylko raz było np. walki na arenie co tydzien wtedy z obstawą wychodził Gomez do swojego siedzenia, były pokazy ognia w sposób że, facet ogniem dmucha po prostu zajebiaszczy klimat Gothica I szkoda że, Polacy to usunęli oni nie chceli dodawać tam żadnych super dodatków im zależało tylko na fabułe...

Tak lasy i góry są piękne ale to wymaga nie lada sprzętu :]. Mi się troszke przycina ale tak minimalnie a gram na najwyższej szczegółowości. A Ty na jakich parametrach grasz?

@Ko0oDeeXiiiK
Czy Ty wszystko legalnie robisz -.^? Jeżeli jakiemuś Moderatorowi by to przeszkadzało to by przeniósł ale cóż nikt się tym raczej nie interesuje...

@ZubenVanKrak
Gothic IV Ma być całkowicie odrębną częścią od pozostałych i ma się odbywać przed wydarzeniami w Gothic I, II, III.

Gothica III przeszdłem raz bez kodów i jak mówiłem nie było łatwo padałem co 10- 15 minut gry na szczęście używałem "Save". Straciłem mnóstwo czasu i jak wspomniałeś chyba spróbuje kodów ;o.

Pozdrawiam
Daaron

Matello
03-08-2008, 21:45
@up
Pieprzysz, że w oryginalnej wersji były takie ulepszenia jak walka na arenie itp? ;o (w 1), muszę załatwic sobie tą wersję, bo jedyne walki na arenie jakie widziałem to te w modzie "Mroczne Tajemnice" grupy PoziomkaZ
Gram na maksymalnych parametrach, w Gothic III też - i wygląda to na prawdę zajebiście;)

Nigdy nie użyłem kodów w głównej rozgrywce (używałem na save, robiłem wojny itp, ale nie zapisywałem teho:P)

Gothic I przeszedłem (10-15):

Strażnikiem - 2x nim byłem
Magiem Ognia - raz
Najemnikiem - kilka
Strażnikiem Świątynnym - mój ulubiony obóz, klimat niepowtarzalny, najwięcej razy ;)

Gothic II i Noc Kruka :
Łowca - x3
Paladyn - x2
Mag - x1

Gothic III
Kilka razy, magiem Innosa, buntownikiem, najemnikiem orków (do końca, teleport z Xardasem, do nicości ;P), oraz asasynem 2x, moja ulubiona profa :P Jak naprawie kompa z ciągłego wyłączania, pogram magiem Beliara;P Okres to tak 2,5-4 dni, po ponad 10 godzin dziennie, każdą profką.

Co do zdjęc, to tereny w Gothicu są zaiste wspaniałe, to moja ulubiona gra, Wiedźmin do pięt mu nie dorasta:D Inne gry przebija pod względem nie tak grafiki, chodź ma wspaniałą ( III szczególnie, te teryny górskie, jeziorka, Nordmar i pustynie, nie da sie opisac ;d), o fabule już nie wspomnę, oczywiście zajebista ;*
Gothic 4ever ;D

ZubenVanKraK
06-08-2008, 22:58
Tez jestem fanem gothica ;)

Gothic I przeszedlem gre 5-6 razy bez kodow ;)

Gothic II Noc Kruka Moim zdaniem najlepsza polecam przeszedlem ja 10-11 razy bez używania kodow (Cieżko było) ;)

Gothic III Bardzo trudna cześć przeszedłem ja 2 razy 1 z kodami ;/

Teraz czekam na Gothica IIII Genesis jestem ciekawy czy gra będzie warta uwagi jak te 3 cześci...

Pozdrawiam miłośnikow gry ;)

Ps.Fajnie ss-ki ;] Kto jeszcze niegrał polecam aby zaczeli ;) (To lepsza gra niż tibia heh)

Ko0oDeeXiiiK
07-08-2008, 06:57
Inne
Cała reszta nie pasująca do innych działów dotycząca ots'a.

No popatrz....

Gothica przeszedłem 1 i dwójkę na kodach w trójke nie grałem bo mi szkoda na nią kasy bo są lepsze gry

Mosuke
07-08-2008, 09:35
Ja przeszlem Gothic 1 i Gothic 2 po kilka razy.
Pare razy przeszedlem bez kodow ale tez kilka razy z kodami.
W Gothic 3 nie gralem.

Matii Knight
08-08-2008, 19:51
Gothic 1 przeszłem 2 razy, Gothic 2 (z dodatkiem i bez) też 2 razy, 3 mi nie pójdzie :rolleyes: Oczywiście

Kowalinios
09-08-2008, 08:12
Ja jestem fanem gothica juz przeszlo 4lata kazda czesc przeszedlem po 5 razy-taka moja zasada>z kodami gralem tylko raz-gothic 3 pierwsze podejscie aby poznac mape itp.ale nie uzywalem kodu na niesmiertelnosc.;] Pozdrawiam fanow Gothica

^^LUKI^^
27-08-2008, 18:51
Gothica I przeszedlem pare razy ,gothica II ze 3 razy a w gothica III nie gralem ;/

Fifeks
29-08-2008, 08:32
Gothic I - Przeszedłem go baaardzo dużo razy ; ) Bez kodów jak i z kodami ; )
Gothic II - To samo przeszedłem go bardzoo dużo razy ;p i z kodami i bez xD
Gothic II Noc Kruka - ; ) przeszedłem go ze 4-5 razy ; p
Gothic III - Niestety nie na mojego złoma... ; (

I mam pytanie :d jakie znacie ciekawe miejsca itp. w Gothicu? Jakieś itemy? Itd. Npc? Czy coś?

Osobiście w Gothicu II Noc Kruka po przejściu wyspy Kruka baaaardzo się zdziwiłem widząc nieżywego Maga Wody w którejś kopalni. (nie w górniczej dolinie) Chodziłem tam i zbierałem rudę na miecze a tu zdechły mag:P Wiedzieliście o tym?

Kamil1995
29-08-2008, 08:41
Ten "Zdechły Mag" to pewnie ciało. Stare znam to. W górniczej dolinie za palisadą orków (gothic II) jest taka jaskinia. W III rozdziale powinieneś znaleść tam coś ciekawego. Jak chcerz wiedzieć co tam jest to napisz mi na priv ;p

Heroes Rooker
30-08-2008, 01:44
Grałem w tą grę chodż jestem fanem w tej grze powiem..
Wiele..
Przeszłem ją Gothica I z 5-7 razy łącznie z modami do tej gry...
Tym samym Gothic Mroczne Tajemnice...
Oraz Golden Mod dodaje te wątki co zostały wycięte : rozmowy z Quentinem - znajduję się w obozie bandytów.Możliwość chodzenia po zawalonej jaskini, zostanie guru , zdobycie cięzkiej zbrojii strażnika czy tym samym opanowanie wolnej kopani , koncert którwego zawsze słuchałem In-Extremo , walki na arenie
Gothica II przeszłem głównie dodatek Noc Kruka - z 10 do 25/30 razy...
Głownie najemnikiem oraz strażnikiem nigdy magiem chodż mi się chciało..
Główna akcja zabicie tych smoków...
Gothica III grałem trochę...

Psychédélices
03-09-2008, 15:30
Ja część pierwszą również przeszedłem kilka razy, dwójkę tylko raz bo jeszcze wtedy grałem na starym kompie i granie w dwójkę było katorgą dla mnie. Trzecią część kupiłem całkiem niedawno i póki co jestem w trakcie gry po stronie buntowników, właściwie to juz prawie kończę grę, został mi ostatni artefakt Adanosa do zdobycia.

btw. Firefox poprawia mi "Adanosa" na "Kabanosa" xD