View Full Version : Dzielenie konta?
Słyszałem że są bany za dzielenie konta no dobra rozumie dać za to ban ale nie wiem jak wy chcecie to sprawdzać. Przecież jak sprawdzacie na podstawie IP to ktoś może chodzić do kafejki internetowej i ciągle ma 2 rożne (znam wiele takich osób) więc nie rozumie jak chcecie wykryć takie dzielenie konta :o
Latino Najt
19-08-2008, 10:51
no fakt...
Nie wiem jak oni maja zamiar to sprawdzic..
Ale to juz jest bezsensu ;p
Gracz o nicku x się wylogowuje i po 5 minutach znowu loguje się z innego ip i tak przez jakiś czas. I co, przestał grać w domu i poszedł do kafejki? Być może Gm czasami się pomyli jak daje bany za dzielenie, ale pewnie myli się raz na 10 osób.
@down
Pallseka sam się przyznał, że dzieli konto.
Destroyer Pall
19-08-2008, 11:40
OMG ...
Znam ludzi ktorzy maja 2-3 kompy z innym ip ...
Np:
Pallseka ...
ma 3 kompy i np jego mama pracuje czesto z komputerem to nie dziwne , ze zmienia ip co np 5 min ...
Bardzo mnie to ciekawi jak Mortiis to robi
a pomyśl trochę o tych dzieciach neo matka wyłączy im kompa i odrazu do kafy pójdą dalej expić i co nie zdąży do 10min dojść?
Arek Larry
19-08-2008, 14:54
Dzielenie konta jest wtedy, gdy w krótkich odstępach czasu, są logi z innego ip, napewno w domu jak się ma kilka kompów to nie ma się innego ip, bo wtedy ktoś taki musiał by mieć 2, lub więcej "modemów, sieci". A to jest wogóle nie opłacalne, bo to równoznaczne jest z 2 telefonami, a zarazem 2 abonamentami.
Ta up masz racje, ale jak mnie stara by wyrzucała na dwór np idz odbierz brata ze szkoły, a ja pójdę do kolegi albo do kafejki internetowej. To co bana dostane?
nom to jest bez sensu powinni dawac bany jak ktos sie przyzna Gmowi(malo prawdopodobne) albo innemu graczowi....
Ero Senin
22-08-2008, 17:03
Człowieku ja np. mam gówniany net i czasem mi sie rozlacza a wtedy musze odlaczyc modem na sec ,a po właczeniu mam juz inne IP....
I co mialbym dostawac bany za dzielenie konta? ;o
Katsuyoshi
22-08-2008, 17:22
najlepiej dzielić konto ze starą i wtedy nikt nie zobaczy
@Up GM aż taki głupi nie jest. Zawsze masz inne ip. Np. masz 100 logowań z innego ip. Proste?
@Topic
GM nie jest głupi, nie martwcie się.
Kamiloes
22-08-2008, 17:34
A moj kolega ma internet z neostrady chyba i jak wlacza kompa to co nowe logowanie do systemu ma nowe ip.Wiec nie wiem czemu mialby dostac bana jezeli to oni mu zmieniaja.A po drugie ja mam 3 kompy gram na jedny ale jezeli chcialbym grac na 2 to bym dostal bana bo bym mial inne ip.Troche żalowe to jest ale coz.
Nie dostalem jeszcze bana za nic.
Master Fish
22-08-2008, 18:40
A wiecie co ja mam neostrade i co każde resetniecie kompa inne ip
Dajmy przykład Expie Epxie Nagle komp mi sie wyłancza ! ;d
włanczam po 5 minutach i mam inne ip więc bana dostane za dzielenie kompa : o
Albo Net mi się rozłonczy i go podłanczzam też mam innę ip i też dostane bana za dzielenie konta ??
Nie iwem jak oni to robią myśle że jak ktoś kablnie go :D Bo np 1 osoba zna sie z "Jankiem" a druga sie z nim nie zna
czyli dajmy np.
XXX : ELO
XXX : Syy Teraz brat expi
.Myśle ze w tedy kablujom ;d
Silkroad
22-08-2008, 21:15
Łatwo wykryć.
Ludzie piszą: sory brat expił.
Albo poprostu po znajmościach jeden pisze np. z Baczeq'iem a drugi go wyzywa. Są też przypadki że ktoś expi od 6 rano do 24. i wylogowuje się i wlogowuje się inne ip czyli 2 gracz i expi od 24 do 6 rano i tak to wykryć. A ci co mają zmienne ip to myślisz że nie wykryją? Przecież nikt nie expi całych dni i nocy z ciągłą zmianą ip Człowiek by usnął przy monitorze jak o 6 rano się loguje jedno ip a o 24 2 ip i tak przez tydzień? Myślisz że Mortiis nie banuje za takie coś?
Łatwo wykryć.
Ludzie piszą: sory brat expił.
Albo poprostu po znajmościach jeden pisze np. z Baczeq'iem a drugi go wyzywa. Są też przypadki że ktoś expi od 6 rano do 24. i wylogowuje się i wlogowuje się inne ip czyli 2 gracz i expi od 24 do 6 rano i tak to wykryć. A ci co mają zmienne ip to myślisz że nie wykryją? Przecież nikt nie expi całych dni i nocy z ciągłą zmianą ip Człowiek by usnął przy monitorze jak o 6 rano się loguje jedno ip a o 24 2 ip i tak przez tydzień? Myślisz że Mortiis nie banuje za takie coś?
Opowiedziałeś właśnie botterskie życie Lorda'Paulistinhy ! : P
Żeby zbanować delikwenta za dzielenie konta GM musi mieć dowody. Jednym z nich jest IP(jeśli gość ma stałe)
Mc Maciek
22-08-2008, 22:13
Ujmę to tak... Każdo logowanie jest rejestrowane, co nie jest żadną nowością... Jeśli ktoś jest zalogowany z IP A, a po chwili zaloguje się z IP B to na pewno nie dostanie bana... Co innego, jeśli by się na zmianę logowali z IP A i B i załóżmy, osoba z IP A wbije ileśtam expa, potem zaloguje się osoba z IP B, która również wbije ileśtam expa i ta sytuacja będzie się powtarzać, wtedy można już mówić o dzieleniu konta. Nie mówię tutaj o podobnych IP, bo wiadomo, że można mieć w domu dwa komputery w sieci, gdzie IP mogą różnić się jedynie końcówką. Ban jest przyznawany jeśli na zmianę logują się dwa różne IP przez dłuższy czas.
@Topic
GM nie jest głupi, nie martwcie się (chyba, że taka sieka).
Yyy... Co Ty masz do Sieki? Za mądra na Twój poziom to wg. Ciebie glupia?
@topic
Nie wiem jak to wykrywaja ;d
Ja tam kiedys sharowalem i bana nie dostalem ;d
Szczerze mówiąc.. Raz czy dwa mi się zdażyło do Kafy Zajść ^^ Bo Starsza Wyłączyła kompa zabrała kabel bym już nie siedział to do kafy ;] A zdażają się takie przypadki ;[
Szczerze mówiąc.. Raz czy dwa mi się zdażyło do Kafy Zajść ^^ Bo Starsza Wyłączyła kompa zabrała kabel bym już nie siedział to do kafy ;] A zdażają się takie przypadki ;[
bo ty pojebany kampisz przed kompem az mama ci kabel musi zabierac
Nom ciekawe jak to robi ;p , wkoncu ma swoje sposoby ;p
Przykro mi bardzo ale Pallseka nie sharował konta ;*
adus199500
15-09-2008, 17:30
A ja Dziele konto z mama i tatą mama gra jak jestem w szkole ja gram od szkoly do 22 a tato do 6 rano a jak padniemy to placzemy z tatą i tato odrabia skile a mama lv a ja mlv :)
Drako o.o
15-09-2008, 17:36
Przykro mi bardzo ale Pallseka nie sharował konta ;*
o rly?
jak cos pokaze to rozwieja sie wszstkkie watpiwosci
@topic
co do tego to dowodem sa czestotiwosci logowania...
<Vetebcio>
15-09-2008, 17:40
Eh nie wiem po co to jest sprawdzane ale coś w tym jest . Może przestaną być sprzedawane chary na allegro :o
Wredny typ
17-09-2008, 17:53
No ale np. ja gram na kompie matki, bo nie laguje mi na nim, ale jak ona musi pracować to ide na moj. I wiadomo ze moze robic 1h i siadam znowu na jej komputer. Czy za takie cos moze byc ban za shar? Ofc na moim kompie malo expie bo lagi, a wiec nie ma sytuacji ze jeden wbija 10lvli i inne ip 10lvli... Czy za to moge ban dostac?
Mc Maciek
17-09-2008, 18:18
Jeśli jest ten sam internet, to nie, zmienia się tylko IP w sieci wewnętrznej chyba... IP występujące w sieci WAN pozostaje bodajże takie samo (mogę się mylić).
Ale za takie coś bana nie dostaniesz ;)
adrianeq :)
17-09-2008, 20:20
No właśnie, jeżeli mam neostrade załóżmy i mam zmienne ip i jak daje restart kompa a Mortiis nakryje inne ip to co może mi zrobić? Global sie nie zmienia a lokal tak chyba :P Nie wiem Mc Maćku doradź w końcu się kształcisz w tym kierunku :)
Techniks
17-09-2008, 20:27
No właśnie, jeżeli mam neostrade załóżmy i mam zmienne ip i jak daje restart kompa a Mortiis nakryje inne ip to co może mi zrobić? Global sie nie zmienia a lokal tak chyba :P Nie wiem Mc Maćku doradź w końcu się kształcisz w tym kierunku :)
Przy neo ip zmienia sie nieznaczne.
To tak samo jak z komorka - inna siec inny numer.
Latwo to wykryc skoro osoba która posiad np Chello czy Neo ,loguje sie po chwili na radiówke ,to jeden przyklad .Drugi to raczej wiadomo ze osoby ktore sharuja sa z dwoch innych miast/wsi (np dobzi kumple w grze),wiec chyba latwo dojsc do tego ze postac jest sharowana ,niewykrywalne jest gdy sa to np bracia bo moga razem grac na jednej postaci (znam i takich) Pozdroo
Caver001
20-09-2008, 22:01
Za takie coś są bany.
A pianka (Ass), Viki, Drako, Spy i wiele innych ludzi dzielą konta od początku a banów nie mają.
Może dlatego, że to koledzy GM'ów?...
Sprawiedliwość na APO. Wszędzie koledzy mają lepiej.
To co napiszę poniżej tyczy się TYLKO użytkowników Neostrady...
Racją jest, że po każdym wyłączeniu komputera lub odłączeniu się od Internetu adres IP się zmienia...
Na podstawie tego żaden GM nie mógłby poprawnie wykrywać osób "sharujących" dane konto. Ale jest jednak sposób na to, wystarczy przyjrzeć się IP... Po każdym połączeniu się z Internetem adres Twojego komputera w sieci, nie zmienia się cały, lecz zmianie ulegają tylko końcowe cyfry...
Na przykład jeżeli ktoś miał IP : 83.22.224.178
i odłączył się od Internetu, po ponownym połączeniu się adres może wyglądać następująco : 83.22.247.172.
To chyba wszystko co tyczy się tak zwanego zmiennego adresu IP :)
Dzielenie konta jest wtedy, gdy w krótkich odstępach czasu, są logi z innego ip, napewno w domu jak się ma kilka kompów to nie ma się innego ip, bo wtedy ktoś taki musiał by mieć 2, lub więcej "modemów, sieci". A to jest wogóle nie opłacalne, bo to równoznaczne jest z 2 telefonami, a zarazem 2 abonamentami.
O to chodzi, wyjaśnione - prosze zamknąć temat.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.