View Full Version : Dustin Carter - Zapa?nik pozbawiony r?k i nóg.
Filmik poświęcony Dustin'owi Carter'owi niesamowitemu zapaśnikowi, który jest pozbawiony rąk i nóg. Mimo to ciężko trenuje i walczy często wygrywając na uczelnianych zawodach zapaśniczych.
http://pl.youtube.com/watch?v=ooQKUYQ_WgQ
Co sądzicie o tym człowieku? Moim zdaniem jest najlepszym przykładem że mimo tego że jest się kaleką można robić to czego człowiek chce. Szacunek dla niego.
Destroyer Pall
20-08-2008, 00:28
Podziwiam takich ludzi.
Ciekawi mnie to czy on sie tak urodzil.
Jezeli nie to podniesc sie po takiej tragedi.
Respect.
Pozdro
Patrol32111
20-08-2008, 09:54
i własnie z takich ludzi powstają mistrzowie :P przezto że trenują i wierzą że to oni będą najlepszi więc jeżeli wygrają czy przegrają i tak będą miszczem :P bo to już sztuka wygrać choc 1 walke ! z prawdziwym zapaśnikiem podziw !
Podziwiam takich ludzi, i życzę mu powodzenia w życiu...
Bardzo duża wiara w siebie czyni z człowieka maszyne do wygrywania : ). Trening także czyni mistrza jak to powiada przysłowie, ale to nie wszystko. WIara robi swoje.
Respect dla tego człowieka.
Drako o.o
20-08-2008, 13:28
moze i ma wiare ale co mu z tego jak nie ma rak ani nog?
jak dlaa mnie to glupota ^^
master kallhi
20-08-2008, 17:17
moze i ma wiare ale co mu z tego jak nie ma rak ani nog?
jak dlaa mnie to glupota ^^
Sam jesteś głupi _._
Koleś pomimo to że nie ma rąk i nóg ma pomysł na życie nie to co ty siedzieć 24/7 przed kompem,po za tym on odnosi sukcesy .... Szacun dla niego
Pomimo tego, że ten człowiek jest pozbawiony kończyn to radzi sobie lepiej od większości osób pełnosprawnych, przykładem jest chociaż fragment z jego walki zapaśniczej w tym filmiku, którą wygrał, wielki podziw dla niego no i trzeba życzyć powodzenia w życiu, przestał korzystać z zasilanych elektrycznie rąk, bo twierdził, że bez nich potrafi robić więcej.
#Post Scriptum
Osobiście wolałbym umrzeć niż męczyć się bez nóg i rąk, nie wyobrażam sobie życia bez kończyn.
Ciekawi mnie to czy on sie tak urodzil.
Jezeli nie to podniesc sie po takiej tragedi.
Nie, nie urodził się taki.
W wieku 5 lat amputowane zostały mu wszystkie kończyny.
Amputacja była wynikiem poważnego zakażenia krwi, które dopadło małego Dustina w 1994 roku.
#Ciekawostka
Dustin Carter ma 18 lat i jest zapaśnikiem walczącym w barwach jednej ze szkół średnich w Ohio. W weekend wywalczył prawo występu w turnieju stanowym, po tym jak zajął 3 miejsce w turnieju Columbus, plasującym go w ścisłej czołówce zapaśników w swoim regionie. W barwach Hillsboro High School, Carter wygrał 41 walk, przegrywając jedynie dwie. Po zwycięstwie dającym mu awans do zawodów stanowych wydał z siebie rozdzierający ryk tryumfu. "Nigdy tego nie zapomnę. (...) Nie spałem cały weekend. Śniły mi się moje mecze. To wszystko siedziało w mojej głowie zbyt długo. Dałem więc temu ujście" - komentował swoje zachowanie po zawodach Carter, któremu w wieku 5 lat... amputowano wszystkie kończyny.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.