PDA

View Full Version : Moderatorzy.

Tettmeier
24-08-2008, 14:18
Asha..
Coś mnie boli. Nie wiem czy stać mnie na napisanie wszystkiego, o czym teraz myślę - spróbuję.
Mianowicie:
Jak wszyscy wiemy Tygrys niedawno wybrał szeroką kadrę (na euro 2008) moderatorów. No i tutaj mam problem. Layer poszedł, Elvan poszedł, Busst poszedł (może nie do końca, ale ostatnio nie ma go i napisał, że nie ma neta), Nixon poszedł i co.. I NIC. Właśnie nic.. Coraz częściej widzę tematy których być nie powinno, coraz częściej widzę użytkowników którzy już dawno powinni być zbanowani! W żadnym wypadku nie chodzi mi o to, że niewolnicy źle wykonują swoją pracę i nie przychodzą mi myśli "ja hce motka plis" tylko apeluję - może mała selekcja? Tygrys - w temacie o rekrutacji pisałeś że jak modek będzie źle wykonywał swoją pracę to zostanie zdegradowany. Ponawiam: zostali zdegradowani i co? I NIC!
Może użytkownicy napiszą co sądzą o tym co napisałem..
Teraźniejsi sobie radzą, ale nie tak jak potrzeba.. Chciałem napisać z kimś temat, powytykać okrutnie błędy, ale każdy Was lubi drodzy modkowie i nikt nie chce wam załazić bo się warnów boją ^^. Na tyle.. nie wiem co dalej pisać;P

#down
Chciałem podsumować to tak. Nie mówię, że jest źle - ale mogłoby być lepiej!

#Mc Maciek
Podałeś dwa działy, które są najlepiej moderowane.
Daj screena z sond. (tzn. już taki zaniedbany nie jest bo dałem Elvanowi jak miał moda 15 tematów do przeniesienia) ekhm... Crayon mu dał. Nie ja. :P

Splaxor: Boże! Nie chodzi mi o to, że nic nie robicie. Chodzi mi o to, że pracowałoby się Wam wszystkim łatwiej gdyby powrócić można było do wcześniejszej liczby modków. Tylko o to. (Na przykładzie: jeden nie może bo pracuje, robi drugi bo nie pracuje)...

Splaxor
24-08-2008, 14:41
Dlaczego nie bierzesz pod uwagę tego, że są wakacje i niektórzy mogli wyjechać na jakiś czas? Nie każdy mod ma władzę w każdym dziale.

Mc Maciek wyjechał i zastał taki burdel po przyjeżdzie jaki był przed nim. Inny Moderator, który miał władzę w dziale (nie pamiętam jakim) mógł zrobić porządek. Dlaczego tego nie zrobił? To pytanie uznam za retoryczne.

Ja przykładowo pracuje od rana do wieczora i jak przychodzę to jestem zmęczony i nie mam ochoty znów męczyć się z bandą dzieci (nie kieruję tego do wszystkich bo są i normalni użytkownicy). Czasami mam wolne, więc zaglądam na forum. Z tym, że ja mam włączoną opcje niewidoczny i dlatego nie widać mnie wcale.

Wiele razy to powtarzałem, że nie ważne jak wielu byłoby Moderatorów to i tak byłoby źle.

Jak wybrali 12 Moderatorów to każdy mówił, że jest ich za dużo, a teraz kilku odeszło i patrząc logicznie powinno być w sam raz, ale znów źle bo jest ich za mało. To jest takie małe potwierdzenie, że Wy sami nie wiecie co mówicie. Mówicie to co przyniosłoby Wam korzyści.

P.S Jak wydaje nam się, że jest dostatnie dobrze to pamiętaj, że i tak może być lepiej. Zawsze może być lepiej :)

@^Crayon
Nie mieszaj gry z forum bo to są dwie, różne odrębne rzeczy. Ty jesteś oczywiście super kulturalny w grze (jeżeli jeszcze grasz)? To normalne, że każdy użytkownik chce poniżyć Moderatora, ale to nie na tym polega. Takie chwyty stosują ludzie zazdrośni, którzy chcą coś przez to osiągnąć.
Co chcecie osiągnąć?
Wiesz ja ostatnio wziąłem się za dział Propozycje i każdy temat, który nie był zatytułowany zgodnie z zasadami działu został usunięty, a jego autor odpowiednio "nagrodzony". Poleciało wiele upomnień i warnów i sam się dziwię, że nie ma żadnej skargi na mnie z tego powodu bo zawsze jak rozdawałem więcej kar to pojawiała się jakaś skarga na mnie. Było to co za każdym razem, czyli wyzwiska na PW :)
^Crayon to zaczyna się powoli robić jak rozmowa :) Tylko, że tylko my będziemy wiedzieć co jest komentarzem do czego :) Listek miał swoje wyskoki i jak dla mnie powinien dostać jakieś upomnienie. Kto wie może dostał od Tygrysa na PW? Przeprosił za swoje zachowanie i to należy docenić.

@Mc Maciek
Dzięki za te kilka zdjęć, ale to nic nie zmieni. Dalej będziemy tymi śmierdzącymi leniami, którzy nic nie robią.

Crayon
24-08-2008, 14:41
@Up
Tu chodzi o to, że niektóre działy mają 'opiekę bez opieki'. Moderatorzy są przypisani, ale wchodzą raz na ruski rok. Jeśli już wejdą to nic z tymi tematami nie robią. Taka jest brutalna prawda. Zachowują się jakby nie mieli mózgów. Nie myślą, że ten temat jest w złym dziale i powinien być w tamtym dziale. Wchodzą tylko po to, żeby pokazać, że są online. Nie podaję nicków, bo nie jest to potrzebne.

Dobra. Ale Listek faktycznie przeklinał/wyzywał i cholera wie co jeszcze robił. Ja dostałem bana za przeklinanie za napisanie 'chuj' na privie(!!!). A on ma bana ? Nie.

Ta. Przeprosił ale to co zrobił zostało w pamięci. Laluś też trochę dziwnie się zachowywał i nawet Elvan powiedział, że "Nie dorósł do roli moderatora". Może nikt nie pamięta, ale to zdanie w pewnym sensie(zważywszy na tamtą sytuację) było prawdą. Tak na marginesie to jego "nie nawidze Feel" mnie rozbraja do teraz.

Czy ktoś powiedział, że nic nie robicie ? Na przykładzie Mc Maćka i Twoim pracujecie dzielnie, ale niektórzy niestety są 'śmierdzącymi leniami'.

Dlaczego nie bierzesz pod uwagę tego, że są wakacje i niektórzy mogli wyjechać na jakiś czas?
I tu jest cały sens. Jeden nie może, bo ma biegunkę. Drugi nie może, bo pojechał do Grecji. Trzeci nie może bo mu się nie chce, a czwartemu odcięli internet.
Przypomnij sobie historię z hackiem Pandory. Online było tylko dwóch moderatorów. Bezradnych, bo tematy zakładane były w działach gdzie ani Elvan, ani Layer władzy nie mieli. Przez ten czas(3-4h) widziałem DWA razy aktywnego Listka. Zrobił coś ? Nie. Nawet Guest wszedł. On ma władzę w dziale 'Opinie/Krytyka', gdzie zakładane były tematy. Zrobił coś ? Nie. Obejrzał stronę główną i zmył się. Tyleśmy Go widzieli.

@Topic
Aktualnie sytuacja na forum wygląda jak kiedyś. Bardzo rzadko jakikolwiek moderator online(bo najbardziej aktywni zostali wykopani), tematy są w działach nie tych co powinny. Chodzi mi głównie o dział Sondy. Wielu użytkowników nie rozumie idei tego tematu. Jest on po to, żeby robić ankiety na temat GRY a nie 'Masz miesiączkę ? Tak, Nie' Tydzień przed wykopaniem Elvana dawałem mu masę tematów do przenoszenia. Właśnie z tego działu.

Moderatorzy wykonują dobrze swoją pracę, ale zachowanie np. Listka (KLIK (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=33383). Zwłaszcza jego wypowiedź 'na koniec'.) jest żenująca.

Pozdrawiam.

PS: Tett. Zapomniałeś wymienić Pandory.

Mc Maciek
24-08-2008, 15:01
@Tetti
Nie mam Moderatora w Sondach więc nie widzę czy tam ktoś coś robi ;)

Tetti nie jest do końca tak jak mówisz... Owszem, niektóre działy są pozostawione bez opieki, ale popatrz na przyklad na te dwa działy (Opinie & Krytyka i Propozycje):

http://i36.tinypic.com/4fx0tw.jpg

http://i36.tinypic.com/33lct8i.jpg

http://i35.tinypic.com/11gru3n.jpg

http://i33.tinypic.com/2cgmuf8.jpg

Po prostu Wy, jako "nie-moderatorzy" nie widzicie usuniętych tematów, a niektóre są usuwane tuż po ich założeniu ;)

jołek
24-08-2008, 16:09
ya kłóćcie się bo jest serio o co... Nikt nie mówi, że nic nie robicie. Powtarzam się?? No dobra ale taka jest prawda ubliżacie sobie i w ogóle Tett masz racje Crayon tez czasami nie widać pracy modów ale MC Maciek też ma po trochę racji bo czasami nie zdołasz tego zauważyć a jednak ta praca jest są rożni ludzie rózne sytuacje fakt paru modków dobrych modków odeszło przydało by się dwóch innych albo tamci ale 2-3

Tre Cool
24-08-2008, 16:59
No to ja kce modka.

IMO jak się forum nie rozwala to nie ma co się do spraw modków mieszać

Vidly
24-08-2008, 17:27
Taka prawda, że aktywnych moderatorów jest obecnie 2-3 (Mc Maciek, Splaxor i ostatnio Flama) a to za mało na takie duże forum. Gdzie Listek i inni (jeśli tacy jeszcze są...).

Crayon
24-08-2008, 18:39
No to ja kce modka.

IMO jak się forum nie rozwala to nie ma co się do spraw modków mieszać
Rozwala, tylko tego nie widać. Jak tak dalej będzie to forum będzie 'umierać' powoli.

@Down
Rozwalasz mnie za każdym razem xD
PS: Włącz mózg i skomentuj sytuację na forum _/

ByOuT
24-08-2008, 18:57
Crayon 18:54:33
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?p=282495#post282495
Crayon 18:54:33
kąment plx ?

No to daje komenta ;o.

/sv_muskON 1

Sytuacja na forum jest chujowa. =(

Veto
24-08-2008, 19:00
Rozwala, tylko tego nie widać. Jak tak dalej będzie to forum będzie 'umierać' powoli.

Tak jak serwer... Popieram Cię Crayon. Większość moderatorów (tak jak napisałeś) wchodzi po to, żeby tylko się pokazać. To tak jak się np. chodzi do kościoła, a naprawdę tego nie chce. Zadajcie sobie jedno pytanie moderatorzy - wchodzicie tu, bo chcecie, czy dlatego, że musicie. To jest podstawowe pytanie. Możecie teraz myśleć, że liże komuś "pupe", ale taka jest moja opinia w tej sprawie. Proponuję wybrać nowych moderatorów. Nie oszukujmy się, zgłoszę się na tę posadę, ale z pewnością zostanę zignorowany zważywszy na mój wiek. Proszę o wejście tutaj Tygrysa/Mortiisa lub jakiegoś Game Mastera, który ma z nimi kontakt, o przekazanie linku do tego tematu.

Dziękuję za przeczytanie (lub nie) mojego postu,
Veto

Listek
24-08-2008, 19:07
Tak jak powiedział Mc Maciek, wbrew pozorom robimy dużo lecz wy nie widzicie takich rzeczy jak przyznane warny albo usunięte tematy.
A to że modek sie nei wypowiada o niczym nie świadczy.

~Johny Knoxville~
24-08-2008, 19:28
/\
Tak tak Listek ja już Cie znam.
Dałeś 5x warnów za jeden temat Blacksmith'howi <33

---------------------------

Z forum powoli robi się burdel, jestem za usunięciem paru moderatorów.

Oraz dodaniu kilka osób które podjęły by tą prace:

- ^Crayon - osoba odpowiedzialna, duzo czasu spędza na forum.

-Tett- to samo co Crayon

-Alucard - Osoba której nie znam, lecz jest bardziej odpowiedzialna niz kilku moderatorów.

Crayon
24-08-2008, 19:28
Tak jak powiedział Mc Maciek, wbrew pozorom robimy dużo lecz wy nie widzicie takich rzeczy jak przyznane warny albo usunięte tematy.
A to że modek sie nei wypowiada o niczym nie świadczy.
Myślałem, że będziesz bardziej rozmowny w tym temacie. Będzie, że się przypierdalam, ale denerwuje mnie jedna rzecz. W wielu tematach(już zamkniętych) powtarzasz to co goście wyżej i z dumą ogłaszasz "zamykam"/"temat zamykam" itp.
Najnowsze przykłady ?

Może da rade Demon toolsem, jak nie to jak napisali wyżej kup nową gre.
Temat zamykam.
Normalnie odebrane byłoby to jako spam...

Zamykam temat, ponieważ każdy kolejny post jest identyczny co poprzedni.
Wniosłeś coś do tematu ? Nic. Podbiłeś sobie licznik uroczyście oznajmiając, że zamykasz temat.

Do Twojego 'odświerzania' TUTAJ (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?p=262753#post262753) nie przyczepiam się dzisiaj. Nurtuje mnie inna sprawa. Czyli według Ciebie każdy temat, który jest na drugiej/trzeciej stronie już potrzebny nie jest i każda próba wypowiedzenia się w nim to spam ?
A wyobraź sobie taką sytuację. Mieszkam na Podkarpaciu. Chciałbym się spotkać z graczami z tego właśnie regionu. Na drugiej stronie jest temat Spotkanie Graczy - woj. Podkarpackie (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=31713). Zamiast zakładać drugi identyczny piszę posta w nim. Automatycznie go odświeżam. I co. Temat zamknięty, a ja dostaję warna ? Jeśli tak to co by się stało gdybym założył identyczny temat o podobnej nazwie ? 'Chyba za słabo szukałeś. >link do tematu<' <warn><zamknięcie tematu>
Takie moje przemyślenia dotyczące Ciebie Listku ; )

Pozdrawiam.

@Down
Dostałem go z dupy. Za niepoprawną sygnaturę. A sygnatury nie było o_O
Pamiętam to jak wczoraj...

Btw. Exod zło warnował za nic i mnie też się oberwało ; ((

Mc Maciek
24-08-2008, 19:39
Tematy powinno się zamykać w dwóch przypadkach:

1 - Sprawa została wyjaśniona
2 - Z tematu zrobiła się "nabijarnia postów"

Jeśli chodzi o powtarzające się tematy powinne być usuwane.

Co do nowych Moderatorów... Według mnie niektórzy nie powinni mieć tej posady (Którzy? Nie ważne!). Jakbym miał wybierać nowego Moderatora, wybrałbym ^Crayon'a (Tettiego nie znam). Jako jedna z nielicznych osób na Forum jest tutaj od początku i przez (około) półtora roku dostał tylko jednego warna (od Exoda).

Ales Thon
24-08-2008, 20:34
Elvan nie poszedł, ale praktycznie został wyjebany. Nixonowi zmienili passy do konta (nie chciałem jeźdźić po Mortiisie : <), a Pandore wiadomo. ; q

Sytuacja w grze i na forum jest tak jak ByOuT napisał - chujowa. Dlatego postawiłlem odejść. ; **

Pelson
24-08-2008, 23:15
2-3 miesiace i pozostali modkowie ktorzy zostali(jeszcze) sie wykrusza ;] tyle odemnie

Silkroad
25-08-2008, 11:06
Mortiis wywalił najlepszego Moda <Elvan>
Pandore Hack'owali
Busst odeszedł już dawno
...
Porządnych moderatorów jest coraz mniej każdy powinien mnieć 2 działy i się nimi zajmować a nie że 5 modków w 1 dziale a reszta pusta. Ogarnijcie lekko to.

Elvanish
25-08-2008, 13:17
Jedno pytanie do Mortiisa, na które i tak nie odpowie:
Czemu Listek nie wyleciał za odbanowanie Tettmeiera? Wychodzi na to, że do Tettiego nic nie masz, i on może sobie bezkarnie hasać po forum odbanowanym kontem, a KodeX'a nie znosisz, więc go zbanowałeś a mnie i Layera wywaliłeś.

Żeby nie było, do Tettiego i Listka nic nie mam. Chcę po prostu sprawiedliwości, której tutaj zwyczajnie brakuje.

@Edit
Sorry, pomyłka xD Chodziło o Lalusia ;p

Tettmeier
25-08-2008, 14:00
#up
odbanował mnie Laluś.
W temacie z banami od Pandory napisałem, że dostałem niesłusznego bana (warny z dupy od Exoda) po czym Laluś mi je skasował, te słuszne od Graydona zostawił i tak o to ja i pare innych osób zostało odbanowanych. Jak najbardziej sprawiedliwie.

Ale wszystko było sprawiedliwie, co się czepiasz. Te warny były za nic, Exod zbanował mnie "tak sobie"

Crayon
25-08-2008, 16:15
Dobra wiem, że od wczoraj narzekam na Listka, ale to wszystko dlatego, że nie napisał nic sensownego : <

Jeśli pracujecie bardzo ciężko(Dział Propozycje) to dlaczego nie oglądacie działów np. Humor ?
Przykład ? Porównajcie daty TEGO (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=33338) a TEGO (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=31659) tematu. Czyżby ten pierwszy nie powinien zostać zamknięty ?

Tu widać zaniedbanie. Ale to nie odnosi się tylko do Listka. Mc Maciek i Guest też pilnują tego działu.
Tak ostatnio zauważyłem, że moderatorzy sprawdzają tylko 'górne' działy, a to co jest na dole zostawiają.

Cryer
25-08-2008, 16:51
ubolewam nad odejsciem Layera i Nixona... myśle że powinni znów zrobić rekrutacje... :)

Pozdro!

Busst
25-08-2008, 20:48
Jak napisałeś, nie będzie mnie do 1 września, nic nie poradzę. (wtedy zostanie wysłany mi sygnał z TP) Zaglądam czasami jak jestem u kolegi i to tyle.

Crayon
25-08-2008, 20:53
Jak napisałeś, nie będzie mnie do 1 września, nic nie poradzę. Zaglądam czasami jak jestem u kolegi i to tyle. Bye.

Jesteś bardzo dobrym przykładem. Busst nie jest w stanie pracować. Inny moderator też, bo mu net odcięli. A trzeci to w ogóle masakra bo ma biegunkę i też pracować nie ma jak.

@Down
Ta. Patrzą na RL Tibia. Ale co z innymi działami ?
Inna sprawa, że niektórzy moderatorzy(i niestety użytkownicy) nie widzą różnicy między działem Sondy a OWiONem/Rl Życie.

Brain
26-08-2008, 14:11
@Caryon
Z tych dolnych to bardzeij zaglądają do Rl Tibia.

@Topic
Moim zdaniem powinni wywalić Listka i wziąśc na moda Crayona i kogoś jeszcze przykładnego. A tak to dupa :S.

Arhadus
26-08-2008, 17:23
Ja już nie mam do tego nerwów, dlatego nie mam zamiaru wypowiadać się na ten temat. Napiszę Wam w jednym wyrazie, w czym tkwi problem i zamykam temat.

Wakacje.

Jeśli chodzi o mnie: przez ostatnie 10 dni byłem poza domem i nie miałem dostępu do internetu. Od dzisiaj zabieram się do pracy.