View Full Version : Pomocy Ci?gle Zawiesza Si? Komputer!
.:Speed Fireman:.
29-08-2008, 17:05
Pomocy! Co mam robić
Gdy siedze w necie, gram etc.ciągle zawiesza się mi komputer i nic nie moge zroboć, moim jedynym wyjściem jest resetowanie komputera.
Robiłem defragmentacje dysku, skanowałem komputer 2 antywirusami i nic.
Wiecie jak pomóc? :D
Lost Girl
29-08-2008, 17:10
Idz do profesjonalistów czyli do tego sklepu gdzie kupiłeś kompa powinni coś doradzić naprawić problem jeżeli jeszcze masz kompa na gwaracji. No chyba, że kupiłeś go gdzieś na jarmarku, bazarze to juz możesz go wyżucić ;)
Patrol32111
29-08-2008, 18:35
też tak miałem sprawdz system chłodzenia bo może Procek sie grzeje i efekt (mi przez takeig coś też sie wieszało) :P
Techniks
29-08-2008, 19:01
Użyj tego może Ci pomoże ,ale nie jestem pewny. (http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozillalfficial&hs=A9R&sa=X&oi=spell &resnum=0&ct=result&cd=1&q=ccleaner&spell=1)
Ps. xd jak masz 64 ram i procka 400 mhz to nic dziwnego ; o xd
Wejdz w ctrl alt i delete i daj na procesy i sprawdz jakie masz uzycie procesora jak masz 100 procent albo cos kolo tego to poszukaj programu ktory zabiera duzo cpu tak z 80;p i daj zakoncz proces, tylko czasem nie wylaczaj procesu bezczynnosciowego czy jakos tak
xxXTibiomanxxX
29-08-2008, 19:49
Mi się tak ciągle robiło i w końcu mi się rozwalił.
Nie miałem już gwarancji i po kompie :(
Na twoim miejscu bym jakos probowal to naprawiac :D
29-08-2008, 19:54
Jak na razie jest ok powywalalem jakies gry i nie potrzebne programy xd
Kompa mam 2 rdzenie i zabiera okolo 50 % gdy gram w tibie.
xxXTibiomanxxX
29-08-2008, 19:57
No właśnie mi najczęściej mi się zacinało jak gralem w tibie (RL).
Ale jak ok no to nie ma problemu :)
wiadomo dwie cory a tibia zawsze bierze 90% procka xDD wiec całą jedna core xD Wlacz cos wiekszego oprocz tibi i zobacz czy zaskakuje druga cora na ctrl+alt+del zobaczysz czy zre ci wiecej jak zabiera z drugiej cory to gicior jak dalej 50% no to druga cora sie moze nie wlaczac wtedy proponuje format i wgrywanie all od nowa bo ja mialem ze drugiej cory mi nie pokazywal i praktyczne nie uzywal bo mialem na podgladzie tylko jedna teraz odpalona jest tibia firefox i GG i jeden program i mam uzycie 62-65% i nie ma prawa sie zaciac ahas i ile masz ram i jak 2 kosci?
29-08-2008, 21:26
Mam 2 gb ram 2 razy 1 gb
Sprawdź ile masz noramlnie zużycia procesora jak np chodzisz po necie albo nic w ogóle nie robisz a potem sprawdź ile masz użycia procka jak Ci sie zawiesz i zobacz przez jaki program Ci się zawiesił.
;p
kolofolo
29-08-2008, 22:11
Tak, tak wszystko się tak robi z jednego powodu.
Masz za dużo plików - komputer szybciej chodzi i się nagrzewa. Wniosek wiatrak musi zdążyć wychłodzić procesor zanim się nagrzeje do temperatury X.
Jeżeli wiatrak nie wyrobi komputer się automatycznie wyłącza ponieważ masz tak ustawione. :) Zmień ustawienia HD Procka. :P
Narka
30-08-2008, 10:40
Komputer sie nie wyłącza tylko się zawiesza,że nic nie można zrobić.
A komputer raczej dobrze jest ustawiony bo był kupowany w firmie z komputerami, gdzie pracuje moja mama
Kolofolo Hd Procka -.- Lool Temp procka jak juz i ustawia sie to w biosie albo programem i kiedy dojdzie do tej tem to sie nie wiesza tylko resetuje -.- A sprawdziles wkoncu jakie masz uzycie procka i zobacz ktory proces zabiera najwiecej Pamieci
Wyrzucenie kompa to błąd. Podejrzewam, że dawno go nie czyściłeś. Rozkręć go i zdejmij wiatrak który znajduje się nad procesorem. Idz do sklepu komputerowego i kup maść chlodniczą do procesora cena około 5zł i gdy już wyczyścisz procka wiatrak i jego elementy nałóż trochę na procesor.
Cygar do Cristo
30-08-2008, 13:19
kolega tak mial to poszla mu karta graficzna ; ) nie znam sie ale u Ciebie to moze tez ten sam problem : ]
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.