PDA

View Full Version : Jak przyspieszy? sobie internet nawet o 20%

Wielki Mistrz Zakonu
12-09-2008, 18:13
Uprzedzam nie jest to kolejny bezsens z mojej strony (jak myśli większość dupków z tego forum ;d) tylko powiem tak: macie ziomki tu poradnik jak se przyspieszyć neta o 20% i róbta co chceta (oczywiście napisany jest przez kogo innego niż mnie więc reputów nie dawać!! tylko screeny moje ;D)
*Screeny na samym dole postu*

-------------

A Wiec Tak :
Klikamy Start >> Uruchom. Wpisujemy gpedit.msc. Przechodzimy do folderu: Konfiguracja komputera >> Szablony administracyjne >> Sieć >> Harmonogram pakietów QoS. Klikamy na Ogranicz rezerwowaną przepustowość następnie ustawiamy opcje na Włączone i u dołu ustawiamy limit przepustowości na 0%, klikamy Zastosuj i restartujemy komputer.

Teraz przyszedł czas wytłumaczyć co właśnie zrobiliśmy. Ustawienie to sprawia że Internet wolniejszy jest o 20% dzieje to się dlatego że te ustawienie pomaga pewnym programom których jest diabelnie mało. Wielu moich kolegów mówiła że Internet śmiga im teraz prawi dwa razy szybciej inni że mała różnica dużo zależy od karty sieciowej. W niektórych kartach te ustawienie jest zapisane na stałe i mimo wszystko już go nie zmienisz ale takich kart jest bardzo mało. No i muszę jeszcze napisać że to dział tylko na Windows XP Professional lub Windows Serwer 2003. W home edition w ogóle nie ma polecenia gpedit.

A na koniec dam jeszcze wytłumaczenie samego windowsa:

Określa procent przepustowości połączenia, jaki system może zarezerwować. Ta wartość ogranicza skumulowaną rezerwację przepustowości dla wszystkich programów uruchomionych w systemie.

Domyślnie Harmonogram pakietów ogranicza system do 20 procent przepustowości połączenia, ale tego ustawienia można użyć w celu zastąpienia wartości domyślnej.

Jeśli to ustawienie zostanie włączone, można użyć pola rLimit przepustowościr1;, aby dostosować wielkość przepustowości, jaką system może zarezerwować.

Jeśli to ustawienie zostanie wyłączone lub pozostanie nieskonfigurowane, system używa wartości domyślnej, 20 procent przepustowości połączenia.

Ważne: jeśli limit przepustowości dla określonej karty sieciowej jest podany w rejestrze, to ustawienie jest ignorowane podczas konfigurowania tej karty sieciowej.
Napiszcie Jeżeli Wam Też Pomogło :)http://i34.tinypic.com/dfipv4.jpg

P.S. Jeśli chcesz zapisać sobie ten poradnik lub dać koledze/wysłać, cokolwiek zrób tak:

1. Wejdź w http://i34.tinypic.com/dfipv4.jpg (spoko, to adres screena)
2. Kliknij na screen prawym przyciskiem myszki, po czym rozwinie się takie menu:
http://i33.tinypic.com/eaktaf.jpg
3. Kliknij "możliwość" zaznaczoną na obrazku i po prostu zapisz :) to wszystko.

Dziękuję za przeczytanie postu, i mam nadzieję, że wam się przyda. Ja tak u siebie zrobiłem i jestem zadowolony. O swoich "wrażeniach" :D piszcie tu ;].

Pessto
14-09-2008, 22:01
Moze komuś się to przyda :p:p:p

Sam to zrobiłes xD?

Jean Claude Van Damn
22-09-2008, 01:01
Niestety, ale blokada pakietów Quality of Service (QoS) nie przyspieszy nikomu neta o 5%, a co dopiero o 20%. Płacisz za np. 1mb, to masz 1mb. Nic nie jest w stanie tego przyspieszyć.

Całkiem możliwe, że komuś troszkę polepszy STABILNOŚĆ neta, a nie prędkość, ale niewiele.

Mnie akurat tutaj nie przekonasz, bo siedze w tych sprawach, więc... Na wielu stronach piszę, że pomaga itp., itd., jednak to brednie. Jeden pisze, bo usłyszał od drugiego. ;/

Moze komuś się to przyda

Sam to zrobiłes xD?
12-09-2008 18:13
Napewno nie, bo sama treść jest *plagiatem*, że tak powiem. Skopiowane z resztą przyznał się Wielki Mistrz Zakonu pisząc:

(oczywiście napisany jest przez kogo innego niż mnie więc reputów nie dawać!! tylko screeny moje ;D)

Pozdrawiam,
Jean Claude Van Damn

Thus Astud 2.0
22-09-2008, 13:25
10/10 ja nie robiłem tego jeszcze ale kolega mi mowil co grał na apo (Anth Our) mowił mi ze to dziala.

Quiet v 2.0
22-09-2008, 17:20
Niestety, ale blokada pakietów Quality of Service (QoS) nie przyspieszy nikomu neta o 5%, a co dopiero o 20%. Płacisz za np. 1mb, to masz 1mb. Nic nie jest w stanie tego przyspieszyć.

Całkiem możliwe, że komuś troszkę polepszy STABILNOŚĆ neta, a nie prędkość, ale niewiele.

Mnie akurat tutaj nie przekonasz, bo siedze w tych sprawach, więc... Na wielu stronach piszę, że pomaga itp., itd., jednak to brednie. Jeden pisze, bo usłyszał od drugiego. ;/

Napewno nie, bo sama treść jest *plagiatem*, że tak powiem. Skopiowane z resztą przyznał się Wielki Mistrz Zakonu pisząc:

Pozdrawiam,
Jean Claude Van Damn

Buhahahahhahahah

@top: Mi skoczył net z 0,8 mb/s na 1,4-1,9 mb/s. Świetny poradnik! 10/10

Pozdro

hadesq
22-09-2008, 17:24
Bardzo ładny poradniczek nie wiem czy to kiedyś zorbę ale wszystko jest możliwe
ale nie wiem czy to na serio mogła by być od tego taka poprawa .

Wielki Mistrz Zakonu
22-09-2008, 17:24
@Jean Claude Van Damn

Napewno nie, bo sama treść jest *plagiatem*

Sam niżej napisałeś, że się przyznałem więc to nie plagiat kretynie!
A w opisie masz piszę poprawnie po polsku. Ja nawet nie mam a mam lepszą gramatykę itp od ciebie i sądzę, że jesteś ode mnie starszy. Powiem ci jedno - Na pewno pisze się oddzielnie -.- . Jak masz więcej do powiedzenia (jeśli chodzi o takie głupie wypowiedzi by tylko nabić posty) to spierdzielaj i nigdy nie wracaj.

Aha i ostatnie - nie wymądrzaj się i zastanawiaj się co piszesz ZAWSZE zanim dodasz nowy wątek. Ja się nie zastanawiałem i potem musiałem długo naprawiać swoje błędy. Ot taka przyjacielska porada.

Buhahahahhahahah

Pozdro

Bo ten chłop to noob ;d nie wiesz? Zwasze jak nowy dojdzie to skacze ;p

CYA nara. Nie pozwolę po sobie jeździć.

Jean Claude Van Damn
22-09-2008, 18:27
Buhahahahhahahah

Pozdro
Tak i może jeszcze powiesz, że płacisz za 1mb? To Cię wyśmieje, bo takie coś jest nie możliwe. Huehehe...

@Jean Claude Van Damn

Sam niżej napisałeś, że się przyznałem więc to nie plagiat kretynie!
A w opisie masz piszę poprawnie po polsku. Ja nawet nie mam a mam lepszą gramatykę itp od ciebie i sądzę, że jesteś ode mnie starszy. Powiem ci jedno - Na pewno pisze się oddzielnie -.- . Jak masz więcej do powiedzenia (jeśli chodzi o takie głupie wypowiedzi by tylko nabić posty) to spierdzielaj i nigdy nie wracaj.

Aha i ostatnie - nie wymądrzaj się i zastanawiaj się co piszesz ZAWSZE zanim dodasz nowy wątek. Ja się nie zastanawiałem i potem musiałem długo naprawiać swoje błędy. Ot taka przyjacielska porada.

Bo ten chłop to noob ;d nie wiesz? Zwasze jak nowy dojdzie to skacze ;p

CYA nara. Nie pozwolę po sobie jeździć.
Cya. Piszecie tak, bo piszę prawdę. A dobra... nie będę się z wami kłócił. Na tym forum przeważa liczba noobów więc sam na pewno nie mam szans. ;<

Wielki Mistrz Zakonu
22-09-2008, 18:53
Ja mój drogi nie jestem noobem, nie byłem i nie będę, nawet jeśli ty byś tego bardzo chciał. Ja bym proponował na twoim miejscu wyzywać forumowiczów od nubów a nie noobów. Jak nie wiesz co to, a raczej kto to nub to poszukaj se na www.tibia.pl . A jak powiesz, że ten link to kolejny keylogger na tym forum to nie ja jestem noobem/nubem tylko ty. Jak masz zamiar tak wszystkich skreślać to ja dziękuję bardzo. Nikt nie chce być poniżany. Dla twojej wiadomości:

TIBIJSKI NOOB:

1. Kradnie loota
2. Trapuje ludzi
3. Mówi noobskim językiem, np. "free itens plix"
4. WYZYWA wszystkich jeżeni NIE OSIĄGNIE zamierzonego celu
5. Oszukuje
6. SPAMUJE
7. (tu bardziej do forumowego nooba) NABIJA POSTY sformułowanymi bezsensownie przez siebie zdaniami a także wysłowieniami "baardzo ladny poranik [znakiiiiiiiiiiiiiiiiiii][znaki][znaki][znaki!!1]". Co do tych zdań dłużej sformułowanych - noob chce by nikt nie miał się do czego przyczepić dlatego tak długie teksty pisze.

Jeśli uważasz, że większość forumowiczów to nooby, możesz mówić też o moderatorach, bo oni także piszą posty. A za obrażanie moderatorów, administratorów JAK I GRACZY / FORUMOWICZÓW grozi ban. Może myślisz, że twój ulubiony wyraz - "Noob" się do nich nie zalicza. Owszem - w pojedynczym użyciu a nie w każdym poście. Ciągłe mówienie noob noob noob noob noob jest na forum karalne (z tego co wiem) bo nawet ten noob nie lubi jak się go obraża.

Dziękuję do widzenia.

Silkroad
24-09-2008, 16:28
http://i36.tinypic.com/9gkhfq.jpg
Aczkowlwiek widziałem u Kolegi na kompie jak to robił ale to całkowicie nic nei daje. To nie przyśpiszy neta o 20% masz 1mb to masz 1mb chyba że płacisz za 1gb a masz 800 mb to ci przyśpieszy do 1gb ale to jest całkowicie niewidoczne. Nie ocenie poradnika bo Plagiant.

Osecik
24-09-2008, 18:08
Ale zarabiste ;) Szybciej stronki sie wczytuja.... Dzieki chlopie
10/10

Cruza
07-10-2008, 17:08
Buhahahahhahahah

Pozdro

muszę cie zasmucić ale nie mógł ci skoczyć net poza skale deklarowaną przez operatora internetu.

>>Vegos<<
02-01-2009, 17:41
Fajne, ale szkoda, że płatne.:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
10/10

Expansion
02-01-2009, 22:45
Ale to można znalezć na pierwszej stronie na ten temat :cool:

Shoter
02-01-2009, 23:26
http://i36.tinypic.com/9gkhfq.jpg
Aczkowlwiek widziałem u Kolegi na kompie jak to robił ale to całkowicie nic nei daje. To nie przyśpiszy neta o 20% masz 1mb to masz 1mb chyba że płacisz za 1gb a masz 800 mb to ci przyśpieszy do 1gb ale to jest całkowicie niewidoczne. Nie ocenie poradnika bo Plagiant.

Bo masz Windowsa home edition/vista(nie wiem czy to działam na visie)
miałem tak samo jak miałem home a teraz mam XP prof i działa

Zbanowany Khuramek
02-01-2009, 23:35
Mi to nie dało efektów przez pierwsze 5 minut zrestartowałem komputer i trzeba przyznać że stabilnie średni tranfer 270kb/s ;] a spadał czasem do 190kb

Muflon
03-01-2009, 23:16
Coś mi to nie chce działac : <
Ale i tak internet mam wystarczająco szybki nic mi więcej nie potrzeba.
8/10 za poradnik : >

Milker Men
06-01-2009, 14:45
Coś nie działa wyskakują błędy i niemożna znaleźć docelowego folderu ;/
poradnik 8/10 może komuś sie przyda jak zadziała.

[kizi~~mizi]
06-01-2009, 18:01
O bardzo fajna sprawa z tego co widze. Zaraz sie zastosuje i zobaczymy co z tego bedzie :D

B@rtix
06-01-2009, 19:27
Fajna sprawa,lecz poradnik nie Twoje wykonanie.Jak to wcześniej zostało wspomniane PLAGIAT.Więc nie ma czego gratulować ;<

Spaślak
08-01-2009, 20:39
Żal nie działa mi to, albo coś źle napisałem zaraz spróbuje jeszcze raz i dam edita czy szybciej chodzi :D

19Fifi64
20-01-2009, 19:30
Żal nie działa mi to, albo coś źle napisałem zaraz spróbuje jeszcze raz i dam edita czy szybciej chodzi :D

Znam ten poradnik i jest śmieszny jak świat.

Zapraszam w świat Linuxów ;)

Test pod vistą (przed zmianą):
948,66 kbit/s
Test pod vistą (po zmianie):
953,81 kbit/s

Test ubuntu 8.04:
994,74 kbit/s
Test slackware 12.2:
995,16 kbit/s

Potwierdza to tylko fakt, że pod linuxem sieć lepiej działa. ;p

Jaki morał?
Ściągajcie ubuntu bo ze slackware'm nie dacie sobie rady i grajcie w tibie z mniejszymi/bez lagów.

Martin16
20-01-2009, 20:23
Lajt ta.. .

Vivek
21-01-2009, 14:05

A jak ktoś ma darmowego neta? (np. Hotspot_Wz) W każdym bądź razie dalej mam na apo ping po 4k i lagi w huj :D

W końcu darmowy net

Slashek xD
21-02-2009, 03:09
Mogłeś dodać że to nie działa na systemie windows vista. Poradnik, owszem skopiowany ale większość użytkowników nie zagląda na takie strony bo nie wiedzą że można przyśpieszyć internet, Dzieki Tobie prau osobom chodzi szybciej net, powinni podziękować. Wspaniale ;D

Pozdrawiam Slashek~

Rydzuu1993
21-02-2009, 10:14
Bardzo fajny temat.Zapraszam na mój temat w podpisie.